Prof. Dr. Ateş Kara

Prof. Dr. Ateş Kara

Son dakika Prof. Dr. Ateş Kara haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Ateş Kara ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prof. Dr. Ateş Kara haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Ateş Kara

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prof. dr. ateş kara gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 prof. dr. ateş kara haberi bulunmuştur. Tüm prof. dr. ateş kara haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü
Yeni salgın alarmı! Türkiye'de ilk vaka görüldü İngiltere ve Fransa’da Strep A bakteriyel enfeksiyonu nedeniyle ölen çocukların sayısı 11’e yükselirken, İstanbul’a 2 yaşında bir çocuk, Strep A kaynaklı menenjit nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyor.
9.12.2022 Gündem
Prof. Dr. Kara açıkladı! İşte Biontech ve Sinovac aşılarının yan etkileri...
Prof. Dr. Kara açıkladı! İşte Biontech ve Sinovac aşılarının yan etkileri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın düzenlediği basın toplantısına Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerinden Prof Dr. Ateş Kara da katıldı. Prof. Dr. Ateş Kara, Biontech ve Sinovac aşılarının yan etkileriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
23.06.2021 Gündem
Virüs mutasyona uğradı, her şey değişti! Kritik uyarı, bunları yapmazsanız...
Virüs mutasyona uğradı, her şey değişti! Kritik uyarı, bunları yapmazsanız... Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile ilgili her gün yeni bir bilgi ortaya çıkıyor. Son olarak virüsün motasyona uğradığı açıklanmıştı. Bu açıklama herkeste endişeye yol açmıştı. Mutasyonlu vürüs ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Arık herkesin eskisinden çok daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü yeni virüsün bulaş hızı daha fazla. Eskiden aynı ortam içerisinde bulunan 10 kişiden 3'üne bulaşan koronavirüs mutasyon sonrası 6-7 kişiye bulaşabiliyor. Bu nedenle sosyal mesafemizi artırmamız, aynı ortamda uzun süre bulunmamamız gerekiyor. Salgının başlamasından bu yana endişeli kişiler çift maske kullanıyordu. Bazı uzmanlar bunun gerekli olmadığı görüşündeydi. Mutasyon sonrası bu görüş değişti. Çift maske kullanmanın daha koruyucu olduğu açıklandı. Prof. Dr. Ateş Kara mutasyonlu virüs ile ilgili çok önemli uyarılarda bulundu. İşte yeni virüsten korunmak için yapmanız gerekenler...
2.02.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara koronavirüs aşısındaki riski anlattı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kara koronavirüs aşısındaki riski anlattı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Ahmet Hakan'ın CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge programında kritik açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kara, corona virüsü aşılarının güvenilirliğini anlatırken dikkat çeken bir benzetme kullandı. Ateş. Kara, aşıların otomobile binip bir yere giderken aldığımız riskten 100 kat daha güvenli olduğunu anlattı
30.12.2020 Gündem
Canlı yayında açıkladı! Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı?
Canlı yayında açıkladı! Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, CNN TÜRK'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında corona virüse ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
13.07.2020 Gündem
Prof. Dr. Ateş Kara'dan çok önemli corona virüs aşısı açıklaması!
Prof. Dr. Ateş Kara'dan çok önemli corona virüs aşısı açıklaması! Sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına görüntülü bağlanan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara çok önemli açıklamalarda bulundu.
12.06.2020 Gündem
Prof. Dr. Ateş Kara: Aramızda 36 bin hayalet var
Prof. Dr. Ateş Kara: Aramızda 36 bin hayalet var Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye’de yaklaşık 36 bin hayalet taşıyıcı olabileceğini söyledi. Kara, hiç semptom göstermeden hastalığı geçiren bu taşıyıcıların tespiti için yeni testlerin yapılacağını açıkladı.
3.05.2020 Corona Virüsü
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Bu yaz sahillerde iç içe geçmek olmayacak
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Bu yaz sahillerde iç içe geçmek olmayacak Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, haziran ayında corona virüs tedbirlerinde bir miktar azalma olacağını belirterek, "Ama geçen yaz gibi bir yaz olacağını düşünmeyelim. Sahillerde geçen yaz ki gibi iç içe geçmek gibi bir şey olmayacak. Bir miktar rahatlamamız olacaktır sadece" dedi.
