Avusturalya

Avusturalya

Son dakika avusturalya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avusturalya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avusturalya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avusturalya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avusturalya gelişmeleri de dahil olmak üzere 432 avusturalya haberi bulunmuştur. Tüm avusturalya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
HAKAN AYI KİMDİR? Comanchero Çetesi lideri Hakan Ayık nereli, kaç yaşında, Comanchero (Komançero) ne demek?
HAKAN AYI KİMDİR? Comanchero Çetesi lideri Hakan Ayık nereli, kaç yaşında, Comanchero (Komançero) ne demek? İstanbul'da düzenlenen kafes operasyonunda "Comanchero" isimli uluslararası silahlı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda çete lideri Hakan Ayık da yakalandı. Peki Hakan Ayık kimdir? Comanchere çetesi Hakan Ayık aslen nereli, kaç yaşında?
2.11.2023 Gündem
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı
'Comanchero' çetesi çökertildi! Hakan Ayık yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “İstanbul’da düzenlenen ‘Kafes’ operasyonu ile Avusturalya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini Hakan Ayık’ın (Reis) yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü ‘Comanchero’ çökertildi. operasyonlar sonucunda 37 şüpheli şahıs yakalandı” dedi.
2.11.2023 Gündem
Bilim insanları, dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalacak 5 ülkeyi açıkladı!
Bilim insanları, dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalacak 5 ülkeyi açıkladı! Bilim insanları olası kıyamet senaryosunda dünyanın sonu geldiğinde ayakta kalabilecek ülkeler sıralandı.
14.08.2023 Dünya
Yerli otomobilin sınırları aşması isteniyor: 'Togg’u Avrupa’ya bekliyoruz'
Yerli otomobilin sınırları aşması isteniyor: 'Togg’u Avrupa’ya bekliyoruz'  Togg’un Zeytinburnu’ndaki deneyim merkezi her gün yüzlerce vatandaşı ağırlıyor. Test araçları üzerinde yerli otomobilin keyfine varan vatandaşlar, yerli otomobilin yurt sınırlarını aşarak Avrupa yollarına da çıkarılmasını istiyor.
23.05.2023 Ekonomi
Dünyanın ilk SİHA gemisi İzmir'de: TCG Anadolu İzmir limanında havadan görüntülendi
Dünyanın ilk SİHA gemisi İzmir'de: TCG Anadolu İzmir limanında havadan görüntülendi Dünyanın ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi TCG Anadolu, İzmir limanına demir attı. TCG Anadolu'nun İzmir Körfez’inden geçtiği anlar drone ile görüntülendi.
3.05.2023 Gündem
İstanbul Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı
İstanbul Havalimanı'nda oy verme işlemi başladı Yurtdışında yaşayan yaklaşık 3 milyon 500 bin seçmen bugün sandık başına gidiyor. Yurtdışına kayıtlı Türk vatandaşlarının gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerinde oy verme işlemleri başladı. Yurtdışı temsilciliklerindeki oy verme işlemleri 9 Mayıs’a, gümrüklerde ise 14 Mayıs saat 17.00’ye kadar sürecek. YSK, Sudan’da sandık kurulmayacağını açıkladı. Yurtdışındaki seçmenler 46 gümrük kapısında oy kullanabilecek.
27.04.2023 Gündem
Misli.com’da Günün Şifresiz Maç Yayınları
Misli.com’da Günün Şifresiz Maç Yayınları Seçili etkinliklerde Süper Oranları kaçırma ! Misli.com’un özel olarak belirlediği etkinliklerin oranlarını arttırarak üyelerine daha yüksek oranlarla ekstra kazanç sağladığı bu kampanyaya sen de dahil ol!
18.03.2023 İddaa
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti Geçtiğimiz haziran ayında Ramsay Hunt sendromu teşhisi konulan ve sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığını anlatan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle dünya turnesine devam etmeyeceğini açıkladı.
2.03.2023 Magazin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kaçakçısı İstanbul’da yakalandı
Kırmızı bültenle aranan uyuşturucu kaçakçısı İstanbul’da yakalandı Hakkında uluslararası düzeyde kırmızı bültenle arama kararı bulunan Avusturalya’nın önde gelen uyuşturucu çetelerinden Comanchero’nun lideri Duax Ngakuru, İstanbul’da yakalandı. Küresel bir uyuşturucu imparatorluğunun beyni olduğu iddia edilen Yeni Zelanda doğumlu Ngakuru, sınırdışı edilmek üzere İl Göç İdaresine teslim edildi.
16.01.2023 Gündem
Cristiano Ronaldo, görkemli törenle Al Nassr’a imza attı
Cristiano Ronaldo, görkemli törenle Al Nassr’a imza attı Portekizli dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’a görkemli bir törenle imza attı. Avrupa'da bir çok transfer teklifi aldığını aktaran Ronaldo, "kazanabileceğim her şeyi kazandım. O yüzden bu kararı verdim" dedi.
3.01.2023 Futbol
Dünya Kupası finalinde Arjantin - Fransa karşı karşıya! İlk 11'ler belli oldu
Dünya Kupası finalinde Arjantin - Fransa karşı karşıya! İlk 11'ler belli oldu Katar'daki 2022 Dünya Kupası'nda final zamanı... Yarı finalde Hırvatistan'ı 3-0 yenen Lionel Messi'li Arjantin, kupanın sürpriz ekibi Fas'ı 2-0'la geçen Kylian Mbappe'li Fransa ile finalde kozlarını paylaşacak. Günün dev mücadelesinde ilk 11'ler belli oldu
18.12.2022 Şampiy10
Nelsson'dan flaş transfer açıklaması: Fransa maçından sonra...
