Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi

Son dakika Barış için akademisyenler inisiyatifi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Barış için akademisyenler inisiyatifi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Barış için akademisyenler inisiyatifi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barış için akademisyenler inisiyatifi gelişmeleri de dahil olmak üzere 38 barış için akademisyenler inisiyatifi haberi bulunmuştur. Tüm barış için akademisyenler inisiyatifi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktorlar için  yeni meslek örgütü! Düğmeye basıldı
Doktorlar için yeni meslek örgütü! Düğmeye basıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) “anayasa aykırı faaliyet içinde” olduğunu söyleyerek barolara benzer bir yasal düzenlemenin TTB ile ilgili de yapılması için talimat vermesinin ardından AK Parti’de düzenleme hazırlıklarına başlandı. Türkiye’de görev yapan 160 bin hekimin 110 bininin üye olduğu TTB’nin meslek kanununda değişikliğe gidilerek, hekimler için de barolarda olduğu gibi “alternatif meslek örgütü” oluşturmak temel hedef olarak belirlendi.
16.10.2020 Gündem
Üniversitelerden AYM’nin ‘hak ihlali’ kararına tepki
Üniversitelerden AYM’nin ‘hak ihlali’ kararına tepki Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü, Anayasa Mahkemesinin (AYM) "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenle ilgili "hak ihlali" kararına tepki gösterdi. Düzce Üniversitesi yönetiminden, Anayasa Mahkemesi’nin ‘hak ihlali’ kararıyla ilgili yapılan açıklamada, “Akademik bağımsızlıktan, bilimsellikten ve ifade özgürlüğünden uzak, bu tür barış istismarlarına her zaman karşı olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” denildi.
2.08.2019 Gündem
Anayasa Mahkemesi’nden tartışmalı bildiri kararı ile ilgili açıklama
Anayasa Mahkemesi’nden tartışmalı bildiri kararı ile ilgili açıklama Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunun, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" olarak adlandırılan metne imza atan bazı akademisyenlerin, "terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırıldıkları" gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda verdiği hak ihlali kararının gerekçesi yazıldı.
30.07.2019 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nin akademisyenler için "hak ihlali" kararına  tepki
Anayasa Mahkemesi'nin akademisyenler için "hak ihlali" kararına tepki Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada "Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletin terör odaklarına karşı kendi bütünlüğü ile vatandaşlarının can ve mal güvenliğini korumak için yaptığı mücadeleyi itibarsızlaştırmak ile terörle mücadele ettiği için devleti suçlayan açıklamalar yapmak ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez" denildi.
30.07.2019 Gündem
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden tepki
Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nden tepki Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Senatosu tarafından, Anayasa Mahkemesinin (AYM) "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" adıyla hazırlanan metne imza atan akademisyenlerin, terör örgütü propagandası yapma suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda verdiği "hak ihlali" kararına ilişkin, "AYM Genel Kurulu, AİHM ve kendi içtihadının da dışına çıkarak, kabulü mümkün olamayacak tartışmalı bir karar almıştır." değerlendirmesinde bulunuldu.
30.07.2019 Gündem
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden AYM'nin "hak ihlali" kararına  tepki
İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nden AYM'nin "hak ihlali" kararına tepki İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından, "Bildiriyi ifade özgürlüğü olarak gören AYM'yi, somut durum karşısında kişi hak ve özgürlüklerinin sınırlarının neler olduğunu açıklamaya, devletin kendini koruma altına almasının sınırlarını tanımlamaya davet ediyoruz" denildi.
30.07.2019 Gündem
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
Anayasa Mahkemesi'nden tartışmalı karar
Anayasa Mahkemesi'nden tartışmalı karar Anayasa Mahkemesi, "barış bildirisi" olarak adlandırılan metne imza atan akademisyenlerin yaptığı bireysel başvuruda hak ihlali kararı verdi. Türkiye Adalet Araştırmaları Merkezi Başkanı Av. Dr. Mehmet Sarı, Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla ilgili CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada "Meselenin problemli yanları var. Bu bildiriye soruşturma açılması tabii. Karara katılmak mümkün değil." diye konuştu.
26.07.2019 Gündem
Sedat Peker hakkında flaş karar
Sedat Peker hakkında flaş karar Sedat Peker, kendisine ait internet sitesinde yazdığı bir yazıda “Barış için Akademisyenler İnisiyatifi" üyelerini tehdit ettiği gerekçesiyle 11 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davada beraat etti.
