Barajların Doluluk Oranı

Barajların Doluluk Oranı

Son dakika barajların doluluk oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan barajların doluluk oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını barajların doluluk oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barajların Doluluk Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barajların doluluk oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 254 barajların doluluk oranı haberi bulunmuştur. Tüm barajların doluluk oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı İstanbul'da etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları arttı. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki toplam doluluk oranı 4 Aralık'ta yüzde 34,02 iken 17 Aralık'ta yüzde 47,45 oldu. Alibeyköy Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı ise yüzde 24,52 olarak ölçüldü.
17.12.2023 Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda Rekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023 Gündem
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü İstanbul'da yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.97 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. Barajdaki doluluk oranı yüzde 4.83 olarak ölçülürken, göl adeta çöle döndü. Daha önce metrelerce suyun olduğu barajda şimdi kamyonetlerle bile rahatlıkla ilerlemek mümkün hale geldi. Baraj gölünü besleyen dereler de tamamen kururken, üzerine kurulu köprülerin altındaki sular çekildi, tarihi kalıntılar ortaya çıktı.
19.09.2023 Yaşam
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde Tüm yurtta etkili olan rekor sıcaklıklar kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. Prof. Dr. Orhan Şen, içme suyu barajlarında doluluk oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini açıkladı.
30.08.2023 Gündem
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
14 yıl boyunca işkence ve tecavüz! Evden kaçmayı başardı, anlattıkları tüyler ürpertti!
14 yıl boyunca işkence ve tecavüz! Evden kaçmayı başardı, anlattıkları tüyler ürpertti! Rusya'da 14 yıl önce otobüs durağında beklerken Vladimir Cheskidov tarafından kaçırılan Ekaterina isimli kadın, anlattıklarıyla herkesin kanını dondurdu. Korkunç evden kaçmayı başaran genç kadın, polislere Cheskidov'un kendisine 1000'den fazla kez tecavüz ettiğini ve evinde ölmüş insan kalıntıları olduğunu aktardı. Olayın ardından polis, sapkın adamın evine baskın düzenledi ve gördükleri karşısında şoke oldu.
2.08.2023 Dünya
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar
Saklı cenneti görebilmek için kilometrelerce yol yürüyorlar Sakarya’nın saklı cenneti olan Doğançay Şelalesi, her mevsim farklı güzellikleriyle yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Yol yenileme çalışması çerçevesinde araç trafiğine kapalı olan güzergahta vatandaşlar, doğal güzelliği görmek için kilometrelerce yol kat ediyor.
2.08.2023 Yaşam
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı
Alarm zilleri çalıyor! İstanbul'daki barajların doluluk oranı açıklandı Dünyayı ve Türkiye'yi büyük oranda etkileyen aşırı sıcaklar ülkemizde su sorununa yol açtı. Sıcak havalar nedeniyle yağışlar azaldı barajların doluluk oranı düştü. İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine geriledi.
2.08.2023 Gündem
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi
Şile'de top mermileri bulundu! Plaj kapatıldı, hepsi imha edildi Şile Sofular Köyü'nde sahilde denizde bulunan top mermileri, Sualtı Savunma Grup Komutanlığı'nın (SAS) aldığı kararla ekipler tarafından imha edildi. Geçen cuma günü deniz tabanında belirlenen top mermileri, SAS timleri tarafından bölgede yapılan taramalardan sonra karaya çıkarılmış ve yerleşim yerleri ile plajın da bulunduğu alanda güvenlik tedbirleri uygulanmaya başlamıştı. O tedbirler eşliğinde sabah saatlerinde top mermilerinin imha edilmesi için çalışma başlatıldı.
2.08.2023 Gündem
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım'
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım' Türkiye’nin gelecekte kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Prof. Dr. Turan, "Girdileriniz aynı, maliyetleriniz aynı ama tarımsal veriminiz yüzde 30 düşüyorsa, burada çözüm bulmanız lazım. Tarımsal üretimde üretici açısından da veriler acil, önlem alınmalı" dedi.
18.05.2023 Yaşam
İstanbul'un suyunu karşılayan barajların doluluk oranı yüzde 49,42
İstanbul'un suyunu karşılayan barajların doluluk oranı yüzde 49,42 İstanbul'un Trakya bölgesinden su ihtiyacını karşılayan Kazandere ile Pabuçdere barajlarında yüzde 5'in altına düşen doluluk oranı, son 2 aydır etkili olan yağışlarla arttı. Kazandere'de doluluk oranı yüzde 20,28'e, Pabuçdere'de yüzde 14,76'ya yükseldi; Istrancalar'da da yüzde 30,78 oldu. İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajın doluluk oranı ise yüzde 31,45'ten 49,42'ye yükseldi.
12.05.2023 Yaşam
Barajların doluluk oranları açıklandı!
Barajların doluluk oranları açıklandı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye geneli barajlardaki doluluk oranlarını açıkladı.
15.04.2023 Ekonomi
Son 1 haftada yağışın barajlara katkısı yüzde 2.28 oldu
Son 1 haftada yağışın barajlara katkısı yüzde 2.28 oldu İstanbul'da etkili olan sağnak yağışlarla birlikte barajlardan iyi haberler gelmeye başladı. Baraj doluluk oranları son bir hafta içinde yüzde 2.28 arttı. İstanbul'un barajlarındaki doluluk oranı bugün yüzde 39.3 olarak ölçüldü. Ancak bu artışa rağmen doluluk oranları geçen yılın çok gerisinde kaldı. Geçtiğimiz yıl barajların doluluk oranı yüzde 89.28 olarak ölçülmüştü.
