Cambridge Üniversitesi

Cambridge Üniversitesi

Son dakika Cambridge Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cambridge Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cambridge Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cambridge Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cambridge üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 412 cambridge üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm cambridge üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Oppenheimer, 21 Temmuz’da gösterime girdi. Film gündemdeki yerini korurken ünlü fizikçinin bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olan Feza Gürsey'e yazdığı mektup ortaya çıktı. 'İlk atom bombasının babası' olarak bilinen Oppenheimer hayatıyla da dikkat çekiyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, neden, ne zaman ve kaç yaşında öldü? J. Robert Oppenheimer hayatı, boyu ve biyografisi…
21.07.2023 Dünya
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu
Depremde hayat kurtaran yöntem açıklandı! Dikkat çeken 'çök-kapan- tutun' raporu Türkiye'den dört araştırmacı, 'çök-kapan- tutun' tekniği ile 'cenin pozisyonu'nu bilimsel olarak karşılaştırdı. Sonuçlar, Türkiye gibi binaların yıkılma riskinin yüksek olduğu ülkelerde, cenin pozisyonunun daha çok hayat kurtardığını ortaya koydu. Makale, geçen nisan ayında dünyanın en büyük afet kurumu WADEM dergisinde de yayımlandı. Çalışmayı yürüten isimlerden Doç. Dr. Sarper Yılmaz, "Deprem sırasında 'çök-kapan- tutun', bugün dünya bilim otoriteleri tarafından kabul edilen tek yöntem” diyerek, Türkiye’de hayat kurtaran asıl yöntemi açıkladı.
4.05.2023 Yaşam
Beethoven’ı ölüme götüren hastalığın sırrını 200 yıllık saç telleri çözdü!
Beethoven’ı ölüme götüren hastalığın sırrını 200 yıllık saç telleri çözdü! Ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven'ın hastalığındaki gizemi 200 yıllık saç telleri çözdü. İngiltere merkezli Cambridge Üniversitesi liderliğindeki bilim insanlarından oluşan uluslararası bir ekip, ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven’ın 5 farklı kaynaktan gelen saç tellerini inceleyerek sağlığı ve genetiği hakkında bilgiler edindi. Beethoven’ın tam ölüm nedeninin tespit edilemediği ancak karaciğer hastalıkları konusunda genetik risk faktörleri içerdiğini buldu.
23.03.2023 Dünya
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyor
Tip 2 diyabet ve MS’e umut olacak yeni araştırma! İngiltere Mine'yi konuşuyor Cambridge Üniversitesi’nin Türk doktora öğrencisi Mine Köprülü’nün baş yazarı olduğu yeni araştırmada, tip 2 diyabet ve Multipl Skleroz (MS) gibi yaygın hastalıklara sebep olabilecek yüzlerce protein belirlendi. Bu araştırma, diyabet, MS gibi hastalıklarda yeni tedaviler bulunmasına umut olacak.
6.03.2023 Dünya
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede
THE 2023 Dünya Sıralaması açıklandı: Türkiye'den 67 üniversite listede İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan 'THE 2023 Dünya Sıralaması' verileri açıklandı. Listede devlet ve vakıf olmak üzere 67 Türk üniversitesi yer aldı.
12.10.2022 Dünya
İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın biyografisi!
İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın biyografisi! II. Elizabeth'in oğlu ve taht sıralamasında da ilk sırada olan isim Prens Charles kraliçenin vefatının ardından kral oldu. Kral Charles’ın hayatı, çocukları, eşi ve hayatı merak konus oldu. Peki, İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın eşi kim? Kral Charles’ın çocukları kimler? Kral Charles’ın biyografisi!
8.09.2022 Dünya
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu
Türk doktor tıpta bir ilke imza attı, altın onay geldi! Tümörün büyümesini durdurdu Girişimsel Radyolog Prof. Dr. Rahmi Öklü’nün geliştirdiği, kanser tedavisinde damar içinden uygulanan ve tümörün büyümesini durduran hidrojel yöntemi, Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu’ndan (FDA) onay aldı. Yöntemin tıpta ilk oluşu ve ilk defa FDA onayı alması, tıp dünyasında ‘Altın Standart’ olarak gösteriliyor.
17.07.2022 Gündem
Maaşları değişmeyecek, haftada 4 gün çalışacaklar!
Maaşları değişmeyecek, haftada 4 gün çalışacaklar! Altı ay boyunca 3 binden fazla çalışan haftada 4 gün çalışacak. Pilot uygulama başlatıldı. Maaşlarda da herhangi bir değişikliğe gidilmeyecek. Haftada 4 gün çalışma denemesi kapsamında çalışanların refahı ve iş verimliliğinin yanı sıra uygulamanın çevre ve cinsiyet eşitliği üzerindeki etkileri ölçülecek.
