Çarpma

Çarpma

Son dakika çarpma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çarpma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çarpma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çarpma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çarpma gelişmeleri de dahil olmak üzere 922 çarpma haberi bulunmuştur. Tüm çarpma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti
Demir Kubbe nedir? İsrail Demir Kubbe Sistemi nasıl çalışıyor, kaç tane var? Özellikleri ve maliyeti İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah Hareketi'ne ait hedeflere yönelik hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu. Hizbullah da İsrail'in sınırdaki hava savunma sistemi demir kubbeye ve Golan Tepelerinde yer alan Keyla askeri üssündeki hava ve füze savunma karargahının vurulduğunu açıkladı. Peki, Demir Kubbe nedir, Demir Kubbe’nin özellikleri neler?
14.04.2024 Gündem
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı
Yük gemisinin yıktığı köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı ABD'nin Baltimore kentinde yük gemisinin çarptığı Francis Scott Key Köprüsü'nün yıkılmasıyla nehre düşen 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.
28.03.2024 Dünya
Korkunç kaza! TIR otomobilin üzerine devrildi, 4 kişi hayatını kaybetti
Korkunç kaza! TIR otomobilin üzerine devrildi, 4 kişi hayatını kaybetti Bakırköy'de üst geçide çarpan TIR, otomobilin üzerine devrildi. Otomobilde bulunan 4 kişi hayatını kaybetti. 4 kişilik ailenin sosyal tesise iftara gittikleri öğrenildi.
11.03.2024 Gündem
AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı son yolculuğuna uğurlandı
AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı son yolculuğuna uğurlandı Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları İl Başkan Yardımcısı Fatma Sevim Baltacı için Fatih Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
11.02.2024 Gündem
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Nokta İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Nokta İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Noktalama işaretleri arasında en sık kullanılanı noktadır. Tüm dünyada standart olarak kabul edilen nokta işareti, Türk Dil Bilgisi için de oldukça önem arz etmektedir. Doğru yerde ve doğru şekilde kullanılması gereken nokta işaretinin birçok önemli görevi bulunmaktadır. Nokta işareti hem okuma yazma hem de genel kültür için bilinmesi gerekmektedir.
8.02.2024 Yaşam
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır?
Işık Yılı Nedir, Ne Birimidir? Işık Yılı Nasıl Hesaplanır? Işık yılı, Gökbilim alanını ilgilendiren bir kavramdır ve mesafe ölçümüdür. Yıl çağrışımı olarak algılansa dahi Işık yılı, bilinen sene sayısını değil, mesafe uzaklığını tanımlamaktadır. Yaşanılan yere bağlı olarak geliştirilen ışık yılı kavramı dünya ve Gökcisimleri arasındaki mesafeyi ölçümleme ifadesidir. 
30.01.2024 Gündem
Makas atan araç yol kenarındaki dampere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Makas atan araç yol kenarındaki dampere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı Sultangazi’de trafikte makas atarak ilerleyen araç, yol kenarına bırakılan dampere çarptı. Kazada 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.
18.01.2024 Gündem
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Doğrusal denklemler birinci dereceden denklemlerdir. Doğrusal denklemler koordinat sistemindeki çizgiler için tanımlanır. Denklem 1. dereceden homojen bir değişkene sahip olduğunda (yani yalnızca bir değişken), bu durumda tek değişkenli doğrusal denklem olarak bilinir. Bir doğrusal denklemin birden fazla değişkeni olabilir. Doğrusal denklemin iki değişkeni varsa, buna iki değişkenli doğrusal denklemler denir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Rasyonel Sayılar: Matematik Rasyonel Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Rasyonel Sayılar: Matematik Rasyonel Sayılar Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! 7. sınıf rasyonel sayılar, matematik dersinin en önemli bölümü olarak çalışılmaktadır. Pozitif rasyonel sayılar ve negatif rasyonel sayılar olarak bilinen tam sayılardır. Tam sayılar temel matematik işlemlerinde pay ve payda olarak görülmektedir. Rasyonel sayılarla işlem yapabilmek için kuralları bilmek gerekmektedir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Cebirsel İfadeler: Cebirsel İfadeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Cebirsel İfadeler: Cebirsel İfadeler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cebir, sayılar, şekiller ve harflerle ilgilenen özel bir matematik dalıdır. Matematik kavramlarını her yerde, her gün, hemen hemen her durumda kullanırız. Cebirsel ifadeler, sayıların gerçek değerlerini belirtmeden harf veya alfabe kullanarak ifade etme fikridir. Cebirin temelleri bize bilinmeyen bir değerin x, y, z vb. harflerle nasıl ifade edileceğini öğretir.