30.03.2023 Gündem
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak
İstanbul için alarm verildi! Büyük sıkıntı yaşanacak İstanbul'daki barajların doluluk oranı yüzde 31'li seviyelere geriledi. Yağışların azalmasıyla birlikte kuraklık tehlikesine karşı açıklamalarda bulunan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Eğer önümüzdeki 15 gün içerisinde İstanbul'a ciddi yağış düşmeye başlamazsa, İstanbul önemli bir su sıkıntısı yaşayacak. Yağmurun, daha çok hafif ve uzun süreli yağması barajları daha fazla dolduruyor" dedi.
12.01.2023 Gündem
Yağışlar azaldı, İstanbul'un 4 aylık suyu kaldı
Yağışlar azaldı, İstanbul'un 4 aylık suyu kaldı Yağışsız geçen sonbahar, birçok bölgede kuraklık riskini artırdı. Türkiye geneli kümülatif yağışlar ortalaması, yüzde 46,3 azalırken barajlarda su seviyesi de düştü. İstanbul'da geçen yıl 18 Kasım'da yüzde 42,6 olan baraj doluluk oranı, bu sene aynı dönemde yüzde 36,2 oldu. İstanbul'un 4,2 aylık suyunun kaldığı belirlendi.
20.11.2022 Gündem
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü İstanbul'u besleyen barajlarda doluluk oranı düştü, İSKİ'den tasarruf çağrısı geldi. Toplam su seviyesinin yüzde 40,02 olduğu barajların tek kaynak görülmemesi gerektiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan, "Yağışları, kentin belli bölgelerindeki su toplama haznelerinde barındırarak  toplamamız gerekiyor" dedi. Türkiye'nin şiddetli bir kuraklık yaşadığını da vurgulayan Demirhan, Ege hariç tüm bölgelerde kar yağışının azalacağının öngörüldüğünü söyledi.  
3.11.2022 Gündem
Rus savaş gemisi 'Dmitry Rogachev' Çanakkale Boğazı'ndan geçti
Rus savaş gemisi 'Dmitry Rogachev' Çanakkale Boğazı'ndan geçti Rus Donanması'na ait 375 borda numaralı savaş gemisi 'Dmitry Rogachev', Çanakkale Boğazı'ndan geçerek Marmara Denizi'ne doğru yol aldı.
15.02.2022 Gündem
Adana’da yağışlarla barajların doluluk oranı arttı
Adana’da yağışlarla barajların doluluk oranı arttı Adana'da son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte barajlarda su seviyesi yükseldi.
15.02.2022 Yaşam
Adana’da yağışlarla barajların doluluk oranı arttı
Adana’da yağışlarla barajların doluluk oranı arttı Adana'da son haftalarda etkili olan yağışlarla birlikte barajlarda su seviyesi yükseldi.
15.02.2022 Gündem
İstanbul'da barajlarda 1 günde rekor artış!
İstanbul'da barajlarda 1 günde rekor artış! İstanbul'da bir günlük yağış barajlara yaklaşık yüzde 8 artış sağladı. Dün yüzde 68.21 olan doluluk oranı bugün yüzde 76.84 ölçüldü.
9.02.2022 Gündem
İSKİ'den flaş açıklama! Yüzde 48...
İSKİ'den flaş açıklama! Yüzde 48... İstanbul'da son günlerde yağan yağmurlar, barajlardaki su seviyesini yükseltti. Geçtiğimiz yıl aynı tarihlerde yüzde 19’a kadar gerileyen barajların doluluk oranı bu sene yüzde 48’e yükseldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Son 29 yılın ortalama doluluk oranı yüzde 58. Biz bu sene ortalamanın 10 puan altındayız ama geçen seneye göre barajlarımız daha dolu" dedi.
5.01.2022 Gündem
İstanbul'da yağışlar barajlara yaradı
İstanbul'da yağışlar barajlara yaradı İstanbul'da son günlerde etkili olan sağanak yağışlarla birlikte barajların doluluk oranları da artmaya başladı. Yağışların başladığı 11 Aralık'ta yüzde 41,1 olan doluluk oranı, bugün ise yüzde 43,76'ya çıktı.
16.12.2021 Gündem
İSKİ resmen duyurdu! Yüzde 51,19 oldu
İSKİ resmen duyurdu! Yüzde 51,19 oldu Tüm İstanbul halkını çok yakından ilgilendiriyor. Resmi açıklama geldi. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) duyurdu. Yüzde 51,19 oldu. İSKİ, İstanbul'daki baraj doluluk oranının yüzde 51,19 olarak ölçüldüğünü açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde oranın yüzde 37,32 olduğu belirtildi.
30.09.2021 Gündem
Yeni tesislerle çöp gazından elektrik üretimi arttı
Yeni tesislerle çöp gazından elektrik üretimi arttı İstanbul barajlarındaki doluluk oranı yüzde 70.6’a ulaştı. 2021’in ilk iki ayında, en fazla evsel atık Küçükçekmece’den toplandı. Ocak-Şubat döneminde, çöp gazından, 96 bin 358 MWh elektrik enerjisi üretildi. Türkiye’deki toplam elektrik tüketiminin yüzde 16.6’sının gerçekleştiği İstanbul’da, en fazla tüketim yüzde 36.9 ile ticarethanelerde kaydedildi. İki ayda, 937 gemiden 24 bin metreküp atık alındı.
28.03.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Barajların Doluluk Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barajların doluluk oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.