Dermatoloji

Dermatoloji

Son dakika dermatoloji haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dermatoloji ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dermatoloji haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dermatoloji

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dermatoloji gelişmeleri de dahil olmak üzere 760 dermatoloji haberi bulunmuştur. Tüm dermatoloji haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kanser habercisi olabilir! Lazer uygulaması yaptırırken bu detaya dikkat
Kanser habercisi olabilir! Lazer uygulaması yaptırırken bu detaya dikkat Vücudumuzda çoğu insanın genellikle gözden kaçırdığı ya da önemsemediği lekeler deri kanserlerinden biri olan melanomun habercisi olabilir. Çoğu hastalık konusunda vücudumuzun bize uyarı verdiğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Leyla Gürses, melanomun uzak dokulara yayılabildiği için diğer kanser türlerine göre en tehlikeli ve ölümcül olanı olduğunu altını çizdi. Yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde istenmeyen lekelere yönelik lazer uygulamasının da sıklıkla tercih edildiğini hatırlatan Dr. Gürses, “Lazer uygulanan ben veya leke melanom olabilir ve biz bir süre sonra doku metastazıyla karşılaşabiliriz.” uyarısında bulundu.
27.04.2024 Yaşam
Kozmetik ve makyajda fazla ürün kullanımı cilt bariyerini 18 yaşında yok ediyor
Kozmetik ve makyajda fazla ürün kullanımı cilt bariyerini 18 yaşında yok ediyor Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sosyal medyanın da etkisiyle son zamanlarda çılgınlık haline dönüşen çok fazla sayıda kozmetik ve makyaj malzemesi kullanımının, 40 yaş civarı başlaması gereken cilt bariyeri sorunlarını, 18'li yaşlara kadar düşürdüğünü söyledi. Cilt bariyerinin çökmesi ise egzamadan aşırı akneye, tedavisi daha uzun sürecek ve daha çok masrafa yol açacak tablolara yol açıyor.
14.04.2024 Gündem
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir
Uzmanından botoks uyarısı! Geri dönüşü zor olabilir Dermatoloji Uzmanı Doktor Gülden Kökümer, botoks hakkında uyarılarda bulundu. Estetik olmak üzere birçok tıbbi alanda kullanıldığını vurgulayan Kökümer, “Doğru ellerde yapılmayan tıbbi uygulamaların geri dönüşü zor olan sonuçları olabilir” dedi.
20.03.2024 Yaşam
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi
Alerjik reaksiyonlar, görsel deformasyonlar! Uzman isimden botoks uyarısı geldi Uzmanlarca yapılmayan botoksun olumsuz reaksiyonlara yol açabileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Uzman doktorlar tarafından yapılmayan botoks tedavisi, alerjik reaksiyonlara, görsel deformasyonlara yol açabilirken etkisini de çok kısa süre içinde yitirebiliyor. Yine de hastanın her durumda, botoks sonrasında dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. İşlemin yapıldığı gün istenmeyen kaslara dağılım olmaması için hasta öne doğru eğilmemeli. İşlemin yapıldığı ilk 2 ila 3 saat içinde sırt üstü bile olsa yatar pozisyona gelmemeli. Uygulamanın yapıldığı bölgeye su değdirilmemeli ve alkollü içecek içilmemeli. Botoks uygulamasının yapıldığı gün kuaföre, spor salonuna ve saunaya gidilmemeli. Aynı zamanda 3 gün havuza girilmemeli. Öte yandan botoks tedavisinin yan etkilerini de bilmek gerekiyor. Bunların başında botoks enjeksiyonu sonrası morarma yer alıyor” dedi.
6.03.2024 Sağlık
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor
"Kalıcı makyajda büyük tehlike! Sağlığı tehdit ediyor Kadınların özellikle son yıllarda talep gösterdiği kalıcı makyaj uygulamalarının cilt sağlığına zararlı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Eda Yıldırım, “Estetik açıdan pratik gözükse de bu uygulamalar cilt sağlığına zararlı. Yoğun alüminyum içeren kimi ürünler, vücut üzerinde ciddi yan etkilere ve hastalıklara neden oluyor, sağlığı tehdit ediyor" dedi.
