Depresyon Belirtileri

Depresyon Belirtileri

Son dakika depresyon belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan depresyon belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını depresyon belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Depresyon Belirtileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan depresyon belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 depresyon belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm depresyon belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi
Kış depresyonu deyip geçmeyin, belirtilere dikkat! Uzmanından 2 hafta uyarısı geldi Mevsimsel değişiklikler, sadece hava koşullarını etkilemiyor; insanların duygu durumunu da derinden etkiliyor. Kış mevsimiyle güneş ışınları azalıyor, günler kısalıyor. Bu değişiklikler birçok insanın yaşam kalitesinin düşmesine, dolaylı olarak kış depresyonu olarak bilinen rahatsızlığa kapı aralıyor. Kış depresyonu çoğu zaman hafif semptomlarla kendini gösterse de bazı kişileri intihara sürükleyebiliyor. Klinik Psikolog Kübra Aytekin Al da mevsimsel depresyonun bir depresyon türü olduğunu hatırlatarak ağır geçiren vakaların çoğunlukla intihar düşüncesinde olduğuna dikkat çekti ve nasıl baş edileceğine dair önerilerde bulundu.
29.10.2023 Sağlık
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi
Kış depresyonunu önlemek için kritik uyarılar peş peşe geldi Kış aylarında sık rastlanan kış depresyonuna karşı uyarılarda bulunan Uzman Klinik Psikolog Gözde Nur Kınalı, “Depresyonu önlemek için ilk yapılması gerekenlerden biri davranış aktivasyonudur. Kişinin yaşam rutininin kendiliğinden mutluluk getirmediği bazı zaman dilimleri için rutinlerin tekrar organize edilmesi gerekmektedir. Kişi sosyal destek mekanizması geliştirmeli, hareketliliğini artırmalı ve güneşli anların olduğu fırsat zamanlarını iyi değerlendirmelidir. Kış döneminde de kendisine mutluluk verecek nedenler bulmalıdır. Böylece kışa yönelik algıları da değişebileceği gibi daha az depresif hissetmesine yol açabilir” dedi.
27.12.2022 Sağlık
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat
Kışın ortaya çıkıyor! İki hafta devam ediyorsa dikkat Kış geldi çattı. Soğuk havaların etkisiyle insanların davranışları da değişmeye başladı. Toplumda birçok kişiyi etkileyen bu durum 'kış depresyonu' olarak da biliniyor. Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre 2020’ye kadarki 11 yılda antidepresan kullanım oranı yaklaşık yüzde 70 arttı. Bakanlığın, 2020 yılına ait son sağlık istatistiklerine göre, 2009 yılında 1000 kişi başına günlük 29 antideprasan ilacı düşerken, bu oran 2020’de 49’a çıktı.2021 yılında yaklaşık 5 milyon kutu artışla 59 milyon 641 bin 14'e yükseldi. Peki bu depresyon ile nasıl başa çıkarız? Hangi noktada doktora başvurmamız gerekiyor? İşte detaylar...
4.12.2022 Sağlık
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir
Lohusa depresyonu ciddi sonuçlara sebep olabilir Yeni doğum yapan annelerin yüzde 70’inde görülebilen lohusa depresyonu ile ilgili Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, "Tedavi edilmezse ciddi sonuçlara sebep olabilir" dedi.
19.12.2021 Sağlık
Menopoz dönemine ilişkin açıklama
Menopoz dönemine ilişkin açıklama Kadın Doğum ve Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Parlakgümüş, "Her 100 kadından birinin yaşadığı erken menopozun seyrini yavaşlatmak ve menopozun etkilerini minimize etmek mümkün." diyerek menopoz dönemine ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.10.2021 Sağlık
10 soruda ruhsal problemlerinizi keşfedin
10 soruda ruhsal problemlerinizi keşfedin Uzman Klinik Psikolog Merve Tokgöz, kişinin kendisine soracağı “Uyku düzenimde değişiklik var mı, normalden daha fazla veya az yemek yiyor muyum, günlük işlerimi yaparken zorlanıyor muyum, sindirim sorunları yaşıyor muyum, sosyallikten kaçıyor ve insanlara karşı tahammülsüz hissediyor muyum” gibi soruların ruhsal problemlerin ipuçlarını ele verebileceğini söyledi.
7.10.2021 Sağlık
Distimi depresyonu nasıl anlaşılır?