26.12.2023 Eğitim
6. Sınıf Ondalık Gösterim: Matematik Ondalık Gösterim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
6. Sınıf Ondalık Gösterim: Matematik Ondalık Gösterim Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematikte sayılar farklı türlere ayrılabilir: gerçek sayılar, doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar vb. Ondalık sayılar da bunların arasında yer alıyor. Tam sayı ve tam sayı olmayan sayıları temsil etmenin standart biçimidir. Bu yazımızda “ Ondalık Sayılar ”ı, türlerini, özelliklerini ve ondalık sayıların basamak değeri gösterimini birçok çözümlü örnekle detaylı olarak ele alacağız.
26.12.2023 Eğitim
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
5. Sınıf Kesir Problemleri: Kesir Problemleri Nasıl Çözülür? Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Öğrenciler için ilköğretim noktasında karmaşık gelen konular içerisinde kesirler yer alır. Ancak bir kere öğrenildiği zaman aslında bakılsa kolay şekilde yapılan bir çözüme sahiptir. Bu doğrultuda pay ve paydadan oluşan kesirler, toplama ve çıkarma ile bölme veya çarpma üzerinden işlem imkanı vermektedir. Günümüzde birçok farklı sınavda ya da testlerde çıkan konular arasında yer alır. Bu bağlamda 5. sınıf öğrencileri için Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı kapsamında kesir konuları öğretilmektedir.
26.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Çarpma İşlemi: Çarpma İşlemi Problemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Çarpma İşlemi: Çarpma İşlemi Problemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Matematikte çarpma, iki veya daha fazla sayının çarpımını hesaplama işlemidir. İşlemin temel açıklaması, bir sayının başka bir sayıya göre tekrar tekrar toplanmasıdır. Örneğin 2'yi 3 ile çarpıyorsak bu, 3'ün kendisine iki kez eklenmesi anlamına gelir, yani 3 + 3 = 6. Bu, çocukların sayıları çarpması için basit bir tekniktir.
25.12.2023 Eğitim
2. Sınıf Bölme İşlemi: Bölme İşlemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
2. Sınıf Bölme İşlemi: Bölme İşlemleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Bölme, dört ana aritmetik işlevin genellikle en zoru olarak bilinir. Bölme işlemi sayıları bölmeye veya 'paylaştırmaya' yarar. Matematikte bölme, çarpma işleminin tersidir. Bölme için sembol (÷) şeklindedir. Ancak elektronik tablolarda, hesap makinelerinde veya diğer bilgisayar uygulamalarında ise sembol kimi zaman '/' (eğik çizgi) şeklinde kullanılır.
25.12.2023 Eğitim
Bir gün sonra nikahları vardı! Feci şekilde can verdiler
Bir gün sonra nikahları vardı! Feci şekilde can verdiler Tekirdağ'ın Saray ilçesinde, mayıs ayında otomobil ile kamyonetin çarpışması sonucu 1 gün sonra nikahları olan Kardelen Coşkuntuna (22) ile Burhan Çetin (24) çiftinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan trafik kazasında bilirkişi raporunu açıkladı. Raporda, çiftin bulunduğu otomobile çarpan kamyonet sürücüsü Tuncay Ekici asli, otomobil sürücüsü Nurettin Akgül ise tali kusurlu bulundu. 
11.12.2023 Gündem
4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
4. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 4. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Matematikte doğal sayılar ve kesirler sayıların ağırlıklı olarak ele alındığı dönem 4. sınıf matematik konularıdır. Tabii aynı zamanda uzunluk ve zaman ölçme, geometri ile beraber Milli Eğitim Bakanlığı kapsamındaki müfredatta birçok konu bulunuyor. Öğrencilerin doğal sayılar ile diğer sayı çeşitleri üzerinden temel oluşturma şansını sağlayan bir müfredat olduğunu söylemek mümkün olur. İki dönem kapsamında farklı konular birbirlerine ayrılmış şekilde öğretim verilmektedir.
4.12.2023 Eğitim
3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular
3. Sınıf Matematik Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Matematik Meb Müfredatı Ve Tüm Konular Temel giriş ile beraber öğrenciler bu dönem doğal sayıları öğrenmeye başlar. Özellikle doğal sayılarla farklı sayı basamakları doğrusunda nasıl işlem yapılacağına dair bilgiler elde edilir. Bunun dışında kesirler ve aynı zamanda katı ve sıvı ile zaman ölçme gibi bilgiler yer alır.
