Çekilme Süreci

Çekilme Süreci

Son dakika çekilme süreci haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çekilme süreci ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çekilme süreci haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çekilme Süreci

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çekilme süreci gelişmeleri de dahil olmak üzere 496 çekilme süreci haberi bulunmuştur. Tüm çekilme süreci haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zitvatorok Antlaşması Özeti Ve Önemi... Zitvatorok Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Zitvatorok Antlaşması Özeti Ve Önemi... Zitvatorok Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti Avrupa'da ilerleyerek birçok başarı elde etmek istemiştir. Tabi bunu yapmak için savaşlar ve antlaşmalar yapılması zorunluydu. Ancak bazı antlaşmalardan dolayı olumsuz sonuçlar ortaya çıkmıştır. İşte bunlardan biriside Zitvatorok Antlaşması olarak tarihe geçmiştir. Antlaşmada Osmanlı'nın lehine maddelerde olsa genel açıdan antlaşmanın zararları büyük olmuştur. Özellikle savaşlarda görülen başarı antlaşmaya yansımamıştır. 
17.09.2023 Eğitim
Taliban ile ABD ilişkilerde "yeni bir sayfa açmak" için görüştü
Taliban ile ABD ilişkilerde "yeni bir sayfa açmak" için görüştü Afganistan'da Taliban geçici hükümetinin "Dışişleri Bakan Vekili" Emirhan Muttaki, ABD ile yapılan görüşmelerde ikili ilişkilerde "yeni bir sayfa açma" konusunun ele alındığını belirtti.
9.10.2021 Dünya
ABD’de Afganistan krizi! Pentagon’dan şok Taliban iddiası: Suçlu Trump yönetimi
ABD’de Afganistan krizi! Pentagon’dan şok Taliban iddiası: Suçlu Trump yönetimi Taliban’ın Afganistan yönetimi ele geçirmesinin ardından tüm dünya ülkeden yaşanan gelişmelere kilitlendi. Ülkede, yönetim değişikliği sonrası iç karışıklık ve şiddet olayları devam ederken ABD'de Taliban'la ilgili tartışmalar giderek alevlendi. Pentagon, Trump yönetimiyle ilgili flaş bir iddiada bulundu.
30.09.2021 Dünya
Taliban hırsızlara vereceği cezayı duyurdu! ‘Artık stadyumda olmayacak’
Taliban hırsızlara vereceği cezayı duyurdu! ‘Artık stadyumda olmayacak’ Taliban’ın Afganistan’daki yönetimi ele geçirmesinin ardından tüm dünya ülkedeki gelişmeleri yakından takip ediyor. Özellikle kadınlara yönelik baskının ve şiddetin arttığı ülkede, yeni yasalar çıkarılmaya başlandı. Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi, hırsızlara uygulanacak cezayı açıkladı.
24.09.2021 Dünya
Taliban’ın ele geçirdiği ABD üssü Bagram, ilk kez görüntülendi
Taliban’ın ele geçirdiği ABD üssü Bagram, ilk kez görüntülendi Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’da ABD, bölgedeki en büyük askeri üssünü acil bir şekilde terk etmişti. Washington yönetiminin bu üstten çekilmesiyle; 5 bin DEAŞ, El Kailde ve Taliban üyesi burada bulunan şehir büyüklüğündeki hapishaneden çıktı. CNN TÜRK'ten Enver Kaptanoğlu ve Hilmi Yaşa o hapishaneye girereki, çarpıcı detaylar paylaştı.
5.09.2021 Dünya
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Beraber çalışıyoruz!
Beyaz Saray'dan Türkiye açıklaması: Beraber çalışıyoruz! Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Kabil havalimanının işler ve açık halde kalması konusunda Türkiye ve Katar ile çalıştıklarını söyledi.
31.08.2021 Dünya
Afganistan'da Taliban'dan dünyayı dehşete düşüren infaz!
Afganistan'da Taliban'dan dünyayı dehşete düşüren infaz! Ülkede kontrolü 20 yıl sonra yeniden ele geçiren Taliban'ın 'genel af' ilan etmesine rağmen ülkeden infaz görüntüleri gelmeye devam ediyor. Taliban militanlarının çocukları da öldürdüğünü belirten Afganistan eski İçişleri Bakanı, Twitter hesabından bu olaya dair fotoğraf paylaştı.
