Avokado

Avokado

Son dakika Avokado haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avokado ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avokado haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avokado

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avokado gelişmeleri de dahil olmak üzere 396 avokado haberi bulunmuştur. Tüm avokado haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor
Çukurova’nın narenciye gen kaynakları yenileniyor Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı. Çukurova Bölgesi’nin narenciye gen kaynaklarını koruyan merkez bünyesinde bulunup ekonomik ömrünü tamamlamış, yaşlanmış, gelişimleri durmuş olan ağaçlar sökülerek yerine yeni fidanlar dikiliyor.
14.03.2024 Adana
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı
Gen kaynakları yenilendi: ÇÜ'de ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı Çukurova Üniversitesi Suptropik Meyveler Araştırma ve Uygulama Merkezi bünyesinde bulunan ağaçların mevsimlik bakımları yapıldı.
12.03.2024 Adana
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B6 Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B6 Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B6 vitamini Piridoksin vitamini olarak da bilinir. B grubu vitaminlerinden birisidir. Dışarıdan alınabilen, vücutta depolanmayan ve enerji takviyesi olarak alınabilir. Işığa ve ısıya karşı hassas bir yapısı vardır. Herkes B6 vitaminini dışarıdan almalıdır özellikle sporcular tarafından etkin bir şekilde kullanılması önerilir.
16.01.2024 Sağlık
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Migren Nasıl Geçer? Migren Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Migren bir hastalıktır ve şiddetli baş ağrısı olarak bilinir. Migrenin geçmesi için rahatlatıcı çaylar içmek, ışıklı yerlerden uzak durmak ve dinlenmek gerekir. 
8.01.2024 Sağlık
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
E Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok E Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... E vitamini yağda çözünen bir vitamindir ve birçok gıdada da bulunur. E vitamini en çok kırmızı et, ceviz, fındık, ton balığı, somon, yumurta ve tahıllarda bulunmaktadır.
5.01.2024 Sağlık
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
B Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... B vitaminleri suda çözünen vitaminlerdir ve vücutta depolanmaz. Bu nedenle gıdalardan düzenli olarak vücuda alınması gereken bir vitamin grubudur.
5.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi...
Yağ İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Yağ Barındıran Gıdalar Listesi... Sağlıklı beslenme ve diyet söz konusu olduğunda önemli olan beslenme listesinde bulunan yağın türüdür. Yeni yapılan araştırmalar az yağlı diyetler yerine sağlıklı yağlardan zengin beslenme listelerinin uygulanmasını tavsiye etmektedir.
3.01.2024 Sağlık
Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Avokado Kaç Kalori? Avokado Besin Değerleri Ve Kalorisi... Avokado bir Meksika meyvesidir. Dışı yeliş, iç kısmı ise beyazdır. Bu meyvenin yağ içeriği, protein ve kalorisi diğer meyvelere göre farklılık göstermektedir. Avokado son zamanlarda oldukça popüler bir meyve olmaya başladı. Bu yüzden avokadonun besin değeri ve kalorisi de merak edilmektedir. 
15.12.2023 Sağlık
Karaciğerdeki zehri söküp atıyor! Günde iki defa tüketmek gerekiyor
Karaciğerdeki zehri söküp atıyor! Günde iki defa tüketmek gerekiyor Karaciğerdeki zehri söküp atıyor, özellikle çayı çok şifalı! Sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa aç veya tok karnına içenin karaciğerini, ilk günkü gibi gençleştiriyor. Karaciğer enzimlerini harekete geçirerek toksinleri vücuttan atıyor, çiğ tüketilirse doğal bir antibiyotik oluyor. Yağlanmayı önlüyor, tüm vücudu toksinlerden arındırıyor. Vitamin yönünden zengindir, sodyum, potasyum ve kalsiyum içeriyor. Sindirimi de kolaylaştırıyor, karaciğer hastalıklarının önlenmesinde çok etkili oluyor. Safra akışını düzenliyor, antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Karaciğeri hasardan koruyor, aşırı hormon ve toksinleri dışarı atma fonksiyonlarını destekliyor.
