Arama Motoru

Arama Motoru

Son dakika arama motoru haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arama motoru ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arama motoru haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arama Motoru

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arama motoru gelişmeleri de dahil olmak üzere 978 arama motoru haberi bulunmuştur. Tüm arama motoru haberleri aşağıda listelenmiştir.
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı ABD’de yapılan araştırma Z kuşağının internette arama yapmak için Google yerine, Tiktok ve Youtube gibi sosyal medya platformlarına başvurduğunu ortaya çıkardı.
12.04.2024 Gündem
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak
Dijital Telif Yasası ile ilgili dikkat çeken açıklama: Google telif ücreti ödemek zorunda kalacak Türkiye'de Dijital Telif Yasası konusunda çalışmalar hızlandı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Google'ı bütçe görüşmelerinden sonra TBMM'ye çağıracaklarını söyledi. Dijital telif yasası ile ilgili konuşan Sosyal Medya Araştırmacısı Ümit Sanlav, "Google bizi sömürüyor! Haberlere arama motoru Google üzerinden ulaşılıyor. Bu haberler üzerinden milyar dolarlar kazanan Google, dijital içerikleri üretenlere herhangi bir ödeme yapmıyor" diyerek önemli açıklamalarda bulundu.
20.12.2023 Gündem
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan'
Arda Türkmen'in dolandırıcılarla başı dertte! 'Bana 1000 Euro ver, düşeyim yakandan' Son dönemde ortaya çıkan yeni dolandırıcılık yöntemlerinden biri de ünlü restoranların internet sitelerini kopyalayıp, müşterilerden sahte rezervasyonlar için kapora ücreti almak oldu. Ünlü şef Arda Türkmen de dolandırıcıların hedefi oldu. Arda Türkmen yaşadıklarını anlatırken dolandırıcıların kendisinden de Bin Euro istediğini söyledi. Prof. Dr. Berk Üstündağ ise yapay zeka araçlarının kullanılarak dolandırıcılığın arttığını vurguladı.
3.12.2023 Magazin
Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Ergün: Google kabul etmek zorunda
Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Ergün: Google kabul etmek zorunda Google'ın dijital yayıncılar için telif ödenmesine ilişkin Kanada ile anlaşmaya varmasının ardından gözler Türkiye'ye çevrildi. Anlaşmaya varılması hususunda Fransa örneğini gösteren Bilişim Hukuku Derneği Başkanı Avukat Kürşat, "Google, ceza ödememek adına kabul etmek zorunda kalacak" dedi.
3.12.2023 Gündem
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyecekler Google, bir ülkede daha Dijital Telif Yasası hükümlerine boyun eğdi. Buna göre; Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yasa acilen çıkmalı. Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına nekadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı." dedi. Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, "Türkiye'deki dijital yayıncıların haklarını koruyacak yasayı çıkaracağız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sabah.com.tr'ye konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın hayata geçirileceğini, çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
30.11.2023 Gündem
Kenan Tosun kimdir? Cansu Tosun’un babası Kenan Tosun ile Serenay Sarıkaya’nın annesi Ümran Seyhan'ın aşk iddiaları ortalığı karıştırdı!
Kenan Tosun kimdir? Cansu Tosun’un babası Kenan Tosun ile Serenay Sarıkaya’nın annesi Ümran Seyhan'ın aşk iddiaları ortalığı karıştırdı! Oyuncu Cansu Tosun'un babası kim, Kenan Torun aslen nereli ve kaç yaşında? Soruları arama motoru üzerinden araştırılıyor. Seranay Sarıkaya'nın annesi Ümran Seyhan ile aşk dedikodularına karıştı iddiaları magazin gündemine bomba gibi düştü. Peki, Kenan Tosun Ümran Seyhan aşk mı yaşıyor?
28.09.2023 Magazin
Google'dan 25. yıla özel doodle geldi! Google hangi ülkenin, ne zaman kuruldu?
Google'dan 25. yıla özel doodle geldi! Google hangi ülkenin, ne zaman kuruldu? Arama motoru Google, 25. yılına özel bir doodle hazırladı. Yeni yaşını kullanıcılarıyla birlikte kutlayan dünyaca ünlü arama motoru Google ne zaman kuruldu? Google hangi ülkenin? İşte detaylar...
26.09.2023 Gündem
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır?
