Denetleme Kurulu

Denetleme Kurulu

Son dakika Denetleme Kurulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Denetleme Kurulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Denetleme Kurulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Denetleme Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan denetleme kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.589 denetleme kurulu haberi bulunmuştur. Tüm denetleme kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat banka hesabı kararı! BDDK açıkladı, 1.000 TL oldu
Mevduat banka hesabı kararı! BDDK açıkladı, 1.000 TL oldu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin usul ve esaslar belirleyen yönetmeliğinde değişikliğe gitti.
19.04.2024 Ekonomi
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesaplarına uygulanan faiz oranlarında artışa gidilse de vatandaşın tercihi değişmedi. BDDK verilerine göre mart ayının son haftalarında KMH hesapları rekor seviyeyi gördü. Peki artışın nedeni ne? İşte detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı Rize’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’li Rahmi Metin belediye başkanı oldu. İlçelerde ise AK Parti 7, CHP 3, MHP ise 1 başkanlık kazandı.
1.04.2024 Gündem
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi kapsamına giren yani Türkiye’de geliştirilen elektrik motorlu taşıtların kredilerinde düzenleme yaptı.
24.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti. Peki bu durum piyasa nasıl yansır? İşte detaylar...
23.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti.
22.03.2024 Ekonomi
Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı!
Beşiktaş'ın toplam borcu açıklandı! Beşiktaş’ın 30 Kasım 2023 tarihi itibariyle borcunun 8 milyar 453 milyon 690 bin TL olduğu açıklandı.
9.03.2024 Beşiktaş
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı BDDK, bankaların 2023 gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmasına izin verdi.
8.03.2024 Ekonomi
KKM hesaplarında düşüş devam ediyor
KKM hesaplarında düşüş devam ediyor KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar geriledi. KKM'de 12,2 milyar liralık düşüş yaşandı.
7.03.2024 Ekonomi
81 ilde geçerli olacak! Ev kredisi çekecekler dikkat, BDDK açıkladı, resmen değişti
81 ilde geçerli olacak! Ev kredisi çekecekler dikkat, BDDK açıkladı, resmen değişti Ev sahibi olacakları yakından ilgilendiriyor. BDDK yeni kredi kararını açıkladı. Ev kredisi çekecekler için artık değişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu konut kredisiyle ilgili yeni kararını açıkladı. İşte detaylar...
29.02.2024 Ekonomi
Ali Koç, Fenerbahçe başkan adaylığı kararını açıkladı
Ali Koç, Fenerbahçe başkan adaylığı kararını açıkladı Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu (YDK) Olağan Şubat ayı toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda söz alan sarı - lacivertli kulübün başkanı Ali Koç, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Koç, haziran ayında başkanlığı bırakacağını duyurdu. İşte detaylar...
3.02.2024 Fenerbahçe
Fenerbahçe Kulübü'nün borcu açıklandı!
Fenerbahçe Kulübü'nün borcu açıklandı! Fenerbahçe Kulübü'nün borcu 11 Milyar 466 Milyon TL olarak açıklandı.
3.02.2024 Fenerbahçe
BDDK açıkladı! KKM'den çıkış devam ediyor
BDDK açıkladı! KKM'den çıkış devam ediyor Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar düşüşü sürdü.
25.01.2024 Ekonomi
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında?
AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında? AK Parti Muş Belediye Başkan adayı Feyat Asya oldu. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri önces AK Parti adaylarını açıkladı. Peki Feyat Asya kimdir? Feyat Asya kaç yaşında?
18.01.2024 Gündem
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme
Türk Lirası mevduatta 2 yılda yüzde 385 büyüme Bankacılık sisteminde hem mevduat hem kredide TL’ye geçiş sürüyor. Son 2 yılda yüzde 385 artan TL mevduatın payı yüzde 35.45’ten 59.85’e çıktı. Döviz hesapları 58.5 milyar dolar azaldı. Kredide TL’nin payı yüzde 67.5’e yükseldi.
9.01.2024 Ekonomi
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Kredi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor
Kredi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor Banka kredisi kullanacak vatandaşları yakından ilgilendiriyor. BDDK kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalarca verilen kredilere ilişkin usul ve esasları düzenledi. Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor.
21.12.2023 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! Faiz oranları mevduatın gerisinde kaldı, kredi ile yatırım yapılır mı?
