Ateş Kara

Ateş Kara

Son dakika Ateş Kara haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ateş Kara ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ateş Kara haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ateş Kara

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ateş kara gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.933 ateş kara haberi bulunmuştur. Tüm ateş kara haberleri aşağıda listelenmiştir.
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor
Strep A ile ilgili son dakika uyarısı! Geç kalınırsa ölüme sebep oluyor Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Eğer erken dönemde tedavi yapılmazsa Strep A'nın neden olduğu enfeksiyonlarda yüzde 20 ile yüzde 40’a kadar kayıplar olabiliyor. Yani her 10 vakanın 2 ila 4’ünün kaybedilme riski var" dedi.
3.02.2023 Gündem
Yeni salgın tehlikesi! Türkiye'de görülmeye başladı
Yeni salgın tehlikesi! Türkiye'de görülmeye başladı İngiltere’de 10’dan fazla çocuğun ölümüne neden olan Strep A, 3 ilde görüldü. Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı Prof. Dr. Ergin Çiftçi, “Çaresiz olduğumuz bir hastalık değil. Antibiyotik verildikten sonraki 24 saat içinde bulaşıcılığı bitiyor” dedi.
13.12.2022 Gündem
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi
Grip geldi sınıflar boş kaldı! Okullarda salgın tehlikesi Pandemi döneminin ardından çocukları bu yıl beklenenden erken ve güçlenerek gelen grip vurdu. 3 yılın sonunda griple tanışan çocuklarda yüksek ateş, 20 güne kadar sürebiliyor. Öğretmenler de ‘Her gün birkaçı ateşleniyor’ diyerek sınıfların boş kaldığına dikkat çekiyor.kor
29.11.2022 Gündem
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor
Turkovac’ın faz-3 klinik çalışması Azerbaycan’da başlıyor Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Turkovac’ın faz-3 klinik çalışmasının Azerbaycan’da başlayacağı bildirildi. Çalışma, Turkovac’a dair yurt dışında yapılacak ilk klinik araştırma özelliğini taşıyor.
8.03.2022 Gündem
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan  Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı!
Neler Oluyor Hayatta programına bağlanan Pr. Dr. Mehmet Ceyhan, Ateş Kara Turkovac aşısı hakkında açıklama yaptı! Kanal D’nin, hafta içi her gün canlı yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programında, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan’ın Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara ve yerli aşı Turkovac hakkında yaptığı yorumlar konuşulmuştu.
6.01.2022 Televizyon
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor?
Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac nerede üretiliyor? Yerli corona virüs aşısı TURKOVAC'ın bugün itibarıyla acil kullanım onayı aldı. Seri üretimine başlandığı belirtilen aşının başta şehir hastaneleri olmak üzere yaygın kullanıma gireceği belirtildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid-19 aşısı üreten bugün itibariyle 9 ülkeden biri olduk. Şu an dolum tesislerinin olduğu alandayız. Şu an dolum, etiketlenme ve ambalajlanma olan noktadayız." dedi. Peki, Turkovac aşısı ne zaman kullanılmaya başlanacak? Turkovac aşısı ne zaman çıkacak? Turkovac aşısında son durum ne? İşte detaylar...
22.12.2021 Sağlık
Yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız
Yerli aşı Turkovac acil kullanım onayı aldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız Türkiye'nin yerli koronavirüs aşısı Turkovac acil kullanım onayı aldı. Erdoğan, "Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da dost ülkelere gönderiyoruz. Turkovac'ın üretimiyle birlikte aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız" dedi.
22.12.2021 Siyaset
Omicron ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden açıklama! 'Hücreye daha kolay girebiliyor'
Omicron ile ilgili Bilim Kurulu üyesinden açıklama! 'Hücreye daha kolay girebiliyor' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Omicron varyantının hücreye girmesinin daha kolay olabildiğini ancak Güney Afrika'dan gelen verilere göre hastalığın çok ağır seyretmediğini söyledi.
13.12.2021 Gündem
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına...
BioNTech aşısıyla ilgili flaş gelişme! 5-11 yaş aralığına... ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) bağlı danışma kurulu, BioNTech aşısının 5-11 yaş grubuna üçte bir doz olarak uygulanmasını tavsiye etti. Uygulama için FDA’nın onayı beklenirken Türkiye’de de Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, konuyu ilk toplantıda görüşeceklerini söyledi.
28.10.2021 Sağlık
Fatih Terim'den müjde! '10 transfer...'
