Budizm

Budizm

Son dakika budizm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan budizm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını budizm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Budizm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan budizm gelişmeleri de dahil olmak üzere 118 budizm haberi bulunmuştur. Tüm budizm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Tayland Bayrağı Anlamı Nedir? Tayland Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Tayland, Asya kıtasında ve Hindiçin yarım adasında bulunur. Resmi adı Tayland krallığı olan ülkenin bayrağı kırmızı, beyaz ve mavi renklerinden meydana gelir. 
15.09.2023 Eğitim
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Hindistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hindistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Hindistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hindistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Hindistan aynı zamanda resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti olarak bilinir. Güney Asya'da bulunan bir ülke olmasının yanı sıra, aynı zamanda en yüksek nüfusa sahip ikinci ülke olarak da ifade edilmektedir. Diğer yandan sayısız dini inancı bulunması ile birlikte, oldukça köklü bir tarihe sahip önemli ülkeler arasında yer alır.
7.09.2023 Eğitim
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat C.E.’nin Budizm ve Taoizm temelli kişisel gelişim dersleri alarak evde ayin yaptığını, ailesini ihmal ederek bir kadınla birlikte ‘inziva’ adı altında gezilere gittiğini iddia eden 19 yıllık eşi P.E. açtığı boşanma davasını kazandı. Karara göre, C.E. boşandığı karısına 1 milyon lira tazminat ile aylık 30 bin lira nafaka ödeyecek.
27.01.2023 Gündem
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi…
Malezya kralı Ankara’da! Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne? Malezya’nın nüfusu, para birimi, ekonomisi… Malezya Kralı Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, Başkan Erdoğan'ın davetine icabetle bugün Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirecek. Peki, Malezya Müslüman mı, Malezya’nın dini ne?
17.08.2022 Gündem
Kendisini Hz. İsa ilan eden eski trafik polisi tarikat kurdu yaptıkları şok etti!
Kendisini Hz. İsa ilan eden eski trafik polisi tarikat kurdu yaptıkları şok etti! Rusya'da kendisini Hz. İsa ilan eden lideri Vissarion'ın yaptıkları, duyanları şoke ediyor. Tarikat üyelerinin eş değiştirmelerine izin vermesiyle başlayan tuhaf süreç, tarikattan bir ailenin iki bebeğinin ani ölümü ile başka bir boyuta taşındı.
23.07.2022 Dünya
Türkler bulmuş olabilir! Rus araştırmacı Sofi Tram Semen açıkladı: Zaman döngüsü ve gelecek...
Türkler bulmuş olabilir! Rus araştırmacı Sofi Tram Semen açıkladı: Zaman döngüsü ve gelecek... Antik çağlarda insanlar gökyüzünü Tanrısal bölge olarak kabul etti ve gezegenlerin, yıldızların hareketlerini Tanrıların eylemleri olarak saydı. Hatta, 'Eğer yıldızlar görünmeseydi uygarlıklar kurulamazdı' diyen bilim insanları da oldu. Yıldızlar tüm kavimlerde olduğu gibi Türkler için de büyük bir yer ve öneme sahipti. Hatta Rus araştırmacı Sofi Tram Semen, ilk astroloji sistemini Türklerin bulduğunu iddia etti.
4.01.2022 Gündem
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor
İskoçya Ulusal Müzesi doğa, tarih ve bilimi tek çatı altında topluyor Koleksiyonunda yaklaşık 12 milyon obje ve canlı örneği bulunan İskoçya Ulusal Müzesi, doğa, tarih, sanat, bilim ve teknoloji dünyasını bir arada sunuyor.
14.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Karate kata nedir? Ali Sofuoğlu’nun 2020 Tokyo’da bronz madalya kazandığı karate kata ne demek?
Karate kata nedir? Ali Sofuoğlu’nun 2020 Tokyo’da bronz madalya kazandığı karate kata ne demek? Ali Sofuoğlu’nun 2020 Tokyo’da bronz madalya kazandığı karate kata kamuoyu tarafından merak ediliyor. 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye’yi karate katada temsil eden Ali Sofuoğlu, Güney Kore'den Hee-jun Park'ı yenerek bronz madalyanın sahibi oldu! Peki; Karate kata nedir? Ali Sofuoğlu’nun bronz madalya kazandığı hakkında merak edilenler…
6.08.2021 Gündem
Ünlü iş adamı ile ilgili şok eden iddialar! 'Evde ayin düzenledi'
Ünlü iş adamı ile ilgili şok eden iddialar! 'Evde ayin düzenledi' Ünlü bir markanın Türkiye satış direktörü olan C.E.’nin, evlerinde Budizm ve Taoizm ayinleri yaptığını, kendisini dövdüğünü, bir kadınla birlikte ‘inziva’ adı verilen etkinlikle Çin ve Hindistan’a gittiğini iddia eden 19 yıllık eşi P.E., 2.5 milyon liralık tazminat isteyip boşanma davası açtı. İddiaları reddeden ve karşı boşanma davası açan C.E. ise bu çalışmaları ailesini daha mutlu etmek için yaptığını söyledi.
12.04.2021 Gündem
3 bin yılda bir açtığına inanılıyor! Bursa'da görüldü
3 bin yılda bir açtığına inanılıyor! Bursa'da görüldü Bursa'da, ailesiyle yaşayan üniversite öğrencisi Şirin Çelik (30), satın alıp yetiştirdiği papatyanın üzerinde, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğini fark etti. Çiçeği özenle sakladığını ve ilgilendiğini söyleyen Çelik, "Bütün çiçeklere ayrı bir ilgi gösteriyorum ama udumbara çiçeği benim için çok farklı. Her sabah çiçekle konuşuyorum" dedi.
