Gazete Vatan Logo
Magazin Prenses Diana kimdir, ne zaman öldü? Prenses Diana nasıl öldü? Prenses Diana’nın hayatı!

Prenses Diana kimdir, ne zaman öldü? Prenses Diana nasıl öldü? Prenses Diana’nın hayatı!

Prenses Diana 25. ölüm yıl dönümünde anılıyor! “Halkın prensesi” olarak anılan Diana Spencer’ın ölümü dünyayı yasa boğmuştu. 25 yıl önce Lady Diana'nın hayatı her saniyesiyle konuşulmaya değer bir hayattı. Dünyayı etkileyen düğünü, hayat hikayesi, yaptığı yardımlar, giyimi onu ikon haline getirdi. Ölümü tüm dünyayı sarstı. Peki, Prenses Diana kimdir, ne zaman öldü? Prenses Diana’nın düğünü nasıldı? Prenses Diana nasıl öldü? Prenses Diana’nın hayatı!

Prenses Diana kimdir, ne zaman öldü? Prenses Diana nasıl öldü? Prenses Diana’nın hayatı!

Ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan İngiltere Prensesi Diana 25. ölüm yıl dönümünde anılıyor. Prenses Diana’nın düğünü, aldatılması, sevgilisi ve yaşadıkları bugün bile hala gündeme geliyor. Prenses Diana öldükten sonra bile hakkında en çok komple teorisi üretilen kişilerden biriydi. Peki, Prenses Diana kimdir, ne zaman öldü? Prenses Diana’nın düğünü nasıldı? Prenses Diana nasıl öldü? Prenses Diana’nın hayatı!

PRENSES DİANA KAÇ YAŞINDA VE NASIL ÖLDÜ?

Prenses Diana 36 yaşında, 1997'de Paris'te sevgilisi Dodi El Fayed ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Eşi Prens Charles'tan boşandıktan bir yıl sonra, 31 Ağustos 1997'de, Paris'te sevgilisi Dodi El Fayed ile geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Prenses Diana, yaşasaydı bugün 60 yaşında olacaktı.

PRENSES DİANA KİMDİR? İŞTE PRENSES DİANA’NIN HAYATI!

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin gelini Prenses Diana, 1 Temuz 1961 tarihinde İngiltere'nin Sandringham kenti yakınlarında dünyaya geldi. Prenses Diana, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin en çok hayranlık duyulan kişisi oldu. Prenses Diana soylu bir aileye mensuptu. Soyu, İngilizlerin öne gelen isimleri Edward John Spencer, Viscount Althorp, Frances Ruth Burke Roche ve Viscountess Althorp'a dayanıyordu. Prenses Diana henüz çok gençken, annesi ve babası boşandı ve çocukların velayeti babaya verildi. Temel eğitimini evde alan Prenses Diana, daha sonra Riddlesworth Hall Okulu ve West Heath Okulu'na kaydoldu.

Haberin Devamı

Edward John Spencer 1975 yılında İngiliz soylu unvanı Earl Spencer'ı aldıktan sonra kızı Prenses Diana, Lady Diana Spencer adını aldı. Gençlik döneminde utangaç bir yapısı olan Prenses Diana'nın müziğe ve dansa ilgisi vardı. Çocukları da çok severdi. İsviçre'deki Institut Alpin Videmanette'deki eğitimini bitirdikten sonra Londra'ya taşındı ve çocuklarla ilgili işlerde çalıştı. Young England Kindergarten Anaokulu'nda asistan olarak görev yapmaya çalıştı.

Prenses Diana, İngiliz Kraliyet Ailesi'ne yabancı değildi. Babası Kraliçe II. Elizabeth'e ait Park House'u kiraladığı için, çocukluğunda Prens Andrew ve Prens Edward ile büyümüştü. 1977 yılında Diana, Prens Andrew ve Prens Edward'ın büyük erkek kardeşi Charles ile tanıştı.