21.04.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara açıkladı: Normal hayata ne zaman döneceğiz?
Bilim Kurulu üyesi Ateş Kara açıkladı: Normal hayata ne zaman döneceğiz? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara herkesin merak ettiği o soruya yanıt verdi. Kara, ‘Normal hayata ne zaman döneriz’ sorusuna ‘Kurallara sıkı sıkıya bağlanırsak Mayıs sonu Haziran başı gibi dönebiliriz’ yanıtını verdi.
16.04.2020 Corona Virüsü
Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan corona açıklaması: 2 kat daha hızlı
Bilim Kurulu Üyesi Kara'dan corona açıklaması: 2 kat daha hızlı SAĞLIK Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Wuhan'da yapılan araştırmada Covid-19 olup, sigara içenlerde hastalığın ağır seyretme olasılığının 2,4 kat daha yüksek olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kara, "Şimdi sigarayı bırakma zamanı" dedi.
9.04.2020 Corona Virüsü
Okullar ne zaman açılıyor, ne zaman kapanıyor? Okul tatili ne zaman bitiyor, uzar mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı!
Okullar ne zaman açılıyor, ne zaman kapanıyor? Okul tatili ne zaman bitiyor, uzar mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı! Okullar ne zaman açılıyor? Okul tatili ne zaman bitiyor? Okul tatili uzar mı? Sorularına öğrenciler tarafından cevap aranıyordu. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara geçtiğimiz günlerde tatil konusunda, okulların kapalı kalma süresinin, durumun seyrine göre değişebileceğini belirtmiş ve bugün ne bir şey söylemek söz konusu değil demişti. Dün de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okul tatilleri ile ilgili bir açıklama yaptı. "Tatil süreci uzayabilir mi?" sorusu üzerine Selçuk, öncelikle ara tatili öne aldıklarını, ikinci haftanın tatil olmadığını söyledi. İşte okul tatilleri ile ilgili yapılan son açıklamalar…
20.03.2020 Eğitim
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Vakayı erken dönemde yakaladık, şansımız var
Bilim Kurulu Üyesi Kara: Vakayı erken dönemde yakaladık, şansımız var Sağlık Bakanlığı corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye'deki ilk corona virüs vakası ile ilgili "Tedirgin olalım ama panik olmayalım. Çok az kişiyle temas edip, çok fazla dışarıya çıkmayan birisi, o bakımdan şansımız var. Erken dönemde ateş ve öksürüğü olduğu dönemde yakalandı ve o sayede de çok az temaslısının olduğu bir dönemi yakaladık. Türkiye'de evet doğru, artık vakamız var; ama bu vaka 'Türkiye'de virüs dolaşıyordur'a neden olmuyor" dedi.
11.03.2020 Gündem
Dikkat! Grip bu yıl erken geldi ve...
Dikkat! Grip bu yıl erken geldi ve... Sağlık Bakanlığı Grip Bilim Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, grip virüsünün 1.5 ay erken gelip kasımda başladığını söyledi. Kara, "Çok bulaşıcı. Kas ağrısı ve yatağa düşme daha yoğun olur. Gelecek hafta Ankara ve İzmir'e dikkat" dedi.
5.01.2018 Gündem
Aşı sırası ne zaman gelecek? Aşı başvuruları nasıl yapılacak?
Aşı sırası ne zaman gelecek? Aşı başvuruları nasıl yapılacak? Türkiye’de COVID-19’a karşı ilk aşılama 11 Aralık’tan sonra başlayacak. Peki aşılama kaç grupta yapılacak, ilk ve en son kimler aşılanacak? Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye’nin aşı stratejisini anlattı
5.12.2020 Gündem
“Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız"
“Böyle giderse tedavi edecek sağlık çalışanı bulamayacağız" Prof. Dr. Ateş Kara, Neler Oluyor Hayatta’ya konuştu.
