Christchurch

Christchurch

Son dakika Christchurch haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Christchurch ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Christchurch haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Christchurch

haberleri sayfasında son dakika yaşanan christchurch gelişmeleri de dahil olmak üzere 153 christchurch haberi bulunmuştur. Tüm christchurch haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklilere zam açıklaması: Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında saat 16.00'da toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarının belli olmasıyla birlikte biz de memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz." dedi. İsveç'te çirkin saldırıyla ilgili de konuşan Erdoğan, "İsveç'te Kuran-ı Kerim'e yönelik alçakça saldırı hepimizi öfkelendirdi, bu bir nefret suçu. Bu sapkınlığın, bırakın fikir özgürlüğünü en temel insani değerlerle bağdaşması mümkün değildir. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi daha vahimdir." ifadelerini kullandı.
3.07.2023 Gündem
Artçı depremler devam edecek mi, ne kadar sürecek? Artçı depremler normal mi, neden olur? Artçı depremler büyük depremi engeller mi?
Artçı depremler devam edecek mi, ne kadar sürecek? Artçı depremler normal mi, neden olur? Artçı depremler büyük depremi engeller mi?  6 Şubat’ta Maraş merkezli 2 büyük depremin ardından, 20 Şubat’ta Hatay merkezli bir deprem meydana geldi. Söz konusu depremlerin ardından ise artçı sarsıntılar devam ediyor. Deprem korkusu yaşayan vatandaşlar evleri sağlam olsa da artçı depremler nedeniyle evlerine giremiyor. Peki, Artçı depremler devam edecek mi, ne kadar sürecek? Artçı depremler normal mi, neden olur? Artçı depremler büyük depremi engeller mi? 
25.02.2023 Gündem
Yeni Zelanda’da dünyayı şok eden gelişme! Jacinda Ardern istifa etti
Yeni Zelanda’da dünyayı şok eden gelişme! Jacinda Ardern istifa etti Dünyanın en genç başbakanı unvanına sahip Ardern'in istifasını uluslararası haber ajansları 'son dakika' koduyla geçti. Görevinin birinci yılında bebek sahibi olan Ardern, özellikle Christchurch'teki terör saldırılarının ardından sergilediği tavırla hafızalara kazındı.
19.01.2023 Dünya
ABD'de 10 kişiyi öldüren 18 yaşındaki katilin günlüğüne yazdıkları dehşete düşürdü
ABD'de 10 kişiyi öldüren 18 yaşındaki katilin günlüğüne yazdıkları dehşete düşürdü Bufalo kentinde yaşanan katliam ABD'yi dehşete düşürdü. Irkçı saldırgan Payton Gendron'la ilgili her gün yeni bir detay ortaya çıkarılıyor. 18 yaşındaki katilin, 10 kişiyi öldürdüğü saldırıyı önceden tasarladığı ve soğukkanlılıkla gerçekleştirdi anlaşılmıştı. Polis ve savcılık makamları tarafından yürütülen soruşturma genişledikçe ortaya çıkan yeni bilgiler çevrimiçi ortamın tehlikesini ve bu tür saldırılardaki yerini bir kez daha hatırlatıyor...
18.05.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Ukrayna'daki savaş çifte standardı göz önüne serdi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Pakistan'daki İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda yaptığı açıklamada, “Bizim için Harkov’da dökülen kan ile Halep’te dökülen kan birdir” dedi.
22.03.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz
Bakan Çavuşoğlu: Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İşgal altındaki topraklarda yaşayan Filistinli kardeşlerimizin sıkıntılarını dünyanın gündeminde tutmalıyız. Türkiye olarak İİT Zirve Dönem Başkanlığımızda Kudüs'ün statüsünün ve Filistinli sivillerin korunması çabalarına öncülük ettik. Bu konuda BM'de önemli adımlar attık. Kardeş Filistin halkının meşru mücadelesini de desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
16.02.2022 Siyaset
16 bin pound maaş veriliyordu! Belediyenin kadrolu büyücüsü kovuldu
16 bin pound maaş veriliyordu! Belediyenin kadrolu büyücüsü kovuldu Yeni Zelanda’da Christchurch şehrinin tanıtım çalışmalarında yer alan ve yıllık 16 bin pound maaş ödenen, 23 yıldır kentin resmi büyücüsü olarak çalışan 88 yaşındaki Ian Brackenbury Channell’in işine son verildi.
