Budist

Budist

Son dakika budist haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan budist ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını budist haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Budist

haberleri sayfasında son dakika yaşanan budist gelişmeleri de dahil olmak üzere 327 budist haberi bulunmuştur. Tüm budist haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi
Kamboçya'ya gezmeye giden Ufuk öldürüldü! Bakanlık devreye girdi İstanbul'da yaşarken kalp krizi geçiren ve ölümün eşiğinden dönünce dünyayı gezmek için çıktığı yolculukta 6 yıl önce gittiği Güneydoğu Asya'da Kamboçya'ya yerleşen Ufuk Öntürk (52), kaldığı pansiyonun sahibi ve çalışanlarının çekiçli saldırısında hayatını kaybetti. İzmir'deki yakınları, önce acı haberi, ardından Budist inancına göre cenazenin yakılması için vekalet istendiğini öğrenince, devlet yetkilileriyle temasa geçti. Türk Dışişleri Bakanlığı'nın devreye girmesiyle cenazenin Türkiye'ye getirileceğini öğrenen Öntürk'ün yakınları, İslami usullere göre cenazelerini toprağa vereceklerini belirtip, cinayete karışanların hak ettiği cezayı alması için de yine devletten destek beklediklerini söyledi.
2.03.2024 Gündem
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Sri Lanka Bayrağı Anlamı Nedir? Sri Lanka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Sri Lanka Asya kıtasında ve Hint okyanusunda yer alan bir ada ülkesidir. Sri Lanka'nın resmi adı Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti olarak karşımıza çıkar. 
14.09.2023 Eğitim
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat
Budist kocaya 1 milyon tl tazminat C.E.’nin Budizm ve Taoizm temelli kişisel gelişim dersleri alarak evde ayin yaptığını, ailesini ihmal ederek bir kadınla birlikte ‘inziva’ adı altında gezilere gittiğini iddia eden 19 yıllık eşi P.E. açtığı boşanma davasını kazandı. Karara göre, C.E. boşandığı karısına 1 milyon lira tazminat ile aylık 30 bin lira nafaka ödeyecek.
27.01.2023 Gündem
Faithless'ın solisti Maxi Jazz hayatını kaybetti
Faithless'ın solisti Maxi Jazz hayatını kaybetti Faithless grubunun solisti Maxi Jazz, 65 yaşında hayatını kaybetti. Müzisyenin Londra'daki evinde hayata veda ettiği öğrenildi. Grubun diğer üyelerinin imzasını taşıyan paylaşımda , "Herkes için zamanı ve hem derin hem de erişilebilir bir bilgeliği olan sevgi dolu bir insandı. Onunla çalışmak bir onurdu ve tabii ki gerçek bir zevkti" denildi.
25.12.2022 Magazin
Masterchef Miso nedir, miso nasıl bir yemek? Kırmızı miso hangi ülkeye ait?
Masterchef Miso nedir, miso nasıl bir yemek? Kırmızı miso hangi ülkeye ait? Masterchef’in yayınlanan son bölümünde takım dokunulmazlık oyununda Miso ile bir yemek yaptı. Dokunulmazlıkta yapılacak ürün Miso olurken, vatandaşlar Masterchef Miso nedir, miso nasıl yapılır, miso hangi ülkeye ait? sorularına yanıt aramaya başladı.
21.10.2022 Televizyon
Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'nin katili ile ilgili şoke eden bilgi!
Japonya’nın eski başbakanı Shinzo Abe'nin katili ile ilgili şoke eden bilgi! Shinzo Abe suikastıyla ilgili detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Japonya’nın eski başbakanı ve aynı zamanda iktidarda en çok kalan ismi de olan Shinzo Abe’nin sukasta kurban gitmesi tüm dünyayı şoke etmişti. Korkunç cinayetin detayları da yavaşa yavaş aydınlanmaya başladı. Katilin itirafında adı geçen 'Moonies' kilisesi de yaptığı son açıklamayla dikkatleri bir kez daha bu akılalmaz olaya çevirdi.
11.07.2022 Dünya
Taliban hazinenin peşine düştü! Milyarlarca dolar değerinde
Taliban hazinenin peşine düştü! Milyarlarca dolar değerinde Uzmanların paha biçemediği, iki bin yıllık geçmişiyle ülkeye yıllarca yüklü miktarda turizm geliri kazandıran Afganistan'ın ünlü Baktriya hazinesi Taliban'ın radarına girdi. Taliban, dünyanın en büyük altın koleksiyonu olduğu iddia edilen hazinenin ülke dışına çıkmasına izin verilmeyeceğini açıkladı.
