Bddk Kararı

Bddk Kararı

Son dakika BDDK kararı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BDDK kararı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BDDK kararı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bddk Kararı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bddk kararı gelişmeleri de dahil olmak üzere 299 bddk kararı haberi bulunmuştur. Tüm bddk kararı haberleri aşağıda listelenmiştir.
BDDK kredi açıklaması! Evin değerine göre ne kadar kredi kullanılabilecek? Konut kredilerinde kredi değer oranı ve kredi miktarı değişti mi?
BDDK kredi açıklaması! Evin değerine göre ne kadar kredi kullanılabilecek? Konut kredilerinde kredi değer oranı ve kredi miktarı değişti mi? Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) açıkladı. Konut kredilerine ilişkin yeni karar! Ev kredilerinde düzenleme geldi. 1. ve 2. el konutlar için konut kredilerinde kredi değer oranı farklılaştı. Değeri 10 milyon TL üzeri olan konutlar için kredi imkanı olmayacak. Peki, Konut kredilerinde kredi değer oranı ne oldu? 1. el ve 2. el konutlarda kredi miktarı değişti mi? Evin değerine göre ne kadar kredi kullanılabilecek? Konut kredilerinde oran nasıl belirlenecek? Konut kredisi nasıl hesaplanacak? İşte BDDK açıklaması!
25.06.2022 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve...
Bankalarda yeni dönem! BDDK resmen duyurdu ve... BDDK resmen duyurdu! Bankacılık sektörü ile ilgili son dakika açıklaması. Yeni düzenlemeler geliyor. Hazırlıklar başladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben yaptığı açıklamada, "Bankacılık sektöründe finansal inovasyonu teşvik etmek, finansal kapsayıcılığı artırmak ve bankacılık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni bir düzenleme hazırlığı içerisindeyiz." dedi.
29.09.2021 Ekonomi
BDDK resmen duyurdu! Yürürlükten kaldırıldı, tek tek açıklandı...
BDDK resmen duyurdu! Yürürlükten kaldırıldı, tek tek açıklandı... BDDK'dan flaş düzenleme kararı! Resmen duyuruldu, detaylar tek tek açıklandı. Yeni tebliğin devreye girmesiyle birlikte eskisinin yürürlükten kaldırıldığı bildirildi. Düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Risk Merkezi ve bilgi alışverişi kuruluşlarının faaliyetlerinin ifasında kullandıkları bilgi sistemleri yönetiminde ve denetiminde esas alınacak asgari usul ve esaslar düzenlendi. Toplam 3 bölümden oluşan Tebliğ, genel ilkelerin yanı sıra bilgilerin doğruluğunun, güvenliğinin ve güncelliğinin sağlanması ile bağımsız bilgi sistemleri ve iş süreçleri denetimi konularına hüküm getiriyor.
19.08.2021 Ekonomi
Borcu olanları ilgilendiriyor! BDDK duyurdu, resmen değişti...
Borcu olanları ilgilendiriyor! BDDK duyurdu, resmen değişti... Borcu olanları yakından ilgilendiriyor. Resmen değişti. BDDK duyurdu. Arama ve mesaj sınırı getirildi. Borcun ödenmediği durumlarda resmi tatil günleri ve pazar günleri hariç olmak üzere sadece 09.00-20.00 saatleri arasında borçluyla iletişim kurulabilecek. Borçluya ulaşılamadığı durumlarda, arama sayısı günde en fazla 3, mesaj sayısı ise 1 ile sınırlı tutulacak. Borçla ilgili yetkili olmayan üçüncü kişilere borçla ilgili herhangi bir şekilde bilgi verilemeyecek. Öte yandan BDDK gözetim ve denetimine tabi tüm banka ve banka dışı mali kuruluşlar ile para-sermaye piyasaları ve sigortacılık alanında faaliyet gösteren kuruluşlar, sadece donuk alacaklarını değil canlı alacaklarını da varlık yönetim şirketlerine satabilecek.
14.07.2021 Ekonomi
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Zorunlu oluyor, artık yapılamayacak...
