Gazete Vatan Logo

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazeteci Hasan Karakaya'nın anma programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kalemşörler cumhuriyet mitinglerinden, gezi olaylarına, 17-25 Aralıka, 15 Temmuz darbe girişimine kadar demokrasimize yönelik tüm girişimlerde tetikçilik yapmaktan geri durmadı. Gün oldu çapulcuları savundular, gün oldu teröristlere sözcülük ettiler, gün oldu Türkiyeyi karaladılar, gün oldu yabancı güçlere ülkemize müdahale çağrısı yaptılar. Ama her seferinde gizlemeye çalıştıkları faşist karakterlerini ellerine geçirdikleri ilk fırsatta ortaya dökmekten çekinmediler. 2023e giden süreçte medyamızın bu iç hesaplaşmayı da yapacağına, bu habis zihniyetten kendisini bir an önce kurtaracağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gazeteci Hasan Karakaya'nın anma programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefatının 6. Yıl Dönümünde gazeteci Hasan Karakaya  için düzenlenen anma programına katıldı. Haliç Kongre Merkezindeki programa Cumhurbaşkanı Erdoğanın yanı sıra Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanvekili ve Eski TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş katıldı.

Erdoğan programda yaptığı konuşmasında, "Esas mesele şan, şöhret makam sahibi olmak değildir. Mesele milletimizin Allah razı olsun duasına layık olma. Mesele bu fani dünyada adam gibi yaşamak, son nefesimizi de bir Müslüman olarak vermektir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, salonda bulunan gençlere seslenerek, "Gençler Hasan Ağabeyinizi iyi tanıyın, bunun hakkını TÜGVA olarak dört dörtlük verin" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üç kuruşluk dünya menfaati için zulmü alkışlayanlardan, darbecilere şirin görünmek uğruna bırak git çağrısı yapan korkaklara prim vermemiş, gazeteciliğin haysiyetini son nefesine kadar korumuştur. Ne söylemişse, ne söyleyecekse hesapsız söylemiş, ucu nereye varacak diye hesaplamamış, korkmamış, sinmemiş, adam gibi adam olmuştur" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ANA MUHALEFET, ONLARIN HEPSİ HASAN KARDEŞİMİN ARKASINDAN NAL TOPLAR NAL
Erdoğan, "Cumhuriyet mitinglerinde, gezi olaylarına, 17-25 Aralık girişiminde, çukur terörüne kadar Türk demokrasisine yönelik tüm saldırılara cesur duruşu ve güçlü kalemiyle milletin mücadelesine koşulsuz destek verdi. Türkiyenin önünü açacak, milli iradeyi güçlendirip, vesayeti geriletecek, ekonomik bakımdan ülkemizi hak ettiği yerlere taşıyacak her türlü adıma sahip çıktı, hamleyi teşvik ve takdir etti. Özellikle başkanlık sistemi ile ilgili söyledikleri Hasan Karakayanın siyasi ufkunu ve vizyonunu göstermesi açısında son derece mühimdir. Hani şimdi muhalefet var ya, ana muhalefet, onların hepsi Hasan kardeşimin arkasından nal toplar nal. Hasan Karakaya dobra bir kalem olmasının yanı sıra gazeteci kılıklı terör sevicilerine ve tetikçilerine eyvallah etmeyen bir polemik ustasıydı. Fikir, sanat ve yayın hayatımıza musallat olan bu alanı kendi tapulu malı gibi gören zorbaların maskesini düşüren gerçek bir muharrirdi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Gazetecilik ve köşe yazarlığı gibi bilgi, birikim, tecrübe yanında mangal gibi yürek de gerektiren melekelerde Hasan kardeşimizin eksikliği gün geçtikçe daha fazla hissediliyor. Burada sizlerle acı da olsa bir hakikati paylaşmak istiyorum; 2002den itibaren Türkiyede gerçekten tarihi bir dönüşüme imza attık. Tek parti zihniyetinin her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler vasıtasıyla milletin iradesine vurduğu prangaları tek tek parçaladık. 28 Şubat müdahalesinin ürünü olan anti demokratik düzenlemelere ve uygulamalara, muhalefete rağmen hamdolsun son verdik. 10 yıllardır Demoklesin kılıcı misali milletin tepesinde duran ne varsa, milletimizle birlikte hepsini tarihin çöp sepetine attık. Bunların yanı sıra siyaset müessesesinin eski Türkiye bakiyesi vesayet kurumlarıyla ve darbeci gelenekle hesaplaşmasını da sağladık. Millete parmak sallayanlar vardı ya; millete parmak sallayanlar, milli iradeyi yok sayanlar, milletin vermediği yetkiyi kullanmaya heveslenenler bizim dönemimizde önce milletimizin vicdanında, sonra da bağımsız Türk mahkemelerinde mahkum oldular" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, "Her ne kadar CHP içinde 27 Mayısı övenler, 28 Şubatı savunanlar, darbecilere alkış tutanlar, iktidarı sandık yerine yabancı güç odaklarına şirinlik yapmakta arayanlar, milletin inancıyla ve değerleriyle kavga edenler çıksa da, artık bunların hiçbir hükmü kalmamıştır. Milletimiz bu kifayetsiz muhterislere gücün, yetkinin ve egemenliğin bila kaydü şart kendisinde olduğunu son 20 yıldaki 15 seçimin her birinde açıkça göstermiştir" şeklinde konuştu.

"BU HABİS ZİHNİYETTEN KENDİSİNİ BİR AN ÖNCE KURTARACAĞINA İNANIYORUM"
Erdoğan, 15 Temmuza dikkat çekerek, "Basın yayın dünyamızda darbeci zihniyetle basın camiamızda samimi bir hesaplaşma yapılamadı. O günlerde gazete manşetlerinde darbeciler adına siyasete ihtar çekenleri, korundu, kollandı, hiçbir şey olmamış gibi pişkince köşe başlarını işgal etmeyi sürdürdü. Bu kalemşörler cumhuriyet mitinglerinden, gezi olaylarına, 17-25 Aralıka, 15 Temmuz darbe girişimine kadar demokrasimize yönelik tüm girişimlerde tetikçilik yapmaktan geri durmadı. Gün oldu çapulcuları savundular, gün oldu teröristlere sözcülük ettiler, gün oldu Türkiyeyi karaladılar, gün oldu yabancı güçlere ülkemize müdahale çağrısı yaptılar. Ama her seferinde gizlemeye çalıştıkları faşist karakterlerini ellerine geçirdikleri ilk fırsatta ortaya dökmekten çekinmediler. 2023e giden süreçte medyamızın bu iç hesaplaşmayı da yapacağına, bu habis zihniyetten kendisini bir an önce kurtaracağına inanıyorum. Ülkemiz, milletimiz adına içten bir temenni olarak burada özellikle bunu ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı