Arabulucu

Arabulucu

Son dakika arabulucu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan arabulucu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını arabulucu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Arabulucu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan arabulucu gelişmeleri de dahil olmak üzere 807 arabulucu haberi bulunmuştur. Tüm arabulucu haberleri aşağıda listelenmiştir.
İstanbul'daki kritik zirve dünyada manşet oldu! İsrail basını Erdoğan'ın hamlesini böyle gördü
İstanbul'daki kritik zirve dünyada manşet oldu! İsrail basını Erdoğan'ın hamlesini böyle gördü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. 2.5 saat süren görüşmede Gazze'de ateşkes ve insani yardım konuları ele alındı. İstanbul'daki kritik zirve dünya basınında geniş yer buldu. İsrail basını zirvedeki 'siyasi sembolizm'i yazdı.
21.04.2024 Gündem
ABD'den Türkiye’ye arabuluculuk talebi
ABD'den Türkiye’ye arabuluculuk talebi ABD'li mevkidaşı William Burns, MİT Başkanı İbrahim Kalın'ı bayramda arayarak, İran'ın İsrail'e yönelik saldırı iddiaları ilgili arabulucu olmasını istedi.
14.04.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan yüzde 25 zam sınırı ile ilgili yeni açıklama
Bakan Tunç'tan yüzde 25 zam sınırı ile ilgili yeni açıklama Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasıyla ilgili, "Bunun uzatılıp uzatılmayacağı o gün belirlenecek. O günkü şartlar geldiğinde meclisimizin vereceği karardır" dedi
27.02.2024 Gündem
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259
Bakan Tunç: Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kira davalarında ara bulucuya başvuru sayısı, 129 bin 259. Başvurulardan 69 bin 239'si anlaşma ile sonuçlandı" dedi.
26.02.2024 Gündem
Ev sahibi ile kiracı arasında 'tahliye’ krizi! 50 bin TL masrafı ev sahibi ödedi
Ev sahibi ile kiracı arasında 'tahliye’ krizi! 50 bin TL masrafı ev sahibi ödedi Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar ortaya çıktı. Masrafları ev sahibi ödüyor. Zorunlu arabuluculuk uygulaması ile birlikte mahkemelerde dava yükü azalırken, ev sahibi ve kiracı uyuşmazlıklarına yönelik birçok sorun çözüme kavuşuyor. Son olarak bir arabuluculuk örneğinde mülk sahibi kiracının evden çıkmasını talep etti. Kiracının ise taşınacak durumu yoktu. Arabulucu ile dikkat çeken bir çözüm üretildi. İşte detaylar...
7.02.2024 Ekonomi
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığı ara bulucu ile 1 ayda çözüldü Ankara'da ev sahibi Serkan Uğurelli (47), kirasını ödemeyen ve evden çıkmak istemeyen kiracısı ile yaşadığı sorunu, zorunlu ara buluculuk uygulaması ile 1 ayda çözüme kavuşturdu. Avukat Senem Yılmazel, en az 2 yıl sürecek yargılama sürecinin, ara bulucu ile 4 haftada çözüldüğünü belirterek, "Bu tür sıkıntılar yaşayan insanların yüzde 50'si zorunlu ara buluculuk şartıyla anlaşma sağlayabiliyor" dedi.
3.02.2024 Gündem
Ev sahipleri teker teker banka hesaplarını kapatıyor! Kiracıları yakından ilgilendiren karar geldi
Ev sahipleri teker teker banka hesaplarını kapatıyor! Kiracıları yakından ilgilendiren karar geldi Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar son yıllarda artış gösterdi. Tahliye davalarının sayısı artarken zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Ev sahipleri konutlarını yüksek bedel karşılığı kiralamak için mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını arıyor. Kimi mülk sahipleri kendilerinin konuta ihtiyacı olduğunu kanıtlamaya çalışırken kimileri de kiracının kira ödemesine engel olmaya çalışıyor. Bu nedenle banka hesabını kapatan ev sahipleri bile bulunuyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan bir örnekte, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, hesabını kapatan ev sahibinin "iyi niyetli olmadığı" yönünde görüş bildirmesi çok tartışıldı. Peki kiranın ödendiği banka hesabı kapatılırsa kiracı ne yapmalı? Kira sözleşmelerinde ödeme detaylarını ayrıntılarıyla yazmak çözüm olabilir mi? Hem ev sahipleri hem de kiracıların bilmesi gerekenleri Gayrimenkul Hukukçusu Ümit Yasin Kısa anlattı.
