Motorlu Taşıtlar Vergisi

Motorlu Taşıtlar Vergisi

Son dakika motorlu taşıtlar vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan motorlu taşıtlar vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını motorlu taşıtlar vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan motorlu taşıtlar vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 761 motorlu taşıtlar vergisi haberi bulunmuştur. Tüm motorlu taşıtlar vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL?
Motorlu Taşıtlar Vergisi 2024 son ödeme tarihi! Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024? MOTORLU TAŞITLAR VERGİSİ (MTV) 2024 NE KADAR, KAÇ TL? Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin ilk taksiti ödemelerinde son tarihe girildi. Motorlu taşıtlar vergisi, ocak ve temmuz ayı olmak üzere eşit 2 taksite bölünüyor. MTV 1. taksit ödemeleri 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren alınmaya başlandı. MTV ödemeleri vergi daireleri, PTT ve banka şubelerinden gerçekleştirilebilecek. Peki, Motorlu Taşıtlar Vergisi ödeme son gün ne zaman, MTV gecikme faizi ne kadar 2024?
30.01.2024 Ekonomi
MTV'yi daha düşük ödeyebilirsiniz! İzlenmesi gerek yol açıklandı
MTV'yi daha düşük ödeyebilirsiniz! İzlenmesi gerek yol açıklandı Yasaya göre ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), aracın kasko sigorta değerinin yüzde 5’ini geçmesi halinde bir alt kademeden vergilendiriliyor. Bu avantaj özellikle motor silindir hacmi ve yaşı büyük olan araç sahiplerini daha çok ilgilendiriyor. İşte merak edilen detaylar...
28.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak
Merkez Bankası yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu yeni yılın ilk faiz kararını perşembe günü açıklayacak. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 42,5 seviyesine yükseltmişti.
23.01.2024 Ekonomi
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni daha düşük ödemek mümkün! Başvuru gerekiyor, işte kritik nokta
Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni daha düşük ödemek mümkün! Başvuru gerekiyor, işte kritik nokta Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni daha düşük ödemek mümkün. Yasaya göre ödenecek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), aracın kasko sigorta değerinin yüzde 5’ini geçmesi halinde bir alt kademeden vergilendiriliyor. Bu avantaj özellikle motor silindir hacmi ve yaşı büyük olan araç sahiplerini daha çok ilgilendiriyor. İşte merak edilen detaylar...
23.01.2024 Ekonomi
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı!  İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler...
Ehliyet harcı, trafik cezaları, cep telefonu kaydı, köprü geçişi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, pasaport harcı! İşte 1 Ocak itibarıyla yeni harç ve tarifeler... Yeni harç ve tarifeler düzenlemelerle beraber yeni yılda arttı. Köprü geçişinden cep telefonu kaydına, değerli kâğıtlardan trafik cezalarına kadar birçok şeye zam geldi.
3.01.2024 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! 2024 MTV tarifesi belli oldu, 1 Ocak'tan itibaren geçerli
Arabası olanlar dikkat! 2024 MTV tarifesi belli oldu, 1 Ocak'tan itibaren geçerli 2024 yılına ilişkin Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) tarifesi Resmî Gazete’de yayımlandı. 1 Ocak’tan itibaren uygulanacak MTV tutarları 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi.
31.12.2023 Ekonomi
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı...
Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili tarih açıklandı! Dikkat çeken kargo detayı... Ehliyet ve kimlik yenileme ile ilgili son dakika tarih açıklaması geldi. Ehliyet ve kimlik kartlarının zorunlu olarak değişeceğine ve son tarihin de 31 Aralık 2023 olduğuna dair yalan paylaşım ve haberlere ilişkin olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi açıklama yaptı. Kimlikler için herhangi bir yenileme tarihi olmadığını belirten Merkez, ehliyetler için ise tarihi açıkladı. Öte yandan kimlik, ehliyet, pasaport, vergi, harç, MTV'de yeni yıl ile birlikte fiyatlar değişiyor. Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Vergi ceza ve harçlara gelecek zam oranını belirleyen yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 oldu. Yeni yılda MTV, araç muayene ücreti, emlak vergisi, trafik cezaları, pasaport harçları gibi çeşitli vergi, ceza ve harçlar bu oranda artacak.
21.12.2023 Gündem
Ek MTV ödemesi kasayı doldurdu! Bütçe kasımda 75.6 milyar fazla verdi
Ek MTV ödemesi kasayı doldurdu! Bütçe kasımda 75.6 milyar fazla verdi Ocak-kasım dönemi için ise bütçe açığı 532.4 milyar lira oldu. Geçen yıl ocak-kasım döneminde bütçe açığı 20.5 milyar liraydı. Kasım ayında bütçe giderleri 671.2 milyar lira, bütçe gelirleri 746.8 milyar olarak gerçekleşti. İkinci taksit ödeme dönemi olan ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nden (MTV) ise kasımda 9.7 milyar liralık tahsilat sağlandı. Böylece ek MTV’den elde edilen toplam gelir 27 milyar liraya yükseldi.