22.02.2024 Yaşam
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün
Aman dikkat! Yaptırmadan bir kez daha düşünün Sanatçılar Gökhan Özen ve Rafet El Roman’ın estetik sonrası ortaya çıkan yeni görüntüleri tartışılırken uzmanlar uyardı: “Erkek botoksu kadınlara göre farklıdır. Doğru yapılmazsa feminen görüntü ortaya çıkar.”
19.01.2024 Yaşam
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları
Kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları   Kış aylarında düşen hava sıcaklıkları ile cilt problemlerinin görülme sıklığı artıyor. Yağlı ciltler soğukta daha az yağlanırken, normal ciltler kuruyor; kuru olan ciltlerse ağrı hissettirecek kadar hassaslaşabiliyor. Bu nedenle kış aylarında cilt sağlığını korumanın önemli olduğunu söyleyen Medicana Sağlık Grubu Dermatoloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Ayşegül Alpay, kış aylarında cilt sağlığını korumanın yolları hakkında bilgi verdi.
21.12.2023 Sağlık
Temas ile bulaşıyor, uzman isim açıkladı: Gece kaşınıyorsanız dikkat
Temas ile bulaşıyor, uzman isim açıkladı: Gece kaşınıyorsanız dikkat Temas yoluyla bulaşan uyuz hastalığında vaka sayısı hızla artıyor. Uyuz hastalığı ile ilgili açıklama yapan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Tosun, hastalığın kışa geçiş aylarında arttığını ifade etti.
20.11.2023 Yaşam
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var
Uyuz vakalarıyla ilgili korkutan açıklama geldi! Defalarca bulaşabiliyor, tek çaresi var Türkiye’de son dönemde artan uyuz vakalarıyla ilgili uyarı yapan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Sıla Kılıç Sayar, “Ailede bir kişi hastalandıysa, şikayeti olmasa bile evdeki herkes eş zamanlı tedavi olmalı. Ailede herkes tedavi olmazsa yeniden bulaşabilir” dedi.
16.11.2023 Yaşam
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı
Gece kaşınmasına dikkat! 15-20 dakikada geçiyor, bağışıklığı düşük kişilerde belirtiler farklı Uyuz vakaları, bu yıl rekor seviyelere ulaştı. Ciltte kaşıntı ve kızarıklık olarak kendini gösteren uyuz hastalığı 3 yıl öncesine kıyasla, her 100 kişiden 30 ila 40’ında görülmeye başlandı. Uyuz hastalığının yayılmasındaki en başlıca nedenler okullarda ve kreşlerde çocukların çok fazla yakın temasta bulunması, spor kıyafetlerini ortak kullanması, toplu taşımalarda insanların birbirine yakın durması, mağazalarda denenen kıyafetlerin uzun süre kişilerin üzerinde kalması gösterilirken, uzmanlar hastalığın 15-20 dakika içinde geçtiğini söylüyor. Dermatoloji Bölümü Uzmanı Dr. İhsaniye Dönmez Çiçek, hastalığı geçirmiş ve iyileşmiş bir kişinin yeniden enfekte olabileceğini söyleyerek “tedavi sonrası izolasyonun çok önemli olduğunu dile getirdi ve “aynı yatakta uyumak, sarılmak ve enfekte olan kişinin kişisel eşyalarını, giysilerini, havlularını, yatak takımlarını kullanmak gibi durumlar bulaşma riskini artırıyor” diyerek uyardı.
4.11.2023 Sağlık
Fiyatlar düşük tehlike büyük! Sahte botoks için uzman isim uyardı: Hayati tehlikesi var, hastalar yoğun bakıma ihtiyaç duyabiliyor
Fiyatlar düşük tehlike büyük! Sahte botoks için uzman isim uyardı: Hayati tehlikesi var, hastalar yoğun bakıma ihtiyaç duyabiliyor Sahte botoksa karşı uzman isimden uyarılar geldi. Hastanelere botoks zehirlenmesiyle başvuran hasta sayısındaki artışa dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Erkan Davarcı, “Bazı vatandaşlarda yoğun bakıma yatma ihtiyacı oluyor. Tedavide orijinal ürünleri hekimler tedarik ediyor. Ancak hekim çalıştırmayan kurumlar botoks için ürün tedarik edemez. Ruhsatsız merkezlerde ‘Bir botoksa bir dolgu’ gibi kampanyalar yapılarak hastalara çok düşük fiyatlar söyleniyor, orijinal ürünlerin o fiyatlara alınması mümkün değil” dedi.
