Boğazlar

Boğazlar

Son dakika boğazlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan boğazlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını boğazlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Boğazlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan boğazlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 293 boğazlar haberi bulunmuştur. Tüm boğazlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
18 Mart resmi tatil mi 2024? 18 Mart'ta okullar tatil mi 2024, yarım gün mü?
18 Mart resmi tatil mi 2024? 18 Mart'ta okullar tatil mi 2024, yarım gün mü? 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümü için az süre kalırken öğrenciler 18 Mart 2024 okullar tatil mi sorusuna yanıt aramaya başladı. Peki, 18 Mart resmi tatil mi 2024?
28.02.2024 Gündem
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri...
Reval Görüşmeleri Nedir, Özellikleri Nelerdir? Reval Görüşmelerinin Önemi Ve Özellikleri... Reval görüşmeleri 9 Haziran 1908 tarihinde Estonya'nın Tallinn kentinde Rus Çarı ile İngiltere Kralı arasında gerçekleştirilmiş olan bir görüşmedir. Reval görüşmelerinin Rusya ve İngiltere açısından birçok farklı nedeni vardır.
10.02.2024 Yaşam
İstanbul'da yılbaşı mesaisi! Vali Gül: Bütün tedbirler alındı
İstanbul'da yılbaşı mesaisi! Vali Gül: Bütün tedbirler alındı İstanbul Valisi Davut Gül, yılbaşı tedbirleri kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde denetim yapan polis ekiplerini ziyaret etti.
31.12.2023 Gündem
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı
Çanakkale Kumkale'de Türk mezarlığındaki Fransız Anıtı sahte çıktı Çanakkale Kara Savaşları sırasında Fransızların çıkarma yaptığı Kumkale bölgesindeki Türk mezarlığına yapılan Fransız Anıtı'nın sahte olduğu ortaya çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) İnsani ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mithat Atabay, "Fransız askerlerinin anısına 25-26 Nisan 1915 tarihi" şeklinde Fransızca bir açıklama yazılan anıtın 1920 yılında Yunanlılar tarafından yaptırıldığını ve anıtın sahte olduğunu söyledi. Atabay, buraya bir Fransız Anıtı yapılmasının uluslararası hukuk açısından da yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.
1.11.2023 Gündem
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Sevr antlaşması Osmanlı devletine dayatılan sözde barış antlaşması olarak tanımlanabilir. Sevr antlaşması aynı zamanda İstanbul hükümeti tarafından imzalanan ancak askıda kalan bir antlaşma olarak da bilinmektedir. Bu antlaşmaya bakıldığında Anadolu'daki birçok bölge diğer Avrupalı devletler tarafınca paylaşılacaktır. Milli mücadelenin doğmasına neden olarak geçen Sevr antlaşması büyük ölçüde önemli maddeler içeren bir anlaşmadır.
14.09.2023 Eğitim
Paris Antlaşması Özeti Ve Önemi... Paris Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Paris Antlaşması Özeti Ve Önemi... Paris Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı imparatorluğunun tarihte imzaladığı pek çok antlaşma vardır. Bu antlaşmalar içindeki en önemli anlaşmalar arasında ise, Paris antlaşması yer alır. Paris antlaşması Fransa, İngiltere ve Osmanlı imparatorluğu arasında imzalanan bir antlaşma olarak da bilinir. Özellikle de antlaşmalar tarihi kaynaklar bakımından oldukça önemlidir. Osmanlı tarihini araştıran kişiler ise, özellikle de Paris Antlaşması ile ilgili araştırma yapar ve bu antlaşmanın maddelerini merak ederler. 
14.09.2023 Eğitim
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte yapılmış olan bazı antlaşmalar halen büyük bir ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bunlardan biriside Mudanya Ateşkes Antlaşması olarak bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve sonrasında TBMM'nin kurulması birçok alanda farklı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. TBMM'nin en önemli amacı ise barış antlaşmaları yaparak ülkeyi savaştan çıkarmak ve sınırları korumaktı. İşte bu doğrultuda Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. 
