Borçlar

Borçlar

Son dakika borçlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan borçlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını borçlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Borçlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan borçlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.352 borçlar haberi bulunmuştur. Tüm borçlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Ekonomik başarı olmadan sportif başarıyı yakalayamayız
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan: Ekonomik başarı olmadan sportif başarıyı yakalayamayız Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, bordo-mavili ekibin dergisine açıklamalarda bulundu.
27.03.2024 Trabzonspor
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait
Bakan Işıkhan duyurdu! SGK'ya en borçlu 5 belediye CHP'ye ait Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi. Yani Ankara Büyükşehir Belediyesi prim borçlarını dahi devlete ödeyemiyor. 5 yıl önce 200 milyon olan borç bugün 4,5 milyar olmuştur" dedi.
26.03.2024 Gündem
Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken tespit! "Dolandırıcılara yeni alanlar açacaktır"
Kredi kartlarıyla ilgili dikkat çeken tespit! "Dolandırıcılara yeni alanlar açacaktır" Ülkemizde 117 milyonu aşkın bireysel kredi kartı kullanımı ve artan borçlar, yetkililerin yeni düzenleme planlarıyla tüketici endişelerini artırıyor. Kredi kartı borçlarının kontrol altına alınması için alınacak önlemler ve bu önlemlerin toplum üzerindeki muhtemel etkileri tartışma konusu oldu. Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez konuyla ilgili önemli açıklamalar yaparak vatandaşa uyarılarda bulundu.
2.03.2024 Ekonomi
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
Dünya bankalarını korku sardı! Küresel bir emlak krizi kapıda olabilir
Dünya bankalarını korku sardı! Küresel bir emlak krizi kapıda olabilir Üç ABD bölgesel kredi kuruluşunun çökmesine ve Credit Suisse'in acil kurtarılmasına yol açan bankacılık krizinden neredeyse bir yıl sonra dünya bankalarını yeni bir korku sardı. New York, Tokyo ve Zürih'e kadar uzanan bankalar, son günlerde sorunlu ticari emlak sektörüne verdikleri kredilerdeki kayıpların arttığını bildirdi.
8.02.2024 Ekonomi
Havalar soğudu apartmanlarda kombi krizi başladı! Kritik sınıra dikkat: Kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi?
Havalar soğudu apartmanlarda kombi krizi başladı! Kritik sınıra dikkat: Kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi? Soğuk havalar gelirken beraberinde apartmanlarda kombi krizini de getirdi. Sıcaklıklarındaki düşüşle birlikte kombilerin dereceleri yükseltilirken, komşusu kalorifer yakmayanların hakları da sosyal medyada merak konusu oldu. Hukuki düzenlemelere göre, kat maliklerinin kalorifer yakmayan komşuya karşı dava açma hakkı bulunuyor. Peki bu süreç nasıl ilerliyor? Maddi zarar nasıl belirleniyor? Eğer kiracı kombisini yakmazsa ev sahibi tahliyesini isteyebilir mi? Avukat Ümit Yasin Kısa merak edilen soruları yanıtladı...
7.02.2024 Gündem
Kul Hakkı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kul Hakkı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kul Hakkı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kul Hakkı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Kul hakkı İslam dininde çok önemli bir yere sahiptir. Kul hakkı yemek de en büyük günahlar arasında sayılır. Kul hakkı insanlar arasındaki hakları ifade etmektedir. İnsanların birbirlerine karşı saygılı olmaları ve nezaketli davranmaları da bu kapsamda çok önemlidir. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü Ankara'da ev sahibi Serkan Uğurelli (47), kirasını ödemeyen ve evden çıkmak istemeyen kiracısı ile yaşadığı sorunu, zorunlu ara buluculuk uygulaması ile 1 ayda çözüme kavuşturdu. Avukat Senem Yılmazel, en az 2 yıl sürecek yargılama sürecinin, ara bulucu ile 4 haftada çözüldüğünü belirterek, "Bu tür sıkıntılar yaşayan insanların yüzde 50'si zorunlu ara buluculuk şartıyla anlaşma sağlayabiliyor" dedi.
3.02.2024 Gündem
Divan-I İstifa Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I İstifa Ne İş Yapar?
Divan-I İstifa Nedir, Özellikleri Nelerdir? Divan-I İstifa Ne İş Yapar? Divan-ı istifa 1178 senesinde II. Kılıçaslan tarafından kurulmuştur. Divan-ı İstifa Anadolu Selçuklu Devletinde tüm mali işlerden sorumlu olan divan olmuştur. 
27.01.2024 Gündem
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı
Ünlü müzik gruplarının İstanbul konseri biletleri için 'karaborsa ve dolandırıcılık' uyarısı Dünyaca ünlü metal grubu Megadeth’in 8 yıl aradan sonra 12 Haziran’da İstanbul’da vereceği konserin internet üzerinden satışa sunulan biletleri, dakikalar içinde tükendi. 23 Mayıs’ta Türkiye’de konser verecek olan Scorpions grubunun biletleri de yok sattı. Her iki müzik grubunun biletleri tükenince, internet üzerinden yaklaşık 10 katı fiyatla ilanlar verilerek satılmaya başladı.
15.01.2024 Gündem
Rüyada Saçının Uzadığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saçın Uzaması Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Saçının Uzadığını Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saçın Uzaması Nasıl Yorumlanır? Özellikle de kadınlar söz konusu olduğunda saçlarını çok daha itinalı ve titiz bir şekilde uzatırlar. Aynı zamanda pek çok erkek de ülkemizde günümüzde saçlarını uzatmaya çalışıyor. Bu nedenle de pek çok kişi farklı zamanlarda rüyasında saçlarını uzattığını görüyor.
