Büyükelçilik

Büyükelçilik

Son dakika büyükelçilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan büyükelçilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını büyükelçilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Büyükelçilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan büyükelçilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.522 büyükelçilik haberi bulunmuştur. Tüm büyükelçilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fransa'yı ayağa kaldıran olay! İran'ın Paris Konsolosluğu'na patlayıcı ile girdi
Fransa'yı ayağa kaldıran olay! İran'ın Paris Konsolosluğu'na patlayıcı ile girdi İran'ın Paris Konsolosluğuna patlayıcı madde ile giren ve kendini havaya uçuracağını söyleyen bir şahıs polis tarafından yakalandı.
19.04.2024 Dünya
İran askeri olarak güçlü mü? İRAN ASKERİ GÜCÜ VS TÜRKİYE! İşte Orduların dünya sıralaması ile İran askeri güç sıralaması 2024
İran askeri olarak güçlü mü? İRAN ASKERİ GÜCÜ VS TÜRKİYE! İşte Orduların dünya sıralaması ile İran askeri güç sıralaması 2024 İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İran operasyonun adını "Gerçek Vaat Operasyonu" olarak ilan etti. İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü. Savaşın yankısı devam ederken “İran’ın askeri gücü” merak edilmeye başlandı. Peki, İran askeri olarak güçlü mü, İran askeri güç sıralaması nedir? İşte Orduların dünya sıralaması…
14.04.2024 Gündem
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı!
MEB'den LGS'ye gireceklere kritiik uyarı! Millî Eğitim Bakanlığı, 2 Haziran 2024'te yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınava ilişkin merak edilen soruları yanıtladı.
13.03.2024 Gündem
Vize başvurularında yeni dönem! Almanya'dan resmi duyuru geldi: İki aşamalı olacak
Vize başvurularında yeni dönem! Almanya'dan resmi duyuru geldi: İki aşamalı olacak Almanya, vize randevularında değişikliğe gidiyor. Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği (ABD) üyesi ülkelere girişi için gerekli olan Schengen vizesine ilişkin başvurularda yaşanan sorunlar sıklıkla gündem olurken, Almanya randevu almayı kolaylaştıracağı belirtilen 2 aşamalı bir sisteme geçtiğini resmi olarak duyurdu. İşte yeni randevu sisteminin detayları...
5.03.2024 Dünya
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi İstanbul'da yaşarken kalp krizi geçiren ve ölümün eşiğinden dönünce dünyayı gezmek için çıktığı yolculukta 6 yıl önce gittiği Güneydoğu Asya'da Kamboçya'ya yerleşen Ufuk Öntürk (52), kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında hayatını kaybetti. İzmir'deki yakınları, önce acı haberi, ardından Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet istendiğini öğrenince, devlet yetkilileriyle temasa geçti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazenin Türkiye'ye getirileceğini öğrenen Öntürk'ün yakınları, İslami usullere göre cenazelerini toprağa vereceklerini belirtip, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yine devletten destek beklediklerini söyledi.
2.03.2024 Gündem
ABD askeri Filistin için kendini yaktı! Washington'da şok protesto
ABD askeri Filistin için kendini yaktı! Washington'da şok protesto Bugün Lahey'de beş ülke söz alacak, gözler Türkiye'de olacak. Washington'daki İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir Amerikan Hava Kuvvetleri askeri, "Artık soykırımın suç ortağı olmayacağım" diyerek kendini ateşe verdi.
26.02.2024 Dünya
5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı
5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı Bazı ülkelerin büyükelçilik atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Suudi Arabistan Büyükelçiliğine atandı.
15.02.2024 Gündem
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi
6 Şubat depremlerinde ölenlerin anısına Vatikan’da zeytin ağacı dikildi Katolik aleminin yönetim merkezi olan Vatikan Şehir Devleti’nin ünlü bahçelerine, 6 Şubat depremlerinde yitirilen canların anısına ve desteğinden dolayı Vatikan’a teşekkür amacıyla bir zeytin ağacı dikildi.
6.02.2024 Dünya
Yeşil Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Yeşil Plakayı Kimle Kullanabilir?
Yeşil Plaka Nedir, Ne İşe Yarar? Yeşil Plakayı Kimle Kullanabilir? Yeşil plaka, Türkiye'de kullanılan resmi plaka türüdür. Yeşil plakaya trafikte ayrıcalıklar tanınır. Bu plakayı konsoloslukta görev yapan diplomatlar ve idari personeller kullanabilir. Yeşil plakanın avantajlarından birisi de ülke sınırlarında geçişi kolaylaştırmasıdır. İletişimin daha etkili olmasını sağlar.
5.02.2024 Gündem
Büyükelçi Manasijevski'den Adana Sanayi Odası’nda ziyaret
Büyükelçi Manasijevski'den Adana Sanayi Odası’nda ziyaret Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski Adana Sanayi Odası’nda Başkan Zeki Kıvanç ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
24.01.2024 Adana
CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu
CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurultayda genel başkanlık seçimi için yeterli imzayı toplayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel aday oldu. Kurultayda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" açıklamasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Özgür Özel "CHP'de hançer yok hançerleyecek de kimse yok" yanıtını verdi. Genel başkanlık seçimi ikinci turda tamamlandı. İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci turun sonunda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Oy sayımının ardından kurultay salonunda bir açıklama yapan Özgür Özel, "Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım" ifadelerini kullandı. İşte CHP kurultayında dakika dakika yaşananlar...