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Zorunlu oluyor, artık yapılamayacak... Bankada hesabı olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiyor, artık yapılamayacak. Zorunlu oluyor. BDDK resmen duyurdu. Bankalara veya müşterilere ait bilgileri öğrenenler, üçüncü bir kişiye açıklayamayacak. Banka müşterisi olduğunu gösteren her türlü bilgi sır niteliğinde olacak. Çalışanlar görevden ayrılsa bile bu zorunluluk geçerli olacak. Öte yandan bankaların Bilgi Paylaşım Komitesi kurmaları zorunlu olacak. Bankadan alınacak hizmetler için bu müşteri bilgilerinin paylaşımı ön şart olamayacak.
4.06.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! Kredi ödemeleri...
Bankalarda yeni dönem! Kredi ödemeleri... Bankalarda milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni dönem. Kredi ödemelerine ilişkin açıklama geldi. Önemli adımlar atıldı ve çalışmalar başladı. Yapılacak değişiklikle artık önceden müdahale edilecek. Ekonomi reformu kapsamında BDDK düzenlemelerinin sektöre önemli kazanımlar sağlaması hedefleniyor. BDDK, bankacılıkta teminata dayalı kredi tahsisinden, nakit akımlarına, projeye ve risklilik değerlendirmesine dayalı kredilendirmeye geçilmesini temel amaç olarak değerlendirdi. Erken uyarı göstergeleriyle kredilerde ortaya çıkabilecek olası ödeme sorunlarının erken tespit edilerek önceden müdahale edilmesi ile sorunlu alacaklara yeni akımların engellenmesi amaçlanıyor.
31.03.2021 Ekonomi
Resmen değişti! Faiz riski kararı, bugün başladı...
Resmen değişti! Faiz riski kararı, bugün başladı... BDDK yeni kararı resmen duyurdu ve değişti. Artık o oran dikkate alınacak. Bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Faiz oranı riski ile ilgili maddede değişikliğe gidildi. 'Katılma hesabını' tanımlayan bent eklendi ve hesaplamada kurulun belirleyeceği oran dikkate alınacağı belirtildi. Yeni değişikliğe göre bankacılık hesaplarından kaynaklanan faiz oranı riski standart rasyosunun hesaplanmasında, bankacılık hesaplarında yer alan pozisyonlardan katılma hesabı kaynaklı olanlar Kurulca belirlenecek oranda dikkate alınacak.
27.03.2021 Ekonomi
Bankalarla ilgili flaş karar! Zorunlu olacak, değişiyor...
Bankalarla ilgili flaş karar! Zorunlu olacak, değişiyor... Bankada hesabı olan ve bankada çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm bankalarda artık zorunlu olacak. Resmen duyuruldu ve tek tek açıklandı. BDDK internet sitesinde yayımladı. Bankaların sırrı ve müşteri sırrı niteliğindeki bilgilerin paylaşımlarına ilişkin esaslar belirleniyor. Yeni standartlar getiriliyor. Banka müşterisi olunduğu takdirde her türlü bilgi müşteri sırrı kapsamında olacak. Müşterilere ait sırrı öğrenen çalışanlar işte ayrılsa bile bunu başkasına söyleyemeyecek. Öte yandan bankaların Bilgi Paylaşım Komitesi kurması zorunlu olacak. İşte tüm detaylar...
16.02.2021 Ekonomi
BDDK'dan flaş hamle! Değişiklik yapıldı...
BDDK'dan flaş hamle! Değişiklik yapıldı... BDDK, yurt dışı yerleşiklerle vadede TL satım yönünde gerçekleştirilen para swapı, forward, opsiyon ve diğer türev işlemlere ilişkin limitleri artırdı. Açıklamada, "Söz konusu işlem tutarları toplamının, bankaların en son hesaplanan yasal özkaynaklarına oranı olarak belirlenen sınırlama vadesine 7 gün kalan işlemler için %2 yerine %5 olarak yeniden belirlendi" denildi.
11.11.2020 Ekonomi
"Türkiye için sert karar!" Kart kullananları ilgilendiriyor...