13.07.2018 Gündem
İşte Meclis'in yeni yüzleri
İşte Meclis'in yeni yüzleri Meclis’te milletvekili sayısı 550’den 600’e çıktı ve Türkiye Büyük Millet Meclis’ine 24 Haziran ile birlikte dikkat çeken isimler de girmeyi başardı
25.06.2018 Siyaset
Sedat Peker hakkında flaş karar!
Sedat Peker hakkında flaş karar! Kişisel internet sitesinde yazdığı yazıda, "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisini imzalayan akademisyenleri tehdit ettiği gerekçesiyle yargılanan Sedat Peker'in zorla getirilmesine karar verildi.
29.09.2021 Gündem
Yüzüncüyıl Üniversitesin'de deprem: 4'ü profesör 17 akademisyen açığa alındı!
29.09.2021 Gündem
İngiliz akademisyen Stephenson’a beraat
İngiliz akademisyen Stephenson’a beraat Akademisyenlere destek amacıyla geldiği adliyede gözaltına alınan İngiliz uyruklu Christopher Stephenson beraat etti .
29.09.2021 Gündem
O akademisyen beraat etti
O akademisyen beraat etti İngiliz akademisyen Christopher Stephenson, "terör örgütü propagandası yapmak" gerekçesiyle yargılandığı davanın ilk duruşmasında beraat etti.
29.09.2021 Gündem
O akademisyen tutuklandı
O akademisyen tutuklandı Akademisyen Meral Camcı sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
29.09.2021 Gündem
İngiliz akademisyen için ‘sınır dışı’ talebi
İngiliz akademisyen için ‘sınır dışı’ talebi Savcı, tutuklanan akademisyenlere destek için geldiği adliyede gözaltına alınan İngiliz akademisyenin sınır dışı edilmesini istedi
29.09.2021 Gündem
ABD'den çok kritik özerk bölge açıklaması: Tanımayız
ABD'den çok kritik özerk bölge açıklaması: Tanımayız ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt yönetimini tanımayacağını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD’nin Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayacağını, Suriye’nin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi
17.03.2016 Dünya
3 akademisyen gözaltında
3 akademisyen gözaltında “Barış için Akademisyenler İnsiyatifi” bildirisini yayınlayan 4 akademisyenden 3’ü gözaltına alındı. Bir akademisyenin ise yurt dışına çıktığı belirlendi
29.09.2021 Gündem
733 akademisyene terör soruşturması
733 akademisyene terör soruşturması “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı bildiriyi imzalayan 733 akademisyen hakkında dosyalar birleşti ‘terör soruşturması’ başlatıldı
29.09.2021 Gündem
Akademisyenlerin bildirisi hakkında flaş gelişme!
Akademisyenlerin bildirisi hakkında flaş gelişme! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenler hakkında TCK’nın 301. maddesinden soruşturma yapabilmek için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi
29.09.2021 Gündem
Gürsel Tekin hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" fezlekesi
Gürsel Tekin hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" fezlekesi Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisinin imzacılarının gözaltına alınmasına karşı CHP Parti Meclisince hazırlanan bildiriyi okuyan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin hakkında, "Cumhurbaşkanına hakaret" ettiği gerekçesiyle fezleke düzenledi...
29.09.2021 Gündem
Yine akademisyen baskını
Yine akademisyen baskını Bolu’da ’Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ öncülüğünde hazırlanan bildiriye imza attıkları gerekçesiyle gözaltına alınıp serbest bırakılan 3 akademisyene destek için aynı bildiriye imza atan 6 akademisyenden 5’inin evinde dün sabah arama yapıldı.
29.09.2021 Gündem
‘Demokrasiye ağır zarar veriliyor’
‘Demokrasiye ağır zarar veriliyor’ Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine imza koyan akademisyenlerden bazılarının gözaltına alınması ve açılan soruşturmaları eleştirdi.
29.09.2021 Gündem
Akademisyenlerden Sedat Peker’e suç duyurusu
Akademisyenlerden Sedat Peker’e suç duyurusu Güneydoğu’daki operasyonlar için yayınlanan bildiriye imza atan Eskişehirli akademisyenler, Sedat Peker’in ‘Kanınızla duş alacağız’ söylemi için suç duyurusunda bulundu...
29.09.2021 Gündem
Milli şef ve zorbalık CHP kültürüne ait
Milli şef ve zorbalık CHP kültürüne ait CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine dün Başbakan Davutoğlu’ndan tepki geldi. Davutoğlu, “Baskı, milli şef, zorbalık CHP kültürüne aittir” dedi
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barış için akademisyenler inisiyatifi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.