1.12.2023 Eğitim
Formula 1 Las Vegas GP'de skandal! Rögar kapağı servete mal oldu
Formula 1 Las Vegas GP'de skandal! Rögar kapağı servete mal oldu Formula 1’in Las Vegas’a dönüşü olaylı oldu... Tarihin belki de en görkemli yarışı olması beklenen Formula 1 Las Vegas Grand Prix’sinin daha ilk antrenman turunda büyük bir skandal yaşandı.
18.11.2023 Şampiy10
Hafriyat kamyonu şoförü dehşeti: 14 aracı ezdi, 2 polis, 1 bekçi toplam 9 yaralı
Hafriyat kamyonu şoförü dehşeti: 14 aracı ezdi, 2 polis, 1 bekçi toplam 9 yaralı İstanbul'da polisin "dur" ihtarına uymayan ve toplamda 14 aracı ezip geçen kamyon sürücüsü polis ekiplerinin yaptığı çalışmayla yakalandı. Olayda kamyon sürücüsünün denetim noktasındaki polis aracına çarpması sonucunda aralarında 3 polis memuru, 1 gece bekçisi ve sivillerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Tedavi altına alınan 2 polis memuru ve 1 bekçinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. İstanbul Valiliği'nden kovalamacanın yaşandığı anlara ve yaralıların sağlık durumuna ilişkin açıklama geldi.
20.10.2023 Yaşam
Kaza sonrası motosikletten fırladı, taksi camında asılı kaldı
Kaza sonrası motosikletten fırladı, taksi camında asılı kaldı Manavgat'ta hatalı 'U' dönüşü yapan ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosikletten fırlayan sürücü taksinin arka camında içeri girerek asılı kaldı.
24.09.2023 Yaşam
İki gemi Ahırkapı açıklarında çarpıştı!
İki gemi Ahırkapı açıklarında çarpıştı! İstanbul Ahırkapı açıklarında iki gemi çarpışma anı cep telefonu kamerasına yansıdı.
18.09.2023 Gündem
Lise müdürü Deniz'in ölümünde korkunç gerçek! Kocası öldürdü, sadece şaka yapmış
Lise müdürü Deniz'in ölümünde korkunç gerçek! Kocası öldürdü, sadece şaka yapmış Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde, 8 metre yükseklikten denize uçan otomobilde lise müdürü Esma Deniz Dellal Erkutlu’nun (46) hayatını kaybettiği kazada alkollü çıkan sürücü eşi Ahmet Gürkan Erkutlu (39), tutuklandı. Ölen Erkutlu'nun annesi Saadet Dellal, "Kızımı, 'Sen yalnız öleceksin' diye tehdit ediyordu. Sonunda kızımın ölümüne neden oldu" dedi. Erkutlu'nun ağabeyi Onur Oğuz Dellal ise kardeşinin o gece eşi ile boşanma konusunu konuştuğunu belirterek, "Kocası kazadan yara almadan kurtuldu, ancak ablamı kurtarmak yerine ters dönmüş arabanın üstüne oturup yardım bekledi. Ablamın hayatını kurtarmak için hiçbir çaba göstermedi. Onunla mücadelemiz kanun ve nizam çerçevesinde devam edecek" dedi.
14.09.2023 Yaşam
Ay’ın gizemi çözülüyor! Ay’da deprem mi oluyor? İşte cevabı...
Ay’ın gizemi çözülüyor! Ay’da deprem mi oluyor? İşte cevabı... Chandrayaan-3 görevi ile Ay’ın güney kutbuna inmeyi başaran Hindistan’ın uzay aracı, 1970’lerden bu yana Ay’daki ilk sismik verileri kaydetmiş olabilir.
7.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Minibüs ile TIR çarpıştı: 3 ölü, 16 yaralı
Minibüs ile TIR çarpıştı: 3 ölü, 16 yaralı Kayseri’de minibüs ile TIR'ın çarpıştığı kazada 3 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
24.06.2023 Gündem
Titanik'in enkazına giden kayıp denizaltıyla ilgili flaş gelişme
Titanik'in enkazına giden kayıp denizaltıyla ilgili flaş gelişme Atlas Okyanusu'nda kaybolan ve Titanic'in enkazını ziyaret etmek isteyen milyarderleri taşıyan deniz aracı Titan'ın oksijen desteği saat 14:08 itibari ile tamamen tükendi. Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulundu. Atlantik Okyanusu'nda kaybolan denizaltı şirketi OceanGate, denizaltıda bulunan 5 kişinin öldüğünü açıkladı.
22.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çarpma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çarpma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.