6.06.2022 Dünya
Dr. Özgür Bolat, Ata Koleji velilerine eğitim verdi
Dr. Özgür Bolat, Ata Koleji velilerine eğitim verdi Tarihi 1958 yılına dayanan ve Türkiye’nin ilk özel okullarından biri olan Ata Koleji, günümüzde başarılı eğitim geleneğini güçlendirerek devam ettiriyor. Her yaşa eğitim vermeyi amaçlayan Ata Koleji, öğrencileri başta olmak üzere öğretmen ve veli eğitimlerini de bünyesine alarak eğitimi her yaşta ulaşılabilir kılıyor. Geçtiğimiz gün Dr. Özgür Bolat’ın katılımıyla gerçekleşen ‘’Mutlu Ve Başarılı Çocuk Nasıl Yetiştirilir?’’ konulu veli ve öğretmen eğitim seminerinde kendine yetebilen, mutlu, özgüvenli ve başarılı çocuklar yetiştirmek ile ilgili farkındalık oluşturmak amaçlandı.
17.05.2022 Eğitim
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu?
24 Nisan ne günü? 25 Nisan'da tarihte ne oldu, kim öldü, kim doğdu? 25 Nisan'da tarihte ne oldu? Tarihte bugün yaşanan olaylar ve günler tarihe meraklı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Çanakkale'nin tarihi savaşlarından biri bugün başladı. Dünyayı bir dönem kasıp kavuran sıtma ile mücadele günü de tarihin sayfalarında saklı. Peki, 25 Nisan ne günü, 25 Nisan'da kim doğdu, kim öldü? İşte merak edilen 25 Nisan tarihte bugün olayları...
25.04.2022 Gündem
Kıyamet kapıda! Grönland benzeri görülmemiş şekilde eriyor
Kıyamet kapıda! Grönland benzeri görülmemiş şekilde eriyor Bilim insanları, Grönland'ın buz tabakasının dibinde eşi benzeri görülmemiş bir erime olduğunu duyurdu. Grönland'deki erimenin küresel deniz seviyesindeki yükselmenin en önemli nedeni olduğu belirtiliyor.
23.02.2022 Dünya
İki doz aşı olan kişilerde en sık görülen 8 koronavirüs semptomu!
İki doz aşı olan kişilerde en sık görülen 8 koronavirüs semptomu! Koronavirüs ile tüm dünya mücadele ederken bir de Omicron varyantı türedi. Uzmanlar aşının varyanta karşı en etkili korunma yöntemi olduğunu belirtiyor. Türkiye'nin de aralarında olduğu pek çok ülke ise üçüncü doz aşı kararı aldı. Norveç'te katılımcılar mercek altına alındı, yapılan bir çalışma ile iki doz aşı olanlarda en sık görülen koronavirüs semptomları belirlendi.
21.02.2022 Gündem
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş...
Omicron aşısıyla ilgili flaş gelişme! Uğur Şahin duyurdu! Beklenenden daha yavaş... Koronavirüs salgını ile mücadele tüm hızıyla devam ediyor, aşı ile ilgili gelişmeler art arda geliyor. Omicron ve alt varyantları endişe yaratmayı sürdürürken, Alman aşı üreticisi BioNTech'in CEO'su ve kurucu ortağı Uğur Şahin’den kritik açıklamalar geldi. ‘Önümüzdeki 10 yıl boyunca virüsle yaşamak zorunda kalacağımız gerçeğine alışmamız gerekecek' diyen Şahin, aşının birkaç hafta ertelenebileceğini duyurdu.
17.02.2022 Dünya
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada...
Omicron müjdesi! Sevindiren haber geldi, T hücresi ile ilgili yapılan araştırmada... Koronavirüs son dönemde Omicron varyantı ile gündemde. Önceki versiyonlara göre daha bulaşıcı olan Omicron'dan iyi bir haber geldi. Yeni bir araştırma, Kovid-19'dan uzun süreli korunmada rol oynadığı düşünülen güçlü bağışıklık hücrelerinin Omicron'u tanıyabildiğini buldu.
3.02.2022 Dünya
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir?
Stephen Hawking'in 80. doğum günü! Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking Google'a Doodle oldu! Dünyaca ünlü fizikçi, Stephen Hawking'in 80. doğum günü Google'in tasarımıyla kutlanıyor. Yaşamı boyunca fikirleri, kitapları ve hastalığı ile çokça konuşulan Stephen Hawking, Einstein'dan bu yanan dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak kabul ediliyor. Peki, Stephen Hawking kimdir? Stephen Hawking hastalığı ne, neden öldü? İşte Stephen Hawking kitapları!
