Gazete Vatan Logo

İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın biyografisi!

II. Elizabeth'in oğlu ve taht sıralamasında da ilk sırada olan isim Prens Charles kraliçenin vefatının ardından kral oldu. Kral Charles’ın hayatı, çocukları, eşi ve hayatı merak konus oldu. Peki, İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın eşi kim? Kral Charles’ın çocukları kimler? Kral Charles’ın biyografisi!

İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın biyografisi!

2. Elizabeth'in ardından taht sıralamasındaki ilk isim Prens Charles kral oldu. II. Elizabeth'in vefatı sonrası Kral olan Prens Charles’ın hayatı merak ediliyor. Peki, İngiltere'nin yeni kralı Charles kimdir? Kral Charles kaç yaşında? Kral Charles’ın eşi kim? Kral Charles’ın çocukları kimler? Kral Charles’ın biyografisi!

İNGİLTERE KRALI CHARLES KİMDİR?

Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor tam adına sahip ola Kral, 14 Kasım 1948 tarihinde Londra'da dünyaya geldi. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ve Philip Mountbatten'ın oğludur.

Çiftin ilik çocuğu olarak doğan Charles, VI. George ve Kraliçe Elizabeth'in torunları olarak dünyaya geldi. Cheam ve Gordonstoun okullarında eğitim gördü. Eğitim sürecini Geelong Gramer Okulu Timbertop Kampüsü'nde geçirdi. Cambridge Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde lisans eğitimi alan Charles, üniversite eğitiminin ikinci yılının bir döneminde, Aberystwyth'de bulunan Wales University College'da Galler dili ve tarihi eğitimini aldı.

Kral Charles, 1971'den 1976 yılına kadar Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Kraliyet Donanması'nda hizmet verdi. 1976 yılında "The Prince's Trust" vakfını kurdu.

Haberin Devamı

PRENS CHARLES’IN EŞLERİ VE ÇOCUKLARI KİM? 

1981 yılında Diana Spencer ile evlendi ve bu evlilikten Prens William ve Prens Harry adında çocukları oldu. Çift, 1996 yılında boşandı. Prens, Camilla Parker Bowles ile 2005 yılında evlendi.