Baş Dönmesi

Baş Dönmesi

Son dakika baş dönmesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baş dönmesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baş dönmesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baş Dönmesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baş dönmesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.089 baş dönmesi haberi bulunmuştur. Tüm baş dönmesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar
Afrika'dan geliyorlar! Kene hastalığıyla karşı karşıyalar Afrika'dan göç eden doğu cılıbıtı kuşunda kene tespit edildiğini söyleyen Uzman veteriner hekim ve kuş gözlemcisi Gökçe Coşkun, havanın ısınmaya başlamasıyla kene vakalarının görülmeye başlandığını söyledi. Coşkun, "Doğu cılıbıtı, Güney Afrika'dan Hazar Denizi'ne, hatta Finlandiya'ya kadar görülebiliyor. Göç ederken üzerindeki bu kene de onunla göç ediyor" dedi.
18.04.2024 Gündem
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı
Havana sendromunun sırrı çözülüyor, Dünyanın merakla beklediği rapor yayınlandı İlk kez Küba'da tespit edildiği için 'Havana Sendromu' olarak da bilinen hastalık ile ilgili gündeme adeta bomba gibi düşen bir iddia geldi. Bağımsız Rus yayın kuruluşu The Insider ve CBS tarafından yayınlanan ortak bir araştırma Birim 29155 olarak bilinen Rus askeri istihbarat birimini işaret etti.
1.04.2024 Dünya
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Trabzonspor'a Onuachu'dan kötü haber! İşte geri dönüş tarihi
Trabzonspor'a Onuachu'dan kötü haber! İşte geri dönüş tarihi Trabzonspor'un Başakşehir ile oynadığı maçta sakatlanan Paul Onuachu, bir ay sahalardan uzak kalacak.
1.03.2024 Trabzonspor
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...
Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları... Dumanlı kuvars taşı, diğer adı ile smoky quartz olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda zafer taşı ya da rüya taşı olarak da adlandırılır.
2.02.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Vertigo Nasıl Geçer? Vertigo Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Vertigo Nasıl Geçer? Vertigo Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Vertigo, genellikle baş dönmesi olarak tanımlanan bir hareket ya da dönme hissidir. Baş dönmesi ile aynı şey değildir. Vertigolu kişiler, gerçekten dönüyormuş ya da hareket ediyormuş gibi veya dünya etraflarında dönüyormuş gibi hissederler.
17.01.2024 Sağlık
Omar Colley ve Ali Sowe ölümden döndü! Gambiya Milli Takım uçağında korku dolu anlar: Beşiktaş'tan açıklama geldi
Omar Colley ve Ali Sowe ölümden döndü! Gambiya Milli Takım uçağında korku dolu anlar: Beşiktaş'tan açıklama geldi Süper Lig'de oynayan iki yıldız oyuncu ölümden döndü. Afrika Uluslar Kupası için Gambiya ile Fildişi Sahili'ne giderken Omar Colley ve Ali Sowe adeta ölümden döndü. Uçakta birçok futbolcu baygınlık geçirdi.
11.01.2024 Beşiktaş
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Bulantısı Nasıl Geçer? Mide Bulantısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide bulantısı sorunu çeşitli durumlarda meydana gelmektedir. Hastalık ya da havasız ortam bu durumu en çok tetikleyen olaylardan biridir. Halsizlik ve baş dönmesi gibi etkilerinin de bulunması kişilerin kendilerini daha kötü hissetmelerine yol açmaktadır.
8.01.2024 Sağlık
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kulak Ağrısı Nasıl Geçer? Kulak Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kulak ağrısı genellikle kaşıntı, baş dönmesi ya da iştah kaybı ile kendini belli eder. Çene, baş ve kulak bölgesindeki ağrılar da kulak ağrısının nedenlerinden sayılabilir. 
4.01.2024 Sağlık
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı?
Pıhtı atma salgını nedir? Yeni bir salgın mı var, salgın hastalık mı başladı? Yönetmen Sadullah Celen’in pıhtı atması nedeniyle hayatını kaybetmesi, avukat Celal Ülgen beynine pıhtı atması sonucu felç geçirmesi,  Milletvekili Sırrı Süreyya Önder pıhtı atması sonrası rahatsızlanmasının ardından sosyal medyada pıhtı atma salgını iddiaları dolaşıma girdi. Vatandaşlar Pıhtı atma salgını nedir, sorusuna yanıt ararken yeni bir salgın mı var mı sorusuna sormaya başladı.
