Başkanlık Sistemi

Başkanlık Sistemi

Son dakika Başkanlık sistemi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Başkanlık sistemi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Başkanlık sistemi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başkanlık Sistemi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başkanlık sistemi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.079 başkanlık sistemi haberi bulunmuştur. Tüm başkanlık sistemi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır. 
5.09.2023 Eğitim
Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Vedat Bilgin görevi Vedat Işıkhan'a devretti
Çalışma Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Vedat Bilgin görevi Vedat Işıkhan'a devretti Çalışma Bakanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleşti. Vedat Bilgin, görevi Vedat Işıkhan’a teslim etti. Vedat Işıkhan törende yaptığı konuşmada çalışma hayatına ilişkin önemli bilgiler verdi. Bakan Vedat Işıkhan "Çalışanlarımızın haklarını korumaya devam edeceğiz" dedi.
5.06.2023 Gündem
Antalya'da oyunu kullanan Bakan Çavuşoğlu: İkinci tura da iyi hazırlandık
Antalya'da oyunu kullanan Bakan Çavuşoğlu: İkinci tura da iyi hazırlandık Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Seçimi 2'nci oylaması için oy kullandıktan "İkinci tura da iyi hazırlandık. Tabii iki aday iyi çalıştı. Demokratik olgunluk içinde geçen seçimler, aslında tüm dünyaya da bir ders verdi" dedi.
28.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Bey ile pazarlık yapmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT ortak yayınında gündemin merak edilen başlıklarını değerlendirdi. Sinan Oğan'ın ikinci tur desteğini de yorumlayan Erdoğan, "Sinan Bey ile aramızda pazarlık olmadı. Muhalefet bu tür şeyler üzerinde spekülatif arayışlara girerler. Böyle bir talep olmadı." ifadelerini kullandı. "2. turda da milletim bu oyuna gelmeyecek gerekeni yapacaktır." diyen Erdoğan "Kılıçdaroğlu, iş 2. tura kalınca milliyetçiliğin önemini anladı. Milliyetçilerin adresi bellidir, Cumhur İttifakı'dır." diye konuştu.
22.05.2023 Gündem
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı
Yeni anayasanın şifreleri belli oldu! Halk vetosu ve referandum talep etme hakkı Cumhurbaşkanlığı’nda yürütülen ve mevcut politika kurullarının faaliyetleri ve hedeflerini içeren çalışmada, seçimlerden sonra gündeme gelmesi beklenen “yeni anayasanın” şifreleri de yer aldı.
5.05.2023 Gündem
Şentop: Bugün de başkanlık sistemi tartışılıyor,  sanki yeni bir konuymuş gibi
Şentop: Bugün de başkanlık sistemi tartışılıyor,  sanki yeni bir konuymuş gibi Üsküdar'da gençlerle bir araya gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, "Bugün de başkanlık sistemi tartışılıyor ya, bu sanki yeni bir konuymuş gibi… 3-5 yılın konusuymuş gibi algılanıyor. Halbuki öyle değil. 1988 yılında biz bu konuyu kapak yapmışız. O tarihlerde bir partinin il başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, ondan da görüş almışız. O da diyor ki, Türkiye için en uygun hükümet sistemi, başkanlık sistemidir diyor" dedi
4.02.2023 Gündem
AK Parti'li Kurtulmuş'tan 'seçim' açıklaması: Biraz öne alınabilir
AK Parti'li Kurtulmuş'tan 'seçim' açıklaması: Biraz öne alınabilir AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Seçim ne zaman yapılacak?" sorusuna, "Belki zorunluluklar nedeniyle seçim biraz öne alınabilir. Biraz öne alınması bunun erken seçim olacağı anlamına gelmez" yanıtını verdi.
14.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu çerçevesinde ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak, "200 rehinenin takası konusunda mutabakat sağlandı. Bu güzel bir gelişme. Çünkü bu rehinelerle birlikte orada çok çok önemli bir adım atılmış oluyor." ifadelerini kullandı. F-16 konusuna da değinen Erdoğan, "F-16 konusunda eğer biz Amerika’dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız." açıklamasında bulundu. Öte yandan Erdoğan, Avrupa Birliği'ne "Hesap verecek değiliz" diyerek tepki gösterdi.
20.09.2022 Siyaset
Muharrem İnce: Dolar 4 lirayken aday olmayanlar, 18 lirayken oluyor
Muharrem İnce: Dolar 4 lirayken aday olmayanlar, 18 lirayken oluyor Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, NATO'nun Türk demokrasisinin bekçisi ve güvencesi olduğuna inanmadığını belirterek, “NATO'ya karşı kendimizi korumak için NATO üyeliğimiz gereklidir. Bizim demokrasimizin güvencesi milletimizdir, anayasamızdır, TBMM'dir" dedi. Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusuna da değinen İnce, "Dolar 4 lirayken aday olmayanlar, 18 lirayken oluyor" dedi.
