Delta Varyantı

Delta Varyantı

Son dakika Delta varyantı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Delta varyantı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Delta varyantı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Delta Varyantı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan delta varyantı gelişmeleri de dahil olmak üzere 299 delta varyantı haberi bulunmuştur. Tüm delta varyantı haberleri aşağıda listelenmiştir.
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu?
3. doz BioNTech aşısının etkinliği kaç ay sürüyor? 3. doz BioNTech aşısı Omicron’dan koruyor mu? ABD Hastalık Kontrol ve Önleme (CDC) Merkezleri'nin Morbidite ve Mortalite Haftalık Raporu'nda 3. doz Pfizer/BioNTech aşısının etkinliği ile ilgili dikkat çeken detaylara yer verildi. CDC’nin ülke çapında yaptığı araştırma sonunda bilim insanları takviye aşı dozlarının belirli aralıklarla yenilenmesinin gerekebileceğini açıkladı. Peki, 3. doz Pfizer/BioNTech aşısı Omicron’a karşı koruyor mu? 3. doz BioNTech aşısı kaç ay koruyor? İşte BioNTech aşısı ile ilgili detaylar…
15.02.2022 Sağlık
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant...
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant... Delta ve Omicron varyantı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gizli tehlikeyi uzman isimler anlattı. Kasım ayında yeni rapor edilen hemen hemen tüm enfeksiyonlar, Delta kaynaklıydı. Şimdilerde ise varyant, dominasyonunu Omicron'a devretmiş durumda. Öyle ki ABD’de her 1000 vakadan 1’i Delta varyantını taşıyor. Ama az da olsa Delta bazı ülkelerde yayılımını sürdürüyor. Peki Delta hala insanlık için tehlike arz ediyor mu?
12.02.2022 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Omicron, ek hastalıkların etkisini artırıyor
Bilim Kurulu Üyesi Turan: Omicron, ek hastalıkların etkisini artırıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Turan, Omicron varyantının kronik rahatsızlıkların etkisini artırdığını söyledi. Turan, "Omicron'da Delta varyantına göre farklı bir hasta profili ile karşı karşıyayız. Ek hastalığı olan yaşlı hastalar aşı dozlarını tamamlamadıysa Omicron'la enfekte olabiliyor ve bu enfekte oluşun getirdiği en önemli sıkıntı altta yatan hastalıkların kötüleşiyor olması" dedi.
11.02.2022 Gündem
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı!
Hamsterlardan insanlara Kovid-19 virüsü bulaştı! Hong Kong Üniversitesi’nden araştırmacılar, ülkede baş gösteren Kovidli Hamster vakalarından sonra hayvandan insana Kovid-19 bulaşmasını konu alan bir vaka incelemesi yaptı. Çalışma sonucunda Hamsterların Delta varyantını insanlara bulaştırdığı sonucuna varıldı. Bu çalışmadan önce sadece bir çiftlik vizonundan insana virüsün geçtiği tespit edilmişti.
9.02.2022 Dünya
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor!
Covid-19 gebelerde erken doğumlara sebep oluyor! Pandemi ile ilgili dünya genelinde çalışmalar yayınlanmaya devam ediyor. Özellikle hamilelerde ve yenidoğan bebeklerde COVİD-19 enfeksiyonunun nasıl seyrettiği üzerine araştırmalar sürüyor. Yapılan son çalışmalar, prematüre doğum sıklığı pandeminin başında 32 – 37 gebelik haftaları arasında artmışken özellikle delta varyantı sonrası daha küçük prematüre bebek doğumları görülmeye başlandığını gösteriyor. Covid-19 enfeksiyonunun prematüre doğumlara sebep olduğunu belirten Neonatoloji Uzmanı Doç. Dr. Adil Umut Zübarioğlu, hamilelere uyarılarda bulundu.
22.01.2022 Sağlık
'Omicron, yoğun bakıma yansımadı'
'Omicron, yoğun bakıma yansımadı' Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Covid-19 Yoğun Bakım Sorumlusu Prof. Dr. Ayşe Özcan, koronavirüs salgınında 'Omicron' varyantı döneminde yoğun bakımlarda bir miktar azalış olduğunu; fakat salgının hala ciddiyetini koruduğunu söyledi. Özcan, "'Omicron' varyantı çok kolay bulaşıyor, hızlı yayılıyor. Bunu hasta sayılarından da görüyoruz ama bizi yoğun bakım açısından sevindiren şey, hasta sayısındaki artışın aynı oranda yoğun bakım artışına yansımamış olması" dedi.