19.07.2020 Yaşam
Dalay Lama (Dalai Lama) kimdir? Mantra nedir? Dalay Lama müzik albümü çıkardı!
Dalay Lama (Dalai Lama) kimdir? Mantra nedir? Dalay Lama müzik albümü çıkardı! Budist ruhani lider Dalay Lama, mantralar ve Budist ritüelleri içeren müzikli bir albümü hazırladı. Lama'nın "Inner World" adını verdiği albüm dün kutladığı 85. doğum gününde çıktı. Peki, Dalay Lama (Dalai Lama) kimdir? Mantra nedir? İşte Dalai Lama hakkında merak edilenler...
7.07.2020 Gündem
3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılıyor
3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılıyor Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Beybaş köyünde, ailesiyle birlikte kiraz hasadı yapan Zeynep Ayhan (18), dinlenmek için mola verip altında oturduğu ağacı incelerken bir kiraz ve yaprağın üzerinde, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğini fark etti. Ayhan, "Yaptığım araştırmada, Budizm inancına göre bunun cennetten gelen hayır çiçeği olduğunu öğrendim" dedi.
21.06.2020 Yaşam
10 tane ele geçirildi! Değeri dudak uçuklattı
10 tane ele geçirildi! Değeri dudak uçuklattı Yalova'da, Budizm inancıyla ilgili yazıları içeren tarihi el yazması 10 eseri satmaya çalışan 2 şüpheli, alıcı gibi davranan jandarma ekibi tarafından suçüstü yakalandı.
13.01.2020 Yaşam
Afganistan'da tarihi kalenin kulesi çöktü
Afganistan'da tarihi kalenin kulesi çöktü Afganistan'ın Gazne vilayetinde tarihi bir kulenin yıkılması sonrası, yetkililer ülkedeki tarihi eserleri koruyamamakla suçlandı.
14.06.2019 Dünya
Tapınakta skandal olay! Budist rahipler...
Tapınakta skandal olay! Budist rahipler... Tayvan'daki Chongfo Tapınağı'nda bir budist rahibin eşcinsel grup seks partisi düzenlediğini gösteren görüntüler ortaya çıktı.
23.11.2018 Dünya
BM'den çağrı! 'Barış gücündeki komutanını geri çek'
BM'den çağrı! 'Barış gücündeki komutanını geri çek' Birleşmiş Milletler (BM), Mali'de 200 kişilik BM barış gücünün başındaki Sri Lankalı komutanın derhal ülkesine gönderilmesi çağrısında bulundu. BM Sözcüsü Stephane Dujarric, Sri Lankalı Yarbay Kalana Amunupure'nin Batı Afrika ülkesi Mali'den ayrılması talebinin, "yakın geçmişte alınan bilgi doğrultusunda" yapıldığını belirtti.
20.10.2018 Dünya
'Udumbara çiçeği' sandı, böcek yumurtası çıktı
'Udumbara çiçeği' sandı, böcek yumurtası çıktı Tokat'ta bir fabrikada müdürlük yapan Ahmet Olgunay, pazardan satın aldığı domatesin üzerindeki minik bitkiyi görünce şaşırdı. Bitkinin, Budizm efsanelerinde yer alan dünyanın en nadir görülen ve 3 bin yılda bir açtığı iddia edilen 'udumbara çiçeği' olduğu sanıldı. Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Şahin, domatesin üzerinde bulunan nesnenin 'Chrysoperla carnea' adı verilen faydalı bir böceğin yumurtası olduğunu açıkladı.
18.10.2018 Yaşam
Silivri’de provokatörler iş başında
Silivri’de provokatörler iş başında Silivri'de Arakanlı Müslümanlara yapılan zulmü protesto eden gruba hakaretler yağdırdılar. Provokatör kadın "Müslümanlar IŞİD" diye bağırınca gözaltına alındı.
29.09.2021 Gündem
Robot rahip cenaze törenini yönetecek!
Robot rahip cenaze törenini yönetecek! Japon bir firmanın ürettiği robot Budist rahip cenaze törenlerini yönetecek.
25.08.2017 Dünya
Bülent Ersoy'u Buda sandılar
Bülent Ersoy'u Buda sandılar Bülent Ersoy'u Nepal-Katmandu’da makyajından dolayı Buda sandılar!
2.08.2017 Magazin
Bin yıllık gizli tapınak keşfedildi
Bin yıllık gizli tapınak keşfedildi Çin'de 1279 yılında ortadan kaybolan bin yıllık tapınak ortaya çıkarıldı. Arkeolojik kazılarda, Fugan Tapınağı'nın yanı sıra 80 antik mezar, Budizm ile ilgili binden fazla tablet ve 500'e yakın heykel çıkarıldı.
5.06.2017 Dünya
Hac kura sonuçlarından sonra kesin kayıtlar ne zaman yapılacak?
Hac kura sonuçlarından sonra kesin kayıtlar ne zaman yapılacak? Hac kura sonuçları 24 Şubat Cuma günü hacı adaylarına duyuruldu. Binlerce Hacı adayı tarafından beklenen kura sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyuruldu. Peki kesin kayıtlar ne zaman yapılacak? İşte Diyanet hac kura sonuçları sorgulama ekranı...
29.09.2021 Gündem
Kanadalı diplomat İslam’ı seçti
Kanadalı diplomat İslam’ı seçti Kanada Dışişleri Bakanlığı'nda görevli diplomat Fred Jacques, Montreal Türk Kültür Merkezi’nde Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Budizm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki budizm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.