Bulgu

Bulgu

Son dakika bulgu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulgu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulgu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulgu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulgu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.101 bulgu haberi bulunmuştur. Tüm bulgu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir
Uzmanından şah damarı tıkanıklığı uyarısı: Bazen hiçbir bulgu vermeden hastanın büyük bir inme yaşamasıyla da kendini gösterebilir Uzmanlar vatandaşları son zamanlar da sayısı oldukça artan ve son derece tehlikeli olan şah damarı tıkanıklığı konusunda uyarıyor. Hastalık bazen konuşma bozukluğu, kol ve bacaklarda hissizlik, geçici veya kalıcı konuşma bozukluğu gibi semptomlar gösterebilirken bazen de hiç bir bulgu göstermeden de inmeye neden olabiliyor.
18.01.2024 Sağlık
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük'
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük' Serviks kanserinin, dünya çapında kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Doç. Dr. Esra Nur Tola, “Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 99,7'sinde HPV tespit edilir. HPV dışında serviks kanseri risk faktörleri düşük sosyoekonomik düzey ve sigaradır. İlginç olarak erkek partneri sünnetli olanlarda serviks kanseri daha az görülür. Erken evrede belirti vermeyen rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyüktür. HPV aşısı 12 yaşından itibaren hem kadınlara hem erkeklere önerilir” dedi.
17.01.2024 Sağlık
Oto yıkamada sucuk yıkayanlara 150 bin TL ceza
Oto yıkamada sucuk yıkayanlara 150 bin TL ceza Bursa'nın Gemlik ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun oto yıkamasında minibüs içindeki sucukların yıkanmasına ilişkin mikrobiyal incelemede, sucuklarda sağlığa zararlı bir bulgu elde edilmedi. H.H.Y. (55), F.M. (35) ve İ.Y. (48) ile ilgili adli soruşturma sürerken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, şüphelilere 'etiketsiz sucuk' sattıkları gerekçesiyle toplamda 150 bin liraya kadar ceza kesileceğini söyledi.
12.01.2024 Gündem
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "MOSSAD ajanlarına karşı gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde şahıslar arasında iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs temizlik görevlisidir" dedi.
8.01.2024 Gündem
Babalarının kardeşlerini döverek öldürdüğünü ihbar etmişlerdi: Bugün yaşıyor olmamız tesadüf
Babalarının kardeşlerini döverek öldürdüğünü ihbar etmişlerdi: Bugün yaşıyor olmamız tesadüf İstanbul'da 20 yıl önce babalarının 15 aylık kardeşleri Armağan'ı döverek öldürdüğünü ve olayı gizlemek için de bir arkadaşıyla beraber yetkililere haber vermeden gömdüğünü ihbar eden kardeşlerden V.K. (25), "Bugün bizim ölmemiş olmamız, yaşıyor olmamız, bu noktalarda mücadele verebiliyor olmamız, tamamen bir tesadüftür. Bizim yaşamamız normal değildi. Bu süreç içerisinde kaç sefer biz yataklarda kaldık, yediğimiz dayaklardan dolayı ayağa kalkamadık. Korkumuz yıllarca sürdü ve en son evden çıkış noktamız şuydu; öleceksek bir kere ölürüz, ne olacaksak oluruz ama bu zulüm artık yıllarca devam etmez diye yola çıktık" dedi.
4.01.2024 Gündem
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat
Masa başı çalışanları uyardı! 2 günden fazla süren boyun ağrılarına dikkat Uzun süre bilgisayar başında çalışmak ya da hareketsiz bir yaşam pratiğine sahip olmak beraberinde bir takım fiziksel problemleri getiriyor. Duruş bozukluğuyla tetiklenen rahatsızlıkların başını ise boyun sırt ve bel ağrıları çekiyor. Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Op. Dr. Candan Hundemir bu ağrıların çoğunun mekanik olduğunu söylese de 2 günden fazla süren ağrılara karşı vatandaşı uyardı ve uzmana görünmesini tavsiye etti.
