Araba Vergisi

Araba Vergisi

Son dakika araba vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araba vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araba vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araba Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araba vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 370 araba vergisi haberi bulunmuştur. Tüm araba vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İndirimli araba almak isteyenleri ilgilendiren ÖTV açıklaması! Şartlar tek tek açıklandı...
İndirimli araba almak isteyenleri ilgilendiren ÖTV açıklaması! Şartlar tek tek açıklandı... İndirimli araba almak isteyenleri ilgilendiren son dakika açıklaması! 2018’de tamamen değişti, ÖTV’den muaf oluyor, şartlar tek tek açıklandı. ÖTV muafiyetli araçlara ilginin arttığını belirten sektör temsilcisi Dinçer Kılıç, bazı hususlarda bilgilerin eksik olduğunu söyledi. Şartları açıklayan Kılıç, “ÖTV muafiyetinden yararlanmak için tam teşekküllü devlet hastanesinden alınmış sağlık raporunda engel oranının yüzde 90 ve üzeri olması gerekmektedir” dedi.
6.09.2022 Otomobil
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı Araba sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatları tek tek açıklandı. Yüzde 25 olarak tespit edildi, değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor. Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos'a kadar ödenebilecek. Peki MTV ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar, kaç TL? İşte araba vergisi ile ilgili detaylar...
24.07.2022 Otomobil
Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Son tarih yaklaşıyor, cezası var
Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika uyarısı! Son tarih yaklaşıyor, cezası var Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Kar yağışı nedeniyle ertelenmişti, iki gün kaldı. Uyarı geldi, son düzenleme ile fiyatlar arttı, 2022 yılının ilk taksit ödemesi için çok az bir zaman kaldı. Tüm detayla belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) en düşük tutar 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek tutar ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıktı. Peki 2022 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne zaman? İşte detaylar...
28.01.2022 Otomobil
Arabası olanları ilgilendiren gelişme! Son tarih belli oldu, tek tek açıklandı! Ödemeyene cezası var
Arabası olanları ilgilendiren gelişme! Son tarih belli oldu, tek tek açıklandı! Ödemeyene cezası var Arabası olan herkesi ilgilendiren gelişme! Fiyatlar değişti, ödemeler için son gün yaklaşıyor. Bakanlık duyurdu cezası var. Resmi Gazete'de yayımlandı, yüzde 25 olarak uygulanacak. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde en düşük ve en yüksek ödeme oranları belli oldu. MTV’de en düşük tutar 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek tutar ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıktı. Ödemeler, internet bankacılığı, mobil bankacılık, PTT ve vergi dairelerinden yapılabiliyor. Peki 2022 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne zaman? Tek tek açıklandı...
26.01.2022 Otomobil
Arabası olanlar dikkat! MTV’de fiyatlar değişti, son tarih belli oldu
Arabası olanlar dikkat! MTV’de fiyatlar değişti, son tarih belli oldu Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Son düzenleme ile fiyatlar arttı, ilk taksit ödemeleri için çok az bir zaman kaldı. Tarihler tek tek açıklandı, tüm detayla belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) en düşük tutar 109 liradan 136,25 liraya, en yüksek tutar ise 50 bin 107 liradan 62 bin 634 liraya çıktı. Peki 2022 yılında hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek? MTV ödemesi nasıl yapılır? MTV taksit ödeme tarihleri ne zaman? İşte detaylar...
21.01.2022 Otomobil
2015 Araç vergileri belli oldu! Ne kadar ödeyeceğiz
2015 Araç vergileri belli oldu! Ne kadar ödeyeceğiz 2015 yılında ödenecek vergi oranları belli oldu. 4001 santimetreküp üzeri motora sahip arabanın özel jet uçağının yarısı kadar vergi ödeyecek olması dikkat çekti. İşte bu 2015'in vergi ücretleri...
31.12.2014 Ekonomi
Ali Tombul'un babası: Ben katilim!
Ali Tombul'un babası: Ben katilim! Gezi Parkı’nın açıldığı önceki gün yaşanan olaylar sırasında, başına biber gazı kapsülü isabet etmesi sonucu ağır yaralandığı iddia edilen ve Taksim İlkyardım Hastanesi’nde tedavi altına alınan 16 yaşındaki lise öğrencisi Mustafa Ali Tombul’un sağlık durumu ciddiyetini koruyor...
29.09.2021 Gündem
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı,  1 milyon 591 bin TL oldu
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı, 1 milyon 591 bin TL oldu Araba alma planı yapan binlerce kişiyi dorudan ilgilendiriyor. ÖTV ayarı yapıldı. Ticaret Bakanlığı detayları paylaştı. Engelli kişilerin kullanımı için yurt dışından ithal edilen özel tertibatlı araçlar, 2024 yılı için 1 milyon 591 bin 200 TL’ye kadar ÖTV istisnasından yararlanabilecek.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Trafik sigortası poliçe limitleri arttı, işte yeni oranlar
Arabası olanlar dikkat! Trafik sigortası poliçe limitleri arttı, işte yeni oranlar Trafik sigortalarında her ay yüzde 2 yapılan artış 2024 yılından itibaren yüzde 5 olarak uygulanması kararı alındı. Ayrıca teminat tutarlarında da yükseliş gerçekleştirildi. Ayrıca kaza halinde ortaya çıkan maddi ve manevi teminatlarda da artış yapıldı.