15.10.2021 Dünya
Yeni Zelanda’da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Yeni Zelanda’da 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi Yeni Zelanda’nın Güney Adası’nda, Kuzey Adası’ndan da hissedilen 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
12.10.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Ekonomi Forumu'nda konuştu: 200 milyar dolar ile rekor bekliyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Ekonomi Forumu'nda konuştu: 200 milyar dolar ile rekor bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Katar Ekonomi Forumu'na video mesaj yoluyla katıldı. Erdoğan, "İlk çeyrekte yüzde 7'lik büyüme beklentimizi artırdı. Bu yıl toplam ihracatta 200 milyar dolar ile rekor bekliyoruz." dedi.
22.06.2021 Siyaset
Sözcü Kalın: Türkiye kararlılıkla mücadeleye devam edecek
Sözcü Kalın: Türkiye kararlılıkla mücadeleye devam edecek Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan liderliğinde Türkiye, İslamofobi, İslam karşıtlığı ve Müslümanlara karşı nefret ve ayrımcılık söylemi gerçeğini her fırsatta uluslararası toplumun gündemine getirmeye ve tüm nefret suçları ile kararlılıkla mücadeleye devam edecektir" dedi.
15.03.2021 Siyaset
Yeni Zelanda, küresel ısınmayla mücadele için "acil iklim durumu" ilan  etti
Yeni Zelanda, küresel ısınmayla mücadele için "acil iklim durumu" ilan etti Ülke basınındaki habere göre, Başbakan Jacinda Ardern'in "iklim acil durumu" ilan etmek için sunduğu ve Küresel iklim krizine bir an önce yanıt verilmesini öngören karar tasarısı Mecliste oy çokluğuyla kabul edildi.
2.12.2020 Dünya
Yeni Zelanda'daki seçimi Jacinda Ardern liderliğindeki İşçi Partisi kazandı
Yeni Zelanda'daki seçimi Jacinda Ardern liderliğindeki İşçi Partisi kazandı Seçimin galibi, geçen yıl Christchurch kentinde Müslüman cemaati hedef alan terör saldırısındaki duyarlı tavrı ve Kovid-19 salgınına karşı aldığı etkili tedbirlerle ülkesinde ve dünyada takdir toplayan Başbakan Jacinda Ardern oldu.
17.10.2020 Gündem
AK Parti sözcüsü Çelik'ten 'Brenton Tarrant' açıklaması
AK Parti sözcüsü Çelik'ten 'Brenton Tarrant' açıklaması AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: "Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki iki camiye silahla saldırarak 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi yaralayan terörist Brenton Tarrant'ın ömür boyu hapis cezasına çarptırılması kararı insanlık adına sevindiricidir."
27.08.2020 Siyaset
Yeni Zelanda'da camilere terör saldırısı düzenleyen Tarrant'ın cezası belli oldu
Yeni Zelanda'da camilere terör saldırısı düzenleyen Tarrant'ın cezası belli oldu Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki 2 camiye düzenlediği silahlı saldırıda 51 kişiyi şehit eden, 49 kişiyi de yaralayan terörist Brenton Tarrant, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
27.08.2020 Dünya
Canlı yayında infial yaratan görüntü!
Canlı yayında infial yaratan görüntü! ABD'de bir canlı yayın sırasında yapılan ırkçı hareket infial yarattı. Olay sonrası soruşturma başlatıldı.
