Bebekler

Bebekler

Son dakika bebekler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bebekler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bebekler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bebekler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bebekler gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.653 bebekler haberi bulunmuştur. Tüm bebekler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hastanede ‘yenidoğan’ vurgunu: Bebek başına günlük 8 bin TL! 300 kişilik şebeke çökertildi
Hastanede ‘yenidoğan’ vurgunu: Bebek başına günlük 8 bin TL! 300 kişilik şebeke çökertildi Bebekleri usulsüz yöntemlerle kamudan özel hastanelere sevk edip SGK’yı dolandıran 300 kişilik şebeke, polisin düzenlediği operasyonla çökertildi.
28.04.2024 Gündem
Yeni doğan bebekler üzerinden dolandırıcılık! 6 hastaneye baskın: 14 doktor ve 17 hemşire gözaltında
Yeni doğan bebekler üzerinden dolandırıcılık! 6 hastaneye baskın: 14 doktor ve 17 hemşire gözaltında İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda, bebekleri özel hastanelerin yenidoğan servislerine naklederek ve burada usulsüzlükler yaparak haksız kazanç sağladığı öne sürülen aralarında 14 doktor ile 17 hemşirenin bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı.. Doktorlar Fırat S. ile İlker G'nin, irtibatlı oldukları 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla ortak hareket ettiği tespit edildi. Operasyon kapsamında 6 hastanede arama yapıldığı öğrenildi. Öte yandan operasyonda 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi
27.04.2024 Gündem
Görenler inanamıyor! Kuzuyu bebek beziyle bezleyip, biberonla besliyorlar
Görenler inanamıyor! Kuzuyu bebek beziyle bezleyip, biberonla besliyorlar Bursa’nın İznik ilçesinde doğumda annesi ölen kuzu, Karanfil ailesinin elinde bebekler gibi büyütülüyor. Altı bezlenen 2,5 aylık Mercan, sahil gezisinde ise vatandaşların ilgi odağı oldu.
27.04.2024 Gündem
Depremzede çift 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gözyaşlarını tutamadı! Duygusal anlar
Depremzede çift 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gözyaşlarını tutamadı! Duygusal anlar Hatay'da 6 Şubat depreminde canlarını son anda kurtaran ancak birçok yakını hayatını kaybeden MS hastası Mustafa ve Müge Şahin çifti, Kozan Belediyesi'nin düzenlediği Sevgililer Günü programında gözyaşlarına boğuldu.
15.02.2024 Adana
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır
MHP lideri Devlet Bahçeli: CHP zihniyeti hepten çuvallamıştır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Başarısızlar gönderilmeli, başaracak olan vatan, millet ve Mersin sevdalıları şehremini vazifesini üstlenmelidir. Artık beceriksizlere kapıyı göstermeliyiz. İş bilmeyenlere, üretmeyenlere, insanımıza dokunamayanlara, Mersin'i tanımayanlara, akıntının tersine kürek çekenlere 'uğurlar olsun' demeliyiz. Gün doğmuş, vakit gelmiştir. Mersin için ümitler yeşermiş, huzur meşalesi yakılmıştır. Mersin bizim, Türkiye hepimizindir" dedi. 
28.01.2024 Gündem
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. Anne, baba garipliği fark edince hemen hastaneye koştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebekler, yapılan operasyonla hayata tutundu. Kritik operasyon sonunda gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...
23.01.2024 Gündem
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir'
'Glutatyon tedavisiyle bağışıklık güçlendirilebilir' Kış aylarında solunum yolunu etkileyen influenza A-B, Respiratuar Sinsityal Virüs (RSV), Rhinovirüs ve Adenovirüs gibi viral enfeksiyon salgınları görülüyor. Bu kış özellikle influenza A ve RSV vakalarında artış yaşandığını ve semptomların geçmiş yıllara göre daha şiddetli olduğunu belirten İç Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, RSV enfeksiyonuna karşı alınabilecek önlemler ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirttiği glutatyonun hastalıklardan korunmadaki rolünü anlattı. Dr. Öğr. Üyesi Hasan Hacıosman, “Glutatyon tedavisiyle bağışıklığı güçlendirilebilir” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Rüyada İkiz Erkek Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İkiz Erkek Bebek Sevmek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada İkiz Erkek Bebek Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada İkiz Erkek Bebek Sevmek Nasıl Yorumlanır? Rüyada ikiz bebek görülmek, rüya tabircileri tarafından hayırlı bir rüya olarak yorumlanır. Aynı zamanda bu rüya, hayırlı haberler alınacağına delalet eder. Rüya yorumcuları, ikiz bebek görmek ile ilgili çok fazla olumsuz bir tabirde bulunmamışlardır.
11.01.2024 Eğitim
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek”
“Teknoloji bağımlılarında böbrek taşı riski daha yüksek” Böbrek taşı oluşumunda cinsiyetin, genetik faktörlerin, yaşam tarzının ve diyetin başlıca etkenler olduğuna dikkat çeken Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Selçuk Şahin, “Taş hastalığı erkeklerde daha sıktır. Ancak son yıllarda beslenme alışkanlığının değişmesi nedeniyle kadınlarda ve çocuklarda da hastalık artmıştır. Sedanter hayat yaşayanlar, yatalak hastalar ve teknoloji bağımlılığı nedeniyle az hareket edenlerde daha sık görülmektedir. Obezite de taş hastalığı riskini artırmaktadır” dedi.
