Boru

Boru

Son dakika boru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boru gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.801 boru haberi bulunmuştur. Tüm boru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Enerji verimliliğine 20 milyar dolar yatırım yapılacak: Yenilenebilir enerjinin elektrik kurulu gücündeki oranı yüzde 59'a ulaştı
Enerji verimliliğine 20 milyar dolar yatırım yapılacak: Yenilenebilir enerjinin elektrik kurulu gücündeki oranı yüzde 59'a ulaştıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin 2035'te 120 bin megavatlık rüzgar ve güneş kurulu gücü hedeflediğini ve bunun için 80 milyar dolara yakın yatırıma ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’dan günde 51 bin varile yakın petrol üretiyoruz
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’dan günde 51 bin varile yakın petrol üretiyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Beşiktaş Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen ‘Enerji Dönüşümü-Yenilenebilir Enerji 2035 Lansmanına katıldı. Bakan Bayraktar, “Geldiğimiz noktada Türkiye artık gidilemeyen bölgelerde, doğalgaz, petrol arayan ve üreten bir ülke haline geldi. Türkiye petrollerinin günlük petrol üretimi sadece 36 bin varildi. Bugün sadece Gabar’dan 51 bin varile yakın günde petrol üretiyoruz. Bu rakamı inşallah 100 bin varil sadece Gabar bölgesine taşıyacağız" dedi.
21.10.2024Ekonomi
Doğalgaz boru hattı delindi, gaz kokusu mahallede paniğe neden oldu
Doğalgaz boru hattı delindi, gaz kokusu mahallede paniğe neden olduGaziantep'te, belediye ekiplerinin altyapı çalışması yaptığı sırada doğalgaz borusu hattında delik meydana gelmesiyle yaşanan gaz sızıntısı, mahallede paniğe neden oldu. Tedbir amaçlı doğalgazın kesildiği mahallede delinen boru hattı ekiplerin kontrolü ile değiştirildi.
9.10.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seri suç işleyenlerin tutuklanmasını kolaylaştıracağızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, toplumun güvenlik ve adalet konusundaki kaygılarını süratle gidermek boynumuzun borcudur" dedi. Erdoğan, "Emniyet teşkilatımız içinde zafiyet varsa neşteri vurup gidereceğiz, adalet sistemimizde tıkanıklık, yanlışlık varsa neşteri vurup çözüme kavuşturacağız. Tutukluluk süresi, kişinin işlediği suçlar ve alacağı cezalarla orantılı belirlenecek. Bu husus toplum vicdanını yaralayan belirli suçlar için geçerli olacak" ifadelerini kullandı.
9.10.2024Gündem
Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğal gaza yılbaşına kadar zam yok
Bakan Bayraktar açıkladı: Elektrik ve doğal gaza yılbaşına kadar zam yokEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, yılbaşına kadar elektrik ve doğal gaza zam olmayacağını açıkladı.
8.10.2024Ekonomi
BOTAŞ Genel Müdürlüğüne Abdulvahit Fidan atandı
BOTAŞ Genel Müdürlüğüne Abdulvahit Fidan atandıBoru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Abdulvahit Fidan atandı.
5.10.2024Gündem
Togg'da bayrak değişimi! Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Fuat Tosyalı seçildi
Togg'da bayrak değişimi! Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Fuat Tosyalı seçildiTürkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Tosyalı seçildi.
3.10.2024Ekonomi
Akkuyu Nükleer Enerji Santrali inşaatında son düzlük
Akkuyu Nükleer Enerji Santrali inşaatında son düzlükAkkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşasının plana uygun devam ettiğini belirterek, "Akkuyu NGS projesinin inşa sürecinde birinci üniteden bahsedecek olursak, son aşamaya gelmiş bulunmaktayız diyebilirim." dedi.
2.10.2024Ekonomi
BOTAŞ açıkladı: Doğal gaz tarifesinde ekim ayında değişikliğe yapılmayacak
BOTAŞ açıkladı: Doğal gaz tarifesinde ekim ayında değişikliğe yapılmayacakBoru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ekim itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını duyurdu.
1.10.2024Ekonomi
Doğal gaza ekimde zam yok
Doğal gaza ekimde zam yokBoru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), ekim itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını bildirdi.
30.09.2024Ekonomi
Erdoğan, Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi: Yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdir
Erdoğan, Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi: Yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu New York’ta Türk-Amerikan İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen 15’inci Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut projelerimizi ilerletmek, müşterek güvenliğimize katkı sağlayacak yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdir. Amerikan iş dünyasının gayretlerimizin desteklenmesi noktasında daha etkin roller üstlenebileceği kanaatindeyim" dedi. Erdoğan, "Savunma sanayi alanındaki işbirliğimiz son yıllarda kısıtlamalar nedeniyle maalesef potansiyelinin çok gerisinde kaldı. F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açtığımızı temenni ediyor, bu alandaki ihracat engellerinin kalıcı şekilde kaldırılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
24.09.2024Gündem
Doğalgazda zam olacak mı? Bakan Bayraktar soruları yanıtladı: Elektrik ve doğalgazda faturaların devlet olarak yüzde 60'ını biz karşılıyoruz
Doğalgazda zam olacak mı? Bakan Bayraktar soruları yanıtladı: Elektrik ve doğalgazda faturaların devlet olarak yüzde 60'ını biz karşılıyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı bir programda doğalgaza zammı ve Akdeniz'deki gaz arayışına ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.09.2024Ekonomi
SPK 3 şirketin sermaye artırımını onayladı
SPK 3 şirketin sermaye artırımını onayladıSermaye Piyasası Kurulu (SPK), 3 şirketin sermaye artırımı başvurusunu onayladı.
