Başağrısı

Başağrısı

Son dakika başağrısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başağrısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başağrısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başağrısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başağrısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 başağrısı haberi bulunmuştur. Tüm başağrısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
Pandemide iki katına çıktı! Tüm dişlerini çektirenler var
Pandemide iki katına çıktı! Tüm dişlerini çektirenler var Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi İnme Merkezi Sorumlusu Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülfikar Arlıer, tansiyon, beyin tümörü, beyin kanaması ve son dönemde koronavirüs gibi belirli bir hastalığa bağlı olarak gelişen ikincil baş ağrılarında pandemi dönemiyle birlikte artış yaşandığını belirterek, günlük poliklinik başvurularının 2 kat artıp, yüzde 30'lara ulaştığını bildirdi. Özellikle nevralji olarak adlandırılan 3'üncü tip baş ağrılarında tedaviye cevap vermemesi durumunda tüm dişlerini çektiren, hatta intihara giden vakalarla karşılaştıklarını bildiren Prof. Dr. Arlıer, kişilerin dikkat etmesi gereken hayati belirtileri anlattı.
26.02.2021 Sağlık
Menopoz sürecinde 3 kadından biri duygusal değişim yaşıyor
Menopoz sürecinde 3 kadından biri duygusal değişim yaşıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Hulusi Göktuğ Gürer, menopoz döneminde yaşanan değişimler ve sorunların yalnızca kadınları değil, ailelerini, iş çevrelerini ve genel olarak toplumu ilgilendirdiğini kaydederek, "Kadınların bu dönemi daha rahat ve sorunsuz geçirebilmesini sağlamak amacıyla, eşlerinin, çocuklarının, sağlık çalışanlarının ve tüm toplumun desteğine ihtiyaçları var” dedi.
11.01.2021 Sağlık
Prof. Dr. Özlenen Özkan yaptırdığı korona aşısının yan etkisini açıkladı!
Prof. Dr. Özlenen Özkan yaptırdığı korona aşısının yan etkisini açıkladı! İki doz aşı yapılan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan "İlk dozda bir günlük bir baş ağrım oldu ama ikinci dozda çok ciddi bir yan etkisi olmadı. Ağrının nedenini bilemiyoruz aşıdan mıydı psikolojik miydi? Ben de sonuçlarını merakla bekliyorum. Aşı çalışmaları bizim için çok önemli çünkü tek umudumuz aşı. Herhangi bir ilaç maalesef bulunamadı" dedi.
8.12.2020 Corona Virüsü
Pfizer aşısının yan etkileri nelerdir? Pfizer aşı gönüllüleri anlattı!
Pfizer aşısının yan etkileri nelerdir? Pfizer aşı gönüllüleri anlattı! ABD merkezli ilaç firması Pfizer'in koronavirüs aşısı ile ilgili yeni açıklamalar ve gelişmeler devam ediyor. Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin, eşi Özlem Türeci ile çalışan BioNTech şirketi ve Pfizer şirketi tarafından geliştirilen aşının yüzde 90'dan fazla başarı sağladığı ortaya çıkınca, aşı hakkıdaki araştırmalar da arttı. Aşı hakkında yapılan araştırmalarda en merak edilen yan etkiler oldu. Pfizer koronavirüs aşısının yan etkileri olduğundan bahseden gönüllüler, aşı sonra neler hissettiklerini anlattı. Pfizer aşısının yan etkileri nelerdir? Pfizer aşı gönüllüleri anlattı…
11.11.2020 Gündem
Yedikleriniz migren atağını tetikleyebiliyor
Yedikleriniz migren atağını tetikleyebiliyor Nöroloji Uzmanı Uzm.Dr.Özden Mengü, migren hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Mengü, bazı yiyecekler, duygusal veya fiziksel stres, hormon düzeylerindeki değişikliklerin migren atağını tetikleyeceğine dikkat çekti.
