Avlanma

Avlanma

Son dakika avlanma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan avlanma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını avlanma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avlanma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avlanma gelişmeleri de dahil olmak üzere 457 avlanma haberi bulunmuştur. Tüm avlanma haberleri aşağıda listelenmiştir.
20 ton hamsiye el konuldu! Bakanlık duyurdu
20 ton hamsiye el konuldu! Bakanlık duyurdu Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, balıkçılık sezonu içerisinde bin 193 denetim gerçekleştirilen kentte kurallara uymayan 17 balıkçıya toplam 439 bin 235 TL idari para cezası uygulandığını, yasal boy sınırı altında avlandığı tespit edilen 20 ton hamsi ile 80 kilogram istavrite el konulduğunu açıkladı.
16.04.2024 Gündem
Karadeniz'de göç başladı!
Karadeniz'de göç başladı! Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı Karadeniz'de hamsilerin erken göç'e başladığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden (KTÜ) Prof. Dr. Coşkun Erüz, birçok balık neslinin tehlikeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.Erüz, "Hamsinin de eskiden olduğu gibi 1 milyon ton, 600 bin ton avlanmayacağını kabul edip, balıkçılığımızı ona göre planlamamız gerekiyor"dedi.
5.04.2024 Gündem
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı?
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kediler Günü ne zaman, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Avrupa kıtası ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" kutlanıyor. Bugünün kediler günü olmasının nedeni ise paylaşımların artmasıyla sorgulanmaya başlandı.
17.02.2024 Gündem
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki tezgahlarda balık çeşidi azalırken, fiyatlar ise arttı.
16.02.2024 Ekonomi
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı
Deniz salyangozu ihracatı hamsiyi solladı Türkiye’den 2 yılda yapılan deniz salyangozu ihracatından 41 milyon 417 bin 221 dolar döviz girdisi sağlanırken, aynı dönemde Türkiye'den 24 milyon 882 bin 508 dolarlık hamsi ihracatı gerçekleşti. Deniz salyangozu ihracatı hamsi ihracatını neredeyse 2'ye katlarken, ihracatının her yıl artış gösterdiği belirtildi.
8.01.2024 Gündem
Antalya'da insan yüzlü balık balıkçıları da şaşırttı! Boyu ve kilosu ölçülüp denize salındı
Antalya'da insan yüzlü balık balıkçıları da şaşırttı! Boyu ve kilosu ölçülüp denize salındı Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği'nin (IUCN) nesli azalan türler arasında yer alan ve halk arasında 'insan yüzlü' olarak bilinen sapan balığı, Antalya'nın Manavgat ilçesi açıklarında bir balıkçının ağına takıldı. Balıkçı, av baskısı nedeniyle nesli azalan türü, boyunu ve kilosunu ölçtükten sonra denize bıraktı.
23.11.2023 Yaşam
21 Kasım ne günü, 21 Kasım’da ne oldu? Dünya Balıkçılık Günü tarihçesi: Ne zaman ve neden kutlanmaya başlandı?
21 Kasım ne günü, 21 Kasım’da ne oldu? Dünya Balıkçılık Günü tarihçesi: Ne zaman ve neden kutlanmaya başlandı? 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü, Dünya genelinde 25 yıldır geleneksel olarak kutlansa da Türkiye'de ilk kez 2017 yılında kutlanmaya başlandı. 21 Kasım Dünya Balıkçılık Günü ile ilgili araştırmalar ise arttı.
21.11.2023 Gündem
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
Denizlerde av yasağı kalkıyor! Tezgahlar dolup taşacak
Denizlerde av yasağı kalkıyor! Tezgahlar dolup taşacak Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona eriyor. Teknelerini ve ağlarını yeni sezona hazırlayan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor. Rumeli Feneri'ndeki balıkçı barınağında hazırlıklarını sürdüren balıkçılardan İsmail Pekdemir, "Geçen yıllara göre palamut çok var diyemeyiz ama Allah nasip ederse hamsi var, çinekop var, istavrit var, lüfer var yani Allah herkesin rızkını verir. " dedi. Balıkçı Aydoğan Kamburoğlu ise artan maliyetleri gerekçe göstererek, "Zaten şu an da hazırlığımızı yapıyoruz ama denize çıkıp çıkmayacağımız henüz belli değil. Artan maliyetlerden dolayı şu an da eleman dahi almış değilim. " diye konuştu.
