California Üniversitesi

California Üniversitesi

Son dakika California Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan California Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını California Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

California Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan california üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 646 california üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm california üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz
Yazar Alev Alatlı'ya veda... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ablaların ablasını uğurluyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayatını kaybeden yazar ve mütefekkir Alev Alatlı için Eyüp Sultan Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda ebediyete Hakka, ablaların ablasını uğurluyoruz. Bizimle birlikte yol arkadaşlığını yapan bir ablamız bir hanımefendiydi. Rabbim mekanını cennet eylesin" dedi.
3.02.2024 Gündem
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu
Alev Alatlı hayatını kaybetti! Bakan Koca duyurdu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazar Alev Alatlı'nın hayatını kaybettiğini açıkladı. Bakan Koca, "Bir süredir tedavi altındaydı. Kendisini ziyarete gittiğimde, 'Bu toprakları daha çok sevdirmeliyiz' demişti. Bu sözünü aydınlarımıza, yöneticilere, ülkemizin bugününe, yarınlarına etki etme gücüne sahip herkese yönelik bir vasiyet olarak anlamıştım" ifadelerini kullandı. Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören Alatlı, yarın öğle namazında Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Mihrişah Valide Sultan Türbe Haziresine defnedilecek.
2.02.2024 Gündem
Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü, şaşkınlık yarattı
Titanik laneti! Günler önce gündeme gelen aktör öldü, şaşkınlık yarattı Titanik enkazını görmeye giden Titan denizaltısının okyanusun altında infilak etmesi ve 5 kişinin ölmesi, tüm dünyada yankı uyandırmıştı. Ölen kişiler arasındaki Titan kaptanı Stockton Rush karısının Titanik'le olan bağlantısı dikkatleri çekmişti. Daha günler önce gündeme gelen ve James Cameron'ın Titanic filminde Rush'ın karısının akrabasını canlandıran aktörün ölümü ise bir kez daha şaşkınlık yarattı.
27.06.2023 Dünya
11 yaşında kaçırıldı, 18 yıl boyunca işkenceye maruz kaldı! Korku filmi gibi olay
11 yaşında kaçırıldı, 18 yıl boyunca işkenceye maruz kaldı! Korku filmi gibi olay Jaycee Dugard, ABD'de okula giderken Phillip ve Nancy Garrido tarafından kaçırıldığında henüz 11 yaşındaydı. 18 yıl boyunca çiftin istismarına maruz kalan küçük kız, 2009 yılında mucizevi bir şekilde kurtulmuş ve hikâyesini herkese anlatmaya karar vermişti.
31.03.2023 Dünya
Türk bilim insanından muhteşem başarı! Hasarlı beyne yapay dokuyla tedavi
Türk bilim insanından muhteşem başarı! Hasarlı beyne yapay dokuyla tedavi Türk bilim insanı Prof. Dr. Duygu Kuzum, bir fareye nakledilen insan beyni hücrelerinin, fare beyniyle birleştiğini, işlevsel bağlantı kurduğunu ve dış uyaranlara yanıt verdiğini kanıtladı.
14.01.2023 Gündem
NASA'nın uzay teleskobu Jipüter'i görüntüledi
NASA'nın uzay teleskobu Jipüter'i görüntüledi ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Jüpiter'in James Webb Uzay Teleskobu ile çekilen yeni fotoğraflarını paylaştı.
23.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Shinzo Abe suikasti nasıl oldu, Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe kimdir? Moon Tarikatı nedir?
Shinzo Abe suikasti nasıl oldu, Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe kimdir? Moon Tarikatı nedir? suikast sonucu hayatını kaybeden Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe için bugün başkent Tokyo’da cenaze töreni düzenlenirken, Shinzo Abe’yi öldüren Tetsuya Yamagami, ifadesinde yer alan bilgilere göre “Ailesinin dağılmasına yol açan dini bir örgütle olan bağlantısı" nedeniyle Şinzo Abe'ye kin güttüğü iddia söylemişti. Peki, Shinzo Abe suikasti nasıl oldu, Japonya'nın eski başbakanı Shinzo Abe kimdir?
12.07.2022 Dünya
Japonya eski başbakanı Şinzo Abe kimdir? Şinzo Abe neden öldürüldü?