2.11.2020 Sağlık
'Lejyoner hastalığı'na dikkat
'Lejyoner hastalığı'na dikkat Bir tür zatürre olan ‘Lejyoner hastalığı’ndan korunmak için hijyen kurallarını dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. M. Kadir Göktürk, "İçinde bulunduğumuz sıcak havalar göz önüne alındığında Covid-19 tedavisi sonrasında yaşam alanlarında klima olanların, klima bakımlarına önem vermeleri, havuz, kaplıca gibi lejyonella riski bulunan mekanlardan kaçınmaları gerekmektedir” dedi.
8.07.2020 Sağlık
Çin'de ortaya çıkan Bubonik (Hıyarcıklı) veba nedir, nasıl bulaşır? Bubonik veba neden olur? Bubonik veba (Hıyarcıklı veba) tedavisi ve belirtileri!
Çin'de ortaya çıkan Bubonik (Hıyarcıklı) veba nedir, nasıl bulaşır? Bubonik veba neden olur? Bubonik veba (Hıyarcıklı veba) tedavisi ve belirtileri! Çin’de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüsten Çin’de yeni bir hastalık türü ortaya çıktı. Sağlık yetkilileri, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde bir kişide hıyarcıklı veba görüldüğünü açıkladı, uyarı seviyesi yükseltildi. Geçmişte çiğ dağ sıçanı etinden bulaştığı bilinen hastalık konusunda yetkililerden uyarı geldi. Çin'in İç Moğolistan Özerk Bölgesi’nde yer alan ve ‘bubonik veba’ olarak da bilinen bubonik veba nedir?
6.07.2020 Gündem
Erkekler daha fazla horluyor
Erkekler daha fazla horluyor Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr Bahadır Baykal, Horlamanın, sosyal bir sorun gibi gözükse de insan sağlığını da önemli derecede tehdit ettiğini, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesinde de ciddi kayıplara neden olduğunu belirtti.
2.04.2020 Sağlık
Sıtma neden olur? Sıtmanın belirtileri nelerdir? Sıtma ilacı Meflokin corona virüsü tedavisinde mi kullanılıyor?
Sıtma neden olur? Sıtmanın belirtileri nelerdir? Sıtma ilacı Meflokin corona virüsü tedavisinde mi kullanılıyor? Rusya Federal Biyomedikal Ajansı (FMBA) tarafından yayınlanan bir iddiaya göre, yeni tip Corona Virüsü tedavi edecek ilacı geliştirildi. Yapılan açıklamada, FMBA'nın yeni tip koronavirüsü tedavi etmek üzere sıtmaya karşı kullanılan Meflokin bazlı yeni ilacı tanıttığı belirtildi. Meflokin bazlı ilaçların sıtma tedavisinde kullanıldığının ortaya çıkmasından sonra sıtma hastalığı merak edilemeye başlandı. Peki sıtma neden olur? Sıtma virüsü nasıl ortaya çıkar, belirtileri nelerdir?
28.03.2020 Gündem
Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür?
Şarbon hastalığı nedir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür? Yenişehir’de mezbahada kesilen büyükbaş danada şarbon hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine mezbaha ve hayvan pazarı en az 15 gün müddetle kapatılırken, hayvanın geldiği ilçeye bağlı Günece köyüne hayvan giriş çıkışlarının yasaklandığı belirtildi. Yetkililer, kesilen hayvanda şarbon hastalığı çıkmasının hemen ardından Günece ve civar köylerde hayvanlara şarbon aşısı yapmaya başladı. Bursa’da ortaya çıkan şarbon haberinden sonra şarbon hastalığı araştırması alevlendi. Şarbon hastalığı nedir, belirtileri nelerdir? Şarbon hastalığı insandan insana geçer mi, hangi hayvanda görülür? Sorularına cevap aranıyor.
15.02.2020 Gündem
Çikolata ve peynir çocuklarda migren yapabilir
Çikolata ve peynir çocuklarda migren yapabilir Çocukların yaklaşık yüzde 8’inde görülen migrenin yiyecekler ile tetiklendiğini ifade eden Doç. Dr. Yasemin Topçu “Çocuklukta migreni tetikleyen besinlerin başında çikolata ve peynir geliyor. Portakal, mandalina gibi narenciye ürünlerinin yanı sıra baharatlı yiyecekleri de tüketirken dikkatli olmalısınız” dedi.