5.11.2023 Gündem
Gazze yoğun ateş altında! Katliam sonrası İsrail durmuyor, ABD'den skandal 'veto'
Gazze yoğun ateş altında! Katliam sonrası İsrail durmuyor, ABD'den skandal 'veto' Havalimanında Netanyahu tarafından kucaklanarak karşılanan ABD lideri Biden, hastanedeki saldırıya 'patlama' deyip Filistinli grupları sorumlu tuttu. Temasları sonrası basın açıklaması düzenleyen Biden, İsrail için ABD Kongresi'nden destek isteyeceğini bildirdi. Öte yandan Washington yönetimi BM'nin insani yardım için talep ettiği ateşkesi reddetti.
19.10.2023 Gündem
Bölgede korkulan oldu! İsrail kara harekatına başladı, Gazze'ye baskın
Bölgede korkulan oldu! İsrail kara harekatına başladı, Gazze'ye baskın İsrail Hamas arasındaki savaş 8. gününde devam ediyor... Gazze'deki Filistinlilere evlerini terk etmeleri için 24 saat süre veren İsrail, dün gece kara baskınlarına başladı. İşgal altındaki Batı Şeria'da çatışmaların devam ettiği öğrenilirken, İsrail'in sivillerin geçişi için verdiği süre saat 16:00 itibarı ile sona erdi. İsrail tankları Gazze sınırına yığınak yaparken, bölgedeki tansiyona giderek yükseliyor
14.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gazze'de en temel insan hakları ihlal edildi. Sivillere saldırıyı asla kabul etmeyiz." dedi.
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni A Takımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni A Takımı Bu hafta mesaisini AK Parti’nin kongre hazırlıklarına ayıran Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yeni A takımına son şeklini verdi. Erdoğan’ın kendisine sunulan taslak MKYK listesini 75 kişiye düşürdüğü ve yarına kadar son şeklini vereceği öğrenildi.
5.10.2023 Gündem
Macron 'Büyükelçimiz rehin tutuluyor' demişti Nijer'in kovduğu Fransız Büyükelçi ülkeden ayrıldı
Macron 'Büyükelçimiz rehin tutuluyor' demişti Nijer'in kovduğu Fransız Büyükelçi ülkeden ayrıldı Afrika ülkelerinden Fransa'ya peş peşe darbeler gelmeye devam ediyor. En son Nijer'de askeri darbenin ardından ülkeden ayrılması istenen Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte, Nijer'den ayrıldı. Macron büyükelçisinin Nijer'den ayrılmayacağını açıklayıp diplomatlarını ülkede rehin tutuluduğunu belirtmişti.
27.09.2023 Dünya
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı
Karabağ'da operasyon! Ermeniler ayrılıkçılar Azerbaycan'ın şartlarını kabul etti silah bıraktı Azerbaycan'ın dün Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonu başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuşa şehrini ateş altına alan Ermeni Silahlı Kuvvetleri sivil yerleşim yerlerine çekilerek, sivilleri çatışmalara çekmeye çalıştığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, "Yasa dışı Ermeni silahlı gruplarına ait mermilerle dolu 6 'Ural' markalı kamyon ve 4 adet havan topu Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından ele geçirildi." açıklamasını yaparken Karabağ'daki Ermeni ayrılıkçıların silah bıraktığı ve Azerbaycan'ın şartlarını kabul ettiği bildirildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan unsurlarının silahlarını bıraktığını ve silahsızlandırıldığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Peskov “Azerbaycan hukuken kendi topraklarında operasyon yapıyor" dedi.
20.09.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Büyükelçisi Malena Mard’ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç Büyükelçisi Malena Mard’ı kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç Büyükelçisi Malena Mard’ı kabul etti.
7.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Danimarka ve Hollanda büyükelçilik yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı
Danimarka ve Hollanda büyükelçilik yetkilileri, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği ile Lahey Büyükelçiliği önlerinde Kur'an-ı Kerim'in yakılması eylemlerinin sürmesi üzerine Danimarka'nın Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ile Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
21.08.2023 Gündem
Lübnan’daki İsveç Büyükelçiliği’ne saldırı
Lübnan’daki İsveç Büyükelçiliği’ne saldırı İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsveç’in Beyrut Büyükelçiliği’ne saldırı olduğunu açıkladı. Basına açıklama yapan yerel yetkililer, olayın dün gece meydana geldiğini ve atılan patlayıcı maddenin patlamadığını belirtti.
10.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Büyükelçisi'ni kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya Büyükelçisi'ni kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Büyükelçisi Takahiko Katsumata’yı kabul etti.
27.07.2023 Gündem
Alman yetkilinin kızı Ankara'da sırra kadem bastı! Babasından şoke eden iddia, annesinden kahreden sözler
Alman yetkilinin kızı Ankara'da sırra kadem bastı! Babasından şoke eden iddia, annesinden kahreden sözler Ankara'da yaşayan Almanya Kalkınma Bankası Türkiye Ofisi Direktörü Dr. Kirk Mildner'in ikizlerinden 13 yaşındaki Marlene Mildner, üç gün önce sırra kadem bastı. Baba Mildner, ise şoke eden bir iddia ortaya atarken annesi de gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu.
6.07.2023 Yaşam
Türkiye ile Mısır arasında normalleşme adımı!
Türkiye ile Mısır arasında normalleşme adımı! Türkiye ile ve Mısır arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin en kritik adımı atılırken, iki ülke arasında 2013’ten bu yana maslahatgüzarlık seviyesinde yürütülen diplomatik ilişkiler, büyükelçilik seviyesine çıkarıldı.
5.07.2023 Gündem
Bakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki: Aşağılık saldırıyı bir kez daha kınıyoruz
Bakan Fidan'dan İsveç'e sert tepki: Aşağılık saldırıyı bir kez daha kınıyoruz Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman Safadi ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç'te gerçekleştirilen çirkin provokasyona ve İsrail'in saldırılarına tepki gösterdi.
4.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Büyükelçilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki büyükelçilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.