Bel

Bel

Son dakika bel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bel gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.710 bel haberi bulunmuştur. Tüm bel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu Eski Gençlik ve Spor Bakanı ve Trabzonspor Kulübünün eski başkanlarından Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu.
24.04.2024 Gündem
Fenerbahçe Atina'da Olympiakos'a 3-2 mağlup oldu
Fenerbahçe Atina'da Olympiakos'a 3-2 mağlup oldu UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadelesinde Fenerbahçe Yunanistan ekibi Olympiakos'a 3-2 mağlup oldu
11.04.2024 Fenerbahçe
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Galatasaray'da Dursun Özbek'ten çifte bayram müjdesi!
Galatasaray'da Dursun Özbek'ten çifte bayram müjdesi! Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı taraftar grubu ultrAslan’ın iftar yemeğine katıldı ve net mesajlar verdi.
1.04.2024 Galatasaray
Doktorla tanıştı, 30 yıllık derdi bitti!
Doktorla tanıştı, 30 yıllık derdi bitti! Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne gelerek ilaç yazdırmak isteyen 63 yaşındaki Alime Topuz, 3o yıllık derdinden Beyin Cerrahı Op. Dr. Bedrettin Özsoy ile tanışmasıyla kurtuldu. Beyin Cerrahı Özsoy, "Sakat kalma ihtimali vardı" dedi.
20.03.2024 Yaşam
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleri Misli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
6.03.2024 İddaa
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu Karadeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, B sınıfı otomobil ehliyeti bulunan herkesin motosiklet süremeyeceğine dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
14.02.2024 Ekonomi
Lal Taşı Özellikleri Nelerdir? Lal Taşının En Bilinen Faydaları...
Lal Taşı Özellikleri Nelerdir? Lal Taşının En Bilinen Faydaları... Lal taşı başkalaşmış kayalar ve kayaçlar içerisinde bulunana doğal bir silikat olarak ifade edilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Resmen yağları paramparça ediyor! Zayıflamak isteyenler tercih ediyor
Resmen yağları paramparça ediyor! Zayıflamak isteyenler tercih ediyor Kilo vermek isteyenler çeşitli diyet listelerini uygulasa da ek tavsiyelere dikkat ediyor. Kilo vermeye yardımcı besin destekleri diyetisyenler tarafından açıklanıyor. )- Günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden olan yağlı karaciğer hastalığının Türkiye’de her 2 kişiden birinde görüldüğünü belirten Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Bayram, “Kızılcık meyvesiyle yaptığımız 8 haftalık çalışma sonucunda, kızılcık meyvesinin tüketiminin vücut ağırlığını, vücut yağ oranını ve bel çevresindeki yağlanmayı azalttığını gördük” dedi.
25.01.2024 Yaşam
KOMEK.org.tr Konya kayıt ekranı | Komek.org.tr yetişkin kayıt nasıl yapılır, KOMEK kursları ne kadar sürüyor? KOMEK kayıt sorgulama
KOMEK.org.tr Konya kayıt ekranı | Komek.org.tr yetişkin kayıt nasıl yapılır, KOMEK kursları ne kadar sürüyor? KOMEK kayıt sorgulama KOMEK kayıt başvurusu nasıl yapılır, KOMEK Konya kayıt tarihleri nedir? Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (ASEM) yeni dönem kayıtları 23 Ocak Salı günü ile 5 Şubat Pazartesi günü arasında alınacak. 725 branşta, 83 merkezde, 38 oyun salonu, 37 spor salonu, 25 yüzme havuzu faaliyetleri için KOMEK kayıt başvurusu “konya.bel.tr” ve “komek.org.tr” adreslerinden yapılabilecek. Peki, KOMEK kurs kaydı nasıl yapılır, KOMEK kurs başvuru nasıl yapılır? İşte KOMEK bahar dönemi kayıt başvurusu…
23.01.2024 Personel Alımı
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları...
Garnet Taşı Özellikleri Nelerdir? Garnet Taşının En Bilinen Faydaları... Son yıllarda oldukça popüler olan Garnet Taşı en yaygın olarak kullanılan taşlardan biridir. Halk arasında lal taşı olarak da bilinen Garnet taşı tarih boyunca popülerliğini koruyan taş çeşitlerinden biridir.
17.01.2024 Yaşam
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Uyuz Nasıl Geçer? Uyuz Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Uyuz tedavisi için genelde krem ve bazı losyonlar tercih edilir. Vücut kremleri veya zerdeçal ve çay ağacı yağı da uyuzun geçmesini hızlandırabilir.
17.01.2024 Sağlık
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi...
Olestra İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Olestra Barındıran Gıdalar Listesi... Olestra bir gıda katkı maddesidir. Yoğun olarak kızartılmış ve paketlenmiş patates cipslerinde kullanılmaktadır. Olestra içeren ürünlerin uzun süre kullanımı görme bozukluklarından akciğer kanserine kadar ciddi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.
