Atık

Atık

Son dakika atık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan atık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını atık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Atık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan atık gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.295 atık haberi bulunmuştur. Tüm atık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Avrupa'nın ilk su ürünleri OSB'si Adana'da kurulacak! Vali Köşger duyurdu: Altyapı yapım ihalesi gerçekleştirilecek
Avrupa'nın ilk su ürünleri OSB'si Adana'da kurulacak! Vali Köşger duyurdu: Altyapı yapım ihalesi gerçekleştirilecekTarım ve Orman Bakanlığınca yatırım programına alınan Adana Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi'nin yol, içme suyu, atık su, yağmur suyu, elektrik dağıtım şebekesi, çevre aydınlatma ve telekom şebekesi yapım işi 12 Ağustos Pazartesi günü ihaleye çıkıyor.
26.07.2024Adana
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?
Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır?Kupa terapisi diğer bir adıyla hacamat, Orta Doğu ve Uzak Doğu’da 3 bin yıldır tıbbi tedavilerde kullanılan tedavi metotlarından biri. Uzmanlar tarafından önerilen ve hastalıklara karşı bağışıklık kazandırdığı bilinen hacamat, Sağlık Bakanlığı'nın onay verdiği hastanelerde yapılıyor. Koruyucu sağlık yöntemi olarak yılda 1 veya mevsim geçişlerinde kupa terapisi yani hacamat yaptırılabilir. Peki, Hacamat nedir, faydaları nelerdir? Hacamat nasıl yapılır? İşte hacamat hakkında merak edilenler…
26.07.2024Sağlık
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildi
Tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi, komisyonda kabul edildiAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.
23.07.2024Ekonomi
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyor
Gaziantep'te ödüllü çevre dostu yeşil projenin etkileri sürüyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Oğuzeli ilçesinde hizmete açılan Biyogaz Enerji Santrali’nde atıklar geri kazandırılarak, milli ekonomiye katma değer sağlanıyor, zararlı çevresel etkiler ortadan kaldırıyor.
22.07.2024Gaziantep
Adana'da yeraltı çöp konteynerleri kaldırılıyor!
Adana'da yeraltı çöp konteynerleri kaldırılıyor!Adana’nın bazı ilçelerinde çöp konteynerleri yer altına yerleştirilmişti. Görüntü itibariyle daha estetik ve kullanışlı olacağı düşünülen yeraltı konteynerleri, bir süre sonra temizlik ve hijyen konusunda sıkıntı yaşanmasına sebep oldu. Temizlenmesinin zor olması ile birlikte vatandaşlar, kokudan şikayetçi oluyorlardı. Bu noktada harekete geçen Seyhan belediyesi bazı noktalarda yeraltı çöp konteynerlerini kaldırdı.
22.07.2024Adana
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacak
Bakan Kurum'dan TOKİ açıklaması: Her ay 25 - 30 bin konut tamamlanacakÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İnşallah 10 gün sonra, yani temmuz ayı sonunda 15 bin, ağustosta 20 bin konutumuzu süratle tamamlayacağız. Her ay böyle 25-30 bin konutumuzu etap etap tamamlayacağız" dedi.
20.07.2024Gündem
Söke kağıt fabrikasındaki yangın söndürülemiyor
Söke kağıt fabrikasındaki yangın söndürülemiyorAydın'ın Söke ilçesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikası'nda cuma günü akşamüzeri başlayan yangın halen söndürülemedi. Alevler onlarca kilometre uzaktan bile görünürken havanın kararması ile birlikte helikopter ve uçaklar çalışmalarına hava aydınlanıncaya kadar ara verdi. Aydın'da geceyi aydınlatan alevlerle mücadele devam ederken Söke ve çevresine kül yağmaya başladı.
14.07.2024Gündem
Seyhan Belediyesi daha temiz bir Seyhan için ‘atma' kampanyası başlattı! Çağrı yapıldı
Seyhan Belediyesi daha temiz bir Seyhan için ‘atma' kampanyası başlattı! Çağrı yapıldıSeyhan Belediyesi daha temiz bir Seyhan'a kavuşmak için “atma” kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Oya Tekin, tüm Seyhanlıların kampanyaya destek verip hep birlikte ‘atma” denilmesi gerektiğini söyledi.
11.07.2024Adana
Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda üretilen çileklerin dağıtımına başlandı
Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda üretilen çileklerin dağıtımına başlandıGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası’nda elde edilen ısıdan faydalanılarak yetişen çilekler, 65 yaş üstü vatandaşlara ikram edilmeye başlandı.
10.07.2024Gaziantep
Adana'da akıl almaz olay: Motosikleti sahibiyle birlikte çaldılar
Adana'da akıl almaz olay: Motosikleti sahibiyle birlikte çaldılarAdana'da 17 yaşındaki çocuk üç tekerlekli motosikleti sahibiyle birlikte çaldı, bu anlar anbean güvenlik kamerasına yansıdı.
9.07.2024Adana
65 yaş üstüne ücretsiz olacak! Gaziantep'te istedikleri kadar yiyebilecekler
65 yaş üstüne ücretsiz olacak! Gaziantep'te istedikleri kadar yiyebileceklerGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda kurulan serada üretilen çilekler, kentteki 65 yaş vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çilek serasının sıfır atık projesi kapsamında kurulduğunu ve yılda 8 ton çilek üretileceğini belirtti.