21.01.2022 Gündem
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var'
'Omicron'la ilgili korkutan açıklama! '1 ay içinde 3 defa yakalananlar var' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "'Omicron' maalesef daha önceki varyantlara göre daha az bağışıklık bırakıyor, bağışıklık sistemini daha az uyarıyor, bir çeşit saklanıyor ondan. Dolayısıyla 'Omicron' geçiren hasta bazen 2 hafta sonra bağışıklığının yeteri düzeyde olmaması nedeniyle ikinci bir 'Omicron' geçiriyor hatta 1 ay içinde 3 defa 'Omicron'a yakalananlar var" dedi. Öte yandan Ceyhan, 'Omicron’un daha etkili görüldüğü yaş grubuna ilişkin de, "Şu anda en çok etkilenen, en çok virüsü alan ve dolayısıyla en çok da bulaştırabilen 0-5 yaş grubu." ifadelerini kullandı.
13.01.2022 Gündem
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer?
Omicron belirtileri! Omicron varyantı nedir, kaç gün sürer? Omicron varyantı belirtileri, koronavirüs vaka sayısının artmasıyla yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Sağlık Bakanlığı, corona virüs için son gelişmeleri ve günlük tabloyu paylaştı. Tabloya göre son 24 saatte 221 bin 463 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 530 kişinin testi pozitif çıktı, 37 kişi hayatını kaybetti. Peki, Omicron belirtileri nelerdir, Omicron varyantı kaç gün sürer? Omicron tedavisi ve hakkında diğer merak edilenler…
10.01.2022 Sağlık
Omicron belirtileri nelerdir? Omicron’un belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor?
Omicron belirtileri nelerdir? Omicron’un belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor? Koronavirüsün diğer varyantlarından yüzde 105 oranında daha bulaşıcı olduğu belirtilen Omicron varyantı nedeniyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yeni vaka sayıları rekor kırıyor. Omicron’un semptomları da virüsün diğer mutasyonlarından farklılık gösteriyor. Peki, Omicron belirtileri nelerdir? Omicron’un belirtileri kaç günde ortaya çıkıyor? Omicron varyantında hangi yaş grubu risk taşıyor? İşte detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu?
Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu? Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Omicron varyantında vaka sayıları artıyor. İstanbul Omicron varyantında ilk sıraya yerleşirken yeni varyant ile ilgili araştırmalar sürüyor. Omicron varyantının bulaşıcılığı ve kuluçka süresi ile ilgili Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan açıklamalarda bulundu. Peki, Omicron varyantının kuluçka süresi kaç gün? Omicron varyantı PCR testinde çıkıyor mu? Omicron nasıl bulaşıyor? İşte Omicron varyantı ile ilgili detaylar…
9.01.2022 Sağlık
3. doz aşı koruyor mu? 4. aşıya ihtiyaç var mı?
3. doz aşı koruyor mu? 4. aşıya ihtiyaç var mı? Tüm dünya Covid 19 ve varyantları ile mücadele ediyor. Delta, Afrika ve Omicron derken yeni varyant Deltacron da endişeleri arttırıyor. Covid 19’dan korunmak için aşılama çalışmaları devam ederken Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı’ndan (UKHSA) aşı açıklaması geldi. Peki, 3. doz aşı koruyor mu? 4. aşıya ihtiyaç var mı? İşte detaylar…
9.01.2022 Sağlık
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! 3 gün...
Omicron varyantı ile ilgili flaş açıklama! 3 gün... Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan "Şu anki bilgilerimize göre, Omicron'da kuluçka süresi daha kısa gibi görünüyor. Orijinal Vuhan varyantında bu süre 5 günken, Delta varyantında 4 gün, Omicron'da ise 3 gün gibi görünüyor. Çok kısa sürede hastalık ortaya çıkarıyor. Ama vatandaşlar, 'bir temasım oldu, üzerinden 5 gün geçti, hasta olmayabilirim' diye düşünmemeli" dedi.
9.01.2022 Gündem
Dünya şokta! Yeni koronavirüs mutasyonu patladı! Bu kez de Deltacron kabusu...
Dünya şokta! Yeni koronavirüs mutasyonu patladı! Bu kez de Deltacron kabusu... Dünya şokta. Son dakika açıkladılar. Koronavirüsün yeni mutasyonu patladı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki (GKRY) bir grup bilim insanı, koronavirüsün Omicron ve Delta mutasyonlarının melezi olan Deltacron adında yeni bir mutasyon keşfettiklerini duyurdu.