Fatih Terim'den müjde! '10 transfer...' Dünkü hazırlık maçından sonra açıklamalarda bulunan Fatih Terim transfer konusuna da değindi.
11.07.2021 Galatasaray
Prof. Dr. Kara açıkladı! İşte Biontech ve Sinovac aşılarının yan etkileri...
Prof. Dr. Kara açıkladı! İşte Biontech ve Sinovac aşılarının yan etkileri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın düzenlediği basın toplantısına Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden Prof Dr. Ateş Kara da katıldı. Prof. Dr. Ateş Kara, Biontech ve Sinovac aşılarının yan etkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
23.06.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Kara tarih verdi! 'Rahat edeceğiz'
Bilim Kurulu üyesi Kara tarih verdi! 'Rahat edeceğiz' Korona tedbirlerinin esnetilmesi ve normalleşme adımlarının atılma takvimiyle ilgili konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, "Biz dikkatli yaşamaya devam edersek, aşı takvimimiz de sorunsuz işlerse haziran sonunda rahatlayacağımızı düşünüyorum." dedi.
25.05.2021 Gündem
Koronavirüste yeni tehlike: Şikayet başlamadan 2 - 3 gün önce...
Koronavirüste yeni tehlike: Şikayet başlamadan 2 - 3 gün önce... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara'dan koronavirüsle ilgili çok önemli uyarılar geldi. ''Covid dediğimiz bu hastalıkta şikayetler başlamadan 2 ile 3 gün önce çok ciddi anlamda yaygın bulaştırıcılık başlıyor'' Kara, ''Belki bugün virüsü taşıyor olabilirsin etrafa saçıyor olabilirsin; ama 2 gün sonra fark edeceksin veya hiç fark etmeyebilirsin. O nedenle etrafında yakınında uzağında herhangi bir kişi varsa açık havada da olsa maske takalım'' uyarısında bulundu.
21.04.2021 Gündem
23 Nisan etkinlik programı! MEB 23 Nisan kutlama programını açıkladı!
23 Nisan etkinlik programı! MEB 23 Nisan kutlama programını açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 101. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, "önceliğin çocukların iyi olma hali ve mutluluğu olduğu" parolasıyla bir dizi etkinlik planladı. 23 Nisan etkinlik programı...
20.04.2021 Eğitim
Kanal D'de 'Şarkılar Bizi Söyledi'
Kanal D'de 'Şarkılar Bizi Söyledi' Kanal D’nin Türk müziğinin iki başarılı yorumcusu Sibel Can ve Hakan Altun ile usta klarnet virtüözü Hüsnü Şenlendirici’yi aynı sahnede buluşturan müzik-eğlence programı “Şarkılar Bizi Söyler”, Perşembe akşamı ilk bölümüyle ekrana geldi.
26.02.2021 Televizyon
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni gelişme! Artıyor, il il alarm verildi...
Sokağa çıkma yasakları ile ilgili yeni gelişme! Artıyor, il il alarm verildi... Sokağa çıkma yasaklarının gevşetilmesi konuşulurken kötü haberi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca verdi. Mutant virüsün görüldüğü kişi sayısının, daha önce açıklanan 17 ilde 128 vakanın çok üstüne çıktığını açıkladı. Koca, “İngiltere varyantından bahsediyoruz. İl il artış devam ediyor” dedi. Bakan Koca, kısıtlamaların ne zaman esnetileceği sorusu üzerine Koca, vaka sayılarında bir düşüş olsa da istenilen seviyeye gelinmediğini söyleyerek, “Bir tablomuz var kısıtlamaların esnemesi için. Şu an hala çok uzağız. Şu an için bir gevşeme yok, kısıtlamalara devam edeceğiz. İlerleyen zamanda vaka sayılarını da il il tabloya ekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.
3.02.2021 Gündem
Virüs mutasyona uğradı, her şey değişti! Kritik uyarı, bunları yapmazsanız...
