Gazete Vatan Logo

Çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? New York’ta olağanüstü hal ilan edildi!

ABD´nin New York eyaleti valisi, New York kentinin bazı ilçelerindeki atık sularda `çocuk felci virüsü´ tespit edilmesinden sonra dün olağanüstü hal ilan etti. Söz konusu olayın ardından çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

Çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır? New York’ta olağanüstü hal ilan edildi!

ABD’nin New York eyaletinde yer alan Rockland, Orange, Sullivan ve Nassau bölgelerindeki atık sularda çocuk felci virüsü tespit edildi. New York Valisi Kathy Hochul, virüsün halk arasında yayılma ihtimalinin yüksek olması üzerine çocuk felci aşılama oranını arttırmak amacıyla acil durum ilan edildiğini duyurdu. Peki, Çocuk felci virüsü nedir, belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır?

Çocuk Felci virüsü nedir?

Çocuk felci (poliomyelit) poliovirüs denen bir virüsün sinir sistemine saldırması sonucu oluşan bir hastalıktır. Bu hastalık en çok 5 yaşından küçük çocukları tehdit ediyor.

Çocuk felci virüsü belirtileri

Çocuk felci virüsü, 1 ila 10 gün arasında sürebiliyor ve belirtileri gribe benziyor.

''Ateş

Boğaz ağrısı

Baş ağrısı

Kusma

Yorgunluk

Menenjit''

Çocuk felci nasıl bulaşır?

Bulaşıcılığı yüksek olan polio virüsü, bu hastalığı barındıran (enfekte) dışkı ile temas yoluyla bulaşıyor. Virüs barındıran dışkılara temas eden ya da yaklaşan oyuncaklar da çocuklar için risk oluşturuyor. Çok ender de olsa virüs bazen hapşırık veya öksürük yoluyla da bulaşabiliyor.

Haberin Devamı