16.12.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin çalıştığını belirten Şimşek, “Attığımız adımlar sonuç vermeye başladı. Sabır ve kararlılıkla programı uygulayacağız, zamana ihtiyacımız var. Kestirme, kolaycı bir çözüm yok ama son birkaç ayda birçok alandaki gelişmeye baktığımızda programın çalıştığını, doğru yolda olduğumuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Ekonomi
Arabası olanlar dikkat! Trafik sigortası poliçe limitleri arttı, işte yeni oranlar
Arabası olanlar dikkat! Trafik sigortası poliçe limitleri arttı, işte yeni oranlar Trafik sigortalarında her ay yüzde 2 yapılan artış 2024 yılından itibaren yüzde 5 olarak uygulanması kararı alındı. Ayrıca teminat tutarlarında da yükseliş gerçekleştirildi. Ayrıca kaza halinde ortaya çıkan maddi ve manevi teminatlarda da artış yapıldı.
14.12.2023 Ekonomi
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor
Taksi plakası büyük zarar ettirdi! Faize konsa 260 bin kiraya verilse 25 bin kazandırıyor Ticari taksiler yatırım aracı olmaktan çıktı. Taksi plakaları bundan 5 yıl önce yaklaşık 1.5 milyon liraya satılırken ve İstanbul’da bu tutara 4-5 daire alınıyordu. Bugün 6.3 milyon liraya alıcı bulmayan taksi plakaları İstanbul’da çok da iyi olmayan bir semtte ancak tek daire alabilir seviyeye düştü. Taksi plakasını yasal olmasa da galericiler aracılığıyla kira verenler 25-27 bin lira gelir elde ederken 6.3 milyon lirayı mevduat faizine konsa aylık gelir 262 bin 500 liraya ulaşıyor. Plaka kiralamak isteyenler de otomobil için verecekleri 1 milyon lirayı faize koysa ayda 40 bin lira faiz geliri elde edebiliyor. İTEO Başkanı Eyüp Aksu, taksi plakası fiyatlarının en az 20 milyon lira olması gerektiğini, tarifelere de yüzde 100’ün üzerinde zam yapılmasını istediklerini söyledi. Birleşik Taksi Şoförleri Derneği Başkanı Hüseyin Duman, taksilerin yarım günlük yevmiyelerinin 900-1000 lira arası değiştiğini belirtti.
13.12.2023 Gündem
Zam geldi! Tek tek açıklandı, işte yeni vergi, harç ve ceza tutarları
Zam geldi! Tek tek açıklandı, işte yeni vergi, harç ve ceza tutarları Milyonlarca vatandaşı doğrudan ilgilendiriyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ödeme rakamları değişti. Kuruşu kuruşuna hesaplandı. Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 2023 yılı için yeniden değerleme oranı yüzde 58,46 olarak belirlendi. Böylece vergi, ceza, harçlara artış yapılacak.
25.11.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte 2024 MTV tutarları
Arabası olan herkesi kapsıyor! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte 2024 MTV tutarları Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Enflasyon rakamlarının netleşmesiyle birlikte Motorlu Taşıtlar Vergisi’ndeki (MTV) artışı tayin eden yeniden değerleme oranı belli oldu: Yüzde 58.46. Bu oranda bir değişiklik olmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla yeni MTV tutarlarının ne olacağını kuruşu kuruşuna hesaplandı.
5.11.2023 Ekonomi
Motorlu Taşıtlar vergisi zam oranı! Magnum Porsche Taycan vergisi 2023 ne kadar?
Motorlu Taşıtlar vergisi zam oranı! Magnum Porsche Taycan vergisi 2023 ne kadar? Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlar ve mevcut trafiğe kayıtlı araçlar için katına çıkarılınca, Magnum Porsche Taycan vergisi merak konusu oldu. Peki, Magnum Porsche Taycan vergisi 2023 ne kadar?
10.10.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi kapsıyor! Ek MTV'sini ödemeyen ne kadar faiz ödeyecek? İşte detaylar...
Arabası olan herkesi kapsıyor! Ek MTV'sini ödemeyen ne kadar faiz ödeyecek? İşte detaylar... Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Anayasa Mahkemesi (AYM) geçtiğimiz gün ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iptalini reddetti. Peki bu süreçte MTV'yi ödemeyenlerin durumu ne olacak? Gecikme faizi ne kadar? İkinci taksit hangi tarihe kadar ödenmeli? İşte detaylar...
29.09.2023 Ekonomi
MTV ek vergi ödeme tarihleri! MTV ek vergi son ödeme tarihi (günü) ne zaman, MTV ek vergileri ne zaman ödenecek? MTV ek ödemesi hangi araçları kapsıyor?