20.09.2024Ekonomi
BOTAŞ ile Total 10 yıllık LNG anlaşması imzaladı
BOTAŞ ile Total 10 yıllık LNG anlaşması imzaladıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar "Farklı kaynakların karışmasıyla bir Türk harmanı oluşturuyoruz. Bu karışımı Avrupa’ya sunabilecek haldeyiz" dedi.
19.09.2024Ekonomi
BOTAŞ ve TotalEnergies arasında 10 yıllık LNG anlaşması imzalandı
BOTAŞ ve TotalEnergies arasında 10 yıllık LNG anlaşması imzalandıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Anlaşma 2027 yılından başlamak suretiyle 10 yıl boyunca her yıl yaklaşık 1,6 milyar metreküp 16 kargoluk LNG'nin Türkiye'ye teslimini içeriyor. Dolayısıyla aslında 16 milyar metreküplük bir anlaşma" dedi.
18.09.2024Gündem
BOTAŞ ve TotalEnergies arasında 10 yıllık LNG anlaşması imzalandı
BOTAŞ ve TotalEnergies arasında 10 yıllık LNG anlaşması imzalandıEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar "Anlaşma 2027 yılından başlamak suretiyle 10 yıl boyunca her yıl yaklaşık 1,6 milyar metreküp 16 kargoluk LNG'nin Türkiye'ye teslimini içeriyor. Dolayısıyla aslında 16 milyar metreküplük bir anlaşma" dedi.
18.09.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar: Bor üretim yelpazesini genişletiyoruz
Bakan Bayraktar: Bor üretim yelpazesini genişletiyoruzEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Balıkesir Bigadiç’te yapımı tamamlanan Granül Bor Üretim Tesisleri’nin açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Maden çeşitliliğinde dünyanın önde gelen 10 ülkesi arasındayız. Önümüzdeki süreçte bu rezervleri daha hızlı şekilde ekonomiye katmamız, sanayimizi daha da geliştirmemiz ve sadece ham madde değil, daha fazla nihai ürün üretmemiz yani katma değerli madencilik anlayışı ile hareket etmemiz gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bayraktar, "Açılışını yaptığımız bu tesisle gübre katkı maddesi üreterek bor ürün yelpazemizi genişletiyoruz." dedi.
14.09.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar açıkladı: 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını Sakarya'dan karşılayacağız
Bakan Bayraktar açıkladı: 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını Sakarya'dan karşılayacağızEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin petrol üretiminin yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Üretimi arttırırken, mutlaka senede 2-3, 3-4 tane yeni keşif için kuyu kazma hedefimiz var." dedi. Bakan Bayraktar, "2026'nın ortasında günlük 20 milyon metreküp üretime çıkacağız. Dolayısıyla 8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacını kendi gazımızla Sakarya'dan karşılamış olacağız" diye konuştu.
11.09.2024Ekonomi
BOTAŞ açıkladı! Eylül ayı doğal gaz ücretleri belli oldu
BOTAŞ açıkladı! Eylül ayı doğal gaz ücretleri belli olduBoru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), eylül itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı gazın satış tarifesinde ücret değişikliği yapılmadığını açıkladı.
31.08.2024Ekonomi
Küreselde doğal gaz tüketiminin artması bekleniyor
Küreselde doğal gaz tüketiminin artması bekleniyorKüresel doğal gaz tüketiminin bu yıl bir önceki yıla göre yüzde 2,1 artarak 4 trilyon 138 milyar metreküpe ulaşması bekleniyor. Tüketimdeki artışta Çin'deki sanayi ve konutlardaki talep yükselişinin ana etken olacağı öngörülüyor.
30.08.2024Ekonomi
Doğal gaz ithalatı haziranda yüzde 0,75 azaldı
Doğal gaz ithalatı haziranda yüzde 0,75 azaldıTürkiye'nin doğal gaz ithalatı haziranda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0,75 azalarak yaklaşık 2 milyar 314 milyon 930 bin metreküp oldu.
29.08.2024Ekonomi
Adana Demirspor'un kebap ziyafeti! Moral depoladılar
Adana Demirspor'un kebap ziyafeti! Moral depoladılarSüper Lig ekiplerinden Adana Demirsporlu futbolculara kebap ziyafeti verildi. Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın, Adana Demirspor tesislerine giderek mavi-lacivertli ekibe kebap ziyafeti sundu.
22.08.2024Adana
Türkiye'de ham petrol ve doğal gaz çıkarımında tarihi rekor! Kritik rapor açıklandı
Türkiye'de ham petrol ve doğal gaz çıkarımında tarihi rekor! Kritik rapor açıklandıTürkiye'nin enerji alanında yaptığı atılımlar ve keşifler istatistiklere olumlu yansıdı, ham petrol ve doğal gaz çıkarım endeksi haziranda 147,8 ile rekor seviyeye ulaştı. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise Türkiye'nin kendi doğalgazını ihraç edebilen bir ülke haline geldiğini açıkladı.
15.08.2024Ekonomi
Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındıBingöl'ün Genç ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı.
7.08.2024Gündem
1 Ağustos doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar oldu?
1 Ağustos doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar oldu?(BOTAŞ), Ağustos itibarıyla konutlarda kullanılan doğal gazda zam yapıldığını duyurdu. Ağustos ayı itibarıyla yapılan zam sanayi tipi doğalgaz kullanımını da kapsıyor. Peki, 1 Ağustos konut ve sanayi doğalgaz metreküp fiyatı ne kadar oldu?
1.08.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Boru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.