Kök İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Kök İşareti Nasıl Yapılır? Matematiksel bir terim olarak öne çıkan kök işareti eğitimde yaygın olarak kullanılır. Önüne getirilmiş olan sayının karekökünü almak için değerlendirilen bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Sembol olarak ele alındığında ise √ şeklinde görüldüğünü söylemek mümkün. Hemen önüne gelen rakamı etkilemek suretiyle eğer bu rakamın karekökten çıkması isteniyorsa o vakit karekökü alınır. Birçok matematiksel işlemde önemli bir yere sahiptir ve yaygın biçimde değerlendirilir.
10.07.2023 Eğitim
Google için kötü haber! Samsung, Bing'e geçebilir
Google için kötü haber! Samsung, Bing'e geçebilir Güney Koreli teknoloji devi Samsung mart ayından bu yana cihazlarındaki varsayılan arama motorunu değiştirmeyi düşünüyor. Yıllardır Google'ı varsayılan olarak kullanan Samsung bir değişikliğe giderek bu noktada tercihini Microsoft Bing'den yana kullanabilir. Bu ihtimal Google'da büyük çaplı bir endişe yaratmış durumda.
19.04.2023 Bilim ve Teknoloji
Yeni yöntemleri ifşa oldu! Seçmenler hedefte, bu linke sakın tıklamayın
Yeni yöntemleri ifşa oldu! Seçmenler hedefte, bu linke sakın tıklamayın Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. Gündemdeki her konuyla ilgili vatandaşı dolandırmaya çalışan sahtekarlar şimdi de seçmenleri hedef aldı. Yüksek Seçim Kurulu adıyla sahte mail atan dolandırıcılar, vatandaşların kişisel bilgilerini çalıyor. İşte haberin detayları...
17.04.2023 Gündem
Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık yapanlar yakalandı
Sahte AFAD sitesi ile dolandırıcılık yapanlar yakalandı Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye tek yürek olurken dolandırıcılar da boş durmuyor. İnsanların yardım etmek için deprem bölgesine seferber olduğunu gören dolandırıcılar sahte AFAD sitesiyle kredi kartı bilgisi toplayıp vatandaşları kandırıyor. Bu olaydan sonra emniyet birimler harekete geçti.
11.02.2023 Gündem
Bu acı günde vicdansızlar iş başında! Yardım yaparken bu detaylara dikkat
Bu acı günde vicdansızlar iş başında! Yardım yaparken bu detaylara dikkat Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem sonrasında tüm Türkiye tek yürek olurken dolandırıcılar da boş durmuyor. İnsanların yardım etmek için deprem bölgesine seferber olduğunu gören dolandırıcılar sahte AFAD sitesiyle kredi kartı bilgisi toplayıp vatandaşları kandırıyor.
7.02.2023 Gündem
Araba sahiplerine büyük tuzak! Muayene randevusu oyunu ortaya çıktı
Araba sahiplerine büyük tuzak! Muayene randevusu oyunu ortaya çıktı Araba sahibi milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Dolandırıcıların yeni yöntemi şaşkına çevirdi. Daha önce araç muayene ücretleri ile gündeme gelen istasyon bu defa da dolandırıcıların durağı haline geldi. Araba muayene istasyonundan internet üzerinden randevu almak isteyenler bu tuzağa düşüyor. Tüm paraları gidiyor, dolandırıldıklarını anladıklarında her şey çok geç oluyor. İşte akılalmaz yöntemin detayları...
17.01.2023 Yaşam
2022 Mauro İcardi'den sorulur! En çok o arandı
2022 Mauro İcardi'den sorulur! En çok o arandı Galatasaray'ın Paris Saint-Germain'den getirdiği yıldız futbolcu Mauro Icardi, Google 2022'nin en çok aranan kelimeleri listesinde en çok aranan isim oldu.
8.12.2022 Galatasaray
Öğretmenler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı? 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı, Dünya Öğretmeneler Günü neden 5 Ekim’de kutlanır?
Öğretmenler Günü ne zaman kutlanmaya başlandı? 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı, Dünya Öğretmeneler Günü neden 5 Ekim’de kutlanır? 24 Kasım Öğretmenler Günü Google tarafından doodla olarak kutlanıyor. Özel gün ve tarihlerde kullanıcılarına sürpriz yapan arama motoru bu kez 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne özel Doodle tasarımı oluşturdu. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? Öğretmenler Günü ne zaman kutlanamaya başlandı? İşte, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tarihi ve önemi hakkında merak edilenler…
24.11.2022 Gündem
HealthTürkiye'nin detayları belli oldu
HealthTürkiye'nin detayları belli oldu Sağlık Bakanlığı'nın ilgili kamu şirketi Uluslararası Sağlık Hizmetleri Anonim Şirketi (USHAŞ) tarafından Türkiye'nin sağlık hizmetlerini dünyaya tanıtmak ve sağlık turizmine değer katmak amacıyla geliştirilen uluslararası sağlık hizmetleri markası 'Health Türkiye', Ankara'da tanıtıldı.
