Çocuk Felci

Çocuk Felci

Son dakika çocuk felci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çocuk felci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çocuk felci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çocuk Felci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çocuk felci gelişmeleri de dahil olmak üzere 210 çocuk felci haberi bulunmuştur. Tüm çocuk felci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Basketbolla hayata tutuldu! "Evlerine kapanıp kalmasınlar"
Basketbolla hayata tutuldu! "Evlerine kapanıp kalmasınlar" Aksaray'da 3,5 yaşındayken çocuk felcine yakalan ve sağ bacağını kullanamayan Dursun Duru, 30 yaşında basketbolla hayata tutuldu. Duru, "Bütün engelli kardeşlerimizi spor dallarında görmek isteriz. Evlerine kapanıp kalmasınlar. Kendilerini sosyalliğe adasınlar" dedi.
1.04.2024 Gündem
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı
Prof. Dr. Yalçın: Deprem bölgesindeki her yurttaşımız 1 doz tetanos aşısı yaptırmalı Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, 10 ilin etkilendiği deprem bölgesindekilerde oluşabilecek salgın hastalıkların yanı sıra tetanos riskine de vurgu yaptı. Deprem bölgesindekilerin; yıkılan molozlara dokunması, demir çubuklara temas etmesi, çivi batması veya vücuda yabancı madde girmesi nedeniyle bulaşabilecek hastalıklara karşı dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Yalçın, "Deprem bölgesindeki her yurttaşımızın mutlaka 1 doz tetanos aşısını yaptırması gerekiyor. Çalışan gönüllüler de dahil" dedi.
15.02.2023 Sağlık
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu
Tek gözü maviye dönüşen çocuk hayaline kavuştu Adana’da bir aylıkken tek gözü maviye dönüşen, doğuştan işitme engeli ve hiperaktif 10 yaşındaki Emir Yıkılmaz’ın zarar gören biyonik kulaklığının masrafı yardımseverler tarafından karşılanınca, çocuk tekrar duymaya başladı.
10.12.2022 Yaşam
Pakistan'da intihar saldırısı: 2 ölü, 24 yaralı
Pakistan'da intihar saldırısı: 2 ölü, 24 yaralı Pakistan'ın Quetta kentinde polisi hedef alan intihar saldırısında 2 kişi hayatını kaybetti, 24 kişi de yaralandı.
30.11.2022 Dünya
Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci virüsü vakaları Türkiye’de var mı?
Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci virüsü vakaları Türkiye’de var mı? ABD’de çocuk felci alarmı verildi. Atık sularda 'çocuk felci virüsü' tespit edilmesinin ardından ABD'nin New York eyaletinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Hastalığın yayılarak salgına dönüşmesinden endişe edilirken aşı yönetimi ile ilgili çalışma yapılıyor. Pek çok kişi Türkiye’de de vakaların görülüp görülmediğini araştırıken çocuk felci aşısı ile ilgili detayları da araştırıyor. Peki, Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci nedir, belirtileri ne? Çocuk felci aşısı kaç aylıkken yapılır? Çocuk felci virüsü hangi ülkelerde var, Türkiye’de görüldü mü? İşte detaylar…
11.09.2022 Sağlık
Zelenski’den Bayraktar SİHA’lara devlet nişanı! Dikkat çeken ‘vışıvanka’ gömleği detayı...
Zelenski’den Bayraktar SİHA’lara devlet nişanı! Dikkat çeken ‘vışıvanka’ gömleği detayı... Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, dün Bayraktar SİHA’ların üreticisi Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı taltif etti. Haber, Ukrayna ve dünya gündeminde geniş yer buldu.
10.09.2022 Dünya
Çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? New York’ta olağanüstü hal ilan edildi!
Çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? New York’ta olağanüstü hal ilan edildi! ABD´nin New York eyaleti valisi, New York kentinin bazı ilçelerindeki atık sularda `çocuk felci virüsü´ tespit edilmesinden sonra dün olağanüstü hal ilan etti. Söz konusu olayın ardından çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?
10.09.2022 Sağlık
Çocuk felci virüsü paniği! Tedavisi yok, ülkede olağanüstü hal ilan edildi
Çocuk felci virüsü paniği! Tedavisi yok, ülkede olağanüstü hal ilan edildi ABD’nin New York eyaleti valisi, New York kentinin bazı ilçelerindeki atık sularda ‘çocuk felci virüsü’ tespit edilmesinden sonra dün olağanüstü hal ilan etti.