4.01.2024 Sağlık
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ölüme götürebilir
Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ölüme götürebilir Tekirdağ'da, sahte içkiden zehirlenen 12 kişinin öldüğü, 20 kişinin tedavi edildiği Çorlu Devlet Hastanesi'nin Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, yılbaşı öncesi sahte içki kullanımının ölüme götürebileceğini söyleyerek, "Kişiler sahte alkolün oluşturduğu toksik etkiler ile sarhoşluğu birbirine karıştırabiliyorlar. Baş dönmesi, görmede bulanıklık gibi nedenlerden dolayı alkol tüketen kişinin bunu ayırt etmesi zor, ancak çevresindeki kişiler bunu algılayabilir" dedi.
27.12.2023 Gündem
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir?
Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor? Anestezi ketamin nedir? "Friends" dizisindeki "Chandler Bing" rolüyle tanınan 54 yaşındaki ABD'li oyuncu Matthew Perry'nin otopsi sonuçları, oyuncunun ölüm sebebinin anestezik ketamin kullanımı ardından havuzda boğulma olduğunu gösterdi. Peki, Ketamin nedir, ne için kullanılır? Ketamin ilacı nedir, ketaminin akut etkileri ne oluyor?
16.12.2023 Sağlık
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
Beşiktaş-Bodo Glimt (Maç özeti)
Beşiktaş-Bodo Glimt (Maç özeti) Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bugün Bodo Glimt'i ağırladı. Beşiktaş, evinde Norveç temsilcisine 2-1 mağlup oldu.
9.11.2023 Beşiktaş
Deprem sonrası sayı ikiye katlandı! 'Etkisi 2 yıl sürebilir'
Deprem sonrası sayı ikiye katlandı! 'Etkisi 2 yıl sürebilir' Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği'nden Doç. Dr. Talih Özdaş, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından iç kulaktaki kristallerin oynaması sonucu kişinin baş dönmesi yaşamasına neden olan vertigo hastalığının normal zamanlara göre 2 kat arttığını söyledi. Doç. Dr. Özdaş, genellikle psikolojik nedenlere bağlı tansiyon ya da şekerin düşmesi sonucu vertigo gibi baş dönmesi hissi yaşatan dizziness hastalığında da aynı oranda artış olduğunu belirterek, "Literatürde artçı sarsıntıların sıklığı ve hissedilmesine bağlı olarak vertigo ve dizziness şikayetlerinde 1-2 yıl deprem etkisinin sürmesi bekleniyor" dedi.
17.09.2023 Sağlık
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir!
Deniz ve havuz suyuyla temasta sık görülüyor: Kalıcı hasara yol açabilir! Özellikle yaz aylarında deniz ve havuz suyuyla temas sonrası daha sık görülen kulak çınlaması kişinin hayatını olumsuz etkiler. Eğer kısa süre içinde tedavi edilmezse baş dönmesi, baş ağrısı, kalıcı işitme kaybı görülebilir. Bu durumlarda zaman kaybetmeden Kulak Burun Boğaz uzmanına görünmek gerekir.
14.08.2023 Sağlık
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Aşırı su içen kadının sonu korkunç oldu! ‘Ne kadar içerse içsin susuzluğu geçmiyordu'
Aşırı su içen kadının sonu korkunç oldu! ‘Ne kadar içerse içsin susuzluğu geçmiyordu' Aile tatilinin son gününde rahatsızlanan 35 yaşındaki ABD'li kadın ne kadar su içerse içsin susuzluğunun geçmediğini belirterek litrelerce su içti. Tatil dönüşü evinde bayılan kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Doktorlar ölüm sebebinin ' su zehirlenmesi' olduğunu açıkladı.
4.08.2023 Dünya
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor
Elektronik sigara okullara kadar indi! Aromatik ‘puff’ zehir saçıyor Elektronik sigara satışı 2008’den beri yasak. Ama yasağa uyulmuyor. Zararlı kimyasal maddeler içeren aromatik e-sigaralar internette ve piyasada satılıyor. ‘Ölüm tacirleri’, liseli öğrenciler de dahil insanları zehirliyor.
31.07.2023 Sağlık
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi...
Sağlığı etkiliyor, hayatı kabusa çeviriyor! Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi... Toplumda sosyal anksiyete bozukluğunun sık görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Taha Can Tuman, “Sosyal anksiyete bozukluğu olan bireyler, bakışları üzerinde hissettiği ve eleştirileceğini düşündüğü ortamlarda aşırı bir anksiyete yaşar, bir yandan da anksiyete belirtilerinin diğer insanlar tarafından fark edilmesinden ve buna bağlı olarak rezil, gülünç duruma düşmekten korkar. Titreme, artan kalp hızı, terleme, kızarma, sıcak basması, baş dönmesi gibi bedensel belirtilere sık rastlanır” dedi.
26.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Baş Dönmesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baş dönmesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.