7.01.2024 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Tahliye riski nedeniyle peşin kira ödeme dönemi başladı
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Tahliye riski nedeniyle peşin kira ödeme dönemi başladı Ev sahibi ve kiracılar arasında artan sorunların çözümü için zorunlu arabuluculuk sistemi devreye alındı. Özellikle dava sürecinin uzun sürmesi, bu süreçte konuttan tahliyenin söz konusuydu. Ancak artık bu durum değişti. Ev sahibi kiracı uyuşmazlıklarına çözüm için getirilen arabuluculuk sistemi pek çok sorunu ortadan kaldırıyor. Arabulucu Avukat Umut Metin, kiracı ve ev sahibinin arabulucuya başvurarak çözüme kavuşturduğu iki yaşanmış olaydan bahsetti. Taraflar yıllık peşin kira ödemesinde anlaşamayınca konu arabulucuya gitti.
5.01.2024 Ekonomi
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart
Pek çok ülke Google’ı anlaşmaya zorladı, sıra Türkiye’de! Uzman avukat: Yasal çerçevede ele almak artık şart AB ve Avustralya'da başlayan Dijital Telif Hakkı kanunu düzenlemelerine son olarak geçtiğimiz kasım ayında Google ile telif konusunda anlaşmaya varan Kanada katıldı. Anlaşmaya göre içerik üreticileri, teknoloji devinden 74 milyon dolar ödeme alacak. Türkiye'deki uzman isimler, bu tarz bir düzenlemenin ülkemizde de yapılmasının gerekliliğine dikkat çekerken Posta.com.tr'ye konuşan Telif Hukuku alanında uzman Avukat Arabulucu Tuğba Güzel Karlıdağ, günümüzdeki kanunun dijitalleşmeye uygun olmadığını ve yapılacak düzenleme ile sektörün önünün açılacağına dikkat çekti.
29.12.2023 Gündem
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek
8'inci yargı paketinin detayları ortaya çıktı! Evlenen kadın sadece kendi soyadını taşıyabilecek AK Parti’nin önümüzdeki günlerde Meclis’e sunacağı 8. Yargı Paketi’ne göre kadın, eşinin soyadı yerine yalnızca kendi soyadını taşıyabilecek.
10.12.2023 Gündem
Gazze'de ateşkes 1 gün daha uzatıldı
Gazze'de ateşkes 1 gün daha uzatıldı İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde altı gündür devam eden "insani aranın" uzatıldığını duyurdu.
30.11.2023 Dünya
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren dikkat çeken detay! Anında çözülüyor
Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren dikkat çeken detay! Anında çözülüyor Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan zam anlaşmazlığı artık arabulucular sayesinde anlaşmayla sonuçlanıyor. Peki adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Arabulucu Avukat Umut Metin merak edilenleri cevapladı.
28.11.2023 Ekonomi
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığında yeni boyut! Suç kabul edilecek
Ev sahibi-kiracı anlaşmazlığında yeni boyut! Suç kabul edilecek Ankara'da yaşanan olayda arabulucu, yüksek yargı kararları doğrultusunda ev sahibinin istediği saatte müşteri getirmesini kişinin özel hayatına müdahale olarak yorumladı.
17.11.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 1 ay süresi var, yeni sistemin detayları belli oldu
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! 1 ay süresi var, yeni sistemin detayları belli oldu Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Artık kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak. Peki adliyelerdeki dava dosyaları ne durumda? Arabuluculuk sistemi nasıl işliyor? İşte detaylar...
19.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem! 1 ay süre sınırı var, yıl sonu detayı belli oldu
Ev sahibi - kiracı ilişkilerinde yeni dönem! 1 ay süre sınırı var, yıl sonu detayı belli oldu Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Artık kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi olacak. Yasanın yürürlüğe girmesinde bu yana 6 haftalık sürede Türkiye genelinde aylık kira davası sayısı 20 binden 3 bine gerilerken, yüzde 60'lık anlaşma oranına ulaşıldı. Arabuluculukta toplam anlaşma rakamı 7 bine yaklaştı.