3.01.2024 Sağlık
Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi
Yeni yılın ilk bebekleri dünyaya geldi Van’da 2024 yılının ilk bebekleri Lokman Hekim Van Hastanesinde dünyaya geldi.
31.12.2023 Gündem
İzlanda'da ilginç gelenek: -15 derecede bebeklerini sokakta uyutuyorlar!
İzlanda'da ilginç gelenek: -15 derecede bebeklerini sokakta uyutuyorlar! İzlanda'da 20. yüzyılın başında bir tüberküloz salgını meydana gelir. Ardından ülkenin önde gelen pedagoglarından Dr. David Thorsteinsson, açık havanın bebeklerin bağışıklık sistemini güçlendirmedeki rolü hakkında bir kitap yazdı. Bu noktadan sonra tüm nesil dışarıda uyumaya başladı. Şimdilerde -15 derecede sokaklarda bebek arabalarında bebekler uyutulmaya devam ediyor. Peki bebekler dondurucu soğukta nasıl dışarıda uyutuluyor? İşte bebeklerin soğuk havalarda neden dışarıda uyutuldağına dair bilgiler...
25.12.2023 Yaşam
“Burun tıkanıklığı bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir”
“Burun tıkanıklığı bebeklerde huzursuzluğa neden olabilir” Bebeklerde burun tıkanıklığının oldukça yaygın bir durum olduğunu söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Seringeç, “Burun tıkanıklığında genellikle bebeğin burnundan hışıltılı bir ses çıkar ve bebeğin emerken zorlanmasına, beslenirken güçlük çekmesine ve uyku düzeninin bozulmasına neden olabilir. Bu da bebekte huzursuzluğa yol açar” dedi.  
22.12.2023 Yaşam
Nem Nedir, Neden Olur? Havada Nem Nasıl Oluşur?
Nem Nedir, Neden Olur? Havada Nem Nasıl Oluşur? Havada bulunan su zerreciklerine nem denmektedir. Nem suyun buharlaşmasından oluşmaktadır. Buharlaşma sonucunda meydana gelmektedir. Bağıl nem, mutlak nem gibi değerlendirmeleri bulunmaktadır. Gram ya da metreküp olarak ifade edilen mutlak nem oranı hacim ölçüsünde bulunan değerdir.
19.12.2023 Eğitim
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Cesur Yeni Dünya Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Cesur Yeni Dünya Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Cesur Yeni Dünya 20. yüzyılda popüler olan distopik eserlerden birisidir. Kaleme alındığı ilk dönemde çok ses getiren eser halen en çok tercih edilen kitaplar arasında yer almaktadır. 
17.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Selçuk Bayraktar açıkladı! İşte Bayraktar TB3'ün semalarda süzüleceği tarih
Selçuk Bayraktar açıkladı! İşte Bayraktar TB3'ün semalarda süzüleceği tarih Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) kendisi için düzenlenen Fahri Doktora Tevdi Töreni'ne katıldı. Bayraktar, TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı'nın 2024 yılında göreve başlayacağını söyledi.
21.11.2023 Ekonomi
Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat projelerini açıkladı!
Beşiktaş Başkan Adayı Hasan Arat projelerini açıkladı! Beşiktaş’ta 3 Aralık Pazar günü yapılacak olağanüstü seçimli genel kurul öncesinde başkan adaylarından Hasan Arat, projelerini tanıttı. Wolkswagen Arena'da yapılan ‘Beşiktaşlıların Yolu’ lansmanına siyah-beyazlı taraftarlar da katıldı.
18.11.2023 Beşiktaş
Filistin duyurdu: Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı
Filistin duyurdu: Şifa Hastanesi İsrail'in saldırıları nedeniyle hizmet dışı kaldı 36. gününe giren İsrail-Hamas savaşı, İsrail'in acımasız saldırıları ile devam ediyor. Dün Gazze'deki hastaneleri kuşatma altına alan İsrail askerleri, Hamas savaşçıları ile sıcak çatışmalara girerken hastanelere sığınan binlerce sivil ve yüzlerce hasta çapraz ateşin ortasında kaldı. Öte yandan Gazze’deki Sağlık Bakanlığı "İsrail güçlerinin, içerisinde hareket eden her şeyi hedef alması nedeniyle Şifa Hastanesi hizmet dışı kaldı." açıklamasını yaptı.
11.11.2023 Dünya
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu
Kira uyuşmazlığında anlaşmayla sonuçlanan dosya sayısı belli oldu! Bakan Yılmaz duyurdu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, artan fiyat artışı nedeniyle kiracı- ev sahibi anlaşmazlıklarıyla ilgili “Kira uyuşmazlıklarında bugüne kadar çözümlenen ara bulucuya intikal eden uyuşmazlıkların 10 bin 46'sı anlaşmayla sonuçlandı. Bu ne demek; 20 bin ev sahibinin ve kiracının, adliye kapısına düşmemesi demek. 20 bin insan önemli'' dedi.
3.11.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken kritik Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.
31.10.2023 Dünya
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ayağa kalkarak alkışlarla okuyacağız Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyet'inin ilan edildiği Meclis'te CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Kurtulmuş, "Yarın burada tarihi bir törene şahitlik edeceğiz. O ilk gün alınan karar metnini de beraber ayağa kalkarak, alkışlarla okuyacağız" dedi.
28.10.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bebekler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bebekler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.