Bm Genel Kurulu

Bm Genel Kurulu

Son dakika BM GENEL KURULU haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BM GENEL KURULU ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BM GENEL KURULU haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bm Genel Kurulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bm genel kurulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 508 bm genel kurulu haberi bulunmuştur. Tüm bm genel kurulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
BMGK'nın 5 yeni geçici üyesi belli oldu!
BMGK'nın 5 yeni geçici üyesi belli oldu! Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin 5 geçici üyesini belirlemek için BM Genel Kurulu’nda yapılan seçimde Ekvador, Japonya, Malta, Mozambik ve İsviçre, Konsey'in yeni üyeleri oldu. İsviçre tarihinde ilk kez BM Güvenlik Konseyi'ndeki 15 ülke arasında yer aldı.
9.06.2022 Dünya
Bakan Çavuşoğlu BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü!
Bakan Çavuşoğlu BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD temasları dahilinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya geldi.
18.05.2022 Siyaset
BM’de dünya liderlerine 'dinozor' şoku! Kürsüye çıkıp uyardı
BM’de dünya liderlerine 'dinozor' şoku! Kürsüye çıkıp uyardı BM Genel Kurulu, iklim değişikliğine dikkat çekmek için ilginç bir yöntem kullandı. Kürsüye çıkan dinozor dünya liderlerine, ‘insan türünün yok oluşa doğru giderken iklim değişikliğine ağır etkileri olan fosil yakıtlara milyarlarca para harcadığı’ mesajını verdi.
28.10.2021 Dünya
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünyaya seslendi
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dünyaya seslendi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Filistin oturumunda açıklamalarda bulundu. İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalini sona erdirmek için uluslararası toplumun seferber edilmesi gerektiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, çözümün yol haritasını dünyaya tane tane anlattı. Ayrıca Bakan Çavuşoğlu, BMGK'nın sorumluluklarını yerine getiremediğini söyleyip "Adaletsizlik karşısında sessiz kalmak, işlenen suça ortak olmakla aynı şeydir. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır." dedi.
20.05.2021 Gündem
BM Genel Kurulu toplandı! 'Çatışmalar derhal durmalı'
BM Genel Kurulu toplandı! 'Çatışmalar derhal durmalı' BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, "Yeryüzünde bir cehennem varsa o da Gazze'deki çocukların hayatlarıdır. Çatışmalar derhal durmalı." dedi. BM 75. Genel Kurul Başkanı Volkan Bozkır ise, "Filistinlilerin Şeyh Cerrah'da evlerinden tahliye edilmesi uluslararası hukuka göre savaş suçu teşkil edebilir." ifadesini kullandı.
20.05.2021 Dünya
Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya büyük şok! Tüm askerlerini geri çekecek...
Birleşmiş Milletler'den Rusya'ya büyük şok! Tüm askerlerini geri çekecek... Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Rusya'nın tüm askeri güçlerini Kırım'dan bir an önce çekmesi ve "Ukrayna topraklarında geçici işgaline gecikmeden son vermesi" çağrısında bulunan bir kararı kabul etti.
8.12.2020 Dünya
BM’den Trump’a Kudüs tokadı
BM’den Trump’a Kudüs tokadı BM Genel Kurulu’nda ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan eden kararını geçersiz kılacak tasarı ele alındı. Tasarı 9’a karşı 128 oyla kabul edildi. 35 ülke ise çekimser kaldı
29.09.2021 Gündem
Başbakan Yıldırım'dan Kudüs kararı için açıklama!
Başbakan Yıldırım'dan Kudüs kararı için açıklama! Başbakan Yıldırım, "BM Genel Kurulunun Kudüs konusunda büyük çoğunlukla aldığı karar memnuniyet vericidir. Bu karar Kudüs için, barış çabaları için bölgedeki yeni bir fırsat doğurmuştur."
