Bddk Açıklama

Bddk Açıklama

Son dakika BDDK açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BDDK açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BDDK açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bddk Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bddk açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 159 bddk açıklama haberi bulunmuştur. Tüm bddk açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kararı! Flaş değişiklik, resmen duyuruldu, artık...
Kredi kararı! Flaş değişiklik, resmen duyuruldu, artık... Kredi kullanımı ile ilgili flaş karar! BDDK resmen duyurdu. Zorunluluk kaldırıldı. Yeni karar uygulanmaya başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu kararın detaylarını açıkladı. BDDK, 500 milyon lira ve üzerinde sektörde kredisi olan şirketlerin yeni kredi kullanabilmesi için getirilen derecelendirme zorunluluğunda değişikliğe gitti.
7.01.2022 Ekonomi
BDDK resmen duyurdu! Yürürlükten kaldırıldı, tek tek açıklandı...
BDDK resmen duyurdu! Yürürlükten kaldırıldı, tek tek açıklandı... BDDK'dan flaş düzenleme kararı! Resmen duyuruldu, detaylar tek tek açıklandı. Yeni tebliğin devreye girmesiyle birlikte eskisinin yürürlükten kaldırıldığı bildirildi. Düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ ile Risk Merkezi ve bilgi alışverişi kuruluşlarının faaliyetlerinin ifasında kullandıkları bilgi sistemleri yönetiminde ve denetiminde esas alınacak asgari usul ve esaslar düzenlendi. Toplam 3 bölümden oluşan Tebliğ, genel ilkelerin yanı sıra bilgilerin doğruluğunun, güvenliğinin ve güncelliğinin sağlanması ile bağımsız bilgi sistemleri ve iş süreçleri denetimi konularına hüküm getiriyor.
19.08.2021 Ekonomi
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Flaş artış, yüzde 31...
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Flaş artış, yüzde 31... Bankada hesabı veya parası olan herkesi ilgilendiriyor. Yüzde 31 artış yaşandı. Ve belli oldu. Yeni rakamlar açıklandı. Vatandaşlar pandemi nedeniyle ekonomide oluşabilecek belirsizliklerden dolayı birikim yapmaya başladı. Türkiye'nin 81 kentinin tamamında kişi başı tasarruflar arttı. Tasarruf mevduatlarının değeri, ilk çeyrekte 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 31,4 arttı. İşte kişi başına tasarruflarda en fazla artışın olduğu iller ve tüm bilgiler...
27.05.2021 Ekonomi
Kredi, kredi kartı kullanan, bankada hesabı olan herkesi kapsıyor! Değişiyor
Kredi, kredi kartı kullanan, bankada hesabı olan herkesi kapsıyor! Değişiyor Bankada parası olan, fatura yatıran, para gönderen, kredi kartı kullanan ya da kredi çeken müşterileri çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik kararı verildi. Tüm bankaları kapsıyor. Tek tek belirlenecek. Vatandaşların şikayetleri ortadan kalkacak. BDDK duyurdu. Bankalarda yeni bir dönem başlıyor. Bütün bankalar uymak zorunda. Vatandaşın bankalarla yaşadığı sorunların kaynağında çözülmesi için yeni bir model oluşturuldu. Ayrıca bankalarda imza zorunluluğu da kalkıyor. Bankalarda yaşanacak büyük değişim mayısta başlıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gitmesine gerek kalmadan müşteri kaydı oluşturulabilecek. İşte bankacılıkta yaşanacak dönüşümün tüm detayları...
26.04.2021 Ekonomi
Bankalarda büyük dönüşüm! 1 Mayıs'ta başlıyor
Bankalarda büyük dönüşüm! 1 Mayıs'ta başlıyor Bankalarda yeni dönem başlıyor. Zorunluluk kalkıyor. BDDK duyurdu. Yapılan açıklamada yeni bankacılık sisteminin detayları paylaşıldı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarih netleşti. Bankalarda yeni dönem 1 Mayısta başlıyor. Tüm banka müşterilerini çok yakından ilgilendiriyor. Bankacılıkta dijital dönüşüm gerçekleşiyor. Artık şubelere gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gitmesine gerek kalmadan müşteri kaydı oluşturulabilecek.
