Avukatlık Kanunu

Avukatlık Kanunu

Son dakika Avukatlık Kanunu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avukatlık Kanunu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avukatlık Kanunu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avukatlık Kanunu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avukatlık kanunu gelişmeleri de dahil olmak üzere 330 avukatlık kanunu haberi bulunmuştur. Tüm avukatlık kanunu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baro aidatı kalktı mı? 2023 baro aidatı ne kadar?
Baro aidatı kalktı mı? 2023 baro aidatı ne kadar? 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikler geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüge girdi. Avukatlık mesleğine adım atan genç hukukçuları ilgilendiren bir de karar çıktı. Peki, Baro aidatı kalktı mı? 2023 baro aidatı ne kadar?
15.04.2023 Çalışma Hayatı
Avukatlarla ilgili yeni karar! 5 yıl aidat ödemeyecekler
Avukatlarla ilgili yeni karar! 5 yıl aidat ödemeyecekler 1136 sayılı Avukatlık Kanunu’nda yapılan değişiklikler geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüge girdi. Avukatlık mesleğine adım atan genç hukukçular, ilk 5 sene boyunca barolara aidat ücreti ödemeyecek. Düzenlemeyle birlikte Avukatlara büro kurma giderlerinin karşılanması amacıyla uygun şartlarda kredi imkanı sağlanacak.
15.04.2023 Gündem
Yeğenini 'çöp ev'de odaya kilitlemişti! 27 yıl hapis istemiyle hakim karşısında
Yeğenini 'çöp ev'de odaya kilitlemişti! 27 yıl hapis istemiyle hakim karşısında Bursa'da, kaçırdığı öne sürülen yeğeni Cem Muhammet A.'yı (10) 'çöp ev'deki kilitli odada alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan Kamuran Pınar Acar'ın, 27 yıl hapis cezası istemiyle Bursa 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. Bursa Barosu Çocuk Hakları Merkezi ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) davaya katılma talebi reddedildi.
6.03.2023 Yaşam
Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır
Bakan Bozdağ: Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlerdeki adaylığına ilişkin tartışmalara yanıt verdi. Bozdağ, "Hiçbir sıkıntı yok, Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığı anayasal hakkıdır, önünde hiçbir engel yoktur" dedi.
19.01.2023 Gündem
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Avukatlık ücretine zam geldi!
Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı! Avukatlık ücretine zam geldi! Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi’nde, maktu ücretlere ilişkin önceki Tarife’nin yayımı sonrası oluşan mali tablo dikkate alınarak, çeşitli kalemlerde yüzde 70 ile yüzde 199 arasında olmak üzere ortalama yüzde 110 oranında artış yapıldı. Peki, Avukatlık ücreti ne kadar oldu? İşte davaya göre avukatlık ücretleri!
3.09.2022 Ekonomi
Adliyede çektiği videolarla hakkında soruşturma başlatılmıştı! Fenomen avukat ile ilgili flaş gelişme
Adliyede çektiği videolarla hakkında soruşturma başlatılmıştı! Fenomen avukat ile ilgili flaş gelişme ‘Adliyede bir gün’ başlığı ile sosyal medyada video paylaşımı yaparak reklam yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle avukat Fatma Begüm Kaçmaz hakkında İstanbul Barosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde disiplin cezası verilmesine yer olmadığına karar verildi.
27.06.2022 Yaşam
2022 kira artış oranı ne oldu? Kira artış oranı yürürlüğe girdi mi? Kira artış oranı ne zamana kadar geçerli?
2022 kira artış oranı ne oldu? Kira artış oranı yürürlüğe girdi mi? Kira artış oranı ne zamana kadar geçerli? Milyonların beklediği kira düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Konut kira artışlarını sınırlayan yasa yürürlüğe girdi. Peki, 2022 kira artış oranı ne oldu? Kira artış oranı yürürlüğe girdi mi? Kira artış oranı ne zamana kadar geçerli? İşte detaylar…
11.06.2022 Ekonomi
Çalışma avukatlık stajına engel mi? Bir işte sigortalı olarak çalışılması avukatlık stajına engel mi?
Çalışma avukatlık stajına engel mi? Bir işte sigortalı olarak çalışılması avukatlık stajına engel mi? Avukatlık Kanunu ile Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kanun, avukatlık stajı ile ilgili düzenlemeyi de içeriyor. Avukatlık stajına fiilen engel olmamak şartıyla herhangi bir işte sigortalı olarak çalışılması avukatlık stajının yapılması ile ilgili madde kanuna eklendi. Peki, Çalışma avukatlık stajına engel mi? Bir işte sigortalı olarak çalışılması avukatlık stajına engel mi? Memurlar avukatlık stajı yapabilir mi? İşte Resmi Gazete’de yayımlanan Avukatlık Kanunu ile ilgili değişiklik…
11.06.2022 Çalışan Hakları
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren yasa resmen geçerlilik sağladı. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bugünden itibaren 1 temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Yasa ile kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 25’in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz olacak.