31.10.2023 Sağlık
Sahte saç boyası uyarısı! Kaşıntı, yanma, batma, ağrı, şişme belirtileri varsa neler yapılmalı! uzman isim tek tek açıkladı
Sahte saç boyası uyarısı! Kaşıntı, yanma, batma, ağrı, şişme belirtileri varsa neler yapılmalı! uzman isim tek tek açıkladı Sahte saç boyalrına karşı uzman isimden uyarılar geldi. İstanbul'da ele geçirilen binlerce sahte saç boyasıyla ilgili uyarıda bulunan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Merdiven altı yerlerden bu tarz ürünleri almamaları lazım. Bir de boyayı uyguladıktan hemen sonra saç diplerinde kaşıntı, yanma, batma, ağrı, şişme vesaire hissediyorlarsa bir an önce saçlarını yıkayarak boyayı uzaklaştırsınlar ve en yakın sağlık kuruluşuna veya dermatoloğa girmelerinde fayda var" dedi.
19.10.2023 Yaşam
Cildinizi sonbahara 10 adımda hazırlayın! Uzman isim tek tek açıkladı
Cildinizi sonbahara 10 adımda hazırlayın! Uzman isim tek tek açıkladı Cilt sağlığında nelere dikkat edilmesi gerektiğini Dermatoloji Uzmanı Dr. Nalan Kükürt tek tek açıkladı. Dr. Nalan Kükürt, sıcak suyla yapılan duşun cildi kuruttuğunu belirterek, “Duşta çok fazla kalmayın ve ılık suyu tercih edin” dedi.
21.09.2023 Yaşam
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık
Ünlülerin doktorundan 'kiralık katilli' ölüm tehdidi!
Ünlülerin doktorundan 'kiralık katilli' ölüm tehdidi! İstanbul Aile Mahkemesi’ne sunulan dilekçedeki iddialara göre; estetisyen Nuray Serbay’ın avukatı, dermatoloji doktoru Mehmet Rahşan’ın müvekkilinin evine ses kayıt cihazı yerleştirdiğini dilekçesinde belirterek “Beni hafife alma, bu hayatı sana zindan ederim. Evde konuştuğun her şeyden haberim var, seni pişman edeceğim’ şeklinde tehditlerde bulunmuştur” ifadelerini kullandı.
18.08.2023 Yaşam
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin
Yazın güneş lekesi yaşayanlar dikkat! Bu saatlerde güneşlenmeyin Yazın en çok şikayetçi olunan konulardan biri de güneş lekeleri. Özellikle güneş kremi sürmeden dışarı çıkıyorsanız cildinizde oluşacak lekelenmelere hazırlıklı olun. Dermatoloji Uzmanı Dr. Gülbiye Güler, artan sıcaklıkla beraber oluşan cilt lekeleri konusunda öneri ve uyarılarda bulundu.
6.08.2023 Sağlık
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı
Havuza girmeden mutlaka bunu yapmalısınız! Uzman isim uyardı Yazın gelmesiyle birlikte havuz ve deniz sezonu açıldı. Sıcaktan bunalıp serinlemek isteyen herkes havuzlara koşuyor. Çoğunlukla çocukların tercih ettiği havuzlar göründüğü kadar masum değil. Havuzdaki klorun çocuklara zararları nelerdir?, Havuzdaki tehlikeler neler olabilir gibi birçok soru akla geliyor. Uzman isim bu soruların yanıtladı. İşte detaylar...
8.07.2023 Sağlık
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’ 9 günlük bayram tatili vesilesi ile turizmcinin yüzü güldü, sahil şeritleri hıncahınç dolu. Bodrum’un nüfusu neredeyse bir milyona yaklaştı. Çeşme, Foça, Kuşadası, Antalya’da da durum aynı; adım atacak yer yok. Kimi de trafiğin azalmasını bekledi, bugün itibarı ile düşüyor yola, sonraki haftayı yıllık izne bağlayarak... Yazın bu ilk günlerinde, denizin kucağında ama en çok da güneşin altında sere serpe yatıp dinlenmek, bir tatlı huzur aramak hele de şehirlilerin şüphesiz ‘olmazsa olmazı’. Ancak eskiden dost olan güneş bugün artık baş düşman. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, son 10 yılda deri kanseri vakalarının 50 kat arttığını söylüyor. Bu da haftada en az 3-4 tanılı hasta demek. Peki hem D vitamini alıp hem kanserden korunmak nasıl mümkün olacak? İşte yanıtı...