25.09.2021 Dünya
Orbitofrontal Korteks nedir? Savaşçı geni nedir? Kağıt Ev Cemre'nin hastalığı ne?
Orbitofrontal Korteks nedir? Savaşçı geni nedir? Kağıt Ev Cemre'nin hastalığı ne? Kağıt Ev dizisinde Cemre karakterinin hastalığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Saldırgan, kontrolsüz ve öfke sorunları yaşayan Cemre karakterinin dizide birini öldürmesiyle birlikte Orbitofrontal Korteks tanısı konulmasıyla pek çok kişi bu hastalığın ne olduğunu merak ediyor. Peki, Orbitofrontal Korteks nedir? Savaşçı geni nedir? Kağıt Ev Cemre'nin hastalığı ne? İşte detaylar...
24.05.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Saat 22.00'den sonra yasak...
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Saat 22.00'den sonra yasak... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama Koronavirüs'e dair alınan yeni önlemleri açıkladı. Yurt genelinde uygulanacak kararları açıklayan Erdoğan, önemli uyarılarda bulundu. Paket servis hariç lokanta, restoran, hastane, berber, nikah, düğün, salonu, halı saha, tiyatro, sinema vb iş yerlerinde hizmetler saat 22.00'de sona erecek.
3.11.2020 Gündem
Japonya'da toplu mezar bulguları 1800'lerdeki bir  salgına işaret ediyor
Japonya'da toplu mezar bulguları 1800'lerdeki bir salgına işaret ediyor Japonya’nın Osaka kentinde arkeologlar gerçekleştirdikleri kazıda, 19. yüzyıl sonundaki bir salgın esnasında öldüğü ve toplu mezara gömüldüğü tahmin edilen insan kalıntıları buldu.
26.08.2020 Bilim ve Teknoloji
3 bin yılda bir açtığına inanılıyor! Bursa'da görüldü
3 bin yılda bir açtığına inanılıyor! Bursa'da görüldü Bursa'da, ailesiyle yaşayan üniversite öğrencisi Şirin Çelik (30), satın alıp yetiştirdiği papatyanın üzerinde, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğini fark etti. Çiçeği özenle sakladığını ve ilgilendiğini söyleyen Çelik, "Bütün çiçeklere ayrı bir ilgi gösteriyorum ama udumbara çiçeği benim için çok farklı. Her sabah çiçekle konuşuyorum" dedi.
19.07.2020 Yaşam
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Ayasofya açıklaması
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan Ayasofya açıklaması CNN International'a değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Ayasofya ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kalın, "Türkiye'nin Ayasofya kararının ardından yapılan açıklamaların bazıları, Türkiye aleyhine bazı eski varsayımlara ve ön yargılara dayanmaktadır. Türkiye'de dini özgürlük var." diye konuştu. Kalın, "Bu mozaikler, Hz. İsa, Meryem Ana ve diğer Hristiyan kişilikleri tanımlayan güzel mozaikler. El değmeden korunacaklar" ifadelerini kullandı.
17.07.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasını  değerlendirdi
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Ayasofya Camisi'nin ibadete açılmasını değerlendirdi Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Asıl soru Ayasofya'nın neden 1934'te müzeye çevrilmiş olması. Cumhuriyet 1923'te kuruldu, Atatürk bile 11 sene bekledi. Bu konu tarihi bir perspektiften araştırılmalı." dedi.
11.07.2020 Siyaset
Dalay Lama (Dalai Lama) kimdir? Mantra nedir? Dalay Lama müzik albümü çıkardı!
Dalay Lama (Dalai Lama) kimdir? Mantra nedir? Dalay Lama müzik albümü çıkardı! Budist ruhani lider Dalay Lama, mantralar ve Budist ritüelleri içeren müzikli bir albümü hazırladı. Lama'nın "Inner World" adını verdiği albüm dün kutladığı 85. doğum gününde çıktı. Peki, Dalay Lama (Dalai Lama) kimdir? Mantra nedir? İşte Dalai Lama hakkında merak edilenler...
7.07.2020 Gündem
3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılıyor
3 bin yılda bir çiçek açtığına inanılıyor Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Beybaş köyünde, ailesiyle birlikte kiraz hasadı yapan Zeynep Ayhan (18), dinlenmek için mola verip altında oturduğu ağacı incelerken bir kiraz ve yaprağın üzerinde, Budistlere göre 3 bin yılda bir açtığına inanılan 'udumbara' çiçeğini fark etti. Ayhan, "Yaptığım araştırmada, Budizm inancına göre bunun cennetten gelen hayır çiçeği olduğunu öğrendim" dedi.