27.08.2023 Yaşam
Balık sezonu açılıyor! Av yasağı kalkıyor: Balık bol olacak, fiyatlar düşecek
Balık sezonu açılıyor! Av yasağı kalkıyor: Balık bol olacak, fiyatlar düşecek 1 Eylül’de sona erecek olan denizlerde avlanma yasağına sayılı günler kala balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni sezon öncesi ağ ve teknelerinin bakımlarını yapmakta olan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor.
26.08.2023 Ekonomi
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü Yasak kalktı, tezgahlar balıkla doldu. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, 15 Temmuz itibarıyla Ege'de izin verilen trol avcılığı ile balık fiyatlarının düştüğünü söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Sayısı 20 bindi,  2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu'
Sayısı 20 bindi, 2 yılda 15'e kadar düştü! 'Bize doğanın canlılığını gösteriyordu' Erciyes Üniversitesi kampüsünde bulunan ve 'Anadolu sincabı' olarak bilinen gelengilerin 2021 yılında yaklaşık 20 bin olan sayısı 2 yılda 15'e kadar düştü. ERÜ Veteriner Fakültesi Anatomi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayhan Düzler, "Yapraklarla kapanmış yuvalar bize yuvaya girdiklerini fakat kış uykusundan uyanamadıklarını gösteriyor. Gelengiler otları yiyerek yağlanamıyorlar. Tohum yemeleri gerekiyor ama çimleri sularken aşırı sulama yapılması, çimlerin tohuma kalkmadan biçilmesi, kentleşme, mevsimsel kaymalar gibi durumlar bu hayvanların popülasyonunu sönme noktasına getirmiş görünüyor" dedi.
4.07.2023 Ekonomi
Balıkçıların yüzü sezonda palamut ile güldü
Balıkçıların yüzü sezonda palamut ile güldü Denizlerde av sezonunun bitmesi ile Ordulu balıkçılar tekneleri limana çekerken, palamut balığı ile bereketli bir sezon geçirdiklerini söylediler.
25.04.2023 Gündem
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu Tüm Türkiye'de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan'da başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Bu senenin en çok çıkan balığı 'palamut' olurken, balık bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. 
19.04.2023 Ekonomi
Denizlerde av yasağı başlıyor
Denizlerde av yasağı başlıyor Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanılması, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/1 Numaralı Tebliğ" ile su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 15 Nisan'da başlıyor.
14.04.2023 Gündem
Kaçak avcıyı elindeki boynuz ele verdi
Kaçak avcıyı elindeki boynuz ele verdi Er'zincanda avladığı yaban keçisinin boynuzuyla fotokapan tarafından görüntülenerek tespit edilen avcıya 5 bin 211 TL idari para cezası ve 250 bin TL tazminat uygulandı.
8.04.2023 Gündem
Hamsi ve istavrit olmayınca balıkçılar sezonu erken kapattı
Hamsi ve istavrit olmayınca balıkçılar sezonu erken kapattı Ordu’da balıkçılar sezon bitmeden avlanmayı bıraktı. Hava şartları ve balık olmamasından dolayı sezonu kapatan balıkçılar, teknelerini limana çekti. Balıkçılar yaklaşık 41 yılın en verimsiz hamsi ve istavrit sezonunu geçirdiklerini belirtti.