11.06.2022 Ekonomi
Avukatlık Kanun ve Türk Borçlar Kanunu Teklifi kabul edildi
Avukatlık Kanun ve Türk Borçlar Kanunu Teklifi kabul edildi AK Parti Denizli milletvekili Cahit Özkan ve 44 AK Parti milletvekilinin imzasını taşıyan Avukatlık Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmeleri düzenlendi ve kabul edilerek yasalaştı.
8.06.2022 Siyaset
AK Parti'li Turan: Seçime ilişkin sorun varmış gibi değerlendirme yapmak zarar verir
AK Parti'li Turan: Seçime ilişkin sorun varmış gibi değerlendirme yapmak zarar verir AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, muhalefetin seçim güvenliğine ilişkin açıklamaları ile ilgili, "Hiçbir mazerete gerek yok; oy namustur, seçim namustur, herkes sandığa sahip çıkmak durumundadır. Ancak buradan bir kötü polemik çıkarıp, Türkiye’de seçimlere ilişkin sorun varmış gibi değerlendirmenin herkese, ülkemize zarar vereceği kanaatindeyim" dedi.
6.06.2022 Siyaset
TBMM'de yoğun gündem! Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans...
TBMM'de yoğun gündem! Yargı, müsilaj, stokçuluk, finans... TBMM bu hafta yargı, müsilaj, stokçuluk ve finans konularında yasal düzenleme için çalışmalarda bulunacak.
5.06.2022 Gündem
Avukatlık stajında başka bir işte çalışılabilir mi?  Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Meclis’te!
Avukatlık stajında başka bir işte çalışılabilir mi? Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Meclis’te! Meclis bu hafta Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek. Teklifte, avukatlık stajı, stajda çalışma ve barolar tarafından adli yardım bürosu kurulması ile ilgili maddeler gündemde yer alıyor. Peki, Avukatlık stajında başka bir işte çalışılabilir mi? İşte Avukatlık Kanunu'nda Değişiklik ile ilgili detaylar…
15.05.2022 Çalışan Hakları
Ankara Barosu Başkanı Koranel istifa etti
Ankara Barosu Başkanı Koranel istifa etti ANKARA Barosu Başkanı Kemal Koranel, Ankara Barosu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
23.03.2022 Gündem
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor
Ücretlere zam geldi! 2022 yılı tarifesi belli oldu! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiren son dakika açıklaması! Ücretlere zam geldi. Yeni tarife belli oldu. Yurtdışında çalışmaya götürülen işçiler için ise aylık kazanç üst sınırı 15 bin 12 liraya çıkacak. Sosyal güvenlik sözleşmesi olmayan ülkelerde iş üstlenen işverenlerce yurtdışındaki işyerlerinde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler için günlük kazanç alt sınırı 166.80 TL, aylık kazanç alt sınırı 5.004 TL, günlük kazanç üst sınırı ise 500.4 TL olarak uygulanacak. İş kazası, meslek hastalığı, hastalık veya doğum nedeniyle istirahatli olanlara raporlu oldukları süre için geçici iş göremezlik ödeneği veriliyor. Halk arasında rapor parası olarak da adlandırılan geçici iş göremezlik ödeneği, yatarak tedavilerde prime esas kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise 3’te 2’si oranında bağlanıyor. 2021 yılında günlük en düşük prime esas kazanç tutarı 119.25 TL olduğu için, en düşük rapor parası ayakta tedavilerde 79.50 TL, yatarak tedavilerde ise 59.60 TL oldu. Öte yandan cenaze ödeneği, en az 360 gün prim bildirilmiş olup da ölen sigortalıların hak sahiplerine de veriliyor. 2021 yılında 918 TL olan cenaze ödeneği, 2022 yılında 1250 TL’ye çıkartıldı.
11.01.2022 Çalışan Hakları
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve...
SGK'dan yeni genelge! Tüm ödemeler değişti, rapor ücreti, yemek parası, aile yardımı, cenaze ödeneği, GSS ve... SGK flaş kararı duyurdu. Sosyal Güvenlik Kurumu yeni genelge yayımladı. Tek tek açıklandı. Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tüm ödemeler değişti. 2022 ile birlikte çalışanlara ödenen ücretler arttı. Rapor parasından aile yardımına, cenaze ödeneğinden yemek parasına kadar pek çok kalemde ücret artışı oldu. Öte yandan GSS prim borcu, Askerlik ve doğum borçlanmasında da yeni rakamlar belirlendi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2022 yılında verilecek emzirme ve cenaze ödenekleri ile prim kesintisinden muaf tutulacak yemek ve aile yardımı tutarlarını belirledi. Brüt asgari ücretin yüzde 40 oranında artırılması nedeniyle geçici iş göremezlik ödeneği alt sınırın altında kalanların ödenekleri 1 Ocak’tan itibaren artırılacak. 2022'de Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen cenaze yardımı1.250 liraya yükseldi. En düşük rapor parası ise ayakta tedavilerde 79.50 TL oldu. İşte SGK'nın yeni genelgesi ile belirlenen yeni ücretlerin detayları...
