Gazete Vatan Logo

Hindistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hindistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Hindistan aynı zamanda resmi adıyla Hindistan Cumhuriyeti olarak bilinir. Güney Asya'da bulunan bir ülke olmasının yanı sıra, aynı zamanda en yüksek nüfusa sahip ikinci ülke olarak da ifade edilmektedir. Diğer yandan sayısız dini inancı bulunması ile birlikte, oldukça köklü bir tarihe sahip önemli ülkeler arasında yer alır.

Hindistan Bayrağı Anlamı Nedir? Hindistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Her geçen zaman gelişmekte olan ve büyüyen bir ülke olarak öne çıkan Hindistan, değişik renkler üzerinden sembolize edilmiş bir bayrağa sahiptir. Renkleri turuncu ve beyaz ile beraber Yeşil olarak yatay şekilde öne çıkar. Aynı zamanda belli bir yapıyı temsil eden bayrağın ortasında bir simge yer alır.

Hindistan Bayrağı Anlamı Nedir?

Manevi anlamı ile beraber Hindistan bayrağının üzerindeki üç renk temsil edilmektedir. Yatay şekilde alt alta yer alan bu renkler arasında turuncu ve beyaz ile yeşil renkler bulunur. Bunlar ise genel olarak Arap birleşmeciliğinin geleneksel simgeleri ve renkleridir. Aynı zamanda cesaret ve fedakarlık turuncu renk üzerinden ifade edilir. Barış ve dürüstlük beyaz ile beraber yeşil ise kahramanlık şeklinde ön plana çıkar.

Budizm inancı üzerinden çakrayı temsil etmesi noktasında ise bayrağın orta kısmında bulunan sembol yer almaktadır. Hem renkleri hem de bulunan sembolü ile beraber Hindistan bayrağı ülkenin tüm manevi değerlerini ele almaktadır. Çok uzun yıllardır Hindistan'ı temsil eden ve öne çıkan bu bayrak, ülkenin dört bir tarafı için önemli bir yer taşır.

Haberin Devamı

Hindistan Bayrağı Nasıl Oluştu?

Geçmişten günümüze kadar ülkenin birçok farklı döneminin toplum üzerindeki etkileri doğrultusunda Hindistan bayrağının oluştuğunu söylemek mümkündür. Çünkü bunlar içerisinde fedakarlık, cesaret, barış, kahramanlık gibi manevi değerler bulunmaktadır.

Bu Manevi değerlerin yanı sıra bayrağın orta kısmında bulunan simge, Hindistan'ın en önemli dini yapısı olan Budizm’i ifade etmektedir. Daha doğrusu Budizm inancı üzerinde öne çıkan çakra olduğunu söylemek mümkündür.

Bayrak genel olarak yukarıdan aşağı doğru yatay şekilde 3 değişik renk ile beraber ele alınmaktadır. Onlar içerisinde yukarıda turuncu, orta kısımda beyaz ve alt bölümde ise yeşil renk yer almaktadır. Tam orta kısımda bulunan çakra ise Budizm üzerinden önemli bir sembol ve simge olarak ifade edilir.

Hindistan Bayrağı Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Hindistan bayrağı 3 farklı renk üzerinden ve aynı zamanda bayrağın orta kısmında bulunan sembol doğrultusunda anlam taşımaktadır. Aynı zamanda bayrakta bulunan her bir rengin kendine özgü bir anlamı olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

- Bayraktaki turuncu renk cesareti ve fedakarlığı anlatır.

- Beyaz renk ise barış ile birlikte dürüstlüğü temsil etmektedir.

- Yeşil ise kahramanlık ile sadakati anlatır. - Bayrağın orta kısmında bulunan Budizm inancındaki çakra sembolü de önemli yer taşımaktadır.

Yukarıda verilen sembolü ve renkleri ile beraber Hindistan bayrağı, ülkenin manevi yapısını önemli şekilde tasvir etmektedir. Toplumsal yapıyı da iyi şekilde anlattığını söylemek mümkündür.