Gazete Vatan Logo

İşte Meclis'in yeni yüzleri

Meclis’te milletvekili sayısı 550’den 600’e çıktı ve Türkiye Büyük Millet Meclis’ine 24 Haziran ile birlikte dikkat çeken isimler de girmeyi başardı

İşte Meclis'in yeni yüzleri

24 Haziran genel seçimlerinde, milletvekili 550’den 600’e çıkartıldı ve bazı isimler ilk kez TBMM sıralarında yer alacak. Bazı eski siyasiler ise yeni partileriyle tekrar TBMM’ye dönerken bazı önemli siyasilerin çocukları ise babalarından aldıkları bayrakla siyasi hayatlarına merhaba diyecek.

Ak Parti’deki yeni yüzler

Cumhur İttifakı içinde yer alan Ak Parti’de bazı yeni isimler yer alacak. “Cumhur İttifakı” içinde yer alan BBP’den 18 isim Ak Parti’den aday gösterildi. Ancak, BBP Genel Başkan Mustafa Destici, Ankara 2. Bölge 1. sıradan seçildi. Diğer isimler ise şöyle oldu:

Mücahit Arınç: Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın oğlu Mehmet Mücahit Arınç, İstanbul’dan seçildi.

Kenan Sofuoğlu: Dünya Şampiyonu milli motosikletçi Sofuoğlu, Sakarya’dan seçildi. 1999 Gölcük depreminde evleri yıkıldı. Ağabeyi Bahattin 2002’de, diğer ağabeyi Sinan’ı 2008’de yitirdi. Sofuoğlu, spor kariyerini sonlandırarak Erdoğan’ın davetiyle aday oldu.

Alpay Özalan: Eski milli futbolcu ve teknik direktör Özalan, İzmir’den seçildi. Özalan, futbola Altay’da başladı. 2005-2007 arasında Almanya’nın Köln takımında oynayan Özalan, 2008’de futbolu bıraktı. Özalan teknik direktör olarak futbola devam etti.

Haberin Devamı

Tolga Ağar: Eski bakanlardan Mehmet Ağar’ın oğlu Tolga Ağar, Elazığ’dan seçilerek Meclis’e girmeyi başardı.

Selami Altınok: Ak Parti’den Erzurum Milletvekili olarak Meclis’e gelen Altınok, eski Emniyet Genel Müdürü’ydü.

Rümeysa Kadak: 22 yaşındaki Kadak, İstanbul’dan Ak Parti milletvekili seçildi. Kadak, Marmara Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü öğrencisi, Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nun (MKYK) en genç üyesi.

Özlem Zengin: Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin, 7 Haziran 2015 seçiminde Ak Parti’den İstanbul milletvekili seçilmiş, 1 Kasım’da yeniden aday gösterilmemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zengin’i Cumhurbaşkanlığı Başdanışman olarak atamıştı. Zengin, Tokat’tan Meclis’e girdi.

İzmir’de, 2015 yılında yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçiminde, cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Roman, milletvekili olarak Meclis’e girmişti. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, 24 Haziran seçiminde yeniden vekil olurken, AK Parti’den de Roman Cemal Bekle Meclis’e girdi. Böylece 2 Roman vekil, Meclis’e İzmir’den gönderilmiş oldu.

Haberin Devamı

MHP’de tanıdık isimler

Yücel Bulut: MHP’nin parti içi muhaliflere karşı yürüttüğü dava süreçlerinde ön planda olan ve Bahçeli’nin avukatı Bulut Tokat’tan seçildi.

Olcay Kılavuz: Ülkü Ocakları Başkanı olan Kılavuz, Mersin’den seçildi.

İYİ Parti’ye doktor geldi

Aylin Cesur: 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doktoru Cesur, Demirel’in memleketi Isparta’dan Meclis’e girdi.

Durmuş Yılmaz: Merkez Bankası eski Başkanı Yılmaz Ankara’dan seçildi.

CHP’nin yeni vitrini

İbrahim Kaboğlu: Anayasa profesörü olan Kaboğlu, İstanbul’dan milletvekili oldu. “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”nin yayımladığı bildiriyi imzalayan Kaboğlu, 7 Şubat’ta yayınlanan KHK’yla ihraç edildi. Çevre, insan hakları ve anayasa hukuku konularında 10 kitabı olan Kaboğlu’nun son kitabı “Çocuklar ve Anayasa.”

Haberin Devamı

Abdüllatif Şener: AK Parti kurucularından eski Başbakan Yardımcısı Şener’in adaylığı rahatsızlık yarattı. CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı için konuşulan isimler arasında yer alan Şener, Konya 1. sıradan seçildi. Saadet Partisinin CHP’ye önerdiği isimlerden Cihangir İslam ve Hüseyin Emre Bağce İstanbul’dan, Abdülkadir Karaduman ise Konya’dan CHP milletvekili oldu.

Serra Kadıgil: İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Yürütme Kurulu üyeliğini sürdüren ve sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Kadıgil, İstanbul’dan seçildi.

Kani Beko: İzmir’den milletvekili seçilen Beko, sendikal faaliyetleriyle tanınıyor. İlk kez vekil seçilen Beko 2013’ten bu yana DİSK genel başkanlığı görevini sürdürüyordu.

Mehmet Ali Çelebi: Ergenekon davasında 41 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan Çelebi, İzmir’den milletvekili oldu.

Ahmet Ünal Çeviköz: Eski büyükelçilerden ve CHP’nin genel başkan yardımcılarından olan Çeviköz İstanbul’dan yeni seçilen isim oldu.

Yunus Emre: Eski CHP Gençlik Kolları Başkanı, İstanbul’dan milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

Mahkemeden meclise

Ömer Öcalan: Abdullah Öcalan’ın yeğeni, Mehmet Öcalan’ın oğlu. Bu sefer listede yer almayan Dilek Öcalan’ın yerine Şanlıurfa’da aday gösterildi ve seçildi.

Ahmet Şık: Cumhuriyet gazetesi muhabiri Şık, İstanbul’dan seçildi. Şık adaylığını açıkladıktan sonra Cumhuriyet gazetesindeki görevinden istifa etti.

Tayip Temel: Kapatılan Azadiya Welat Gazetesi ve KHK ile kapatılan GÜN TV’nin eski Genel Yayın Yönetmeni olan Temel, Van’dan seçildi.

Remziye Tosun: Tosun, halihazırda HDP il binasında aşçılık yapıyor. Diyarbakır’dan seçildi.

Barış Atay: Tiyatro sanatçısı Atay memleketi Hatay’dan seçildi. Atay, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu üyesi.