Haberin Devamı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin varisi olduğu için Prens Charles üzerinde büyük bir medya ilgisi vardı. Medya ve kamuoyu, Charles ve Diana çiftinin her anına tanıklık ediyordu. Son derece utangaç olan Prenses Diana bir anda kendisini moda ve popüler kültürün ana odak noktası olarak buldu. Prens Charles ve Prenses Diana, 29 Temmuz 1981'de dünya evine girdi. Çiftin düğünü tüm dünyada yayınlandı ve milyonlarca insan evlilik yeminine şahit oldu. Birçok medya kuruluşu töreni, yüzyılın düğünü olarak adlandırdı.

21 Temmuz 1982'de, Prens Charles ve Prenses Diana'nın ilk çocukları Prens William Arthur Philip Louis dünyaya geldi. 15 Eylül 1984 tarihinde de çiftin ikinci erkek çocukları Prens Henry Charles Albert David doğdu. Kraliyet Ailesi sorumluluklarından bunalan Prenses Diana, kendi ilgi alanlarına yönelmeye karar verdi. Desteğe ihtiyacı olan çocuklara, HIV ve AIDS virüsü taşıyan bireylere ve evsizlere yardım etmeye başladı.

Haberin Devamı

Prens Charles ve Prenses Diana'nın dışarıdan bakılınca peri masallarını andıran evliliği, aslında pek de yolunda gitmiyordu. Çift yıllar geçtikçe birbirinden soğudu. Hem Prens Charles hem de Prenses Diana birbirlerini başkalarıyla aldattı. Prens Charles'ın bugünkü eşi Camilla Parker Bowles'a karşı olan ilgisi çocukluğundan beri sürüyordu. Prenses Diana depresyona girdi ve bulimiya sorunlarıyla mücadele etti. Dönemin İngiltere başbakanı John Major, Aralık 1992'de Avam Kamarası'nda İngiliz Kraliyet Ailesi'nden gelen ve çiftin ayrıldığını duyuran bildiriyi okudu. Prens Charles ve Prenses Diana 1996 yılında resmen boşandı.

Prens Charles'tan ayrıldıktan sonra bile dünya çapındaki Prenses Diana furyası sona ermedi. Prenses Diana kendini çocuklarına, savaştan zarar gören Angola'daki kara mayını kalıntıları konusunda farkındalığın artırılması gibi hayırsever işlere adadı. Her ne kadar hayırsever işlerle uğraşmaya başlasa da Prenses Diana'nın ünü, hayatının her anında onu esir aldı. 1997 yılında Mısırlı film yapımcısı ve çapkın iş insanı Dodi Fayed ile beraber olmaya başlayınca, İngiliz gazeteleri çılgın manşetler atmaya başladı.

Haberin Devamı

Paris seyahatine çıkan çift, 31 Ağustos 1997'de magazincilerden kaçmaya çalışırken trafik kazası geçirdi. Dodi Fayed ve aracın sürücüsü olay yerinde yaşamını yitirdi. Diana ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Ne yazık ki birkaç saat sonra öldüğü açıklandı.

Prenses Diana'nın ani ölümü dünyada şok etkisi yarattı. Diana'nın ölümünün ardından Kraliçe II. Elizabeth açıklama yapmakta gecikti ve bu durum kamuoyunun büyük tepki vermesine yol açtı. Kraliçe II. Elizabeth en sonunda 5 Eylül 1997'de Prenses Diana için şu sözleri söyledi: 'Diana'yı tanıyan hiçkimse onu unutmayacak. Onunla tanışmayan fakat onu tanıdığını hisseden nice milyonlar onu hatırlayacak. Özellikle onun yaşamından, sıra dışı ve hareketli tepkilerinden ve ölümünden çıkarılması gereken dersler olduğuna inanıyorum. Onun anısını el üstünde tutmak için metanetinizi paylaşıyorum.'

6 Eylül 1997'de Prenses Diana'nın cenaze töreni Kensington Sarayı'nda düzenlendi. Top arabası üzerine konulan tabutu altı siyah atla taşındı. Cenaze törenine on binlerce insan katıldı ve tören tüm dünyada canlı yayınlandı. 15 yaşındaki Prens William ve 12 yaşındaki Prens Harry anneleri için son görevlerini yerine getirdi.