Bel Fıtığı

Bel Fıtığı

Son dakika bel fıtığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bel fıtığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bel fıtığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bel Fıtığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bel fıtığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 528 bel fıtığı haberi bulunmuştur. Tüm bel fıtığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktorla tanıştı, 30 yıllık derdi bitti!
Doktorla tanıştı, 30 yıllık derdi bitti! Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gelerek ilaç yazdırmak isteyen 63 yaşındaki Alime Topuz, 3o yıllık derdinden Beyin Cerrahı Op. Dr. Bedrettin Özsoy ile tanışmasıyla kurtuldu. Beyin Cerrahı Özsoy, "Sakat kalma ihtimali vardı" dedi.
20.03.2024 Yaşam
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları...
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları... Son yıllarda oldukça popüler olan Garnet Taşı en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Halk arasında lal taşı olarak da bilinen Garnet taşı tarih boyunca popülerliğini koruyan taş çeşitlerinden biridir.
17.01.2024 Yaşam
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi Uzun saatler masa başında çalışanlar için bel ağrısı ve fıtık büyük bir sorun. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, ofis çalışanlarının karşılaştığı bu sağlık problemlerine karşı alınabilecek önlemleri ve etkili tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Yaşam
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel fıtığı hemen hemen her yaştan kişinin başına gelebilecek bir durumdur. Bol bol istirahat etmek ve fizik tedavi programlarına katılmak kısa sürede geçmesini sağlayabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Gelinim Mutfakta Hacer Kaynana neden yok? Hacer Akıner kimdir, kaç yaşında, sağlık sorunu nedir?
Gelinim Mutfakta Hacer Kaynana neden yok? Hacer Akıner kimdir, kaç yaşında, sağlık sorunu nedir? Gelinler yarışıyor, kayınvalideler puanlamaya devam ediyor. 30 Ekim 2023 tarihinde Gelinim Mutfakta yarışmasına katılan Kaynana Hacer’in programda neden olmadığı Nursel Ergin tarafından açıklandı. Peki, Gelinim Mutfakta Hacer Kaynana neden yok?
14.12.2023 Televizyon
Sadece Ferdi Kadıoğlu için geldi demişlerdi! Meğer 2 yıldızı daha takibe almışlar
Sadece Ferdi Kadıoğlu için geldi demişlerdi! Meğer 2 yıldızı daha takibe almışlar Anderlecht'teki yardımcı antrenörlük görevinden ayrılarak Ajax'ın akademisinde göreve başlaması beklenen Robin Veldman, Fenerbahçe'nin yıldızlarından Ferdi Kadıoğlu haricinde Batshuayi ve Arda Güler'i de yakından takip ettiği ortaya çıktı.
29.05.2023 Fenerbahçe
Fenerbahçe açıkladı! Altay Bayındır sezonu kapattı
Fenerbahçe açıkladı! Altay Bayındır sezonu kapattı Uzun süredir bel fıtığı ağrıları sebebiyle sıkıntı yaşayan Altay Bayındır'ın ameliyat olacağı ortaya çıktı.
17.04.2023 Fenerbahçe
Bel fıtığı ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti! 'Yanlış kan verildi' iddiası
Bel fıtığı ameliyatı sonrası hayatını kaybetmişti! 'Yanlış kan verildi' iddiası Van’da bel fıtığı ameliyatı sonrası fenalaşıp, hayatını kaybeden 2 çocuk annesi Makbule Kaya'ya (33) operasyon sırasında 'yanlış kan' verildiği iddia edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ihmal iddiaları ile ilgili idari soruşturma başlatırken, hastane ise konuya ilişkin açıklama yapmadı.
3.04.2023 Yaşam
Malatya'da 4.3 ve 4.2 büyüklüğünde 2 deprem
Malatya'da 4.3 ve 4.2 büyüklüğünde 2 deprem Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
3.04.2023 Gündem
Kerem Bürsin'den korkutan haber! Ameliyat oldu
Kerem Bürsin'den korkutan haber! Ameliyat oldu Son dönemin popüler oyuncularından Kerem Bürsin'den hayranlarını korkutan haber geldi. Ünlü oyuncu ameliyat masasına yattı.
9.03.2023 Magazin
Sahte fizyoterapist hayatını kabusa çevirdi! Belini çekerken fıtığını patlattı
Sahte fizyoterapist hayatını kabusa çevirdi! Belini çekerken fıtığını patlattı Kendisini fizyoterapist olarak tanıtan G.K., belini çektiği Rahman E.’nin fıtığını patlattı. Tedavi yetkisi olmadığı belirlenen sahte fizyoterapiste 5 yıl hapis talebiyle dava açıldı. Rahman E., "7 ay rapor aldım, işe gidemedim. 8 yıllık işimden oldum." dedi.