21.06.2020 Yaşam
O bölge için flaş açıklama: Çatışmalar savaşa dönüşebilir
O bölge için flaş açıklama: Çatışmalar savaşa dönüşebilir Myanmar'da yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını devam ederken özellikle Arakan eyaletinde, ordu ile etnik silahlı gruplar arasındaki çatışmaların sürdürdüğü ve bu çatışmaların savaşa dönüşebileceği bildirildi.
17.06.2020 Dünya
Tayland'da asker AVM'de dehşet saçtı!  Çok sayıda ölü var...
Tayland'da asker AVM'de dehşet saçtı! Çok sayıda ölü var... Tayland'da bir subay AVM'de kalabalığa rastgele ateş açtı. Çok sayıda vatandaşı rehin alan saldırganın en az 17 kişiyi öldürdüğü öğrenilirken, kaç yaralının olduğu henüz bilinmiyor. Öte yandan, Tayland Özel Kuvvetleri'nin AVM'ye operasyon düzenlemeye hazırlandığı belirtiliyor. Saldırganın, eylem öncesinde sosyal medya hesaplarından paylaşım yapması dikkat çekti.
8.02.2020 Dünya
Uluslararası Adalet Divanı'ndan Myanmar kararı!
Uluslararası Adalet Divanı'ndan Myanmar kararı! Uluslararası Adalet Divanı, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara yönelik soykırımın engellenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasına hükmetti.
23.01.2020 Dünya
Stattan ceset çıktı
Stattan ceset çıktı 2020 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapacak Tokyo’daki olimpiyat stadının inşaatında kemikler bulundu. Eski stadın yerine yenisinin yapıldığı inşaat çalışmalarında 187 cesede ait kemik parçaları tespit edildi.
25.11.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine sert tepki!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa ülkelerine sert tepki! 3. Afrika Ülkeleri Dini Liderler Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ruanda Soykırımı'nda hangi sömürgeci devletin parmağı olduğunu siz daha iyi biliyorsunuz. Bugün bize silah ambargosu uygulayanlar o günlerde eli kanlı katillere silah verdi. Bugün bize hak, hukuk ve özgürlük dersi verenlerin neredeyse tamamının geçmişinde ya katliam ya işgal ya da sömürgecilikle lekesi vardır" dedi.
19.10.2019 Siyaset
Zina kanunu ülkeyi karıştırdı! Milyonlarca kişi hapse atılabilir
Zina kanunu ülkeyi karıştırdı! Milyonlarca kişi hapse atılabilir Dünyanın en kalakalık Müslüman ülkelerinden biri olan ve Hristiyan, Hindu ve Budist azınlıklara da barındıran Endonezya, önümüzdeki hafta parlamentodan geçmesi planlanan yeni kanunla karıştı. Evlilik dışı cinsel ilişkiyi yasaklayan ve cumhurbaşkanına hakarete verilen cezaları artırmayı öngören yeni kanun, ülkedeki insan hakları örgütleri tarafından tepkiyle karşılanıyor.
20.09.2019 Dünya
'Cehennem yaşanacak' uyarısı işe yaramadı! Kabul edildi...
'Cehennem yaşanacak' uyarısı işe yaramadı! Kabul edildi... Hindistan'da Cammu Keşmir'i iki birlik toprağına ayıran yasa tasarısı, federal parlamentonun üst kanadı Rajya Sabha'da (Eyaletler Meclisi) 61 ret oyuna karşı 125 evet oyuyla kabul edildi. Hindistan, yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan anayasa maddesini iptal ederek, bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırdı. Cammu Keşmir eyaletiyle ilgili yaşanan gelişmelerin ardından bölgenin eski başbakanlarından Omar Abdullah ve Mehbuba Mufti tutuklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaşanan son gelişmelerle ilgili Pakistan Başbakanı İmran Han ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, taraflara diyalog sürecinin güçlendirilmesi çağrısında bulundu. Öte yandan Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın Cammu Keşmir kararına tepki gösterdi.
5.08.2019 Dünya
Seul'de bir kişi Japonya Büyükelçiliği önünde kendini yaktı
Seul'de bir kişi Japonya Büyükelçiliği önünde kendini yaktı Güney Kore'nin başkenti Seul'de, 78 yaşındaki kişi Japonya Büyükelçiliği önünde kendini yakarak intihar etti.
19.07.2019 Dünya
ABD'den Myanmarlı komutanlara ülkeye giriş yasağı
ABD'den Myanmarlı komutanlara ülkeye giriş yasağı ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Myanmar ordusuna bağlı dört üst düzey komutana Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen suçlarda rolü olduğu gerekçesiyle ABD'ye giriş yasağı getirdiklerini bildirdi.
17.07.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Budist ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki budist haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.