17.12.2019 Sağlık
Çocuklarda ağız kokusuna dikkat
Çocuklarda ağız kokusuna dikkat Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, erişkinlerde çok iyi bilinen ‘‘Sinüzit’’ hastalığın çocuklarda da sık rastlanan önemli bir hastalık olduğunu belirtti. Baykal, hastalığın çoğu kez gözden kaçırılarak ihmal edilebildiğini söyledi.
25.08.2019 Sağlık
Horlama erkeklerde daha sık görülüyor
Horlama erkeklerde daha sık görülüyor Kulak Burun ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op Dr Bahadır Baykal, “Horlama, sosyal bir sorun gibi gözükse de insan sağlığını da önemli derecede tehdit ediyor, tedavi edilmediği takdirde yaşam kalitesinde de ciddi kayıplara neden oluyor” dedi.
8.06.2019 Sağlık
Frengi hastalığına dikkat
Frengi hastalığına dikkat Op. Dr. Filiz Tosun Çataklı, Frengi hastalığına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
30.03.2019 Sağlık
Doktor gıdalar
Doktor gıdalar ABD’de sağlıklı yaşamın sırlarını öğrenmek isteyenlerin takip ettiği Dr. Mehmet Öz’ün yeni kitabı Food Can Fix It (Gıdalar Tamir Eder) çok satan kitaplar listesinde. Dr. Öz gıdaların iyileştirme gücüne dikkat çekiyor.
13.01.2018 Arşiv
Sedat Peker hakkında flaş karar!
Sedat Peker hakkında flaş karar! Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Sedat Peker'in zorla getirilmesine karar verildi.
29.09.2021 Gündem
Cinsel ilişki sonrası başınız ağrıyorsa dikkat!
Cinsel ilişki sonrası başınız ağrıyorsa dikkat! Seks sonrası başağrısına dikkat! İngiltere'de yaşanan bir olay, durumun vahametini gözler önüne serdi. 43 yaşındaki bir kadın, cinsel ilişkiden sonra beyin kanaması geçirerek felç oldu.
26.06.2017 Sağlık
Baş ağrısının nedeni D vitamini eksikliği olabilir
Baş ağrısının nedeni D vitamini eksikliği olabilir D vitamini eksikliği bulunan yetişkinlerde kronik gerilim tipi başağrısı görülme sıklığının araştırıldığı çalışma, D vitamini eksikliği olanlarda baş ağrısının 17 kat fazla görüldüğünü ortaya koydu.
20.06.2017 Sağlık
Baş ağrısı çektikten 2 gün sonra hayatını kaybetti!
Baş ağrısı çektikten 2 gün sonra hayatını kaybetti! ABD’nin Kuzey Karolina eyaletinde yaşayan dört çocuk annesi Charlotte'un migren ağrıları ona bir şeyi farkettirmedi ve bundan dolayı baş ağrısı yüzünden 42 yaşına tam 2 gün kala tüm sevenlerini yasa boğdu.
17.05.2017 Dünya
Migren ağrısına yeni tedavi!
Migren ağrısına yeni tedavi! Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 13 ülkede eş zamanlı yürütülen migren aşısı araştırmalarının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
26.04.2017 Sağlık
Son beş yıl içinde ayak numaranızda artış olduysa dikkat!
Son beş yıl içinde ayak numaranızda artış olduysa dikkat! Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ersin Erdoğan, dev hastalığının teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında önemli bilgiler verdi.
9.03.2017 Sağlık
Migrenliler için ağrısız oruç tutmanın yolları
Migrenliler için ağrısız oruç tutmanın yolları Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Sevda Dağcıoğlu, oruç tutacak kronik migren hastaları için çok önemli uyarılarda bulundu. İşte migrenliler için ağrısız oruç tutmanın 8 yolu...
17.05.2018 Arşiv
Migren kadınlarda 2 kat daha fazla
Migren kadınlarda 2 kat daha fazla Migrenin kadınlarda erkeklere göre 2 kat daha fazla görüldüğü belirtildi...
3.02.2016 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Başağrısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başağrısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.