11.01.2023 Yaşam
Türker İnanoğlu taburcu oldu!
Türker İnanoğlu taburcu oldu! Türk sinemasında unutulmaz filmlere imza atan Erler Film’in yapımcısı Türker İnanoğlu iki hafta önce kalça kırığı ve solunum rahatsızlığı nedeniyle tedavi altına alınmıştı. Türker İnanoğlu'nun hastaneden taburcu olduğu öğrenildi.
23.11.2022 Magazin
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor
Ev temizliği ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi! Çok sık rastlanıyor Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Gökhan Toğuşlu, bel fıtığına kadınlarda daha sık rastlandığına değinerek, “Ev temizliği önemli bir sebep. Koltuk kaldırmak, halıyı silkelemek, pencereyi silerken uzanmak gibi zorlu hareketler fıtığa sebep olabilir. Temizlik yaparken sağlığınızdan olmayın” dedi.
31.10.2022 Sağlık
Türk doktordan devrim gibi buluş! Kemik tedavisinde yeni dönem
Türk doktordan devrim gibi buluş! Kemik tedavisinde yeni dönem Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kemal Yücesoy, kırılmış vidalı kemiğe vidayı çıkarmadan kapalı yöntemle girerek müdahalede bulunmayı başardı. Açık ameliyata girmelerine gerek kalmayan hastalar, 5 dakikalık bir işlemle sağlıklarına kavuşurken, Prof. Dr. Kemal Yücesoy’un bulduğu bu yöntem dünya tıp literatürüne girdi.
26.10.2022 Sağlık
KPSS adayı sınava hasta nakil aracıyla götürüldü!
KPSS adayı sınava hasta nakil aracıyla götürüldü! Hatay'da geçirdiği ameliyat sonrası oturamayan bir kişi, hasta nakil aracıyla götürülerek KPSS sınav salonuna sedyeyle taşındı.
18.09.2022 Yaşam
'Skolyoz kız çocuklarında erkeklere göre 4 kat daha fazla görülüyor'
'Skolyoz kız çocuklarında erkeklere göre 4 kat daha fazla görülüyor' Skolyozun kız çocuklarında erkeklere göre 4 kat daha fazla görüldüğüne değinen Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Akif Çaçan, “Bir eğriliğin skolyoz olabilmesi için en az 10 derece ve üzerinde olması gerekir. İlk tanıda yaş ne kadar küçük ve eğrilik ne kadar büyükse ilerleme ihtimali o kadar büyüktür. Bu eğrilikler daha çok ergenlikten önce başlar ve ilerleyicidir. Hastanın ergenlikten sonra iskelet sisteminin olgunlaşmasıyla birlikte ilerlemesi durur” dedi.
18.08.2022 Sağlık
Vücut geliştirmek giderek daha maliyetli oluyor
Vücut geliştirmek giderek daha maliyetli oluyor Türkiye’de vücut geliştirme sporunun giderek daha maliyetli bir hale geldiğine değinen Kırgızistanlı masör Sarvar Sarvarov ve Eskişehirli Türkiye Şampiyonu Yiğit Mutlu Karadağlı, fitness branşının detayları hakkında düşüncelerini aktardılar.
24.06.2022 Ekonomi
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi?
Bel fıtığı ağrısı ameliyatsız tedavi edilir mi? Nöroloji ve Ağrı Uzmanı Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, kişilerin hayat kalitesini düşüren bel fıtığı ağrısı için uygulanabilecek girişimsel tedavi yöntemlerini sizler için anlatıyor.
8.06.2022 Sağlık
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Çalışan herkes için geçerli, hem iş hem de tazminat...