"Türkiye için sert karar!" Kart kullananları ilgilendiriyor... BKM) Genel Müdürü Soner Canko, BDDK'nın kararının Türkiye'de 10 milyon kişinin hayatını zorlaştıracağı söyledi. Ayrıca vatandaşların işlemlerini son güne bırakmaması konusunda uyardı.
17.03.2017 Ekonomi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti. Peki bu durum piyasa nasıl yansır? İşte detaylar...
23.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı BDDK, bankaların 2023 gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmasına izin verdi.
8.03.2024 Ekonomi
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kredilerin Amacına Uygun Kullandırılmasına İlişkin Kurul Kararı'nı açıkladı.
4.09.2023 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanıyor
Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplanıyor Ekonomi Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yeni dönemin ilk toplantısını bugün gerçekleştirecek.
15.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
Yeni bir banka kuruldu! BDDK duyurdu
Yeni bir banka kuruldu! BDDK duyurdu BDDK, 5 ortaklı, 1 milyar lira sermayeli SLM Yatırım Bankası AŞ unvanlı bir yatırım bankasının kurulmasına izin verdi.
5.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı Kaharamanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşı korumak adına yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.
28.04.2023 Ekonomi
EYT'liye dikkat çeken promosyon uyarısı! Acele etmeyen rekor ücreti kapacak
EYT'liye dikkat çeken promosyon uyarısı! Acele etmeyen rekor ücreti kapacak EYT düzenlemesi 3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı. Düzenlemenin ardından bankaların promosyon yarışı başladı. SGK Uzmanı Murat Bal, emekliliğe hak kazanan 2.2 milyon EYT'liye yüksek promosyon rakamı için uyarılarda bulundu.
8.03.2023 Emekli
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama
Kredi kartı kullanan herkes için geçerli! Müşterilere SMS gitti, yeni uygulama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), temassız kartların kullanımına ilişkin yeni şifre kararı aldı ve bankalara da talimatı verdi. Buna göre temassız ödemelerde şifre kullanılacak. Bu kartların müşteri bilgisi dışında kullanımının engellenmesi amaçlanıyor. Vatandaşlar bu karardan sonra ‘Kredi kartında temassız ödeme kalktı mı? Kredi kartında temassız ödeme sırasında neden şifre istiyor?’ sorularını araştırmaya başladı. Uzman isimler konuya ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.02.2023 Ekonomi
BDDK’dan döviz kararı! Yüzde 20’den yüzde 5’e düşürüldü
BDDK’dan döviz kararı! Yüzde 20’den yüzde 5’e düşürüldü Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK) yapılan düzenlemeyle, bankaların net döviz pozisyonunun öz kaynakları içindeki payına ilişkin üst sınır yüzde 20'den yüzde 5'e çekildi.
10.12.2022 Ekonomi
Sıfır faizli kredi açıklaması! 200 bin lira kullandırılacak, ikiye bölünebilecek
Sıfır faizli kredi açıklaması! 200 bin lira kullandırılacak, ikiye bölünebilecek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geleneksel yaygın üretim konusundaki sıfır faizli 200 bin liralık tarım kredisinin 100 bin liralık kısmının mazot ve gübre alımında kullanılabileceğini ifade etti.
22.10.2022 Ekonomi
BDDK’dan yeni kredi kararı: Sınır düşürüldü
BDDK’dan yeni kredi kararı: Sınır düşürüldü BDDK, kredi kullanacak şirketlerin 15 milyon TL'lik döviz varlığı sınırının 10 milyon liraya indirildiğini duyurdu.
22.10.2022 Ekonomi
Emeklileri yakından ilgilendiriyor! Promosyon alanlara 2 bin 500 lira daha ödeme
Emeklileri yakından ilgilendiriyor! Promosyon alanlara 2 bin 500 lira daha ödeme Emekli maaşlarına gelen zammın ardından bankalar da promosyon yarışına girdi. Bankaların promosyonları 7 bin 500 liraya kadar çıktı. Öte yandan emekli promosyonuyla ilgili pek bilinmeyen bir detay daha var. Promosyon değişikliği yapacak emekliler için önemli açıklamalarda bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu dikkat çeken bir uyarı geldi.
11.08.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Bddk Kararı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bddk kararı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.