18.10.2023 Ekonomi
Kiracı ve ev sahipleri için yeni dönem! Yüzde 133'lük zamda anlaştılar
Kiracı ve ev sahipleri için yeni dönem! Yüzde 133'lük zamda anlaştılar Kiracı ve ev sahibi milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kira uyuşmazlıklarında yeni dönem 1 Eylül'de başladı. Artık kira tespit, tahliye, uyarlama, kontrat kaynaklı sorunlar, taşınmaz paylaşımı, kat mülkiyetinden kaynaklı uyuşmazlıklar, aidata ilişkin davalar zorunlu arabuluculuk sürecine tabi oluyor. Bir ev sahibi ile kiracı yüzde 133'lük zamda anlaştılar. Süreç nasıl mı işledi? İşte ayrıntılar
11.10.2023 Ekonomi
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem resmen başladı, 3 yıl sürüyor
Ev sahibi - kiracı milyonları ilgilendiriyor! Yeni dönem resmen başladı, 3 yıl sürüyor Kira anlaşmazlıklarında arabulucuya gidenlerin yarısı uzlaşma sağlayamıyor. Evden çıktığında aynı bedelle yeni ev bulamayacağını bilenler tahliye konusunda anlaşamazken, ödenen kira ile yeni istenen rakam arasında uçurum olması kira tespit görüşmelerini sonuçsuz bırakıyor. Gayrimenkul hukuku uzmanları, “Kiracılar arabulucu sonrası açılan davanın ortalama üç yıl süreceğini biliyor. Bu avantajı kullanıp işi mahkemeye bırakıyor” diyor.
8.10.2023 Ekonomi
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Masada 4 kritik konu var
Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin görüşmesinde! Masada 4 kritik konu var Erdoğan ile Putin, Tahıl Koridoru’nun yeniden açılması yolunda bugün anahtar niteliğinde bir görüşme yapacak. Daha önce Türkiye’de yapılacağı açıklanan görüşme bugün Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Soçi kentinde gerçekleşecek.
4.09.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Resmen değişti, artık zorunlu olacak
Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Resmen değişti, artık zorunlu olacak Ev sahibi ve kiracıları yakından ilgilendiriyor. Sistem dün itibarıyla resmen değişti! Ev sahipleri için büyük avantaj sağlanıyor. Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların kısa sürede çözülmesi için düğmeye basıldı. İşte detaylar...
2.09.2023 Ekonomi
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti
Arabuluculuk bürolarında ilk gün yoğunluğu! Vatandaşlar akın etti Ev sahibi ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıkların kısa sürede çözülmesi için bugün yürürlüğe giren arabuluculuk bürolarında yoğunluk dikkat çekti.
1.09.2023 Yaşam
Fidan ve Lavrov'dan tahıl koridoru mesajı
Fidan ve Lavrov'dan tahıl koridoru mesajı Rusya'nın başkenti Moskova'da mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir araya gelen Hakan Fidan kritik görüşme sonrası düzenlediği basın toplantısında konuştu.
31.08.2023 Gündem
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı...
Kiracı - ev sahibi ilişkilerinde yeni dönem! Yarın başlıyor, kritik 30 gün detayı... Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. Yeni dönem resmen yarın başlıyor. Bakan Tunç konu ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç arabuluculuk sistemi ile ilgili, "Yarından itibaren arabuluculuk müessesesine kira davaları da katılıyor. Kat mülkiyeti davaları zorunlu arabuluculuk kapsamında olacak." ifadelerini kullandı. Peki bundan sonra süreç nasıl ilerleyecek? İşte ev sahibi ve kiracıların merak ettiği soruların yanıtı...
31.08.2023 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni dönem başlıyor
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni dönem başlıyor Ev sahibi ve kiracı milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni dönem başlıyor. Kira uyuşmazlıklarında zorunlu arabuluculuk dönemi yarın başlıyor. Süreci dava açmak isteyen başlatacak. Arabulucu süreci en fazla 1 ay sürecek. Arabulucuya gitmeden dava açılamayacak. "Oğlum, kızım oturacak" diyen ev sahibi de başvurabilecek.
31.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyondaki yükseliş geçici Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kritik toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Enflasyona ilişkin ise "Enflasyonu vatandaşın günlük hayatından çıkaracağız, biraz sabır bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
21.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emeklinin beklediği açıklama geldi! "Çalışmalar sürüyor adımları atacağız" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularına cevap verdi. Erdoğan, memur ve emekli zamlarıyla ilgili konuşarak, "Şu anda memurlarla ilgili çalışmayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız yetkili sendikalarla sürdürüyor. Bu ay sonuna kadar da devam edecek. Nitekim birinci, ikinci, açıklamalar Bakanım tarafından yapıldı. Emeklilerle ilgili de ayrıca Bakanlığımız çalışmalarını sürdürüyor. Memurlarımıza bu zamlar gelirken, emeklilerimize hiçbir şeyin gelmemesi olacak bir şey değil. Onları da inşallah memnun edecek adımları atacağız." dedi.
21.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Arabulucu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki arabulucu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.