3.11.2022 Gündem
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google’da Doodle oldu!
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Google’da Doodle oldu! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı Google kutladı. Dünyaca ünlü arama motoru Google 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için Doodle hazırladı. Doodle çizimi cumhuriyetin ilan edildiği ilk Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası'nı resmediyor.
29.10.2022 Gündem
'Dünyanın en saçma binası'nın geciken yıkımına para cezası
'Dünyanın en saçma binası'nın geciken yıkımına para cezası Google'da 'Dünyanın en saçma binası' olarak ilk sırada çıkan 18 katlı binanın yıkımı geciktiği için müteahhit firmaya, günlük 1984 lira ceza uygulanmaya başlandı.
24.08.2022 Yaşam
Google yasaklandı! Rusya'dan şoke eden karar
Google yasaklandı! Rusya'dan şoke eden karar Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın patlak vermesinden itibaren devreye sokulan yaptırım kararları ve uluslararası şirketlerin Moskova karşısında aldıkları ortak tavır gündemin en çok konuşulan konularından birisi oldu. Birçok şirket Rusya’dan çekilme kararı alırken bu kez de Rusya Donetsk bölgesi için şaşırtıcı bir karara imza attı…
22.07.2022 Dünya
Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!
Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı! Yahudi soykırımının sembol isimlerinden biri olan Anne Frank Google’a Doodle oldu. Google, günlük yazarı Anne Frank’ın hayatından kesitlerin olduğu slayta yer verdi. Arama motoruna giren milyonlarca kişi Anne Frank’ın hayatını araştırıyor. Peki, Anne Frank kimdir? Holokost nedir? İşte Yahudi soykırımının simge isimlerinden Anne Frank'ın hayatı!
25.06.2022 Kültür Sanat
Google'dan şok eden hata! Kentte büyük karışıklık yarattı: 'Nasıl oldu bilemiyoruz'
Google'dan şok eden hata! Kentte büyük karışıklık yarattı: 'Nasıl oldu bilemiyoruz' Dünyaca ünlü arama motoru Google Samsun’da büyük bir karışıklığa imza attı. Haritalarında 'Atatürk Bulvarı’nın ismini 'Baki Esen Caddesi' olarak değiştiren şirket, kentte şaşkınlığa yol açtı. Atatürk Bulvarı için bir isim değişikliği olup olmadığı yönünde Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne sorular yöneltildi. Konu ile ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram'dan açıklama geldi.
21.06.2022 Gündem
Türkiye ile Google arasında son durum ne? Telif hakkı ödenecek mi?
Türkiye ile Google arasında son durum ne? Telif hakkı ödenecek mi? Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Avrupa’da 300 medya kuruluşuna “telif hakkı” ekseninde ödeme yapmayı kabul eden Google ile Türkiye arasında benzer bir anlaşmanın olup olmayacağına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
4.06.2022 Bilim ve Teknoloji
'Google telif anlaşması' için tüm gözler Meclis'te!
'Google telif anlaşması' için tüm gözler Meclis'te! Teknoloji devi Google, Avrupa'daki 300'den fazla medya kuruluşuna 'telif hakkı' çerçevesinde ödeme yapmayı kabul etti. Şimdilik Almanya, Macaristan, Fransa ve Hollanda gibi AB ülkeleri için geçerli olan sisteme Türkiye'nin de dahil edilmesi bekleniyor. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'nun Google’ı önümüzdeki günlerde görüşmeye çağıracak olmasına uzmanlar ve akademisyenler de tam destek verdi.
30.05.2022 Gündem
‘Telif hakkı için yasa çıkarılsın’
‘Telif hakkı için yasa çıkarılsın’ Google’ın, AB ve diğer ülkelerde yaptığı gibi Türkiye’de de haber içerikleri için medya kuruluşlarına telif ödemesi gerektiği belirtildi. Uzmanlar, bunun için Türkiye’de bir yasa çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.
21.05.2022 Ekonomi
Şanlıurfa’da restoran ve kafeler dijitalleşiyor
Şanlıurfa’da restoran ve kafeler dijitalleşiyor Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Google.org iş birliğiyle hayata geçirilen Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi'nin saha uygulaması Şanlıurfa’da gerçekleştirildi.
9.05.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Arama Motoru ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arama motoru haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.