10.09.2022 Dünya
ABD’de bir kabus daha! 2013’ten bu yana ilk kez görüldü
ABD’de bir kabus daha! 2013’ten bu yana ilk kez görüldü  ABD’de 2013’ten bu yana ilk çocuk felci vakası New York kentinde kayıtlara geçti.
21.07.2022 Dünya
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
30.04.2022 Gündem
12 Nisan olayı nedir, tarihte 12 Nisan ne günü? 12 Nisan’da ne oldu, kim öldü, kim doğdu? İşte yaşananlar!
12 Nisan olayı nedir, tarihte 12 Nisan ne günü? 12 Nisan’da ne oldu, kim öldü, kim doğdu? İşte yaşananlar! 12 Nisan olayı nedir, 12 Nisan ne günü? 12 Nisan tarihli doğumlar, vefatlar ve meydana gelen olaylar merak ediliyor. Tarihte 12 Nisan’da neler olduğunu kronoloji sırayla aktarıyoruz. Peki, 12 Nisan gününde ne oldu, kim doğdu, kim öldü, hangi önemli olaylar gerçekleşti? 12 Nisan olayı kadınlar ve Twitter nedir, gerçek mi? İşte, 12 Nisan yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
12.04.2022 Gündem
Tabiattaki binlerce yıllık şifa iksirleri! Lezzetli ve sağlıklı
Tabiattaki binlerce yıllık şifa iksirleri! Lezzetli ve sağlıklı Doğal antidepresan meyvesi olarak bilinen yaban mersini ve çocuk felci, ağız ve deri yaralarını oluşturan bazı virüsler için öldürücü etkisi ile tanınan dağ çileği mevsimi başladı.
14.12.2021 Sağlık
Frida Kahlo’nun son otoportresi rekor fiyata satıldı!
Frida Kahlo’nun son otoportresi rekor fiyata satıldı! Meksikalı sanatçı Frida Kahlo’nun en son yaptığı otoportresi, ABD’nin New York kentinde düzenlenen açık artırmada 34,9 milyon dolara satıldı. Sotheby’dan yapılan açıklamada, Kahlo’nun daha önce 8 milyon dolara satılan eserinin ardından, 1949’da yaptığı bu eserin, 34,9 milyon dolar satışla rekor kırdığı ifade edildi.
17.11.2021 Dünya
Nijerya'da koleradan can kaybı 3 bin 283'e çıktı
Nijerya'da koleradan can kaybı 3 bin 283'e çıktı Nijerya'da kolera salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 283'e yükseldi.
31.10.2021 Dünya
Bakan Varank, yerli plazma üretim tesisi temel atma törenine katıldı
Bakan Varank, yerli plazma üretim tesisi temel atma törenine katıldı Silivri’de, Yerli Plazma Üretim Tesisi Temel Atma Töreni’nde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bu tesis ile birlikte dünyada sadece 12 merkezde üretilen, maalesef Türkiye’de üretimi daha önce gerçekleştirilemeyen kan ürünleri üretilecek. Yani bu fabrika dünyada bu alandaki 13. tesis olacak" dedi.
30.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Hastane randevu detayını açıkladı! Aileler duyunca telefona sarıldı
Hastane randevu detayını açıkladı! Aileler duyunca telefona sarıldı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün katıldığı bir canlı yayında bir bebeğe yanlışlıkla Kovid aşısı yapıldığı ve bebeğin izleminde hiçbir sorun çıkmadığını açıklaması, sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken, aileler "Bizden habersiz çocuklarımıza Kovid aşısı mı yapılıyor?" kaygısıyla Aile Sağlığı Merkezlerini aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak "İddialar kabul edilemez." dedi. Aile Hekimliği Çalışanları Federasyonu (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer ise yaptığı açıklamada, "Kovid aşıları için ayrı bir aşılama sistemi kullanılıyor. Çocukluk çağı aşılamaları ile Kovid aşıları aynı sistem üzerinden çalışmıyor. O nedenle ailelerimizin çocukluk çağı aşılarını yaptırmakta asla tereddüt etmemesi gerekli. Çünkü bugün kızamık ya da çocuk felci, çocuklarda Kovid’den daha fazla ölüm ya da sakatlığa yol açıyor" dedi.