31.07.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili tartışmalara son noktayı koydu Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ağrı'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 seçimlerindeki adaylığına yönelik tartışmalara da değindi. Bozdağ, "2023’te yapılacak seçim Cumhurbaşkanımızın ikinci seçimi olacaktır. Yürürlüğü açıkça yazıyor." ifadelerini kullandı.
25.06.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye’ye yeni bir anayasa gereklidir
TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Türkiye’ye yeni bir anayasa gereklidir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye’ye yeni bir anayasanın gerekli olduğunu belirterek, “İçerikten bağımsız olarak tamamen, halkın serbest oylarıyla seçilmiş parlamentonun bir anayasa yapması gerekiyor. Türkiye bunu hak ediyor şu andaki anayasa ne kadar değişiklikler yapılmış olsa da askeri dönemde yapılmış bir anayasa” dedi.
9.05.2022 Gündem
Millet İttifakı'nda kriz! Meral Akşener'in önerisi dengeleri değiştirdi
Millet İttifakı'nda kriz! Meral Akşener'in önerisi dengeleri değiştirdi Millet İttifakı'nda adaylık krizi devam ediyor. Peş peşe hamleler yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylık plana suya düştü. İYİ Parti lideri Akşener'in isimsiz cumhurbaşkanı adayı önerisi ittifakta dengeleri değiştirdi.
17.03.2022 Siyaset
Erken seçim ile ilgili son dakika açıklaması! TBMM Başkanı duyurdu
Erken seçim ile ilgili son dakika açıklaması! TBMM Başkanı duyurdu TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Erken seçim tartışmalarının eski hükümet sisteminin alışkanlıkları olduğunu belirten Şentop, 'O dönemde parlamento herhangi bir çoğunlukla seçim kararı alabiliyordu. Seçime gitmek için de birçok sebep vardı. Bunlardan hareketle seçim tartışmaları olurdu eskiden. Yeni anayasa değişikliği sonrası yeni hükümet sisteminin erken seçimi içinde bulundurmadığını belirtmek isterim.' dedi. Muhalefetin 'parlamenter sisteme geçilecek' tartışmasıyla ilgili ise Şentop, 'Seçimden önce mümkün değil. Seçime bununla girilecek. Seçilen Cumhurbaşkanı bu sisteme göre ülkeyi yönetecek.' ifadelerine yer verdi.
29.01.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan ‘Başkanlık Sistemi’ açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop’tan ‘Başkanlık Sistemi’ açıklaması Sanat, tarih ve kültür konulu Beyoğlu Sohbetleri’nin bu ayki konuğu TBMM Başkanı Mustafa Şentop oldu. Programda, başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şentop, “Vesayetçi sistemi tasfiye etmenin yolu, dışarıdan müdahaleyle hükümet kurup, düşürmeyi engellemek, hükümeti doğrudan milletin seçmesini sağlamaktır. İşte bu yeni getirdiğimiz sistemin temel özelliği budur. Bu sistemde müdahale edip, hükümet yıkma veya kurdurtma imkanı yok” dedi.
22.01.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan gazeteci Hasan Karakaya'nın anma programında konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan gazeteci Hasan Karakaya'nın anma programında konuştu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kalemşörler cumhuriyet mitinglerinden, gezi olaylarına, 17-25 Aralıka, 15 Temmuz darbe girişimine kadar demokrasimize yönelik tüm girişimlerde tetikçilik yapmaktan geri durmadı. Gün oldu çapulcuları savundular, gün oldu teröristlere sözcülük ettiler, gün oldu Türkiyeyi karaladılar, gün oldu yabancı güçlere ülkemize müdahale çağrısı yaptılar. Ama her seferinde gizlemeye çalıştıkları faşist karakterlerini ellerine geçirdikleri ilk fırsatta ortaya dökmekten çekinmediler. 2023e giden süreçte medyamızın bu iç hesaplaşmayı da yapacağına, bu habis zihniyetten kendisini bir an önce kurtaracağına inanıyorum" dedi.
31.12.2021 Siyaset
Meclis Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması
Meclis Başkanı Şentop'tan erken seçim açıklaması Son dakika haberi... TBMM Başkanı Mustafa Şentop Genel Kurul'da meydana gelen olayların üzüntü verici olduğunu belirterek, "Tablo, görüntü hoş değil. Herkesin meclis içtüzüğü hükümlerine uyması gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi. Erken seçim tartışmalarıyla ilgili de konuşan Şentop, "Erken seçim tartışmalarını çok gereksiz buluyorum. Siyasi bir taleptir, mantığı yok" ifadelerini kullandı.