16.12.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Nobel tepkisi Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Nobel Edebiyat Ödülü'nün ırkçı bir şahsa verilmesi, insan hakları ihlallerinin ödüllendirilmesinden başka hiçbir anlam taşımayacaktır." ifadelerini kullandı.
10.12.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zehirli sarmaşık gibi yayılıyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zehirli sarmaşık gibi yayılıyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da Cambridge Merkez Cami açılışında konuştu. Erdoğan, "İnsanlık olarak sancılı bir dönemden geçiyoruz. Birçok ülkede ırkçı ve İslam karşıtı saldırılar artıyor. Irkçılık ve İslam düşmanlığı zehirli sarmaşık gibi yayılıyor" dedi.
5.12.2019 Siyaset
Oxford yılın kelimesini (2019) açıkladı! Yılın kelimesi ne?
Oxford yılın kelimesini (2019) açıkladı! Yılın kelimesi ne? "Dictionary.com" 2019'un kelimesini seçti: "varoluşsal" Belli bir zamanda 10 binlerce insanın merak ederek araştırdığı kelimeleri yılın kelimesi olarak seçen "Dictionary.com" 2019'un kelimesi olarak "varoluşsal" anlamına gelen "existential"ı seçti.
3.12.2019 Gündem
Biden, Trump'a sürekli söylüyor! İşte yılın kelimesi
Biden, Trump'a sürekli söylüyor! İşte yılın kelimesi Belli bir zamanda 10 binlerce insanın merak ederek araştırdığı kelimeleri yılın kelimesi olarak seçen "Dictionary.com" 2019'un kelimesi olarak "varoluşsal" anlamına gelen "existential"ı seçti.
2.12.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devam etmesi mümkün değildir!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devam etmesi mümkün değildir! 25. İSEDAK Toplantısı'nda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin '5 daimi üye' sistemini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değil. Her şey bu 5 daimi üyenin hatta bir tanesinin dudakları arasında" ifadesini kullandı.
27.11.2019 Siyaset
Yurt odasında ölen üniversitelinin cesedi iki ay sonra bulundu
Yurt odasında ölen üniversitelinin cesedi iki ay sonra bulundu Yeni Zelanda'daki Canterbury Üniversitesi'nde okuyan bir öğrencinin cesedi, yurt odasında öldükten iki ay sonra bulundu.
26.09.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir şey kabul edilemez!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir şey kabul edilemez! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta 'Nefret Söylemiyle Mücadele' temalı etkinlikte "İslam'ı terörle bir araya getirmek ahlaksızlıktır, böyle bir şey kabul edilemez." dedi.
25.09.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda flaş çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BM Genel Kurulu'nda flaş çağrı Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ve kürsüden Aylan bebeğin fotoğrafını gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya Aylan bebeği çok çabuk unuttu. Unutmayın ki bir gün aynı durum sizin de başınıza gelebilir.Dünyanın bir yanı yüksek refah seviyesi, lüksle hayatını sürdürürken diğer tarafta açlığın, sefaletin, cehaletin kol gezmesi kabul edilemez. Tüm ülkeleri adalet, ahlak, vicdan esası üzerine bina ettiğimiz politikalarımıza ve girişimlerimize destek vermeye davet ediyorum.Nükleer güç ya herkese yasak ya da herkese serbest olmalıdır"dedi. İsrail'i sert dille eleştiren Erdoğan, "Birkaç gün önce masum bir Filistinli kadının İsrailli askerler tarafından öldürülmesi vicdanları harekete geçiremiyorsa artık sözün bittiği yerdeyiz demektir" ifadelerini kullandı.
24.09.2019 Siyaset
İnsan boyunda penguen fosili bulundu
İnsan boyunda penguen fosili bulundu Yeni Zelandalı bilim insanları, yaklaşık 60 milyon yıl önce yaşayan insan boyundaki dev penguen fosili bulduklarını açıkladı.
15.08.2019 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Christchurch ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki christchurch haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.