25.08.2021 Dünya
Afganistan'da film gibi operasyon! Ünlü muhabir dehşeti yaşadı...
Afganistan'da film gibi operasyon! Ünlü muhabir dehşeti yaşadı... Son dakika haberine göre; Afganistan'ın başkenti Kabil'de mahsur kalan ABD'li muhabir, filmleri aratmayacak bir operasyon ile kurtarıldı. Washington Post muhabiri yaşadıklarını ilk defa anlattı.
23.08.2021 Dünya
Taliban'a şok! Kontrolü kaybetti!
Taliban'a şok! Kontrolü kaybetti! Afganistan'ın Bağlan vilayetinde 3 ilçenin kontrolü Taliban'dan eski yönetime bağlı güçler ve yerel gruplara geçti.
22.08.2021 Dünya
Taliban'dan korkunç infaz! 'Yemek kötü' deyip kadına bunu yaptı
Taliban'dan korkunç infaz! 'Yemek kötü' deyip kadına bunu yaptı Taliban’ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan’dan dehşet veren haberler gelmeye devam ediyor. Özellikle kadınla yönelik acımasız politikaları ile tüm dünyayı tedirgin eden Taliban’ın korkunç bir infazı daha ortaya çıktı. 2015'te ABD'ye sığınan kadın hakları savunucusu Necla Eyyubi’nin ortaya attığı iddia kan dondurdu.
22.08.2021 Dünya
Biden'dan flaş Afganistan kararı!
Biden'dan flaş Afganistan kararı! ABD'de Joe Biden yönetiminin, Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliye edilenlerin bölgedeki üslerden naklinin hızlandırılması için ABD'li özel hava yolu şirketlerinden yardım istemeyi değerlendirdiği bildirildi.
22.08.2021 Dünya
Pentagon: Kabil'den 17 bin kişi tahliye  edildi
Pentagon: Kabil'den 17 bin kişi tahliye edildi ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Afganistan'ın başkenti Kabil'den 14 Ağustos'tan beri 17 bin kişinin tahliye edildiğini ve bunların 2 bin 500'ünün Amerikan vatandaşı olduğunu bildirdi.
21.08.2021 Gündem
Ankara'dan Taliban için flaş hamle!
Ankara'dan Taliban için flaş hamle! ABD ve NATO müttefiki ülkelerin Afganistan’dan çekilme süreci tamamlanmadan Taliban’ın Kâbil’in kontrolünü ele geçirmesiyle birlikte, bu ülkede görev yapan Türk askerleri ve Türkiye’nin Afganistan’da izleyeceği politikanın ne olacağı tartışma konusu oldu.
20.08.2021 Gündem
ABD'den Kabil'deki tahliyeler için flaş itiraf: Kaynağımız yok
ABD'den Kabil'deki tahliyeler için flaş itiraf: Kaynağımız yok ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Afganistan'ın başkenti Kabil'den tahliyelere ilişkin, "Havalimanı ötesine geçecek kaynağımız yok." dedi.
19.08.2021 Dünya
Afganistan'da Taliban dehşeti! Pashtana Dorani'den yardım çığlığı: Beni bulurlarsa kurşunlayacaklar!
Afganistan'da Taliban dehşeti! Pashtana Dorani'den yardım çığlığı: Beni bulurlarsa kurşunlayacaklar! Son dakika haberi... Pazar günü başkent Kabil' girerek ülkenin yönetimini ele geçiren Taliban'ın ılımlı açıklamalarına rağmen pek çok kişi çareyi kaçmak veya saklanmakta buldu. O isimlerden birisi olan kadınların eğitim hakkı için savaşan 'Learn' isimli STK'yı kuran ve yöneten Pashtana Dorani, 'Beni bulurlarsa kurşunlayacaklar' sözleri ile ülkedeki son durumu gözler önüne serdi
19.08.2021 Dünya
IMF'den flaş Afganistan kararı! Tamamen engellendi
IMF'den flaş Afganistan kararı! Tamamen engellendi Uluslararası Para Fonu (IMF), Afganistan'ın özel çekme hakkı (SDR) olarak adlandırılan rezerv para birimi ile diğer IMF kaynaklarına erişemeyeceğini duyurdu.