8.01.2022 Dünya
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir
Bilim Kurulu üyesi İlhan'dan tedirgin eden açıklama: Vakalar biraz daha yukarı yol alabilir Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, kalabalık yılbaşı kutlamalarının bu hafta içinde vakalara yansıyabileceğini söyledi. İlhan, "Biraz daha vakalar yukarı doğru yol alabilir. PCR testi için başvuru sayısı neredeyse 2 kat arttı. Neredeyse her 5-6 testten 1'i pozitif çıkmaya başladı. Bu da 'Omicron' sürecinin ne kadar önemli olduğunu, ne kadar hızlı şekilde vakaların arttığını gösteriyor" dedi.
5.01.2022 Gündem
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında...
Koronavirüs salgınında alarma geçildi! Ülkenin yarısı risk altında... Son dakika haberi... Koronavirüs salgını tüm dünyada etkisini artırmaya devam ediyor! Vaka sayıları her geçen gün artıyor, yeni varyantlar ortaya çıkarken, art arda uyarılar geliyor. Delta, Beta ve Mu varyantlarından sonra ortaya çıkan Omicron mutasyonu paniğe neden olurken, yapılan yeni açıklamaya göre diğerlerinden daha tehlikeli oluğu öğrenilen Flurona varyantı ortaya çıktı. Başından bu yana salgını en ağır geçiren İtalya’da ise korkutan bir gelişme yaşandı. Alarm verilen ülkede sarı bölge sayısını 11’e yükselirken, nüfusun yarısının büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğu bildirildi.
4.01.2022 Dünya
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama...
Yılbaşı öncesi kritik açıklama! Kısıtlama yok ama... Yılbaşı ile ilgili son dakika açıklaması! Bu yıl kısıtlama olmasa da yeni yıla girerken endişe değişmedi. Yılbaşı öncesi uzmanlar, dünyada da vaka patlamasına yol açan koronavirüsün daha hızlı bulaşan Omicron varyantına karşı uyardı. Kalabalık ve havasız kutlama alanlarının Omicron’un bulaşması için ideal ortam olabileceğine işaret eden uzmanlar, maske, mesafenin yanı sıra kapalı alanların havalandırılmasını önerdi.
30.12.2021 Gündem
Omicron varyantından sonra dünyayı tehdit eden çifte varyant: Delmicron! İşte belirtileri...
Omicron varyantından sonra dünyayı tehdit eden çifte varyant: Delmicron! İşte belirtileri... Dünya koronavirüs salgınında omicron şokunu atlatamadan yeni tehlike ile karşı karşıya. Türkiye de dahil olmak üzere, dünya genelinde artan Omicron vakaları üçüncü ve dördüncü bir Covid-19 dalgası olasılığına ilişkin endişeleri artırdı. Uzmanlar, bu yeni varyantın doğasını anlamak için hala mücadele ederken, Delmicron adlı çifte bir varyant ortaya çıktı. Bilim insanları, Delta ve Omicron adlarının birleşimi ile adı oluşturulan bu türün, ABD ve Avrupa'daki Covid-19 tsunamisinden sorumlu olduğuna açıkladı. Delmicron adından anlaşılabileceği gibi hem Delta varyantı hem de Omicron varyatının çeşitli özelliklerini taşıyor ve ciddi hastalığa neden olabileceği düşünülüyor.
27.12.2021 Dünya
Turkovac aşılarıyla ilgili flaş gelişme! Ve gerçekleşti
Turkovac aşılarıyla ilgili flaş gelişme! Ve gerçekleşti Turkovac aşılarının üretim tesisinden Halk Sağlığı depolarına ilk sevkiyatı gerçekleşti. Öte yandan Erciyes Üniversitesi'nce (ERÜ) Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle Covid-19’a karşı geliştirilen ve acil kullanım onayı alan Turkovac aşısının üretildiği merkez, DHA tarafından görüntülendi. Merkezde, 'Delta' varyantında kullanılan 'knockout mice' farelerde 2'nci dozlama yapılıyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, "'Alfa' varyantında özellikle 'knockout mice' farelerde Turkovac aşımızın yüzde 100 etkili olduğunu gördük. Hemen 'Delta' varyantına geçtik. 'Delta' varyantı ile ilgili 'knockout mice' farelerde 1'inci dozlama bitti, 2'nci dozlama da yapılıyor” dedi.