23.09.2021 Gündem
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor
Koronavirüsten çok daha ölümcül! Yeni salgın hızla yayılıyor Dünya bu haberle sarsıldı. Koronavirüsten çok daha ölümcül. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele ederken; Batı Afrika ülkelerinden Nijerya, Kovid-19 salgınının yanı sıra kolera tehdidiyle karşı karşıya. Ölümcül salgın ülkede koronavirüsten fazla can aldı.
13.08.2021 Dünya
Dünyaca ünlü oyuncu Alex Cord hayatını kaybetti
Dünyaca ünlü oyuncu Alex Cord hayatını kaybetti Dünyaca ünlü oyuncu Alex Cord (88), ABD’nin Teksas eyaletinde bulunan evinde hayatını kaybetti.
12.08.2021 Magazin
Ameliyatla boy uzatmak mümkün!
Ameliyatla boy uzatmak mümkün! Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ufuk Özkaya, ameliyatla boy uzatmanın mümkün olduğunu belirtti.
28.07.2021 Sağlık
Tatilcilere Kovid-19 aşısı önerisi
Tatilcilere Kovid-19 aşısı önerisi Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, tatile veya memleketine giden vatandaşlara bulundukları yerlerde Kovid-19 aşısı olmalarını tavsiye ederek, "Bugün salgınla mücadelenin anahtarı aşı. Aşı olmadan salgının üstesinden gelemeyiz." dedi.
24.07.2021 Sağlık
Uzmanlar açıkladı! Üçüncü doz neden yapılıyor?
Uzmanlar açıkladı! Üçüncü doz neden yapılıyor? Türkiye’de aşılama süreci hızlı bir şekilde devam ederken, üçüncü doz tartışma konusu oldu. Peki başka ülkelerde üçüncü doz aşı uygulaması var mı? Neden üçüncü doza ihtiyaç duyuldu? İşte merak edilenler...
3.07.2021 Sağlık
Koronavirüs salgını DSÖ'yü tartışmaya açtı
Koronavirüs salgını DSÖ'yü tartışmaya açtı Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde 1948'de kurulan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aldığı gecikmeli kararlar nedeniyle ve şeffaflık konusunda sıkça eleştirilirken, örgüt 2020'de tarihinin en zor döneminden geçti.
4.05.2021 Sağlık
Çocuğunuz yılda 4'ten fazla kulak iltihabı geçiriyorsa dikkat!
Çocuğunuz yılda 4'ten fazla kulak iltihabı geçiriyorsa dikkat! Kreşe ya da okula giden çocukların sık hastalanmasının normal karşılandığını söyleyen Çocuk Sağlığı Hastalıkları, Çocuk İmmünolojisi Uzmanı Prof. Dr. Hülya Ercan Sarıçoban, “Yılda 4 ya da daha fazla kulak iltihabı geçiren ya da yılda 2 ya da daha fazla sinüs iltihabı geçiren çocukların immün yetmezlik açısından değerlendirmesi gerekir” dedi.
3.03.2021 Sağlık
Aşıda devrim yaratacak gelişme! Yaz aylarında başlayacak
Aşıda devrim yaratacak gelişme! Yaz aylarında başlayacak Dünyada ilk ve tek olan ASC mikrokürecik teknolojisiyle oda sıcaklığında 30 gün dayanabilen aşı modeli tasarlayan ve patentini alan Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Özören, geliştirdikleri yerli Kovid aşısıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Prof. Dr. Özören, “İlk set hayvan deneylerini tamamlandık. Aşının uygulanış şekline karar vermek için birkaç deneyimiz daha kaldı. Klasik aşılardaki gibi kas içi enjeksiyon ile deri altı uygulamasını denedik. Asıl amacımız burun ya da ağız yoluyla verilebilecek bir aşı. Bunun hayvan deneylerini de tamamladıktan sonra yaz başı gibi Faz 1 çalışmalarına geçmeyi planlıyoruz.” dedi.
25.02.2021 Gündem
Gıdada koronavirüs tehlikesi
Gıdada koronavirüs tehlikesi Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Var, Çin'de bir fabrikada dondurmalardan alınan numunelerde koronavirüs tespit edilmesinin, Covid-19'un gıdalarda bir süre kalabildiğinin göstergesi olduğunu ve bu gıdalardan insana da bulaşabileceğini söyledi. Prof. Dr. Var, “Eğer dondurulmuşlarda bu çıktıysa büyük bir ihtimalle gıdalarda bir süreliğine kaldığı söz konusudur” dedi.
20.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çocuk Felci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çocuk felci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.