Japonya eski başbakanı Şinzo Abe kimdir? Şinzo Abe neden öldürüldü? Japonya eski başbakanı Shinzo Abe silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Dünya gündemini sarsan suikast sonrasında saldırganın kimliği ve Japonya eski başbakanı Şinzo Abe’nin neden öldürüldüğü merak ediliyor. Peki, Japonya eski başbakanı Şinzo Abe kimdir? Şinzo Abe neden öldürüldü? Şinzo Abe’yi kim öldürdü? İşte detaylar…
8.07.2022 Dünya
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar
Sapık doktor dehşeti! Muayene sırasında cinsel istismar ABD'nin Utah eyaletinde Dr. David H. Broadbent'e 80 kadın istismar şikayetiyle dava açtı. Broadbent'in muyaene sırasında kadınlara istismarda bulundu ve uygunsuz sözler söylediği ifade edildi. İşte ülkeyi ayağa kaldıran istismar olayında flaş detaylar...
7.06.2022 Yaşam
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi ABD’de bilim insanları dünya üzerinde 3’üncü kişinin de HIV virüsünü yendiğini açıkladı. Etnik kökenli kadın olduğu belirtilen HIV hastasının, içinde göbek kordonu kan hücresi olan özel bir kök hücre nakli kombinasyonu aldıktan sonra hastada 14 ay boyunca virüse rastlanmadığı belirtildi.
16.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant...
Delta ve Omicron varyantı ile ilgili gizli tehlike! Yeni varyant... Delta ve Omicron varyantı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Gizli tehlikeyi uzman isimler anlattı. Kasım ayında yeni rapor edilen hemen hemen tüm enfeksiyonlar, Delta kaynaklıydı. Şimdilerde ise varyant, dominasyonunu Omicron'a devretmiş durumda. Öyle ki ABD’de her 1000 vakadan 1’i Delta varyantını taşıyor. Ama az da olsa Delta bazı ülkelerde yayılımını sürdürüyor. Peki Delta hala insanlık için tehlike arz ediyor mu?
12.02.2022 Gündem
California Üniversitesi taciz skandalı! Cezası belli oldu, 250 milyon...
California Üniversitesi taciz skandalı! Cezası belli oldu, 250 milyon... ABD'de California Üniversitesi, öğrenci sağlık merkezinde görevli bir jinekoloğun cinsel saldırısına maruz kaldıklarını söyleyen 200'den fazla kadına toplam yaklaşık 250 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
9.02.2022 Gündem
Maske ile ilgili flaş açıklama! Omicron varyantından korumuyor, N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi...
Maske ile ilgili flaş açıklama! Omicron varyantından korumuyor, N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi... Omicron varyatı ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar yeni varyantın daha hızlı yayıldığı ortaya koydu. Omicron varyantında maske kullanımı da daha önemli hale geldi. Bez maskelerin Omicron'dan korumadığı tespit edildi. California Üniversitesi'den yapılan açıklamada Omicron'a karşı N95, KN95, KF94 ve FFP2 tipi maskelerin kullanılması önerildi.
3.01.2022 Sağlık
Hastalarını bağımlı hale getirip istismarda bulundu! Sapık doktor dehşeti
Hastalarını bağımlı hale getirip istismarda bulundu! Sapık doktor dehşeti Onlarca kadın hastasını önce reçeteli ilaçlara bağımlı hale getirip sonra iğrenç şekillerde taciz etti. Çalıştığı kurumların yöneticileri de polis de kadınların şikayetlerine kulak tıkadı.
15.10.2021 Dünya
Nobel Tıp Ödülü açıklandı
Nobel Tıp Ödülü açıklandı 2021 yılı Nobel Psikoloji veya Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutiana sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi. Bilim insanlarına verilecek para ödülü de belli oldu.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Resmen kabus! Günlerce internet olmayacak, tarih verdiler...
Resmen kabus! Günlerce internet olmayacak, tarih verdiler... ABD'de yapılan bir araştırmada, Güneş'te yaşanabilecek patlamalar veya fırtınaların dünyadaki internetin günlerce kesilmesine neden olabileceği sonucuna ulaşıldı.
28.08.2021 Dünya
İngiliz mutasyonu nasıl yayıldı? Alfa varyantı daha mı bulaşıcı?