12.01.2024 Sağlık
Hematit Taşı Özellikleri Nelerdir? Hematit Taşının En Bilinen Faydaları...
Hematit Taşı Özellikleri Nelerdir? Hematit Taşının En Bilinen Faydaları... Hematit taşı kırılgan ve yumuşak bir taştır. Elinize ilk aldığınız zaman ağır olduğunu hissetseniz de narin bir yapıya sahiptir. Kahverengi, siyah, sarı, gri, kırmızı ve benzer tonlarda renklere sahiptir. Ağır bir taştır bunun nedeni içerisinde bulunan demir mineralinden kaynaklanır.
11.01.2024 Yaşam
TikTok'ta akım olan 'ölüm çelmesi' genç kızın hayatını kararttı
TikTok'ta akım olan 'ölüm çelmesi' genç kızın hayatını kararttı Antalya’da yaklaşık 9 yıldır basketbol ve ragbi sporuyla başarıdan başarıya imza atan 17 yaşındaki Nilsu, milli takım hayalleri kurarken iki arkadaşının yaptığı ve son 4 yıldır TikTok’ta akım olan ‘çelme takma’ şakasının kurbanı oldu. Omurgasında kırık oluşması sonucu 1 ay oyunca çelik korseyle yatağa mahkum kalan genç kız, 3-4 aylık süre sonra antrenmanlara başlayabilecek.
10.01.2024 Gündem
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi
Çalışan milyonlarca kişinin belası oluyor! Doktordan kritik uyarı geldi Uzun saatler masa başında çalışanlar için bel ağrısı ve fıtık büyük bir sorun. Prof. Dr. Ali Kemal Erdemoğlu, ofis çalışanlarının karşılaştığı bu sağlık problemlerine karşı alınabilecek önlemleri ve etkili tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
10.01.2024 Yaşam
Şişman değil susuzsunuz!  En çok o bölgeden yağ yakıyor: Bu saatlerde su için, kolay ödem atın!
Şişman değil susuzsunuz! En çok o bölgeden yağ yakıyor: Bu saatlerde su için, kolay ödem atın! Su hayattır, su yaşam iksiridir. Nefes almak kadar önemlidir. Ancak su içerek yaşama devam edebiliriz. Fakat aslında en basit yağ yakma yöntemi de su içerek gerçekleşir. Fereydoon Batmanghelidj, şişmanlığın aslında susuz kalmakla ilgisi olduğunu ortaya koydu. Bel çevresini eriyip bitiren su içme formülü haberimizde.
8.01.2024 Yaşam
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor
Bu karışım Osmanlının en büyük eczası İbnül Baytar'dan: Toz haline getirip içenin bel ağrısı kalmıyor! Sadece 2 kez yapmak yetiyor Şüphesiz sağlıklı bir yaşam için başta beslenme düzenine dikkat etmek gerekir. Ancak vücudun iskelet sistemi, çeşitli nedenlerden dolayı zamanla bozulur. Bu nedenle arasında duruş bozukluğu, yanlış uyku pozisyonu gelir. Bel ağrısı şikayeti olanlarda görülen bu nedenlere çözüm ise Osmanlı döneminden geliyor. İslam dünyasının yetiştirdiği en büyük eczacılardan olan İbnül Baytar, "Bitkisel İlaçlar ve Gıdalar Sözlüğü" kitabında bel ağrısına iyi gelen karışıma yer verdi. İşte bel ağrısını şıp diye kesen o bitki ve karışımı...
31.12.2023 Yaşam
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Fıtığı Nasıl Geçer? Bel Fıtığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel fıtığı hemen hemen her yaştan kişinin başına gelebilecek bir durumdur. Bol bol istirahat etmek ve fizik tedavi programlarına katılmak kısa sürede geçmesini sağlayabilir. 
28.12.2023 Sağlık
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel ağrısı oldukça zorlu sağlık problemlerinden biridir. Kişilerin hem sosyal hem de iş ve okul hayatlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Bel ağrıları sıklıkla hamilelik döneminde, sürekli oturarak ya da ağır beden işi yapmakla meydana gelebilir. Ancak belirli egzersiz ve yöntemler ile bel ağrısı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Fıtık yaşa ya da fiziksel hareketsizlikten dolayı meydana gelebilecek bir rahatsızlıktır. Her yaş grubunda farklı şekilde görülebilir. Sıklıkla beden işçilerinde fıtık görülür. Fıtık oluştuğu bölgenin hareket alanını kısıtlayan ve ağrı yapan bir rahatsızlıktır.
28.12.2023 Sağlık
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Zararlı Karbonhidrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Zararlı Karbonhidrat Barındıran Gıdalar Listesi... Zararlı karbonhidratlar tüketildiğinde kan şekerinde ani yükselmelere ve düşüşlere neden olan, çabuk acıktıran ve aşırı yeme davranışlarına neden olan karbonhidratlardır. Zararlı karbonhidratlar genellikle beyaz ekmek, pizza, makarna, şekerli gıdalarda bulunur.
20.12.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.