6.07.2024Gaziantep
Atıklardan üretilen elektrik ve ısıdan yararlanılan çilek serasında ilk hasat
Atıklardan üretilen elektrik ve ısıdan yararlanılan çilek serasında ilk hasatGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan, Merkez Katı Atık Düzenli Depolama Sahası'nda üretilen elektrikten elde edilen ısıdan faydalanılan, topraksız tarım tekniği kullanılan Çilek Serası'nın resmi açılışı ve ilk hasadı yapıldı.
6.07.2024Gaziantep
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz
Bakan Kurum: Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğizÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz" dedi.
5.07.2024Ekonomi
Bakan Kurum ve Bakan Memişoğlu TBMM'de yemin etti
Bakan Kurum ve Bakan Memişoğlu TBMM'de yemin ettiÇevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, TBMM'de yemin etti.
2.07.2024Gündem
Emine Erdoğan: Koruyucu aile kapasitesi her sene yüzde 12'lik artış gösteriyor
Emine Erdoğan: Koruyucu aile kapasitesi her sene yüzde 12'lik artış gösteriyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, ailenin güçlü yarınların, barış ve huzur dolu bir dünyanın teminatı olduğunu vurgulayarak, "Daha yaşanabilir ve müreffeh bir gelecek, sevgi ve şefkat merkezli bir aile yanında güçlenmiş nesiller eliyle inşa edilebilir." dedi.
2.07.2024Gündem
Biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyor: Futbol ve basketbol topu dağıtıyor
Biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyor: Futbol ve basketbol topu dağıtıyorGaziantep'te yaşayan 55 yaşındaki Sevgi Fidan, atıklar biriktirerek çocuklara futbol ve basketbol topu dağıtıyor.
2.07.2024Gaziantep
Gaziantep'te biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyor
Gaziantep'te biriktirdiği atıklarla çocukları sevindiriyorGaziantep'te yaşayan 55 yaşındaki Sevgi Fidan, atıklar biriktirerek çocuklara futbol ve basketbol topu dağıtıyor.
2.07.2024Gaziantep
İstanbul Beylikdüzü'nde inşaatta yangın paniği!
İstanbul Beylikdüzü'nde inşaatta yangın paniği!Beylikdüzü’nde sanayi sitesi içinde tadilat sırasında kaynak yapılırken çıkan kıvılcımlar ot yangınına sebep oldu. Fabrikanın bir kısmına da sirayet eden alevler itfaiye tarafından söndürüldü.
2.07.2024Gündem
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim töreni
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda devir teslim töreniÇevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda Mehmet Özhaseki sağlık sorunları nedeni ile affını istediği bakanlık görevini Murat Kurum'a devrediyor.
2.07.2024Gündem
Gaziantep Nizip'in atıksuyu 2050 yılına kadar bu proje ile temizlenecek
Gaziantep Nizip'in atıksuyu 2050 yılına kadar bu proje ile temizlenecekGaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından yapımı tamamlanarak hizmet vermeye başlayan Nizip İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, hem evsel hem de endüstriyel atıksuları arıtma özelliğiyle Türkiye'nin en gelişmiş ve çevreci tesislerinden biri olarak öne çıkıyor.
9.07.2024Gaziantep
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Vandallıkla sokakları ateşe vermek kabul edilemezCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamalarda bulunuyor. Kayseri'deki olaylarla ilgili konuşan Erdoğan, "Küçük bir grubun yol açtığı durumun nedeni muhalefetin zehirli söylemidir. Vandallık yapmak, sokakları ateşe vermek kabul edilemez. Siyasi kazanım uğruna nefret söylemine tevessül etmek acizliktir. Toplumda yabancı düşmanlığı ile bir yere varılamaz." dedi.
1.07.2024Gündem
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdi
ABD'nin en yaşlı erkeğiydi, uzun yaşamın 3 sırrını verdiSadece ABD'nin değil dünyanın en yaşlı insanlarından biri olan Morrie Markoff, 110 yaşına kadar hem fiziksel hem de zihinsel sağlığını korumayı başardı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Markoff'un sağlık sırlarını 83 yaşındaki kızı anlattı.
30.06.2024Gündem
Mekanik biyolojik ayrıştırma tesisi geri dönüşümle hem çevreyi koruyor hem de ekonomiye katkı sağlıyor
Mekanik biyolojik ayrıştırma tesisi geri dönüşümle hem çevreyi koruyor hem de ekonomiye katkı sağlıyorGaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve İller Bankası iş birliğinde Avrupa Birliği'nce desteklenerek inşa edilen “Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi” sağladığı geri dönüşümle çevreyi koruyor, ekonomiye katkı sağlıyor.
28.06.2024Gaziantep
Depozito iade sistemi nedir? İlk etapta 5 bin iade makinesi kurulacak
Depozito iade sistemi nedir? İlk etapta 5 bin iade makinesi kurulacakTürkiye Çevre Ajansı (TÜÇA) tarafından yürütülen “Depozito Yönetim Sistemi” çalışmaları tamamlandı. 2025 yılında ulusal çapta hayata geçirilecek bu sistem ile 0.1 ile 3 litre hacme sahip tek kullanımlık ambalajlar geri dönüşüme kazandırılacak. Her bir şişe veya kutu başına 25 kuruş ödenecek ve bu paralar alışverişte kullanılabilecek.
20.06.2024Gündem
Sıfır Atık Projesiyle ekonomiye dev kazanç
Sıfır Atık Projesiyle ekonomiye dev kazançÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan Sıfır Atık Projesi ile bugüne kadar 59,9 milyon ton geri kazanılabilir atığın ekonomiye kazandırıldığını ve 185 milyar lira kazanç sağlandığını duyurdu.
19.06.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Atık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki atık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.