İngiliz mutasyonu nasıl yayıldı? Alfa varyantı daha mı bulaşıcı? 2020 yılının aralık ayından bu yanan İngiltere'de ortaya çıkan mutasyon 50'yi aşkın ülkeye yayılmıştı. Alfa varyantı adı verilen İngiliz mutasyonu ile ilgili çarpıcı bir araştırma yayınlandı. Bilim insanları, İngiltere'de baskın hale gelen mutasyonun izini sürdü. Yapılan son çalışmada orjinal koronavirüsü bastıran ve kabus haline gelen alfa varyantının sırrını ortaya çıkardı. Peki, Alfa varyantı nedir? Alfa varyantı nasıl ortaya çıktı? İngiliz mutasyonu nasıl yayıldı? İşte Alfa varyantına ilişkin çarpıcı araştırma...
8.06.2021 Sağlık
Dünyada 2,5 milyar T-rex dinozor türü yaşamış olabilir
Dünyada 2,5 milyar T-rex dinozor türü yaşamış olabilir California Üniversitesi, dinozorların vücut ölçüsü, cinsel olgunluğu ve enerji ihtiyaçlarına göre hesaplamalar yaparak 127 bin nesil boyunca kaç dinozor yaşamış olabileceği üzerine bir çalışma yayımladı.
16.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz hayatını kaybetti
Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz hayatını kaybetti Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz, 100 yaşında hayatını kaybetti. ABD'de yaşayan ve uzun süredir kanserle mücadele eden Başgöz'ün, talebi üzerine tedavisi Türkiye'de yürütülüyordu.
13.04.2021 Gündem
Bay J Kerem Bürsin olayı... Bay J kimdir, biyografisi? Bay J kaç yaşında, gerçek adı ne?
Bay J Kerem Bürsin olayı... Bay J kimdir, biyografisi? Bay J kaç yaşında, gerçek adı ne? Bay J Kerem Bürsin olayı merak içinde araştırılmaya başlandı. Sen Çal Kapımı dizisinin başrol oyuncusu Kerem Bürsin, katıldığı ödül töreninde sunucu Bay J'nin "Kerem Bey zor şartlarda çalışıyor. Gözleriniz dolacak ama geçen yıl bölüm başı 120 bin TL alarak çalışmaya devam etti" sözlerinden sonra salonu terk etti. Bay J kimdir? Bay J kaç yaşında, gerçek adı ne, nereli, mesleği nedir? İşte Bay J biyografisi…
12.03.2021 Gündem
Kovid-19 salgınında oyun sektörü ivme kazandı
Kovid-19 salgınında oyun sektörü ivme kazandı Kovid-19 salgını insanları evde kalmaya zorlarken, vakit geçirme yöntemlerinden biri olan video oyunlara talep arttı.
20.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi
Prof. Dr. İlhan Başgöz, ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi ABD'de yaşayan ve kanser tedavisinin Türkiye'de devam etmesini isteyen Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz (98) Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. Prof. Dr. Başgöz, memleketine dönmenin sevincini, şair Enver Gökçe'nin "Senin emekçin olaydım, şen olası türküsü dost kokusu, dost selamı Türkiye" dizesiyle anlattı.
5.01.2021 Gündem
ABD'de yaşayan İlhan Başgöz ambulans uçakla Türkiye'ye gönderildi
ABD'de yaşayan İlhan Başgöz ambulans uçakla Türkiye'ye gönderildi Uzun yıllardır ABD’de yaşayan Türk halk bilimci Prof. Dr. İlhan Başgöz, Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen ambulans uçakla Türkiye’ye nakledildi.
4.01.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı İlhan Başgöz için harekete geçti
Sağlık Bakanlığı İlhan Başgöz için harekete geçti ABD'de yaşayan Prof. Dr. İlhan Başgöz (97) pandemi nedeni ile Türkiye'ye dönemiyordu. Sağlık Bakanlığı devreye girerek Başgöz'ün Türkiye'ye dönmesini sağlayacak.
28.12.2020 Gündem
"Kovid-19 savaşcısı timüsu gülerek güçlendirin"
"Kovid-19 savaşcısı timüsu gülerek güçlendirin" Koronavirüs ile mücadelede bağışıklık sistemini destekleyerek olumlu etki gösteren timüs bezinin bağışıklık sisteminin kontrol merkezi olduğunu belirten Prof. Dr. Tolga Kandoğan, "Yeterli çinko alımı, stresten uzak sağlıklı yaşam ve bol gülümsemek timüsü harekete geçirir. Bağışıklık konusunda adeta bir kontrol merkezi gibi çalışarak bağışıklık sisteminin nasıl savaşacağını ayarlayan timüs bezi, vücudu enfeksiyonlara karşı savunur haline getirir” dedi.
26.12.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

California Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki california üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.