1.04.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem! Ve tarih belli oldu
Bankalarda yeni dönem! Ve tarih belli oldu Bankalarda bir dönem sona eriyor. Tamamen değişiyor. Tüm banka müşterilerini çok yakından ilgilendiren karar! Bankacılıkta bir dönüm noktası oluşturacak karar tüm müşterilere duyurdu. Değişim tarihi mayıs olarak belirlendi. Bankada hesabı olan, fatura yatıran, para gönderen, kredi kartı kullanan ya da kredi çeken herkesi kapsıyor. Tüm bankacılık işlemleri değişiyor. İmza zorunluluğu kalkıyor. Bankacılıkta uzaktan müşteri olma dönemi Mayıs ayında başlıyor. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek.
28.03.2021 Ekonomi
Resmen değişti! Faiz riski kararı, bugün başladı...
Resmen değişti! Faiz riski kararı, bugün başladı... BDDK yeni kararı resmen duyurdu ve değişti. Artık o oran dikkate alınacak. Bugün itibariyle yürürlüğe girdi. Faiz oranı riski ile ilgili maddede değişikliğe gidildi. 'Katılma hesabını' tanımlayan bent eklendi ve hesaplamada kurulun belirleyeceği oran dikkate alınacağı belirtildi. Yeni değişikliğe göre bankacılık hesaplarından kaynaklanan faiz oranı riski standart rasyosunun hesaplanmasında, bankacılık hesaplarında yer alan pozisyonlardan katılma hesabı kaynaklı olanlar Kurulca belirlenecek oranda dikkate alınacak.
27.03.2021 Ekonomi
Bankalarda yeni dönem başlıyor! Tamamen değişiyor
Bankalarda yeni dönem başlıyor! Tamamen değişiyor Bankalarda bir dönem sona eriyor. Herkesi çok yakından ilgilendiren karar! BDDK duyurdu. Bankacılıkta yeni dönemin başlayacağı tarih belli oldu. Bankada hesabı olan, fatura yatıran, para gönderen, kredi kartı kullanan ya da kredi çeken herkesi kapsıyor. Tüm bankacılık işlemleri değişiyor. İmza zorunluluğu kalkıyor. Bankalarda yaşanacak büyük değişim mayısta başlıyor. Bankacılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre uzaktan müşteri olma dönemi mayıs ayında başlayacak. Düzenlemenin hayata geçirilmesiyle ıslak imza gerekmeden dijital ortamda banka hesabı açılabilecek, müşterinin uzaktan kimlik tespiti yapılarak banka şubesine gitmesine gerek kalmadan müşteri kaydı oluşturulabilecek.
26.02.2021 Ekonomi
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! BBDK duyurdu...
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! BBDK duyurdu... Bankada hesabı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili açıklama geldi. BBDK resmen duyurdu. Tüm banka müşterileri kullandığı kredilere ilişkin masraflara 2020 yılında 16 milyon lira ödeme yaptı. BDDK'dan yapılan açıklamada bankacılık sektörünün verdiği hizmetler üzerinden sağladığı gelirin, 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 14,1 azalarak 42 milyar 648 milyon liraya gerilediği belirtildi. Aynı zamanda bankaların 12 aylık dönemde faiz dışı gelirleri 102,7 milyar lira, faiz dışı giderleri ise 179,9 milyar lira oldu. İşte tüm veriler...
12.02.2021 Ekonomi
Aktif Rasyosu ne demek? BDDK'dan Aktif Rasyosu açıklaması!
Aktif Rasyosu ne demek? BDDK'dan Aktif Rasyosu açıklaması! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Aktif Rasyosu (AR) uygulamasını kaldırdı. Bu gelişmenin ardından Aktif rasyosu nedir? Aktif rasyosu ne demek? sorusu araştırılıyor. İşte Aktif Rasyosu ile ilgili merak edilenler...