18.08.2021 Dünya
ABD Hava Kuvvetleri korkunç gerçeği doğruladı! Görüntüler dünyayı dehşete düşürmüştü...
ABD Hava Kuvvetleri korkunç gerçeği doğruladı! Görüntüler dünyayı dehşete düşürmüştü... ABD Hava Kuvvetleri yetkilileri, Kabil'den ayrılmak isteyen Afganların kalkış yapmaya hazırlanan C-17 askeri kargo uçağının kanatlarına tırmandığı sırada yaşanan kaostaki sivil kayıplarını soruşturduklarını açıkladı.
18.08.2021 Dünya
Afganistan'da Taliban hükümet yetkilileri için genel af ilan etti
Afganistan'da Taliban hükümet yetkilileri için genel af ilan etti Son dakika haberi... AFP'de yer alan son dakika gelişmesine göre, Taliban hükümet yetkilileri için 'genel af' ilan etti ve işe geri dönme çağrısı yaptı.
17.08.2021 Dünya
Pakistan Başbakanı İmran Han: Afganistan köleliğin zincirlerini kırdı
Pakistan Başbakanı İmran Han: Afganistan köleliğin zincirlerini kırdı Pakistan Başbakanı İmran Han, Afganistan’ın köleliğin zincirlerini kırdığını bildirdi.
16.08.2021 Siyaset
Afganistan'da kritik son dakika gelişmeleri! ABD Başkanı Biden'ın çaresizliği...
Afganistan'da kritik son dakika gelişmeleri! ABD Başkanı Biden'ın çaresizliği... Dünya Afganistan'dan gelen gelişmelere kilitlenmiş durumda. Taliban 10 günde tüm ülkeyi ele geçirirken, ABD yönetimi tabiri caizse çaresiz kaldı.
16.08.2021 Dünya
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir? Taliban Afganistan'ın başkenti Kabil'e girdi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Özbekistan Cumhurbaşkanı ile görüşerek durumla ilgili fikir alırken, Birleşmiş Milletler Taliban'a sivillerin güvenliğinin sağlanması için çağrıda bulundu. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Afganistan'daki durumun, ABD'nin ülke üzerinde yaptığı deneyin sonucu olduğunu belirtti. Afganistan son durum nedir? Afganistan'da neler oluyor, Taliban olayı nedir?
16.08.2021 Gündem
BM Afganistan için acil toplanacak
BM Afganistan için acil toplanacak BM Güvenlik Konseyi, Taliban'ın Afganistan'da yönetimi ele geçirmesinin ardından yarın acil toplanacak.
15.08.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş bayram tatili açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş bayram tatili açıklaması! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Diyarbakır'da AK Parti İl Danışma toplantısında konuştu. Erdoğan Kurban Bayramı tatili ile ilgili soruya, "Kurban Bayramı tatili ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sanki tatil süreci 10 ve 9 arasında dolaşıyor. Bunu millete seslenişte halkıma duyuracağım." yanıtını verdi.
9.07.2021 Siyaset
Pentagon'dan Türkiye ve Afganistan açıklaması!
Pentagon'dan Türkiye ve Afganistan açıklaması! ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye'nin Afganistan'da kalma ve Hamid Karzai Havalimanı'nı koruma konusunda öncülük etmeyi kabul ettiğini ve Türkiye'nin bu misyonu üstlenmesi için verilecek desteğin detaylarını görüştüklerini açıkladı.
21.06.2021 Dünya
Rusya resti çekti: YPG çekilmezse Türk ordusuyla teke tek kalacak, araya girmeyeceğiz
Rusya resti çekti: YPG çekilmezse Türk ordusuyla teke tek kalacak, araya girmeyeceğiz Rusya terör örgütü YPG'ye resti çekti. Kremlin sözcüsü yaptığı açıklamada YPG çekilmez ise Türk ordusuyla teke tek kalacak, biz araya girmeyeceğiz" açıklaması yapıt.
25.10.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çekilme Süreci ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çekilme süreci haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.