12.09.2023 Eğitim
Kars Antlaşması Özeti Ve Önemi... Kars Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Kars Antlaşması Özeti Ve Önemi... Kars Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya Savaşı'nda yenilgi alan Osmanlı Devleti için işler yolunda gitmiyordu. Tabi bu durum Mili Mücadele için bir zemin oluşturmuştur. Artık çözümün Kurtuluş Savaşı olduğu görülmüştür. Tabi Kurtuluş Savaşı'nın başlaması yeni zaferler almayı sağlayacaktı. Özellikle 23 Nisan 1920 günü 1. TBMM açılınca farklı bir süreç ortaya çıkmıştır. Bu süreç içerisinde Kars Antlaşması oldukça önemli kazanımlar elde edilmesi ile dikkat çekmeyi başarmıştır. 
10.09.2023 Eğitim
Hünkar İskelesi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hünkar İskelesi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Hünkar İskelesi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Hünkar İskelesi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Dünya tarihi boyunca devletlerarasında birçok antlaşma yapılmıştır. Bunlar uzun ömürlü, kısa ömürlü ya da belirli şartlara bağlı olan antlaşmalardan olmaktadır. Günümüzde hala geçerli olan antlaşmalar olduğu gibi artık geçersiz hale gelmiş olan antlaşmalar da vardır.
8.09.2023 Eğitim
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ayastefanos Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ayastefanos Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı Devleti gerileme ve dağılma dönemlerinde pek çok savaş yapmış ve bu savaşların neticesinde birçok anlaşmaya imza atmıştır. Rusya ve Osmanlı Devleti arasında olan bu anlaşmalardan biri de Ayastefanos antlaşmasıdır. Ayastefanos Antlaşması diğer adı ile Yeşilköy Antlaşması olarak geçer. 93 harbinden sonra imzalanmış olan Ayastefanos Antlaşması Osmanlı Devleti için önemli ve ağır maddeler içerir.
3.09.2023 Eğitim
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir
Bakan Bayraktar: Gabar’daki keşif 100 bin varillik Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfidir Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor. Bakan Bayraktar "Farklı deniz yetki alanları karalarda lokasyonlarda, Hakkari'de, Eylül'de Van'da sondaj yapacağız" dedi.
28.08.2023 Ekonomi
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor
Karadeniz'de tehlikeli gerilim! Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması krizin büyümesini önlüyor Rus ordusunun Ukrayna topraklarına girmesiyle başlayan savaş Karadeniz'de tansiyonun yükselmesine neden oldu. Rusya bölgedeki deniz filosunu 2014 yılından itibaren giderek güçlendirdi. NATO 2021’de Sea Breeze tatbikatı ile güç gösterisi yaptı. ABD ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yaptığı tatbikata Rusya sert tepki gösterdi. 1936’da imzalanan Montrö Sözleşmesi ile Türk boğazlarının kontrolü ve savaş gemilerinin geçiş izni Türkiye’ye verildi. Türkiye’nin Montrö’yü uygulaması, Karadeniz’de krizin daha da büyümesini engelledi.
10.08.2023 Gündem
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz
Erdoğan'dan net İsveç mesajı: Sözlerini tutacaklar, teröre karşı net tavır bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, İsveç'in üyelik süreci, tahıl koridoru ve terörle mücadele konusunda önemli mesajlar verdi.
12.07.2023 Gündem
İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı
İstanbul Valisi Davut Gül göreve başladı Cumhurbaşkanı kararnamesi ile İstanbul Valiliğine atanan Davut Gül görevine başladı. Valilik önünde yapılan karşılama töreninin ardından konuşan Gül, "Bu şehrin daha güvenli ve huzurlu bir şehir olması için gece gündüz çalışmak boynumuzun borcudur" dedi.,
8.06.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
Misak-I Milli Nedir? Misak-I Milli Sınırları Ve Kararları Nelerdir?
Misak-I Milli Nedir? Misak-I Milli Sınırları Ve Kararları Nelerdir? Misak-ı milli, I. dünya savaşı sonrasında Türklerin yaşaması için belirlenen sınırlardır. Son Osmanlı Mebusan Meclisi 17 Şubat 1920 senesinde misak-ı milli sınırlarını açıklamıştır.