15.10.2023 Sağlık
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Lavanta Yağı Nasıl Kullanılır? Lavanta Yağı Kullanırken Yapılması Gerekenler... Lavanta yağı kendine özel aroması, vücuda olan yararları ve kullanım şekilleri ile beraber hayatımızda önemli yere sahiptir. Lavanta yağı doğal ağrı kesici olarak kullanılır. Vücudun farklı yerlerine farklı etkiler sağlar.
7.07.2023 Sağlık
Şifa sanılıyor ama kana karışarak zehir oluyor! Sakın bu şekilde yemeyin
Şifa sanılıyor ama kana karışarak zehir oluyor! Sakın bu şekilde yemeyin Yapılan araştırmalarda birçok hastalığın temelinde yanlış zamanda tüketilen meyve olduğu anlaşıldı. Uzmanlar yüzyıllardır zehir tükettiğimizi duyurdu. Korkunç gerçeği duyanlar ise şaşırdı. İşte meyvenin tüketim sırrı...
19.04.2023 Sağlık
Fransa, İtalya ve Meksika'da süper besin savaşları! 'Siyah elmas'ın kilosu 3 bin dolar
Fransa, İtalya ve Meksika'da süper besin savaşları! 'Siyah elmas'ın kilosu 3 bin dolar Siyah elmas veya kara altın olarak adlandırılan ve dünyanın en pahalı gıdalarından biri olan trüf mantarı İtalya ve Fransa'da avcılar arasında karanlık bir savaşa sahne olurken ‘Yeşil altın’ denilen avokado da Meksika’da çete savaşlarına konu oluyor.
2.02.2023 Dünya
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Kilosunu 4 liradan veriyor! Tonlarca satıyor
Kilosunu 4 liradan veriyor! Tonlarca satıyor Mersin'de bir çiftçi, 2 yıl önce oluşturduğu avokado bahçesindeki fidanların alt kısmını değerlendirip suyun israfını önlemek için alternatif ürün olarak kabak dikti, 10 ile 50 kilogram arasında değişen tonlarca ürün alan üretici kilogramı 4 TL'den satıp ekonomik kazanç sağladı.
7.09.2022 Ekonomi
Kilosu sadece 4 lira! Hiçbir masrafı yok, tonlarca satıyor
Kilosu sadece 4 lira! Hiçbir masrafı yok, tonlarca satıyor Mersin'de bir çiftçi, 2 yıl önce oluşturduğu avokado bahçesindeki fidanların alt kısmını değerlendirip suyun israfını önlemek için alternatif ürün olarak kabak dikti, 10 ile 50 kilogram arasında değişen tonlarca ürün alan üretici kilogramı 4 TL'den satıp ekonomik kazanç sağladı.
7.09.2022 Ekonomi
Tanesi 10 liraya satılıyor! Rusya, Ukrayna, Romanya dahil çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor, eylül ayında başlayacak
Tanesi 10 liraya satılıyor! Rusya, Ukrayna, Romanya dahil çok sayıda ülkeye ihraç ediliyor, eylül ayında başlayacak Türkiye’nin yüzde 70 avokado üretiminin yapıldığı Alanya’da Clifton türünün hasadı sürüyor. Eylül ayında ihracata başlanılacak olan 40 bin hektarda üretilen avokadonun adet fiyatı ise yaklaşık 10 TL’den raflarda yer alıyor.
30.08.2022 Ekonomi
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor! Tam bir probiyotik kaynağı, kalp ve damar...
Yüksek tansiyonu ve kötü kolesterolü düşürüyor! Tam bir probiyotik kaynağı, kalp ve damar... Damar sertliğine karşı çok etkili, yüksek tansiyonu ve kötü kolesterol seviyelerini düşürüyor. Kalp ve damar sisteminin düzgün çalışmasını sağlıyor, içerisinde bol miktarda magnezyum, potasyum bulunduruyor, iltihap önleyici ve antioksidan etkisi olan flavonoidler açısından zengin. Probiyotik kaynağı, B2, B12 vitaminleri ve çinko, fosfor, potasyum ve kalsiyum açısından da zengin. Kalp ve damar hastalıklarının en büyük tetikleyicisi olan yüksek tansiyonu düşürmenin anahtarı sağlıklı beslenmeden geçiyor ve tansiyonu düşürmek için bazı besinler özellikle öneriliyor. İşte tansiyonu düşüren en etkili besinler...
10.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Avokado ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avokado haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.