1.09.2020 Televizyon
Bilim Kurulu üyeleri, sahte hesaplardan dertli
Bilim Kurulu üyeleri, sahte hesaplardan dertli Sağlık Bakanlığı corona virüs Bilim Kurulu üyeleri, son dönemde sosyal medyada kendi adlarına sahte hesap açılarak, halkı korku ve endişeye sevk edici paylaşımlar yapılmasından yakındı. Adına sahte hesap açılanlardan Prof. Dr. Ateş Kara, "Ben rahatsız oldum, ismimin o şekilde kullanılması çok hoşuma gitmedi" dedi. Sosyal Medya Uzmanı Prof. Dr. Levent Eraslan, sahte hesap açan ve buradan yapılan paylaşımları tekrar dolaşıma sokanların suç işlediğini, bunun 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası olduğunu söyledi.
15.04.2020 Gündem
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri
1071 akademisyenden, Anayasa Mahkemesi kararına karşı bildiri Anayasa Mahkemesinin (AYM), "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" metnine imza atan 10 akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan cezalandırıldıkları gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvuruda "hak ihlali" kararı vermesine ilişkin 1071 akademisyen karşı bildiri imzaladı.
29.07.2019 Gündem
Irak'ın kuzeyine ikinci harekat! Bakanlık duyurdu
Irak'ın kuzeyine ikinci harekat! Bakanlık duyurdu Milli Savunma Bakanlığı Irak'ın kuzeyine ikinci harekatın başlatıldığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında "Dün saat 22.00'de Irak'ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı Pençe-2 Operasyon Planı çerçevesinde yeni bir harekat başlatıldı" denildi. Komandolar Hakurk'un güneyine girdi. Operasyonu yorumlayan uzmanlar "Hakurk, Kandil, Avaşin, Basyan gibi bölgeler yakın zamana kadar adeta örgüt tarafından tabulaştırılarak 'girilmez-erişilmez' noktalar olarak biliniyordu" dediler.
13.07.2019 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan atanamayan öğretmenlerle ilgili dikkat çeken açıklama!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan atanamayan öğretmenlerle ilgili dikkat çeken açıklama! Öğretmenler günü öncesi atanamayan öğretmenlere ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, "Ekonominin gidişatına göre bu yıl kaç kadro ilan edebiliriz, bunun hesabını Hazine ve Maliye Bakanlığı yapıyor" şeklinde konuştu. "Türkiye'nin eğitim sistemi bu kadar küçümsenmemeli" diyen Selçuk, "Türkiye'de eğitimde çok güzel şeyler yapıldı. Türkiye aslına sanıldığından daha fazla imkanlara sahip bir ülke" ifadesini kullandı. Bakan Selçuk, Bir Milyon Öğretmen Bir Milyon Fikir Projesi kapsamında öğretmenlerden bakanlığa 31 bin proje geldiğini de duyurdu.
23.11.2018 Gündem
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahipleri belli oldu
Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahipleri belli oldu "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Yönetmeliği" kapsamında, hizmet ve eserleri ile Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, ülkemizin kültür ve sanatının yücelmesi için çalışan, özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişi veya kurumlara, Devlet adına kendilerini onurlandırmak ve özendirmek amacıyla verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahipleri belli oldu
29.09.2021 Gündem
Sivas'ta on binler Madımak için yürüyor
Sivas'ta on binler Madımak için yürüyor Sivas'ta 1993 yılında Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi sonucu ölen 35 kişi için, 10 bin kişi yürüyüşe geçti.
29.09.2021 Gündem
Ünlülerin derbi yorumu
Ünlülerin derbi yorumu Bilim dünyasında 20 ismin 7'si 'Fener', 7'si 'Aslan' dedi. 6 kişi berabere biteceğini tahmin etti... Sanat dünyasının en önemli 38 isminin 18'i 'Fenerbahçe', 17'si 'G.Saray', 3'ü de 'beraberlik' dedi.
11.05.2012 Futbol
Devlet çatısı altında bir ilk!
Devlet çatısı altında bir ilk! Devlet çatısı altında ilk kez Said Nursi konulu sempozyum düzenlendi...
29.09.2021 Gündem
'Lunaparka gitmek isterim!'
'Lunaparka gitmek isterim!' "Salıncakta beni sallamasını istiyorum. Davutoğlu babamla bu şekilde zaman geçirmek istiyorum"
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Ateş Kara ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prof. dr. ateş kara haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.