Distimi depresyonu nasıl anlaşılır? Depresyonun genellikle 6 aya kadar geçmesinin beklendiğini belirten uzmanlar, “geçmeyen depresyon” diye de adlandırılan ‘distimi’nin normal depresyon kadar ağır belirtileri olmasa da hayat kalitesini bozduğunu ifade ediyor. Birçok nedenle ortaya çıkan distiminin isteksizlik, iştah kaybı, uyku bozuklukları, cinselliğe yönelik ilgide azalma gibi belirtiler gösterdiğini kaydeden uzmanlar, distiminin etkilerinin en az 2 yıl sürdüğüne dikkat çekiyor. Uzmanlar, tedavi sürecinin aylar ve hatta yıllar boyu sürebileceğinin de altını çiziyor.
18.09.2021 Sağlık
Ağır depresyon belirtileri nelerdir? Ağır depresyonda olan insan nasıl anlaşılır?
Ağır depresyon belirtileri nelerdir? Ağır depresyonda olan insan nasıl anlaşılır? Depresyon yaşamı değiştiren ve yaşam kalitesini etkileyen hastalıkların başında geliyor. Günümüzde oldukça yaygın görülen bu durumu yaşam tarzı değişikliği ve stres yönetimi ile atlatmak mümkün. Peki, Ağır depresyon belirtileri nelerdir? Ağır depresyonda olan insan nasıl anlaşılır? İşte depresyon ile ilgili bilmeniz gerekenler…
16.02.2022 Sağlık
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli!
Depresyondan korunmada günde yarım saat günışığı yeterli! Depresyon ne kadar kış mevsimi hastalığı olarak bilinse de yaz tipi mevsimsel depresyon da var. Kış tipi depresyonların daha çok melankoli ile seyrettiğini belirten uzmanlar, yaz tipi depresyonda irritabilite yani hafif uyarılara karşı aşırı tepki vermenin daha hakim olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, koruyucu olarak herkesin günlük en az yarım saat günışığına maruz kalmasını tavsiye ediyor.
10.07.2021 Sağlık
Pandemi bipolar bozuklukta atakları tetikleyebiliyor
Pandemi bipolar bozuklukta atakları tetikleyebiliyor Bipolar bozukluğun mevsim gidişli bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, özellikle bahar aylarında yani sonbahardan kışa girerken ya da ilkbahardan yaza girerken hastaların manik ya da depresif ataklar yaşayabileceğine dikkat çekiyor. Uzmanlar, tedavinin yarım bırakılmasının atakları körükleyebileceği uyarısında bulunuyor. Pandemi döneminde ortaya çıkan sosyal izolasyonun uyku-uyanıklık döngüsünü bozduğuna dikkat çeken uzmanlar, bu durumun hem depresyon hem mani ataklarını tetikleyebildiği uyarısında bulunuyor.
30.03.2021 Sağlık
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir
Bahar aylarındaki kaşıntının sebebi kurdeşen olabilir Halk arasında kurdeşen olarak bilinen ürtikerin, göz kapakları ve dudaklardaki şişliklerle beraber görülebileceğini belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Nilsu Salih özellikle bahar aylarında dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Stresin kurdeşeni kötüleştirebileceğini anlatan Uzm. Dr. Salih, depresyon belirtileri yaşayan hastaların mutlaka bir hekime başvurması gerektiğini söyledi.
18.03.2021 Sağlık
İnsanlar da kış uykusu semptomu yaşayabilir!
İnsanlar da kış uykusu semptomu yaşayabilir! Kış depresyonu hakkında bilgilendirmede bulunan Uzman Klinik Psikolog Zozan Başçi, bazı insanların kış depresyonu nedeniyle ‘kış uykusu semptomu’ yaşayabildiğini belirterek “Kış depresyonu da bir klinik depresyon şeklidir, ancak yorgunluk halleri, artan uyku, artan iştah ve kilo alımı genellikle en belirgin semptomlardır” dedi.
9.01.2021 Sağlık
Korona virüs çocuklarda depresyona yol açıyor
Korona virüs çocuklarda depresyona yol açıyor Çocuklarda depresyon görülme sıklığı iki kat arttı. Pandemiyle birlikte aileleriyle daha fazla vakit geçiren çocuklar, ebeveynlerinin normalden fazla beklentiye girmesi nedeniyle içe kapanıyor. Uzmanlar, ailelerin çocuklardan beklentilerini azaltmaları konusunda uyarıyor.
20.12.2020 Sağlık
Sedef romatizmasına dikkat!
Sedef romatizmasına dikkat! Romatoloji Uzmanı Dr. Yeliz Zahiroğlu, sedef romatizmasında erken tanı ve tedavi ile hastalarda oluşabilecek eklem deformitelerinin ve cilt lezyonlarının önüne geçilebildiğini söyledi.