24.12.2021 Sağlık
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek?
TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi? Acil kullanım onayı ne demek? Türkiye'nin inaktif Kovid-19 aşı adayı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kasım ayında TURKOVAC için acil kullanım onayı başvurusu yaptıklarını aşının yıl bitmeden yaygın kullanıma girmesinin ümit edildiğini açıklamıştı. yerli aşıda acil kullanım onayı çıkmasının ardından, tim dünyada etkili olan Omicron varyantına karşı etkili olup olmadığı da merak ediliyor. Peki, TURKOVAC varyantlara karşı etkin mi?
22.12.2021 Sağlık
Omicron varyantıyla ilgili korkutan uyarı! ‘Dünyaya hakim olacak’
Omicron varyantıyla ilgili korkutan uyarı! ‘Dünyaya hakim olacak’ Son dakika haberi.... Koronavirüsle mücadele tüm hızıyla devam ederken Omicron varyantıyla ilgili korkutan bir açıklama geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, 'Omicron' varyantının ciddi bir salgın yaratacağını belirterek, "Delta'ya göre, çok daha hızlı yayıldığı için hasta sayılarında ciddi bir artışla karşı karşıya kalabiliriz. Omicron önümüzdeki süreçte tüm dünyada hakim varyant haline geleceğini bekliyoruz. Kışın çok ciddi bir dalgalanma ortaya çıkabilir, çok dikkatli olmak gerekiyor" dedi.
22.12.2021 Sağlık
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Yeni dalga...
Yasaklarla ilgili son dakika açıklaması! Yeni dalga... Yasaklarla flaş açıklama! Bilim kurulu üyesi duyurdu. Omicron varyantıyla ilgili çalışmalar ve araştırmalar devam ediyor. İstanbul'da 1, İzmir'de ise 5 olmak üzere 6 kişide görülen vakalar sonrası vatandaşlarda endişe hakim olurken, uzmanlardan da peş peşe açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye'de vaka sayılarının artması halinde kısıtlamaların ve yasakların tekrar gündeme geleceğini Avrupa'da pek çok ülkede yeni yeni kısıtlamalar gelmeye başladığını ifade etti.
17.12.2021 Gündem
Omicron varyantıyla ilgili korkutan uyarı! 'İstanbul için ciddi risk söz konusu'
Omicron varyantıyla ilgili korkutan uyarı! 'İstanbul için ciddi risk söz konusu' Son dakika haberi... Koronavirüsle mücadele devam ederken tüm Türkiye’de Omicron varyantıyla ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. Uzmanlar bu mutasyona karşı 3 doz aşının yüzde 75 koruma sağladığını belirterek, aşı algoritmasının revize edilmesini önerdi. Omicron’un Delta varyantına göre 6 kat daha bulaştırıcı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sönmez, İstanbul için de risk uyarısında bulundu.
15.12.2021 Gündem
İzmir Valisi Köşger'den Omicron varyantı açıklaması! 'Yurt dışı bağlantıları yok'
İzmir Valisi Köşger'den Omicron varyantı açıklaması! 'Yurt dışı bağlantıları yok' İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentte Omicron varyantına yakalanan 5 kişinin yurt dışı bağlantısının olmadığını açıkladı.
13.12.2021 Gündem
DSÖ Avrupa Direktörü Kluge: Şu andaki sorun Delta
DSÖ Avrupa Direktörü Kluge: Şu andaki sorun Delta Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Hans Kluge, bugün yaptığı açıklamada “Şu anki sorun Delta ve bugün Delta'ya karşı ne kadar başarılı olursak yarın Omicron'a karşı bir galibiyet olacaktır” dedi.
7.12.2021 Dünya
Hastaneye başvuru sayılarında artış! 3'üncü doz aşı açıklaması...
Hastaneye başvuru sayılarında artış! 3'üncü doz aşı açıklaması... İzmir'de Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Prof. Dr. Cenk Kıraklı, yoğun bakımda yatan hastaların yarısının hiç aşı olmamış, yarısının da hatırlatma dozunu olmamış kişilerden oluştuğunu söyledi. 3'üncü doz aşı yaptırmayı ihmal eden kişiler nedeniyle hastaneye başvuran sayısının arttığını belirten Prof. Dr. Kıraklı "İkinci dozun üzerinden 4-6 ay geçtikten sonra 3'üncü doz uygulanabilir. Bu özellikle risk grubundakiler için çok önemli" dedi.
7.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Delta Varyantı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki delta varyantı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.