30.06.2023 Sağlık
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor
İstanbul'un bir semtini istila ettiler! Solunum zorluğuna ve tansiyona yol açıyor İstanbul'da bir çok ilçede sivrisinek şikayeti arttı. Avcılar'da sivrisinek yoğunluğunu cep telefonu kamerasına kaydeden mahalle sakinleri görüntüleri sosyal medyadan paylaşarak yetkililerden yardım istedi. Sivrisinek ısırıklarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, "Bazen anafilaktoid dediğimiz reaksiyonlar gelişebilir. O da en korktuğumuz reaksiyondur. Solunumun durması, dilin veya solunum yolunun şişmesiyle nefesin kesilmesi, tansiyonun düşmesi ve hastanın bayılması tarzında gider. O açıdan dikkatli olmakta fayda var" şeklinde konuştu. İBB Sağlık Daire Başkanı Dr. Önder Yüksel Eryiğit ise sivrisinek, karasinek, kene, pire, kemirgen ve hamamböceği ile mücadelede 182 ekip 611 personelin görev aldığını belirtti.
24.06.2023 Yaşam
Yatak odasındaki bilinmeyen tehlike: Toz akarları
Yatak odasındaki bilinmeyen tehlike: Toz akarları Deride aniden baş gösteren kızarıklıklar nedeniyle oluşan kaşıntılar ile ilgili bilinmeyen gerçek ortaya çıktı. Pek çok kişi, sinek ısırığı sanıyor ya da yediği yemeğin alerji yaptığını düşünüyor. Fakat bu kaşıntıların asıl sebebinin gözle görülmeyen canlılar olduğu açıklandı.
25.03.2023 Sağlık
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, “755 Pulse” adını verdiği cihaz için “Dermatoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak.
24.03.2023 Sağlık
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir
Uzmanlar ‘merdiven altı’ kliniklere karşı uyarıyor: Alerjik reaksiyon görülebilir Ciltteki yaşlılık belirtilerinin önüne geçmek için gerçekleştirilen botoks uygulamasına talebin arttığını ve bu işlemi tek başına yapmak isteyen pek çok kişinin internette satılan botoks ürünlerine rağbet gösterdiğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Hande Ulusal, “Merdiven altı klinikler çoğaldı, onaysız estetik ürünleri satılmaya başlandı. Menşei belli olmayan ürünlerle evde kendi kendine yapılan uygulamalar ve uzman olmayan kişilerin gerçekleştirdiği işlemler sağlığa zarar verebilir; hastalarda alerjik reaksiyonlara, göz kapağı düşüklüğüne, yeme ve konuşma güçlüğüne sebep olabilir” dedi.
2.03.2023 Sağlık
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti
Depremde 100’e yakın hekim hayatını kaybetti Depremin vurduğu 10 kentte ölen 10 binlerce kişinin içinde 100’e yakın doktor da vardı. Sevdikleriyle yaşadıkları evlerin yıkılması sonucu ölen doktorların kimi rezidansta kimi de güvenli bulduğu sitelerde yaşıyordu.
16.02.2023 Gündem
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyin
Uzmanı uyardı: Soğuk havalarda dar pantolon giymeyin El ve ayaklardaki kızarıklıkların soğuk ısırması habercisi olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Akkuş Kavak, “Soğuk ısırması, soğuk ama dondurucu derecede olmayan ve nemli havaya karşı cildimizde oluşan anormal yanıttır. Soğuk ısırmasında görülen ağrı ve kaşıntı bazen kişileri çok rahatsız edebilir. Bu yüzden öncelikle mevsime uygun giysiler giyilmelidir. Soğuk ve nemli ortamlardan kaçınılmalıdır. Soğuk havalarda bere ve eldiven kullanılmalıdır. Ayakları terletmeyecek ama sıcak tutacak ayakkabılar ve teri alan çoraplar giyilmelidir. Soğuk havalarda çok dar pantolon kullanımı, kalça ve bacaklarda da şikâyetlere yol açar” dedi.
31.01.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Dermatoloji ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dermatoloji haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.