11.12.2021 Siyaset
Millet İttifakı'nda işler iyice karıştı! Şimdi de Popstar Tarkan krizi!
Millet İttifakı'nda işler iyice karıştı! Şimdi de Popstar Tarkan krizi! Millet İttifakı'nda her gün bir kriz patlat veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte adaylık hesapları kızışıyor. İttifak'ta şimdi de popstar krizi ortaya çıktı.
22.11.2021 Siyaset
Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti
Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a veda ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, "Sayın Merkel ile ikili diyaloğumuz bölgesel konuların çözüme kavuşturulmasında da rol oynadı. Her zaman çözüm odaklı bir lider oldu" dedi. Merkel ise, 'Almanya'da doktor, bilim adamı, akademisyen olarak çalışan anne babaları göçmen Türk insanlar var. Örnek teşkil eden kariyerleri olduğunu gördük. Bu örneklerden biri de Uğur Şahin ve Özlem Türeci.' dedi
16.10.2021 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' açıklaması
TBMM Başkanı Şentop'tan 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' açıklaması TBMM Başkanı Mustafa Şentop, güçlendirilmiş parlamenter sistemin, parlamentoyu güçlendiren değil, hükümeti, yürütmeyi güçlendiren bir sistem olduğunu belirterek, "Bugün zaten güçlendirilmiş bir yürütme var. Güçlendirilmiş yürütmeden şikayetçi olup da dönüp dolaşıp yürütmeyi güçlendiren bir sistem önerisinde bulunmayı biraz ilgi çekici buluyorum." dedi.
14.10.2021 Gündem
Muharrem İnce'den CNN TÜRK'te flaş açıklamalar
Muharrem İnce'den CNN TÜRK'te flaş açıklamalar Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünde gerçekleşen Tarafsız Bölge programında soruları yanıtladı. "Cumhur İttifakı’nın yanında değiliz, ortak aday olmamalı" sözlerine yer veren Muharrem İnce, "Erdoğan 50 + 1 alırsa hepimiz gidelim" ifadelerini kullandı.
13.10.2021 Siyaset
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan CHP'ye mesaj! Cumhurbaşkanı adayı gibi dolaşıyor...
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan CHP'ye mesaj! Cumhurbaşkanı adayı gibi dolaşıyor... CHP ile İYİ parti arasındaki gerginlik siyasi kulislerde dolaşmaya başladı. Liderlerden gelen peş peşe mesajlarda da adeta soğuk savaş rüzgarları esiyor. Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun üç ili gezmesi CHP'ye bir mesaj olarak algılandı.
12.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ters kroşe
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na ters kroşe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu CHP’nin kırmızı çizgisi olan Anayasa’nın değişmez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez olan ilk dört maddesi üzerinden hedef aldı.
8.10.2021 Siyaset
Binali Yıldırım: Yeni sistem arayışı zaman israfıdır
Binali Yıldırım: Yeni sistem arayışı zaman israfıdır AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, başkanlık sisteminin uygulaması görüldükçe kendisini geliştireceğini belirterek, "Türkiye bununla yoluna devam edecek. İyinin daha iyisi vardır. Mükemmel, iyinin düşmanıdır. Dolayısıyla yeni sistem arayışına gitmek zaman israfıdır" dedi.
1.10.2021 Siyaset
Rusya dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PKK/YPG ve F-35 tepkisi
Rusya dönüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye PKK/YPG ve F-35 tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Soçi'de Rus mevkidaşı Putin ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası İdlib'de geri adım atılmayacağını, mutabakatın sürdüğünü belirtti. Erdoğan Afganistan, Karabağ ve ABD konularında da önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "PKK/YPG, ABD'de Beyaz Saray'da ağırlandı. Burada da bunlara ilgi, maalesef ileri derecede. Malum Amerikalı McGurk denilen bir adam var. Bu adam terör örgütlerinin adeta sevk ve idaresini yapıyor" açıklamasını yapan Erdoğan, ABD ile F-35 sorununa ilişkin, "Ya uçaklarımızı verecekler ya da parayı verecekler" dedi.
30.09.2021 Siyaset
Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığı mesaisi! Akşener, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu...
Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığı mesaisi! Akşener, Kılıçdaroğlu, İmamoğlu... Millet İttifakı'nda cumhurbaşkanlığı adaylığı için mesai başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu' ve İYİ Parti lideri Meral Akşener'den peş peşe hamleler geldi.
13.09.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Başkanlık Sistemi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başkanlık sistemi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.