28.10.2023 Sağlık
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor
Şikayetler arttı! Herkes uyuduktan sonra ortaya çıkıyor Avrupa'da bazı ülkelerin kabusu haline gelen tahtakurularıyla ilgili Türkiye'nin farklı noktalarından da şikayetler gelmeye başladı. Böcek Profesörü olarak bilinen Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, en çok şikayetin şu anda toplu yaşam alanlarından ve konutlardan geldiğini belirterek, “Gece uyuduğunuz zaman genellikle yatakların dikiş kenarlarında, ranzanın, bazanın ve dolaplar içerisinde görülüyorlar. Karanlığı ve kuytu noktaları seviyor. Lambayı yaktığınız zaman ortalıkta gözükmüyorlar. Ama siz ne zaman ışığı kapatıp yatmaya hazırlandıysanız o zaman onlarda yavaşça ortaya çıkabiliyorlar. Çözüm, profesyonel ilaçlama hizmeti almak ya da Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerle ilaçlama yapmak” dedi.
14.10.2023 Yaşam
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı…
Dünyada 6.1 milyon insanı etkileyen dejeneratif hastalık! Tedavisi yok, ama durdurmak mümkün! Belirtiler şaşırtıcı… "Yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünya genelinde 6.1 milyonun üzerinde kişiyi etkiliyor. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak anlaşılamamış olsa da, genellikle 50 yaşın üzerindeki erkeklerde daha sık görülüyor. 2040 yılına gelindiğinde ise bu hastalığın dünya genelinde 12 milyonun üzerinde insanı etkilemesi bekleniyor. Parkinson hastalığının yaygın belirtileri arasında kas sertliği, hareket zorlukları ve titreme yer alırken, Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken, bu hastalığın belirtileri arasında koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık ve uyku bozuklukları gibi belirtilerin de bulunduğunu ifade ediyor. Örken, ayrıca hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük ölçüde değişebildiğini ve hastalığın gidişatının tahmin edilmesinin son derece zor olduğunu da dikkat çekiyor.
14.10.2023 Sağlık
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif
Depremin izi her şeyi ortaya çıkaracak! İstanbul'da heyecanlandıran keşif Avcılar'da Küçükçekmece Gölü havzası içinde sürdürülen Bathonea Antik Kenti kazılarında, M.S. 600'lü yıllarda çıkan büyük bir yangının karbon tabakası izleri ortaya çıkarıldı. Bu izlerin o dönemdeki depremin ardından çıkmış olabileceği göz önüne alınarak çalışmalar yoğunlaştırıldı.
1.09.2023 Yaşam
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir!
Sağlıklı yaşam için yapılan bilinç spor yapmak kalça ağrılarına neden olabilir! Son zamanlarda özellikle pandemiyle birlikte kişilerin kendi başına spor yapmaya çalıştığını hatırlatan Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Doç. Dr. Budak Akman, “İnsanlar, sosyal medyadan gördükleri bazı hareketler ve çalışma stilleriyle spor yapıyor. Bilinçsizce yapılan spor kalça ağrılarına ve kalça bölgesindeki bazı sorunlara yol açabilir. Spor yaptıkları veya tempoyu artıkları zaman oluşan ağrıların üstüne gitmemeleri gerekir. Çünkü bu ağrılar kronikleşebilir. Basit bir tedaviyle geçebilecekken daha karmaşık daha kompleks hale gelebilir. O yüzden sporla ilgili yaralanma, zorlanma özellikle o bölgede şişlik ve morarma gibi bir bulgu oluşursa hemen ortopedi uzmanına başvurmalarında yarar var. Aksi takdirde daha büyük sorunlara ve daha büyük yırtıklara yol açabilir” dedi.
1.08.2023 Sağlık
Kripto para milyonerinin cesedi bavuldan çıktı! İste korkunç olayın detayları
Kripto para milyonerinin cesedi bavuldan çıktı! İste korkunç olayın detayları Bir dönem pizza satan, sosyal medya üzerinden kripto para pazarlayarak milyonlar kazanan 41 yaşındaki fenomenin cansız bedeni bir bavulun içinden çıktı. Algaba'nın cinayetini soruşturan polis bir kişiyi tutuklarken cinayetin detayları adeta kan dondurdu.
28.07.2023 Dünya
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var!
Bu belirtilere dikkat! Tedavisi yok ama durdurmak mümkün, Dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var! Halk arasında "yaşlılık hastalığı" olarak bilinen ve en yaygın dejeneratif beyin hastalıklarından biri olan Parkinson, dünyada 6.1 milyondan fazla kişide var. Parkinson hastalığının nedeni tam olarak bilinmese de daha çok 50 yaş üzerindeki erkeklerde görülüyor. 2040 yılında 12 milyondan fazla kişiyi etkilemesi beklenen hastalığın sık belirtileri arasında “kas sertliği, hareket sıkıntısı ve titreme” görülse de Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Necioğlu Örken koku alma kaybı, sık idrara çıkma, kabızlık, uyku bozukluklarını da belirtiler arasında sıraladı ve hastalığın ilerleme hızının kişiden kişiye büyük oranda değiştiğini, gidişatı ön görmenin çok zor olduğunu dile getirdi.