27.03.2023 Ekonomi
Hamsi ihracatında düşüş! Kritik uyarı geldi
Hamsi ihracatında düşüş! Kritik uyarı geldi Türkiye’den bu yılın 1 Eylül-15 Mart döneminde 23 ülkeye yapılan hamsi ihracatından 5 milyon 853 bin 846 dolar gelir elde edildi. Geçen yılın aynı dönemde ise 28 ülkeye yapılan hamsi ihracatında 7 milyon 209 bin 212 dolar döviz girdisi sağlandı.
23.03.2023 Gündem
Balık tezgahlarında hamsinin ardından istavrit bekleniyor
Balık tezgahlarında hamsinin ardından istavrit bekleniyor Karadeniz’de palamudun ardından bol miktarda avlanan hamsi sezonunun sonuna yaklaşılıyor. Balıkçılar, tezgahlarda istavrit ile birlikte dip balıklarının bereketlenmesini bekliyor.
17.01.2023 Ekonomi
Beklenen Gürcü hamsisi tezgâhlara yansımadı
Beklenen Gürcü hamsisi tezgâhlara yansımadı Karadeniz’de bu günlerde hamsi avında belirgin bir azalma yaşanırken, özellikle 1 Ocak itibariyle Gürcistan sularında başlayan hamsi avı şu ana kadar beklentileri karşılamadı.
9.01.2023 Gündem
Olumsuz hava balıkçıları etkiledi: Avlanma azalınca fiyatlar arttı
Olumsuz hava balıkçıları etkiledi: Avlanma azalınca fiyatlar arttı Ordu’da 3 gündür devam eden olmuşuz hava şartları nedeniyle balıkçılar ağ atamazken, az miktarda avlanan balıkların fiyatı ise yükseldi.
9.01.2023 Ekonomi
Uzmanından uyarı! "Hamsi avcılığı kontrol altına alınmalı"
Uzmanından uyarı! "Hamsi avcılığı kontrol altına alınmalı" Prof. Dr. Osman Samsun, Karadeniz’deki yoğun hamsi avcılığının kontrol altına alınmadığı takdirde gelecek yıllarda farklı sorunlara yol açabileceğini belirterek, “Eğer 6 Karadeniz ülkesi hep birlikte bir çaba içerisine girmezlerse, Karadeniz balıkçılığında en önemli yeri tutan hamsinin ileriki yıllarda çok daha azalacağını söyleyebiliriz” dedi.
6.01.2023 Ekonomi
17 Ağustos 1959 Pazartesi günü ne oldu, 17 Ağustos 1959 Pazartesi avlama seferberliği nedir?
17 Ağustos 1959 Pazartesi günü ne oldu, 17 Ağustos 1959 Pazartesi avlama seferberliği nedir? 17 Ağustos 1959 Pazartesi ne oldu, İstanbullular neden 17 Ağustos 1959 Pazartesi avlama seferberliği ilan etti? ATV ekranlarında yer alan “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışması Kenan İmirzalıoğlu sunuculuğunda 18 Aralık 2022 Pazar günü yeni bölümle izleyicisiyle buluştu. 17 Ağustos 1959 Pazartesi gününden itibaren her Pazartesi, İstanbul halkı gazeteler ve radyolar aracılığıyla hangisini avlama seferberliğine mecburi katılmaya çağrılmıştır ve katılmayanlara para cezası verilmiştir? sorusu izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki, 17 Ağustos 1959 Pazartesi günü İstanbul’da ne oldu, avlanma seferberliği nedir?
19.12.2022 Gündem
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek
Hamsi ve balık ile ilgili yasak çağrısı: Stoklar çökecek Hamsi ve balık ile ilgili korkutan açıklama! Denizlerde hamsi stoklarının tükenme aşamasına geldiğini söyleyen Prof. Dr. Mehmet Aydın, "Stoklarımız küçük yaş gruplarında ve küçük boylardaki hamsiler. Bundan dolayı mutlak suretle bu stoku avlamamamız gerekmektedir, kesinlikle av yasağının getirilmesi gereklidir" dedi.
14.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Avlanma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avlanma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.