MTV ek vergi ödeme tarihleri! MTV ek vergi son ödeme tarihi (günü) ne zaman, MTV ek vergileri ne zaman ödenecek? MTV ek ödemesi hangi araçları kapsıyor? Anayasa Mahkemesi'nin, 2023 yılında bir kereye mahsus alınacak ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) iptaline ilişkin talebi reddetti. Ek MTV taksitlerinin ilki Ağustos ayında ödenirken, iptal edilmemesi nedeniyle ikinci taksitinin Kasım ayı sonuna kadar ödenmesi istenecek. Peki, MTV ek vergi ne zaman ödenecek? MTV ek vergi ödeme tarihleri nedir, MTV ek vergi ne kadar, ek MTV son ödeme tarihi ne zaman? İşte MTV ek vergi ödeme tarihleri…
28.09.2023 Ekonomi
Anayasa Mahkemesi'nden ek MTV kararı
Anayasa Mahkemesi'nden ek MTV kararı Anayasa Mahkemesi, ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptaline ilişkin yapılan başvurunun reddine karar verdi.
28.09.2023 Gündem
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi?
Ek MTV için kritik gün! Ödenen paralar geri alınabilecek mi? Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini bugün esastan görüşecek.
28.09.2023 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarında indirim furyası başladı! Bayiler fiyatları düşürdükçe düşürüyor
İkinci el araba fiyatlarında indirim furyası başladı! Bayiler fiyatları düşürdükçe düşürüyor Araba alacaklar için güzel haber geldi. Tercihini ikinci el araçtan yana kullananlar kazançlı çıkıyor. 2. el arabada indirim trendi başladı. Bakan Bolat indirim ile ilgili detayları paylaştı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Otomotiv piyasasında 2’nci el fiyatlarında yüzde 10-15 düşüşler var. 1'inci elde artık stoklar ortaya çıkartılmak zorunda kalındı, 'araç yok' kelimesi artık gündemden büyük ölçekte düştü. Sıfır otomotivde de kolay kolay zam yapılamayan bir süreci yaşıyoruz" dedi.
27.09.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ek MTV için yarın kritik gün
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Ek MTV için yarın kritik gün Anayasa Mahkemesi, motorlu taşıtlardan ek vergi alınmasını öngören düzenlemenin iptali istemini yarın esastan görüşecek.
27.09.2023 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor Araba alacaklar uzun süredir bu haberi bekliyordu. Otomotiv sektörü astronomik fiyat artışları ile gündemdeydi. Sıfır ya da ikinci el arama alma planı yapanlar ise beklemeye geçmişti. Geçtiğimiz aylardan ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, resmen frene bastı. Hal böyle olunca fiyat artışları kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor.
26.09.2023 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Satışlar resmen durdu, fiyatlara yansıyacak
Araba alacaklara güzel haber! Satışlar resmen durdu, fiyatlara yansıyacak Araba alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. İlk altı ayı ‘0’ stokla kapatan bayilerin elinde sıfır araçlar ilk kez kalmaya başladı. Uzmanlar sıfır araçta asıl durağanlığın bu ay itibarıyla başlayacağını söyledi. İkinci elde ise alınan önlemler satışları yavaşlattı.
12.09.2023 Ekonomi
Ek MTV ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yeni açıklama
Ek MTV ile ilgili Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan yeni açıklama Gelir İdaresi Başkanlığı ek MTV ödemeleri ile ilgili duyuru yayımladı. İnternet sitesinde yer alan açıklamada, ek MTV'nin, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen, 11 ilde geniş çaplı yıkıma sebep olan ve yaklaşık 13 milyon insanın hayatını etkileyen deprem felaketinin getirdiği zararların telafisinde kullanılmak üzere ihdas edilmiş yeni bir vergi olduğuna işaret edildi.
6.09.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Ek MTV'nin ilk taksitinde son gün
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! Ek MTV'nin ilk taksitinde son gün Arabası olan milyonları ilgilendiriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, tüm araçları kapsayacak şekilde ve bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) kararında son güne girildi. Temmuz ayında alınan karar kapsamında, ek MTV'de ilk taksitin son ödemesi bugün sona eriyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 31 Ağustos'ta sona erecek ilk taksit ödemelerini 6 Eylül'e ertelemişti.
6.09.2023 Ekonomi
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! MTV için gözler AYM’nin kararında
Arabası olan milyonları ilgilendiriyor! MTV için gözler AYM’nin kararında Arabası olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor.2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksitine birkaç gün kaldı. Araç sahipleri 06 Eylül'de taksitin ilk bölümünü ödedikten sonra ikinci kısmı kasımda yatıracak. Şimdi gözler getirilen Ek MTV için Anayasa Mahkemesi’nin vereceği kararda. İşte milyonları ilgilendiren Ek MTV hakkında en çok merak edilenler...
29.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Motorlu Taşıtlar Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki motorlu taşıtlar vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.