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili flaş karar! Çalışan herkes için geçerli, hem iş hem de tazminat... Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika kararı! Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışılması ile kazanılan bir hak. İş veren tarafından işçinin iş akdinin sonlandırılması ile çalışan kıdem tazminatı alabiliyor. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa bile kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Örneğin evlilik nedeni ile kadın çalışanlara işten ayrılma hakkı tanınıyor. Evlenen kadın bir yıl içerisinde kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Ayrıca sağlık nedeni ile işten ayrılanlar da kıdem tazminatı alabiliyor. Burada önemli bir detay dikkat çekiyor. Sağlığını gerekçe gösteren işçinin bu durumunu “sağlık kurulu raporu” ile kanıtlaması gerekiyor. Gerekli raporu almadan sağlığını gerekçe göstererek işten ayrılan işçi kıdem tazminatı hakkını yitirebiliyor. Ancak yıllarca süren mahkeme süreci ile kıdem tazminatı alınabiliyor. Yargıtay konu ile ilgili önemli bir karara imza attı. Karara göre, engelli kadrosunda işe başlayan, sağ ayağında iki platin bulunan işçi, on yıl süreyle yemekhanede çalıştığı işyerinde ağrılarının arttığı gerekçesiyle yer değişikliği talep etti. Daha sonra da bel fıtığı hastalığı başlayan işçi sağlık gerekçesiyle iş akdini feshetti. Kıdem tazminatı talebi reddedilen işçi dava açtı. İşveren iş mahkemesine yaptığı savunmada, işe giriş ve periyodik muayene formunda işçinin mutfakta çalışmaya elverişli bulunduğunu, işin niteliğinden dolayı sağlığında bozulma olduğuna dair bir rapor sunmadığını belirtti. Mahkeme raporlara ve tanık anlatımlarına dayanarak işçinin kıdem tazminatı talebini kabul etti.
31.03.2022 Çalışma Hayatı
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm
Ameliyat gerektirmeyen bel ağrısına 15 dakikada çözüm Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Cenk Ermol, ameliyat gerektirmeyen bel ağrılarını, "Eklem noktalarına yaptığımız iğneyle enjeksiyon veya radyofrekans tedavisi yöntemiyle buralardaki ağrı duyu liflerini bloke edip, hastanın bel ağrısının ortadan kalkmasını sağlıyoruz. 15 dakika süren işlemin ardından hasta 45 dakika sonra evine gidebiliyor"dedi.
29.03.2022 Sağlık
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! Rapor alan çalışanlara kötü haber
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! Rapor alan çalışanlara kötü haber Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Çalışana tazminat ödenmeyecek. Arkadaşının düğününe giderek, görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaşan işçi, tazminatsız işten atıldı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay; işe gelmediği gün düğüne katılarak görüntülerini sosyal medyada yayınlayan işçinin sunduğu sağlık raporu geçersiz olup, tazminata hak kazanamayacağına hükmetti.
22.03.2022 Çalışan Hakları
Kütahya'da narkozsuz bel fıtığı ameliyatı
Kütahya'da narkozsuz bel fıtığı ameliyatı Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Beyin ve Sinir Cerrahisi ile Anestezi ve Reanimasyon kliniklerinin birlikte çalışmaları sonucu artık bel fıtığı ameliyatları, narkozsuz (uyutulmadan) yapılmaya başlandı.
5.03.2022 Sağlık
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın
Bu hastalığı bel fıtığı ile karıştırmayın Kişinin yaş almasıyla birlikte omur kanalının etrafındaki bağ dokuların kanalı sıkıştırması ve sinirlere baskı yapması nedeniyle, kişinin bel altından gerçekleştirdiği tüm hayati fonksiyonlarını yaparken ağrı duymasına neden olan Lomber dar kanal hastalığı, sıklıkla bel fıtığı ile karıştırılıyor.
22.02.2022 Sağlık
Cilt hastalıklarına iyi geliyor, romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa! Diyadin Kaplıcaları..
Cilt hastalıklarına iyi geliyor, romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa! Diyadin Kaplıcaları.. Cilt hastalıkları başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor, dondurucu soğuklarda sıcak suyuyla ziyaretçi akınına uğruyor. Yüzde 99 oranındaki kükürt oranı ile insan sağlığına çok yararlı oluyor; romatizma, böbrek taşı, bel fıtığına şifa oluyor. Uzak şehirlerden şifa için buraya gelen bir vatandaş, “Bel ağrılarına, eklem ağrılarına, romatizmaya birebirdir. Bu soğukta bu suya girdiğiniz zaman sudan çıktıktan sonra bile üşümüyorsunuz” dedi.           
13.01.2022 Gündem
Yürümekte zorlanıyordu! Terapiyle 30 kilo verdi!
Yürümekte zorlanıyordu! Terapiyle 30 kilo verdi! Ankara'da 3 yıl önce aşırı kilosu nedeniyle veteriner fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezinde tedaviye alınan 'Golden Retriever' cinsi köpek 'Paşa', fizik tedavi, rehabilitasyon, yüzme ve elektro terapi yöntemleri ile 30 kilo vererek 55 kilodan 24 kiloya düştü.
19.12.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bel Fıtığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bel fıtığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.