Gazete Vatan Logo

İngiliz akademisyen için ‘sınır dışı’ talebi

Savcı, tutuklanan akademisyenlere destek için geldiği adliyede gözaltına alınan İngiliz akademisyenin sınır dışı edilmesini istedi

İngiliz akademisyen için ‘sınır dışı’ talebi

İstanbul Adalet Sarayı’na getirilen ‘Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’ üyelerine destek vermek için gelen ve önceki gün terör örgütü propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan İngiliz Christopher Stephenson, hakkında soruşturma başlatılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunda ifade verdi. Suçlamaları kabul etmeyen akademisyen serbest bırakıldı. Ama savcılık Stephenson’un sınır dışı edilmesi talebinde bulunduğu öğrenildi. Bu talep İstanbul Valiliği’nin değerlendireceği ve karara Stephenson’un itiraz hakkı bulunduğu kaydedildi.

Stephenson, özel bir üniversitede öğretim görevlisi olduğunu, 25 yıldır Türkiye’de yaşadığını belirterek, “Kızım 13 yaşında ve burada okuyor, eşim de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Serbest bırakıldım ama beni sınır dışı edeceklermiş. Çok korkunç ve yanlış bir şey” dedi. Üzerinden çıkan, “Nevruz’a davet” başlıklı bildirinin HDP İstanbul İl örgütünün resmi daveti olduğunu söyleyen Stephenson, “Ben terör örgütü bildirisi olmadığını, terörü desteklemediğimi, barış istediğimi, hep barış için hareket ettiğimi söyledim” dedi.

Haberin Devamı