23.07.2023 Sağlık
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Alman yetkilinin kızı Ankara'da sırra kadem bastı! Babasından şoke eden iddia, annesinden kahreden sözler
Alman yetkilinin kızı Ankara'da sırra kadem bastı! Babasından şoke eden iddia, annesinden kahreden sözler Ankara'da yaşayan Almanya Kalkınma Bankası Türkiye Ofisi Direktörü Dr. Kirk Mildner'in ikizlerinden 13 yaşındaki Marlene Mildner, üç gün önce sırra kadem bastı. Baba Mildner, ise şoke eden bir iddia ortaya atarken annesi de gözyaşları içinde yardım çağrısında bulundu.
6.07.2023 Yaşam
Savcı Sayan Kalp krizi geçirmişti! Doktoru açıkladı:  Taburcu etmeyi planlıyoruz
Savcı Sayan Kalp krizi geçirmişti! Doktoru açıkladı: Taburcu etmeyi planlıyoruz Eski Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Aydın'da geçirdiği kalp krizi sonrası anjiyo oldu. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Güngör, "Sayan’ın durumu şu an iyi, yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.
20.05.2023 Gündem
Sanal anne babalar internette çocuk avında! "Ben senin sanal annenim yavrum!"
Sanal anne babalar internette çocuk avında! "Ben senin sanal annenim yavrum!" Çocuklar ve ergenler arasında sanal anne-baba akımı başladı. Kendilerini ‘yasak koymayan, eğlenceli, anlayışlı’ olarak tanımlayan sanal anne-babalar, ağlarına düşürdükleri çocukları gerçek ailelerine karşı soğutuyor. Onların cinsel yönelimlerini, inançlarını, yaşantı şekillerini değiştirmeye çalışıyor.
14.06.2023 Gündem
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü...
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü... Uykusuzluk deneyi ile dünya rekoru kırdılar, şaşırtan yan etkileri yıllarca sürdü. İki gencin aklına bir okul projesi fikri geldi. Gençler uyanık kalma konusunda dünya rekorunu kırmak istediklerine karar verdi.
13.04.2023 Dünya
Zerin Kılınç’ın sır ölümünde yeni gelişme! Savcıdan çarpıcı tespit
Zerin Kılınç’ın sır ölümünde yeni gelişme! Savcıdan çarpıcı tespit Eskişehir’de oturduğu evin penceresinden düşerek yaşamını yitiren Zerin Kılınç’ın (36) baş şüpheli olan sevgilisi Yılmaz Sazak, kadının kendini attığını öne sürmüştü. Ancak savcı iddianamesinde Sazak’ın iddialarını birer birer çürüttü.
12.04.2023 Yaşam
Gabonlu Dina’nın ölümünde yeni görüntüler ortaya çıktı; 3’üncü kez gözaltına alındı
Gabonlu Dina’nın ölümünde yeni görüntüler ortaya çıktı; 3’üncü kez gözaltına alındı KARABÜK'te, Filyos Çayı’nda cansız bedeni bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nun (17) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, ortaya çıkan yeni görüntüler üzerine ifadelerinde çelişki tespit edilen D.A., 3’üncü kez gözaltına alındı.
8.04.2023 Gündem
Bakan Koca’dan ishal salgını iddialarına yalanlama
Bakan Koca’dan ishal salgını iddialarına yalanlama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisini İskenderun Sahra Hastanesi Başhekimi olarak tanıtan şahsın bölgede salgın olduğu iddialarını yalanladı.
18.03.2023 Gündem
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu
Kurşun lahitte Romalı bir aristokratın iskelet kalıntıları bulundu İngiltere’nin kuzeyinde 1600 yıllık bir mezarlıkta yapılan arkeolojik kazıda, kurşun bir lahitte geç Roma döneminden bir aristokrata ait olduğu düşünülen, kimliği belirsiz bir kadının iskelet kalıntıları bulundu.
14.03.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bulgu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulgu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.