16.12.2020 Sağlık
Doğum sonrası depresyon 3 yıl sürebiliyor
Doğum sonrası depresyon 3 yıl sürebiliyor ABD'de yapılan bir araştırma, doğum sonrası depresyonun 3 yıl devam edebileceğini ortaya koydu.
27.10.2020 Sağlık
Depresyon ve geçmeyen ağrılar
Depresyon ve geçmeyen ağrılar Geçmeyen ağrıların tedavi edilmemesi durumunda depresyonun artacağını belirten Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Lüleci, geçmeyen ağrılar ile depresyon arasındaki ilişkiyi açıkladı.
26.10.2020 Sağlık
Depresyon Kovid-19 salgını döneminde üç kat arttı
Depresyon Kovid-19 salgını döneminde üç kat arttı Depresyon ve kaygı bozukluğunun, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla üç kat arttığı saptandı.
2.10.2020 Sağlık
İntihar riskine dikkat!
İntihar riskine dikkat! Psikolog Merve İlikçi İygün, intihar oranlarının en sık görüldüğü yaş grubunun 18-24 yaşlar arasında olduğunu söyledi.
12.11.2019 Sağlık
'Beynini doğru besle, mutlu ol'
'Beynini doğru besle, mutlu ol' Sağlıksız beslenme birçok hastalığa neden olurken, birtakım hormonların da düzgün çalışmasını engelleyebiliyor. Unutkanlık, uykusuzluk gibi birçok sorunun altında yetersiz veya kötü beslenme olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Necdet Yetim bu kişilerin panik atak veya depresyon teşhisi alarak ilaç tedavisi gördüğünü belirtti. Bu hastaların öncelikle beslenmesini düzenlemesi gerektiğini ifade eden Dr. Yetim, "Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin seviyesi artırılmalı. Serotoninin esas maddesi olan triptofandan zengin olan yumurta, peynir, ceviz, badem, et, balık, pirinç, bezelye, ananas, muz gibi besinleri bolca tüketmek gerekir" dedi.
6.11.2019 Sağlık
Depresyon karın ağrısına sebep oluyor
Depresyon karın ağrısına sebep oluyor Göbek altından leğen kemiğine dek uzanan bölgede hissedilen pelvik ağrıların sebeplerini anlatan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Zeynep Yılmaz, fiziksel tacize uğrama, depresyon ve uyku bozukluklarının pelvik ağrı sebebi olabileceğini söyledi.
6.11.2019 Sağlık
Hiç kimseye güvenmiyor musunuz?
Hiç kimseye güvenmiyor musunuz? Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, diğer insanlara güvenmedeki zorluğun temeli kendine güvenmeme ile başladığını, bu durumun ise karşısındaki kişinin güvenilir olup olmadığına dair inançlarını etkilediğini belirtti.
2.11.2019 Sağlık
Bebeğe yapılan masaj anne bebek iletişimini güçlendiriyor
Bebeğe yapılan masaj anne bebek iletişimini güçlendiriyor DÜNYAYA gözlerini yeni açan bebeklerin en gelişmiş duyusunun dokunma olduğunu ve bebeğin dünyayı tanıması için masaj yapmanın fayda sağladığını kaydeden Fizyoterapist Gülşah Konakoğlu, “Son yıllarda yapılan çalışmalar, bebek masajının anne bebek iletişimini güçlendirdiğini, bebeğin uykusunu düzenlediğini ortaya koydu” dedi.
15.09.2019 Sağlık
Depresyondan kurtulmanın 13 pratik yolu
Depresyondan kurtulmanın 13 pratik yolu Hemen hemen herkes üzgün olduğu dönemlerde depresyonda olduğunu söylemektedir. Ancak gerçek bir depresyon, kendini üzgün hissetmekten çok daha öte bir durumdur. İşte depresyondan kurtulmanın 13 pratik yolu...
23.11.2018 Sağlık
Sonbahar depresyonuna karşı önlem alın
Sonbahar depresyonuna karşı önlem alın Psikiyatrist Püren Akçalı, sonbahar depresyonunda kişinin çoğunlukla kendini mutsuz, çökkün ve yorgun hissettiğini belirtti
23.10.2018 Sağlık
Bahar depresyonu ile savaşan  7 besin
Bahar depresyonu ile savaşan 7 besin Yağ oranı yüksek balıklar: Balığın içerdiği Omega3 miktarı, balığın yağ oranıyla doğru orantılıdır.
15.04.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Depresyon Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki depresyon belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.