10.01.2022 Çalışma Hayatı
Mahkeme MESAM'ın 2018 yılı genel kurul kararlarını iptal etti! Arif Sağ, Sümer Ezgü, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Suat Suna...
Mahkeme MESAM'ın 2018 yılı genel kurul kararlarını iptal etti! Arif Sağ, Sümer Ezgü, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Suat Suna... Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) 2018 yılında gerçekleştirilen 9. Olağanüstü Genel Kurulu ve 15. Olağan Genel Kurulu'nda alınmış olan dayanak kararların iptaline hükmedildi.
28.09.2021 Gündem
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Danıştay'dan flaş karar
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Danıştay'dan flaş karar Son dakika haberi... Arabası olan herkesin yakından ilgilendiren son dakika kararı! Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girmişti. Danıştay düzenlemeyi durdu. Artık hasarlı araçta "yeniden kullanılabilir parça"ya imkan tanıyan düzenleme iptal edildi.
21.09.2021 Otomobil
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! İptal kararı...
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! İptal kararı... Milyonlarca araba sahibini sevindirecek karar! 652 TL ödenmemesine karar verildi. Başvuru vatandaş lehine sonuçlandı. İptal kararı geldi. Ankara'da avukat Paşa Büyükkayaer, duruşmaya giderken otomobiliyle hasarlı kazaya karıştı. Kaza nedeniyle vakit kaybeden ve duruşmaya yetişmek için hız yapan Büyükkayaer'e, hız sınırını yüzde 30 aştığı için 652 TL ceza uygulandı. Mahkeme, avkatın başvurusu üzerine müvekkili aleyhine ağır hak kayıplarına sebebiyet verecek duruşmaya yetişebilmek amacıyla kastı olmaksızın kabahate konu fiili işlediği kanaatiyle para cezasını iptal etti.
1.06.2021 Ekonomi
Çantasını x-ray cihazından geçirmeyen avukata 441 TL ceza
Çantasını x-ray cihazından geçirmeyen avukata 441 TL ceza Antalya Adliyesi'nde, çantasını x-ray cihazından geçirmediği gerekçesiyle avukata 441 TL idari para cezası uygulandı. Aynı gerekçeyle iki avukat hakkında da tutanak tutularak, işlem başlatıldı.
15.04.2021 Gündem
Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Para cezası geliyor
Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Para cezası geliyor Suç Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte bulunan "Gerçek kişilerde kimlik tespiti" maddesine "Gerçek kişilere uzaktan kimlik tespiti" ibaresi eklendi.
24.02.2021 Ekonomi
Borcu olana güzel haber! 1 yıl daha uzatıldı
Borcu olana güzel haber! 1 yıl daha uzatıldı Borcu olan vatandaşlara güzel haber gece yarısı Meclis'ten geldi. Bir yıl daha uzatılmasına karar verildi. TBMM'nin verdiği çek borcu kararı ile milyonlarca vatandaşı pandemi döneminde sıkıntıya sokan çekler, zamanından önce bankaya ibraz edilerek bozdurulmasının önüne geçilmesine devam edilmiş oldu. TBMM Genel Kurulu’nda Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine Dair Kanun Teklifi görüşülürken, son dakika düzenlemesiyle çeklerin bankalar üzerinden zamanında önce bozdurulmasını engelleyen hüküm bir yıl daha uzatıldı. Teklifte Barolar Birliği başta olmak üzere tepki toplayan avukatların müvekkilleriyle ilgili bilgileri verme zorunluluğu düzenlemesinin kapsamı daraltıldı.
27.12.2020 Siyaset
Avukatlık ücretleri belli oldu! Yeni Avukatlık ücret tarifesi!
Avukatlık ücretleri belli oldu! Yeni Avukatlık ücret tarifesi! Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı'nın Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarifeye geçen yıla oranla ortalama yüzde 20 artış yapıldı. 450 TL olan "Bir saate kadar büroda sözlü danışma" ücreti 540 TL'ye yükseldi. Bu ücrete takip eden her saat için de 325 TL ödenecek. Her türlü dilekçe yazılması, ihbarname, ihtarname ve protesto düzenlemesinde 825 TL alınacak. Peki, Avukatlık ücretleri ne kadar oldu? İşte Yeni Avukatlık Asgari Ücret Tarifesi!
8.12.2020 Gündem
Avukat kimlikleri ile ilgili flaş açıklama! Bankacılık işlemlerinde...
Avukat kimlikleri ile ilgili flaş açıklama! Bankacılık işlemlerinde... Avukat kimliklerinin tüm resmi ve özel kuruluşlar tarafından kabul edilecek resmi kimlik hükmünde olduğu, ibraz edilmesi halinde bankacılık işlemlerinde de geçerli ve kabul edilmesinin zorunlu olduğu bildirildi.
14.10.2020 Gündem
AYM'den flaş baro kararı! Reddedildi
AYM'den flaş baro kararı! Reddedildi Anayasa Mahkemesi, CHP'nin baro düzenlemesinin iptali istemini reddetti.
1.10.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avukatlık Kanunu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avukatlık kanunu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.