14.01.2024 Eğitim
Rüyada Saçında Bit Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saçın Bitlenmesi Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Saçında Bit Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Saçın Bitlenmesi Nasıl Yorumlanır? Zenginliğe işaret olarak rüyada bit görmek ifade edilir. Özellikle rüya sahibinin iş hayatı ya da gelecek yükte bir para ile birlikte zengin olacağı yönünde delalet eder. Yapacağı ticaret işleri veya şöhret olma doğrultusunda elde edeceği yüksek kazançları anlatmaktadır.
14.01.2024 Eğitim
Rüyada Parfüm Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Parfüm Sıkmak Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Parfüm Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Parfüm Sıkmak Nasıl Yorumlanır? Rüyada parfüm görmek, pek çok farklı şekilde yorumlanır. Parfümlerin kokusu, kişinin parfümü nasıl sıktığı, nereye sıkıldığı ve parfümün koklanması da rüyaların anlamlarını değiştirebilir. Rüyada parfüm sıkmak ise, rüyayı gören kişinin hayatında yaşanabilecek olan güzel ve köklü değişiklikleri simgeler. Bu değişiklikler ise, özellikle de iş hayatında gerçekleşerek kişileri mutluluğa sürükler.
14.01.2024 Eğitim
Vekaletname verirken yapılan en büyük 3 hata: Paranızı, yaşamınızı, tüm haklarınızı etkiliyor!
Vekaletname verirken yapılan en büyük 3 hata: Paranızı, yaşamınızı, tüm haklarınızı etkiliyor! Vekalet vermek, vekaletname imzalamak... Eğer veraset ve intikal işlemleri, boşanma davası, tapu işlemleri nedeniyle yolunuz bir şekilde notere düştüyse vekaletname hakkında az çok bilgi sahibisiniz demektir. Borçlar Kanunu'a göre vekalet iki taraflı bir sözleşmedir ve genellikle bir kimseyi belirli durumlarda yetkilendirmek için kullanılır. Ancak vekalet verecek kişinin bu sözleşme hakkında tam bir hakimiyet kurması gerekir. Peki vekaletname verirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte vekaletname kullanırken yapılan en büyük 8 hata...
4.01.2024 Gündem
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu?
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu? Seçil Erzan davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı. Raporda, bir dönem Galatasaray’da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen Avukat Candaş Gürol ile konuşmaları tespit edildi. Erzan’ın Mert Çetin’e Muslera’yı ikna etmesi için mesajlar attığı, Çetin’in de Muslera ve Podolski’yi ikna etmek için konuştuğunu söylediği mesajlar yer aldı.
3.01.2024 Gündem
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz, 30 gün süresi var
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Tazminat alabilirsiniz, 30 gün süresi var Araba sahibi herkesi çok yakından ilgilendiren gelişme! Ticaret Bakanlığı, otomobilinin tamirinden memnun kalmayan araç sahiplerinin, indirim ve yeniden tamir gibi hakların yanı sıra, tazminat da talep edebileceğini bildirdi. İşte konun detayları...
5.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Orta Vadeli Programımıza güven artıyor
Bakan Şimşek: Orta Vadeli Programımıza güven artıyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un Türkiye'nin kredi notunu görünümünü yükseltmesine ilişkin, "Attığımız adımlar karşılık buluyor. Orta Vadeli Programımıza güven artıyor" dedi.
1.12.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Milyonlarca kişiyi kapsıyor, borç affı ile ilgili detaylar belli oldu Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor? İşte borç affı ile ilgili merak edilen detaylar...
1.12.2023 Ekonomi
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Öğrenim kredisi ve burs ödemeleri başladı
Öğrenim kredisi ve burs ödemeleri başladı Öğrenim kredisi ve burs almaya hak kazanan öğrencilere ödemeler başladı. Ödemeler 2 aylık olarak yapılıyor.
28.11.2023 Ekonomi
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak
Borçlar tamamen siliniyor! Tarih belli oldu, yıl sonuna kadar bedava olacak Borcu olan kişilere sevindiren haber geldi. Meclis’e cuma günü sunulan 80 maddelik torba yasa tasarısı, genel sağlık sigortası (GSS) borcu olanlara af niteliğinde avantajlar sağlıyor. Buna göre belirlenen tarihten önceki prim borçları ve gecikme cezaları tamamen silinecek. Peki düzenleme kimleri kapsıyor?
28.11.2023 Ekonomi
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı
2024 vergi, harç ve ceza tutarları belli oldu! Kuruşu kuruşuna hesaplandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Vergi ve harçlar, ekim ayı enflasyon verilerinin TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte yeni yılda zamlanacak.
26.11.2023 Ekonomi
Borçlar siliniyor! Yüz binlerce kişi bekliyordu, detaylar belli oldu
Borçlar siliniyor! Yüz binlerce kişi bekliyordu, detaylar belli oldu Borcu olan milyonları ilgilendiriyor. Borçlar siliyor. Yeni torba yasa ile sistem hatasında vatandaş mağdur edilmeyecek. GSS borçları silinecek. Özelleştirme ihaleleri elektronik ortamda yapılacak.
26.11.2023 Ekonomi
Estetik operasyon öncesi kayıt altına alanlar tazminat talep edebiliyor
Estetik operasyon öncesi kayıt altına alanlar tazminat talep edebiliyor Estetik operasyon sonrası birçok kişi istediği görüntüye kavuşamıyor. Uzmanlar hastaların mağdur olmaması için operasyon öncesi mutlaka görüşmelerin kayıt altına alınması ve taleplerin yazılı bir şekilde karşı tarafa iletilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Hukuki haklarını kullananlar ise; hem ameliyat ücretlerinin hem de ilaç ve uçak masraflarının ödenmesini talep edebiliyor.
16.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Borçlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki borçlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.