14.12.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri döndü
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri döndü Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
12.12.2023 Ekonomi
Beşiktaş Kuruçeşme'de 124 milyon liralık satın alma
Beşiktaş Kuruçeşme'de 124 milyon liralık satın alma Borsa İstanbul'da işlem gören CVK Maden'in bağlı ortaklığı Hayri Ögelman Madencilik, Beşiktaş'ın Kuruçeşme semtinde caddeye paralel, denize nazır iki taşınmazı satın almaya karar verdi.
23.11.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarına ÖTV darbesi! 500 bin liralık indirim yolda
Araba fiyatlarına ÖTV darbesi! 500 bin liralık indirim yolda Araba fiyatlarıyla ilgili ÖTV açıklaması geldi. Son aylarda Türkiye'ye gelen elektrikli otomobiller 1 milyon 500 bin ila 1 milyon 600 bin TL arasında bir fiyat etiketiyle piyasaya giriyordu. Bu alt dilimde olan otomobiller için bir miktar fiyat artışı getirebilir. Yüzde 40’lık dilimde yer alan ve yüzde 10’luk ÖTV dilimine gerileyecek modellerde ise 500 bin TL’ye kadar düşüş bekleniyor.
21.11.2023 Ekonomi
Araba alacaklar dikkat! ÖTV matrahı güncellendi
Araba alacaklar dikkat! ÖTV matrahı güncellendi Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda vergi oranları değişmedi.
19.11.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekildi. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
16.10.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
2.10.2023 Ekonomi
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi?
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi? Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün esastan görüşecek.
28.09.2023 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarında indirim furyası başladı! Bayiler fiyatları düşürdükçe düşürüyor
İkinci el araba fiyatlarında indirim furyası başladı! Bayiler fiyatları düşürdükçe düşürüyor Araba alacaklar için güzel haber geldi. Tercihini ikinci el araçtan yana kullananlar kazançlı çıkıyor. 2. el arabada indirim trendi başladı. Bakan Bolat indirim ile ilgili detayları paylaştı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Otomotiv piyasasında 2’nci el fiyatlarında yüzde 10-15 düşüşler var. 1'inci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, 'araç yok' kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz" dedi.
27.09.2023 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor Araba alacaklar uzun süredir bu haberi bekliyordu. Otomotiv sektörü astronomik fiyat artışları ile gündemdeydi. Sıfır ya da ikinci el arama alma planı yapanlar ise beklemeye geçmişti. Geçtiğimiz aylardan ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, resmen frene bastı. Hal böyle olunca fiyat artışları kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor.
26.09.2023 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Satışlar resmen durdu, fiyatlara yansıyacak
Araba alacaklara güzel haber! Satışlar resmen durdu, fiyatlara yansıyacak Araba alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. İlk altı ayı ‘0’ stokla kapatan bayilerin elinde sıfır araçlar ilk kez kalmaya başladı. Uzmanlar sıfır araçta asıl durağanlığın bu ay itibarıyla başlayacağını söyledi. İkinci elde ise alınan önlemler satışları yavaşlattı.
12.09.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
5.09.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! Köpük fiyat eridi, frene basıldı
Araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme! Köpük fiyat eridi, frene basıldı Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Mart ayından beri aylık ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, ağustosta 80 bin adetle frene basmaya hazırlanıyor. Yatırım amaçlı talebin çekilmesiyle son çeyrekte artık ihtiyacı olan tüketici ile satıcı baş başa kalacak. En ucuz otomobilin 725 bin TL olması, ÖTV matrah limitlerinin arttırılmaması ve krediye ulaşımdaki zorluklar nedeniyle kalan aylarda sıfır aracı gücü yeten alabilecek.
4.09.2023 Ekonomi
Sıfır araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Fahiş fiyat artışları bıçak gibi kesildi
Sıfır araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Fahiş fiyat artışları bıçak gibi kesildi Araba alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Sıfır araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Otomotiv sektöründe satışlar durma noktasına geldi, rüzgar tersine döndü. Yeni kampanyaların başlaması an meselesi. Avantajlı fiyatlar ve düşük faizli kredi imkanları bekleniyor. İşte sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmelerinin ayrıntıları...
22.08.2023 Ekonomi
Borç yapılandırma süresi uzatıldı!  Resmi Gazete'de yayımlandı
Borç yapılandırma süresi uzatıldı! Resmi Gazete'de yayımlandı Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesinde mücbir sebep hali devam eden yerlerde borçların 29 Şubat 2024'e kadar yapılandırılmasına dair tebliğ yayımladı.
9.08.2023 Ekonomi
Sıfır araba alacaklara kritik uyarı! Bu yazıyı istemeyen pişman oluyor
Sıfır araba alacaklara kritik uyarı! Bu yazıyı istemeyen pişman oluyor Araba alacak pek çok kişi yeterli birikimi ve kredibilitesi varsa sıfır araçlara yöneliyor. İkinci el araç yaşayanlar satın alma işlemi öncesi aracı ekspertiz yaptırıyor. Sıfır araç alanlar ise fabrika çıkışlı olduğu için buna gerek duymuyor. Ancak durum hiç de öyle değil. Bu durup pek çok sorunu beraberinde gerekiyor. Uzmanlar konu ile ilgili dikkat çeken uyarılarda bulunuyor.
9.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Araba Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araba vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.