29.09.2021 Gündem
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Türkiye hiçbir zaman yalnız bırakmayacaktır Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Genel Kurulu'nda konuştu
21.12.2017 Siyaset
Erdoğan'dan ABD'li muhabire 'terörist' uyarısı
Erdoğan'dan ABD'li muhabire 'terörist' uyarısı BM Genel Kurulu toplantıları için ABD'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD kanalına verdiği röportajda muhabiri 'Teröriste, terörist deyin' diye uyardı.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu Erdoğan: "Myanmar sürecini de ayın 19'unda BM Genel Kurulu'nda en geniş manada gündeme getireceğim. Oradaki liderlerle bunları konuşacağız. İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak 20'ye yakın dünya lideriyle bu konuları görüştüm, görüşüyorum. Tabii ki tüm bu görüşmelerimizde netice aldığımız veya alacağımız liderler var. Herkes aynı hassasiyeti taşımıyor. Varsınlar taşımasınlar, biz görevimizi yapacağız. Bizler Türkiye olarak, Kızılayımızla, AFAD'ımızla buralara yardımlarımızı ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz"
29.09.2021 Gündem
Nükleer silahları yasaklayan anlaşma BM'de kabul edildi
Nükleer silahları yasaklayan anlaşma BM'de kabul edildi Nükleer Silahların Yasaklanması Anlaşması, BM'de nükleer silah sahibi ülkelerin boykotuna rağmen, 122 ülkenin desteğiyle kabul edildi
7.07.2017 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çok sert 5 mesaj!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya çok sert 5 mesaj! Erdoğan BM’de FETÖ, terör, mülteciler, Suriye ve BM konusunda sert mesajlar verdi, “FETÖ ile mücadele etmezseniz yarın çok geç olabilir. Suriye tükeniyor. Mültecilere yardımda dünya sınıfta kaldı. DEAŞ, YPG ve PKK’ya dikkat” dedi
29.09.2021 Gündem
Obama, son kez BM'ye seslendi! İsrail'e 'işgalci' dedi
Obama, son kez BM'ye seslendi! İsrail'e 'işgalci' dedi Bugün başlayan ve 26 Eylül'e kadar sürecek BM Genel Kurulu toplantısında son kez ABD Başkanı olarak kurula seslenen Barack Obama, Suriye'deki hiçbir askeri çözümün diplomasiyle kazanılacak bir başarının yerini tutamayacağını söyledi
17.06.2021 Dünya
Almanya'dan Rusya'ya uyarı
Almanya'dan Rusya'ya uyarı Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, BM Genel Kurulu kürsüsünden Rusya'yı Suriye krizinde tek başına hareket etmemesi konusunda uyardı.
2.10.2015 Dünya
Suriye konusunda liderler anlaşamadı
Suriye konusunda liderler anlaşamadı BM Genel Kurulu görüşmelerinde, 4 yılı aşan ve 250 bin kişinin ölümüne neden olan Suriye krizine diplomatik çözüm bulma umutları hayata geçirilemedi.
29.09.2015 Dünya
Abbas BM’de ‘bombayı patlatacak’
Abbas BM’de ‘bombayı patlatacak’ Filistin lideri Mahmud Abbas, 29 Eylül’de BM Genel Kurulu’nda yapacağı konuşmanın sonunda ‘tüm sistemi sarsacak bomba gibi bir açıklama’ yapacağını duyurdu
18.09.2015 Dünya
BM Genel Kurulu'nun başkanı değişti
BM Genel Kurulu'nun başkanı değişti Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 70. dönem başkanlığına Danimarkalı siyasetçi Mogens Lykketoft seçildi.
16.06.2015 Dünya
Rusya Türkiye'yi suçladı!
Rusya Türkiye'yi suçladı! 'Büyük provokasyon...'
29.09.2021 Gündem
ABD Başkanı Obama Bülent'i andı!
ABD Başkanı Obama Bülent'i andı! Obama, BM Genel Kurulu'nda konuşuyor
25.09.2012 Dünya
ABD gezisi iptal! İşte nedeni...
ABD gezisi iptal! İşte nedeni... Erdoğan planlanmış gezisine gitmeyecek
29.09.2021 Gündem
Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa ceza alacak mı?
Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa ceza alacak mı? Fenerbahçe'de tarihi kongre sona erdi ve kararlar verildi. Trabzonspor - Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylar, TFF'nin geç gelen disiplin sevkleri ve Süper Lig'de yaşanan gelişmelerin ardından sarı lacivertliler ligden çekilme hakkında resmi açıklama yapıldı. Fenerbahçe kongre üyeleri, yapılan oylama sonrasında dört madde için yönetim kuruluna tam yetki verdi. Fenerbahçe, Süper Kupa maçına çıkmazsa nasıl bir ceza alacak? U19 takımı ile çıkabilir mi? İşte oluşabilecek yaptırımlar...
3.04.2024 Fenerbahçe
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti
London Business School fırsat eşitliğinde örnek vakayı Türkiye’den seçti Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında fırsat eşitliğine yönelik yürütülen çalışmalar London Business School tarafından örnek vaka çalışması haline getirildi.
18.03.2024 Vitrin
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bm Genel Kurulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bm genel kurulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.