17.11.2022 Eğitim
Milli Mücadele Kahramanları... Kurtuluş Savaşı Kahramanları Kimlerdir?
Milli Mücadele Kahramanları... Kurtuluş Savaşı Kahramanları Kimlerdir? Milli Mücadele döneminin başarılı olmasında kahramanların etkisi oldukça çoktur. Erkek ve kadın fark etmeden herkes elinden geleni yapmıştır.
17.11.2022 Eğitim
Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'nun metro iddiasına yanıt: Bu bir emek hırsızlığı
Bakan Karaismailoğlu'ndan İmamoğlu'nun metro iddiasına yanıt: Bu bir emek hırsızlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, Sabiha Gökçen metro hattıyla ilgili İBB Başkanı İmamoğlu'nun iddialarına tepki göstererek "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hiç bir katkısı yoktur. Cevap vermeye değmez, bu bir emek hırsızlığı" dedi. Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metrosuyla ilgili de tarih verip, "İstanbul Havalimanı - Kağıthane metrosu 1 ay sonra açılacak... Hat tamamlandığında havalimanı ile Taksim 30 dakika olacak..." ifadelerini kullandı.
3.10.2022 Gündem
Boğaz geçiş ücretleri güncellendi! Bakanlık yeni fiyatı açıkladı
Boğaz geçiş ücretleri güncellendi! Bakanlık yeni fiyatı açıkladı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Türk boğazlarından geçecek gemilerin ödeyeceği sağlık denetimi hizmeti, fener hizmeti ve tahlisiye hizmeti ücretlerine esas olacak Altın Frank değerinin güncellenmesi kararlaştırılmıştır. Buna göre, 1983 yılında '1 indirimli Altın Frank: 0,8063 dolar' şeklinde belirlenen değer, 2022 yılında 7 Ekim 2022'den itibaren uygulanmak üzere 4,08 doları olarak güncellenmiştir" açıklamasında bulundu.
29.08.2022 Ekonomi
Boğazda kaçak midye avcılığı yapanlara ceza
Boğazda kaçak midye avcılığı yapanlara ceza İstanbul Boğazı'nda kaçak midye avcılığıyla mücadele kapsamında denetimler gerçekleştirildi. Denetimlerde 4 kişiye toplamda 26 bin 716 lira idari para cezası uygulanırken, 27 çuval midye ve çok sayıda dalış ekipmanı ele geçirildi. 
29.08.2022 Yaşam
ABD, Çin Büyükelçisini Beyaz Saray'a çağırdı
ABD, Çin Büyükelçisini Beyaz Saray'a çağırdı ABD, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdı.
5.08.2022 Dünya
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
İbrahim Kalın'dan tahıl koridoru açıklaması: Türkiye'nin diplomatik başarısıdır
İbrahim Kalın'dan tahıl koridoru açıklaması: Türkiye'nin diplomatik başarısıdır Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Karadeniz'den Ukrayna tahılının güvenli şekilde geçirilmesi için Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen tahıl koridoru imza töreninin ardından açıklamalarda bulundu. Kalın, anlaşmanın Türkiye'nin diplomatik başarısı olduğunu söylerken, "Tek mesele tahıl sevkiyatı değil. Orada insanlar ölüyor, evler yıkılıyor. Bunun önüne geçmek gerek. Biz bu denge politikamızı tutarlı bir şekilde devam ettireceğiz" dedi.
22.07.2022 Siyaset
15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri bir araya geldi
15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri bir araya geldi   15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen programda 15 Temmuz şehit aileleri ve gazileri bir araya geldi. Programda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya," Darbe girişimi, aslında bir işgal girişimi olduğu apaçık ortada. Hain terör örgütü FETÖ, gözü dönmüş bir şekilde, Allah'tan korkmadan, milletten utanmadan uçaktan, tanktan bombaları, tüfeklerden mermileri aziz milletimizin üzerine yağdırdılar." dedi.
14.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Boğazlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki boğazlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.