Kredi çekecekler dikkat! Faiz oranları mevduatın gerisinde kaldı, kredi ile yatırım yapılır mı? Kredi çekme planı yapan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Kredi faizlerindeki artış dikkat çekiyor. Ancak bu artış mevduat faizlerinin altında kaldı. Kredi çekerek mevduat hesabına para yatırarak faiz geliri elde etmek kazançlı görünüyor. Peki gerçekten öyle mi? İhtiyaç kredisinin faizi mevduat faizine göre düşük görülünce kredi çekilip mevduata yatırma isteği artıyor. Ancak kullanılan kredi bankaya her ay ödeneceği için faiz getirisi elde etmek mümkün olmuyor. Ayrıca BDDK, amacı dışında kredi kullanılmasını da istemiyor. Bunun için bankalar kredi çekecek kişiden taahhütname alıyor. Buna rağmen farklı alanlara yatırım yapanlar oluyor.
19.12.2023 Ekonomi
Düşük faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? İlk defa ev sahibi olacaklar için kredi şartları neler, 1.20 konut kredisi başladı mı?
Düşük faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? İlk defa ev sahibi olacaklar için kredi şartları neler, 1.20 konut kredisi başladı mı? İlk defa ev sahibi olmak isteyenler düşük faizli konut kredisi ile ilgili haberleri ilgiyle takip ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kamu olarak ilk konut edinimini destekleyici çalışmalar yapılacağını açıklamış, Merkez Bankası ve BDDK bir karar alarak yüksek vadeli ve düşük faizli konut kredisinin yakın zaman içerisinde yürürlüğe gireceğini duyurmuştu. Kredi oranı belli olmasa da ilk kez ev alacaklara ise yüzde 1.20 oranında faiz oranı uygulanması bekleniyor. Peki, 1.20 konut kredisi ne zaman açıklanacak, yürürlüğe girip başlayacak? İlk evim 1.20 faizle konut kredisi nasıl hesaplanır, 1.20 konut kredisi şartları neler?
8.12.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın rezervlerinden yeni rekor
Merkez Bankası'nın rezervlerinden yeni rekor Merkez Bankası'nın rezervleri 136,5 milyar dolardan 140.1 milyar dolara yükseldi. Böylece tüm zamanların rekorları kırılmış oldu.
7.12.2023 Ekonomi
KKM'de 24,3 milyar liralık erime! BDDK duyurdu
KKM'de 24,3 milyar liralık erime! BDDK duyurdu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 24,3 milyar lira düşerek 2 trilyon 714 milyar 3 milyon liraya geriledi.
7.12.2023 Ekonomi
Seçil Erzan'ın kredi yazışmaları ortaya çıktı! Arda Turan'a böyle kredi çektirmiş
Seçil Erzan'ın kredi yazışmaları ortaya çıktı! Arda Turan'a böyle kredi çektirmiş Türkiye günlerdir fon vurguncusu Seçil Erzan'ı ve dolandırdığı futbolcuları konuşuyor. Seçil Erzan'a servetinin büyük bölümünü kaptıran Arda Turan, üstüne Erzan'ın müdür olduğu şubeden 33 milyon lira kredi çekti. O parayı da Seçil Erzan'a teslim etti ve bu süreci de bizzat Seçil Erzan yönetti. Peki, saatler içinde bu krediyi nasıl aldı? CNN TÜRK ekibinden Ümit Uzun Seçil Erzan'ın banka yetkilisiyle yazışmalarına ulaştı. İşte detaylar...
1.12.2023 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum
Semih Kaya'nın ifadesi ortaya çıktı: Çantamdan GPS cihazı çıkınca çok korktum Türkiye'nin gündeminde olan fon vurgunu soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Futbol camiasından birçok ismi yüksek faiz vaadiyle dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan'ın içinde GPS cihazı bulunan çantayı verdiği iddia edilen eski futbolcu Semih Kaya'nın savcılık ifadesine ulaşıldı. Erzan'ın 200 bin dolarlık fon getirisini mavi çanta içinde kendisine verdiğini belirten Kaya, bu parayı aldıktan sonra Denizbank'taki hesabına yatırdığını söyledi. Kaya, ertesi gün havalimanında çantasından ses gelmesi üzerine GPS cihazı bulduğunu belirterek 'Seçil'in Levent'teki ofisine gidip bu durumun ne olduğunu sordum. Çünkü çantada GPS olduğunu görünce çok korktum, beni takip ettiklerini düşündüm' şeklinde konuştu.
28.11.2023 Gündem
Seçil Erzan kimdir, hangi banka çalışanıydı? Banka müdürü Seçil Erzan kaç yaşında, nereli, evli mi?
Seçil Erzan kimdir, hangi banka çalışanıydı? Banka müdürü Seçil Erzan kaç yaşında, nereli, evli mi? Seçil Erzan, dolandırıcılık iddiaları sebebiyle biyografisi ile ilgili merak edilenler arttı. Özel bir bankada müdürlük görevinde bulunan Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu ünlü futbolcuları dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Peki, Seçil Erzan kimdir, nereli, şu an nerede, kaç yaşında?
24.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Denetleme Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki denetleme kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.