Virüs mutasyona uğradı, her şey değişti! Kritik uyarı, bunları yapmazsanız... Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Son olarak virüsün motasyona uğradığı açıklanmıştı. Bu açıklama herkeste endişeye yol açmıştı. Mutasyonlu vürüs ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Arık herkesin eskisinden çok daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü yeni virüsün bulaş hızı daha fazla. Eskiden aynı ortam içerisinde bulunan 10 kişiden 3'üne bulaşan koronavirüs mutasyon sonrası 6-7 kişiye bulaşabiliyor. Bu nedenle sosyal mesafemizi artırmamız, aynı ortamda uzun süre bulunmamamız gerekiyor. Salgının başlamasından bu yana endişeli kişiler çift maske kullanıyordu. Bazı uzmanlar bunun gerekli olmadığı görüşündeydi. Mutasyon sonrası bu görüş değişti. Çift maske kullanmanın daha koruyucu olduğu açıklandı. Prof. Dr. Ateş Kara mutasyonlu virüs ile ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. İşte yeni virüsten korunmak için yapmanız gerekenler...
2.02.2021 Gündem
İkinci parti yeni aşı ne zaman gelecek? Aşı ne zaman gelir?
İkinci parti yeni aşı ne zaman gelecek? Aşı ne zaman gelir? 'İkinci parti yeni aşı ne zaman gelecek?' binlerce kişi tarafından merak ediliyor. Çin'den gelecek olan 10 milyon yeni aşıya onay çıktı. Yeni aşıların Türkiye'ye geleceği tarih Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı. Peki, Aşı ne zaman gelir? Çin'den aşı gelecek mi? İkinci parti yeni aşı ne zaman gelecek? BioNTech Pfizer aşısı gelecek mi? İşte aşılar ile ilgili son gelişmeler...
24.01.2021 Gündem
Ekmekten koronavirüs geçer mi? Prof. Dr. Ateş Kara yanıtladı...
Ekmekten koronavirüs geçer mi? Prof. Dr. Ateş Kara yanıtladı... Çin’in Tianjin kentinde bir firmaya ait dondurmada COVID-19 tespit edildi. Tüm ürünlere el konulurken gıda ürünlerinden virüs bulaşıp bulaşmadığı tartışmaları yeniden alevlendi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da bu konuda soru yağmuruna tutuldu. Ekmekten, kargodan koronavirüs geçip geçmeyeceği, kısıtlamaların ne zaman hafifleyeceği de merak konusu oldu. Prof. Kara yanıtladı...
18.01.2021 Gündem
Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? “15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak” iddiasına Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara’dan yanıt!
Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? “15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak” iddiasına Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara’dan yanıt! Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? sorusuna Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara cevap verdi. Bir süredir "15 Şubat'ta restoranlar ve kafeler açılacak" iddiası yanıt buldu. Kontrollü ve 'yeni normal' kurallar çerçevesinde bir hazırlık içine girilmesi gerektiğini dile getiren Kara, "Risk grubundaki büyüklerimizi aşılarsak şubatta rahatlayabiliriz" dedi.
14.01.2021 Gündem
Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim? SMS ve MHRS e-nabız korona aşı sırası sorgulama
Aşı sıramı nasıl öğrenebilirim? SMS ve MHRS e-nabız korona aşı sırası sorgulama Covid-19 salgını mücadelesi tüm dünyada sürerken, aşı süreci de başladı. Çinli Sinovac firmasınca üretilen ve Türkiye'ye getirilen 3 milyon dozluk CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu laboratuvarlarındaki test süreci tamamlandı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, analizleri tamamlanan CoronaVac aşısı için "Acil Kullanım Onayı" verdi. Onay sonrasında ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Ardından Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine de aşı yapıldı. Aşı randevusu ise MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı. SinoVac aşılarının Türkiye’nin farklı noktalarına dağıtımı da başladı. Vatandaşlar gelişmelerin ardından aşı sıramı nasıl öğrenebilirim, sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte MHRS E-nabız aşı sorgulama…
14.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyeleri koronavirüs aşısı oldu
Bilim Kurulu üyeleri koronavirüs aşısı oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ardından Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyelerine de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında CoronaVac aşısı yapıldı.
13.01.2021 Gündem
Bu ilaçlar için çok net uyarı! 'Mutlaka uzak durun!'
Bu ilaçlar için çok net uyarı! 'Mutlaka uzak durun!' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, koronavirüs tedavisinde kullanılan kan sulandırıcı ürünlerin bilinçsiz kullanımında vücuda zarar verebileceğine dikkat çekti. Kara, "Bu ilaçlardan elimizde reçetemiz olmadan, doktor önerisi olmadan mutlaka uzak durmamız gerekiyor. Kendi kendimize karar verip kullanabileceğimiz ilaçlar değil bunlar" dedi.
11.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ateş Kara ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ateş kara haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.