24.11.2020 Ekonomi
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kredilerin Amacına Uygun Kullandırılmasına İlişkin Kurul Kararı'nı açıkladı.
4.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 8,5'da bıraktı.
25.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bankalar hakkında beyan edilen, belge ve bilgiye dayanmayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama
BDDK'dan bankalarla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada bankalar hakkında beyan edilen, belge ve bilgiye dayanmayan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
24.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati Togg için ‘kredi paketini oluşturduk’ demişti! Detayları merak konusu oldu
Bakan Nebati Togg için ‘kredi paketini oluşturduk’ demişti! Detayları merak konusu oldu Yerli otomobil TOGG’un piyasaya çıkışı sonrası ‘TOGG’a özel kredi paketi’ beklentisi ortaya çıkmıştı. Konuyla ilgili en net açıklamayı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yapmıştı. Peki TOGG’a özel kredi nasıl olacak? İşte detaylar...
19.04.2023 Ekonomi
BDDK'dan yeni düzenlemeler! Kredi, kredi kartı, borç ve limitlerle ilgili açıklama
BDDK'dan yeni düzenlemeler! Kredi, kredi kartı, borç ve limitlerle ilgili açıklama BDDK'nın deprem nedeniyle attığı adımlar paylaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların borçlarına esneklik tanımak amacıyla çeşitli düzenlemeler gerçekleştirildiği belirtildi.
23.02.2023 Ekonomi
Prof. Dr. Sözbilir: Kahramanmaraş'ta fayın yeryüzünü kestiği yer tespit edildi
Prof. Dr. Sözbilir: Kahramanmaraş'ta fayın yeryüzünü kestiği yer tespit edildi İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 7.7 büyüklüğündeki depreme neden olan fayın yeryüzünü kestiği yerin bulunduğunu belirtip, "Fayın, Gölbaşı- Türkoğlu hattı boyunca kırıldığını söyleyebiliriz. Bu zon boyunca ve yakınındaki evlerin önemli bir bölümü yıkılmış durumda" dedi.
7.02.2023 Gündem
BDDK'dan deprem bölgesiyle ilgili açıklama: Taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak
BDDK'dan deprem bölgesiyle ilgili açıklama: Taksitlendirme süreleri bir kata kadar artırılacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremlerden etkilenen vatandaşlar için mevcut ve yeni kredilerde 6 Şubat'tan itibaren 6 ay boyunca vade ve taksit kolaylığı imkanı tanındı.
7.02.2023 Gündem
Sıfır faizli kredi açıklaması! 200 bin lira kullandırılacak, ikiye bölünebilecek
Sıfır faizli kredi açıklaması! 200 bin lira kullandırılacak, ikiye bölünebilecek Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, geleneksel yaygın üretim konusundaki sıfır faizli 200 bin liralık tarım kredisinin 100 bin liralık kısmının mazot ve gübre alımında kullanılabileceğini ifade etti.
22.10.2022 Ekonomi
BDDK’dan yeni kredi kararı: Sınır düşürüldü
BDDK’dan yeni kredi kararı: Sınır düşürüldü BDDK, kredi kullanacak şirketlerin 15 milyon TL'lik döviz varlığı sınırının 10 milyon liraya indirildiğini duyurdu.
22.10.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu
Kredilerle ilgili flaş açıklama! BDDK Başkanı Akben duyurdu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben enflasyon ve kredilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
1.07.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Borsa günü düşüşle tamamladı!
Borsa günü düşüşle tamamladı! Borsa, günü yüzde 0,97'lik düşüşle tamamladı.
27.06.2022 Ekonomi
BDDK'nın kredi kararının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş açıklama
BDDK'nın kredi kararının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan flaş açıklama  Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından son zamanlarda hayata geçirilen kredi piyasası gelişmelerine yönelik tedbirlerin, hem Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesindeki seçmeli kredi yaklaşımını hem de finansal istikrarı destekler nitelikli olduğu belirtildi.
27.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bddk Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bddk açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.