Bakanlıktan kestane hamlesi! Resmen değişti, artık zorunlu olacak
Bakanlıktan kestane hamlesi! Resmen değişti, artık zorunlu olacak Son dönemde, hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesi, normal kestane adı altında satılıyordu. Uygun fiyatla pazarlarda satılan Çin kestanesi vatandaşların sağlığını birçok yönden tehdit ediyor. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili harekete geçerek önemli bir karara imza attı. İşte detaylar...
24.01.2024 Ekonomi
İstanbul'da pazarda Çin kestanesi denetimi
İstanbul'da pazarda Çin kestanesi denetimi Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Vatan TV
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark...
İstanbul pazarlarında kestane alarmı! Ucuz fiyatlı Çin kestanesi ile yerli kestane nasıl ayırt edilir? İşte aradaki fark... Kestane fiyatları, bu yıl ülkemizde az bulunması nedeniyle yükseldi. Fiyatların artması nedeniyle ithal kestanelerin satışı da arttı. Esenler'de belediye ekipleri pazarlarda Çin kestanesi denetimi yaptı. Ekipler, denetimde şüphelendikleri bir tezgahtan numune aldı. Laboratuvar sonuçları çıkana kadar kestaneler, belediyenin deposunda muhafaza altına alındı.
26.12.2023 Gündem
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor
Bu kestaneye dikkat! Yılbaşı öncesi ortaya çıktı, kilosu 100 TL, pişirince zehirliyor Yılbaşı öncesi Çin kestanesi tehlikesi ortaya çıktı. Kilosu 80-100 TL arası satılan kestaneler adeta zehir saçıyor. Ekipler birçok ilde harekete geçerek kilolarca sahte kestane ele geçirdi. Öte yandan geçen yıl kilosu 80 lira olan kestanenin fiyatı bu yıl 250 liraya kadar çıkıyor. Sokak tezgâhlarında ise kilo fiyatı 400 lira, tanesi ise 10 TL'yi buluyor.
22.12.2023 Gündem