Nelsson'dan flaş transfer açıklaması: Fransa maçından sonra... Dünya Kupası D Grubu'nda sadece 1 puan toplayan ve Fransa, Tunus, Avusturalya gibi takımlar karşısında galibiyet göremeden turnuvaya veda eden Danimarka'da Victor Nelsson'un açıklamaları dikkat çekti.
11.12.2022 Galatasaray
2022 Dünya Kupası | Fransa: 3 Polonya: 1
2022 Dünya Kupası | Fransa: 3 Polonya: 1 2022 Dünya Kupası D Grubu'ndan (Avusturalya-Danimarka-Tunus) lider çıkan Fransa, Lewandowski, Milik ve Zielinski gibi yıldızları bulunan Polonya'yı 3-1 yendil ve rakibini beklemeye başladı.
4.12.2022 Futbol
Fransa, Avustralya'yı rahat geçti
Fransa, Avustralya'yı rahat geçti Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası D Grubu’nda yer alan Fransa ile Avustralya karşı karşıya geldi. Son dünya şampiyonu Fransa, 1-0 geriye düştüğü mücadeleyi 4-1 kazanarak şampiyonaya 3 puanla başladı.
22.11.2022 Futbol
Roger Federer emekli mi oldu? Roger Federer tenisi bıraktı mı?
Roger Federer emekli mi oldu? Roger Federer tenisi bıraktı mı? Roger Federer tenisi bıraktı mı, Roger Federer emekli mi oldu? İsviçreli spor efsanesi Roger Federer, tenise veda etmeye hazırlanıyor.
15.09.2022 Şampiy10
Yerli ve milli pasaport 25 Ağustos itibariyle üretilmeye başlanacak
Yerli ve milli pasaport 25 Ağustos itibariyle üretilmeye başlanacak İçişleri Bakanlığı bünyesinde bulunan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Şubat ayında çalışmalarına başlanan yerli ve milli pasaportun 25 Ağustos itibariyle üretimine geçileceğini duyurdu.
20.08.2022 Ekonomi
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan...
Çalışma hayatında yeni dönem! Yarı zamanlı, uzaktan... Çalışma hayatında yeni bir dönem başlıyor. Pandemi ile birlikte başlayan uzaktan çalışma süreci ilr prk çok sektörün ofis dışından da çalışabildiği görüldü. Sagın döneminin sona ermesiyle uzaktan çalışan bazı firmalar ofislere dönmeye başladı. Ancak çalışanların büyük kısmı uzaktan çalışmanın devam etmesini istiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in açıklamaları Türkiye’de esnek çalışma modelini yeniden gündeme getirdi. TİSK’in çalışmasına göre, Türkiye’de çalışanların yüzde 21’i için uzaktan çalışma modelinin mümkün olabileceği belirtilirken bu oranın artması bekleniyor. TİSK Başkanı Akkol, uzaktan çalışmanın yanı sıra yarı zamanlı çalışma, mikro işler, çağrı üzerine çalışma gibi birçok farklı esneklik modelinin bulunduğunu belirtiyor.
20.07.2022 Çalışma Hayatı
Asırlık keşifte çalışmalar başladı!
Asırlık keşifte çalışmalar başladı! Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan, tarihi M.Ö. 600’lü yıllara dayanan ve ‘Kerkenes Harabeleri’ olarak bilinen Pteria Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı.
12.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye ile Google arasında son durum ne? Telif hakkı ödenecek mi?
Türkiye ile Google arasında son durum ne? Telif hakkı ödenecek mi? Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Avrupa’da 300 medya kuruluşuna “telif hakkı” ekseninde ödeme yapmayı kabul eden Google ile Türkiye arasında benzer bir anlaşmanın olup olmayacağına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
4.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Misli.com’da Günün Şifresiz Maç Yayınları
Misli.com’da Günün Şifresiz Maç Yayınları Seçili etkinliklerde Süper Oranları kaçırma ! Misli.com’un özel olarak belirlediği etkinliklerin oranlarını arttırarak üyelerine daha yüksek oranlarla ekstra kazanç sağladığı bu kampanyaya sen de dahil ol!
9.05.2022 İddaa
1 Mayıs sözleri ve resimli işçi bayramı mesajları! En güzel, anlamlı Whatsapp, Facebook ve Instagram için emek ve dayanışma günü sözleri ve resimli 1 Mayıs mesajları
1 Mayıs sözleri ve resimli işçi bayramı mesajları! En güzel, anlamlı Whatsapp, Facebook ve Instagram için emek ve dayanışma günü sözleri ve resimli 1 Mayıs mesajları 1 Mayıs işçi bayramı kutlama mesajları ve sözleri için yapılan aramalar başladı. İlk kez 1856 yılında Avusturalya’da kutlanan emek ve dayanışma günü Türkiye’de ise 1923 yılında resmi olarak kutlandı. Koronavirüs sonrası meydanlarda kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı’na özel biz de en güzel, en anlamlı, resimli 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları ve sözleri derledik. İşte Whatsapp, Facebook ve Instagram için 1 Mayıs mesajları ve emek ve dayanışma günü sözleri ile görselleri…
30.04.2022 Gündem
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir"
Bakan Ersoy: "Çanakkale, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin belgesidir" Çanakkale Kara Savaşları’nın 107. yıl dönümünü anma etkinliklerine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çanakkale, medeniyetimizde insana verilen değerin, insan hayatına duyulan saygının en uç koşullarda bile esnemediğinin, savaşın yıkımına şahit olan gözlerin yine de insana bakışının değişmediğinin belgesidir. Bunun aksini söyleyenlerin yalanları da Çanakkale cephelerinin gerçeği karşısında mağlup olmuştur" dedi.
24.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Avusturalya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avusturalya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.