8.01.2022 Gündem
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler
İngiltere'de iğnesiz aşı geliştirildi! Aşı olana 15 bin TL verecekler İngiltere’de koronavirüs varyantları ve gelecekteki türlerine karşı “geniş kapsamlı koruma” sağlaması amacıyla iğnesi koronavirüs aşısı geliştirildi. Cambridge Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından geliştirilen aşının iğne yerine hava jeti kullandığı belirtilirken, yeni aşı için kullanılan DIOSvax adı verilen teknolojinin, virüsün nasıl mutasyona uğrayabileceğini tahmin ettiği ve yeni ortaya çıkan varyantları hedeflediği belirtildi. Aşının denemelerine başlanırken, iki doz aşı olmuş gönüllülere 785 sterlin (14 bin 850 TL) ödeneceği aktarıldı.
14.12.2021 Dünya
Korkutan koronavirüs açıklaması: Çok zor durumda olacağız!
Korkutan koronavirüs açıklaması: Çok zor durumda olacağız! İngiltere Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Birleşik Krallık genelinde Covid-19’un Omicron mutasyonu tespit edilen vaka sayısının son 24 saatte yüzde 50 artış göstererek 246'ya yükseldiğini açıkladı.
5.12.2021 Dünya
Koronavirüsle ilgili çarpıcı rapor! Sosyal mesafe kuralları değişebilir
Koronavirüsle ilgili çarpıcı rapor! Sosyal mesafe kuralları değişebilir Koronavirüsle mücadele tüm dünyada güçlü bir şekilde devam ederken, çarpıcı bir araştırma ortaya çıktı. Cambridge Üniversitesi'nde çalışma yapan bilim insanları, maskesiz sosyal mesafeye ilişkin sonuçları paylaştı. Araştırmanın ortaya koyduğu sonuçların ardından 2 metrelik mesafenin değiştirilmesi gündeme geldi.
24.11.2021 Dünya
Kripto paralarla ilgili kritik açıklama! Yüzde 168 arttı, Türkiye'nin sırası belli oldu
Kripto paralarla ilgili kritik açıklama! Yüzde 168 arttı, Türkiye'nin sırası belli oldu Kripto paralarla ilgili flaş açıklama! Yüzde 168 arttı, Türkiye 32. sırada yer alıyor. Bitcoin, Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 41'i oranında enerji harcıyor, yıllık 120 teravat elektrik tüketimine neden oluyor.
20.11.2021 Ekonomi
Saçından torununun oğlu tespit edildi!
Saçından torununun oğlu tespit edildi! Bilim insanları, ünlü Amerikan Yerli Kabilesi Şefi Oturan Boğa’nın saçı üzerinde yaptıkları 14 yıllık çalışma sonucunda DNA’sını tespit ederek şefin torununun oğlunu teyit etti. Yeni bir teknikle bozulmuş ve az miktardaki saç örneğinden elde edilen DNA sayesinde, Oturan Boğa’nın torununun oğlunun Güney Dakota’da bulunan 73 yaşındaki Ernie La Pointe olduğu doğrulandı.
28.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Bitcoin resmen çakıldı! Büyük kayıp...
Bitcoin resmen çakıldı! Büyük kayıp... Bitcoin resmen eriyor! Kripto para birimlerinin en yüksek hacimlisi Bitcoin o seviyenin altına düştü. Bitcoin son 24 saatte yüzde 6'dan fazla değer kaybederek 29 bin 400 dolar seviyesine indi.
20.07.2021 Ekonomi
Dünyayı şaşkına çeviren keşif! Sıcakta küçülüyor, soğukta büyüyor...
Dünyayı şaşkına çeviren keşif! Sıcakta küçülüyor, soğukta büyüyor... Araştırmacıların yeni çalışması oldukça ses getireceğe benziyor. Bilim insanlarının yaptığı yeni keşif iklim şartlarının insanın beden ve beyin büyüklüğü üzerinde etkili olduğunu ortaya çıkardı.
9.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum!
Marmara Denizi’ndeki müsilajdan sonra Ege ve Akdeniz kıyılarında yeni tehlike: Sargassum! Marmara Denizi’ndeki deniz salyası kabusunun ardından Ege ve Akdeniz kıyılarında sargassum türü algler görülmeye başlandı. Peki önlem alınmazsa bu da müsilaj gibi etki yaratır mı? Denize girmek riskli mi? Biyolog Prof. Dr. Barbaros Çetin anlattı...
21.06.2021 Gündem
Tek kullanımlık plastiklere alternatif: Vegan örümcek ağı!
Tek kullanımlık plastiklere alternatif: Vegan örümcek ağı! Tek kullanımlık plastikleri azaltmaya yönelik projelere bir yenisi eklendi. Çevreyi kirleten platiklere alternatif olarak 'vegan örümcek ağı' geliştirildi.
12.06.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Cambridge Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cambridge üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.