Altın Madeni

Altın Madeni

Son dakika Altın madeni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Altın madeni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Altın madeni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Altın Madeni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan altın madeni gelişmeleri de dahil olmak üzere 356 altın madeni haberi bulunmuştur. Tüm altın madeni haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız
Bakan Bayraktar açıkladı: Gabar’da rekor kıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Bir dönem adı terörle anılan ve girilmez denilen Gabar çok şükür bugün artık petrolle anılıyor. Artık orası çok daha güvenli ve biz oradan Türkiye'nin en kaliteli petrolünü üretiyoruz. İnşallah üretimde bir rekor kıracağız" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden işletmecilerine uyarıda bulunarak, "İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz, Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: 2 kişi daha tutuklandı
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: 2 kişi daha tutuklandı Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasına ilişkin soruşturmada 2 kişi, daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı, 8'e yükseldi.
3.03.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz
Erzincan'daki maden faciasında son durum: Her iki tarafta da arama faaliyetlerine ara veriyoruz Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 9 işçinin arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin yeni açıklama yapıldı.
21.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı
Erzincan'daki maden faciası! MHP lideri Devlet Bahçeli: Yeni bilirkişi raporu hazırlanmalı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili olarak "İliç'te tehlikeli bir sızıntı tespit edilmemiştir. Altın madenciliğinde kimyasallarla değerli madenlerin kazanılmasında kullanılan siyanür ve ağır metallerin olumsuz etkilerinin olduğu bilinen husustur. Tedbirlerin göz ardı edildiği çatlaklara karşı müdahalenin yapılmadığı, ikazlara karşı alanlara solisyon basılması felaketin alt yapısını hazırladığı iddiası vardır. Bilirkişi raporunu tekrar ele alması akla en uygun seçenektir." dedi.
20.02.2024 Gündem
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun
Bakanlar İliç'te son durumu açıkladı: Maden sahasında heyelan riski yoğun İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasındaki çalışmalarla ilgili son durumu aktardı. Bakan Bayraktar, "Heyelan riski biraz daha yoğunlaştı. Yığının kaymamış bölgelerinde ciddi hareketlilik var. Bu risklerden dolayı sahada arama faaliyetlerini durdurmuş durumdayız." dedi.
19.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Türkiye'deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.02.2024 Gündem
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında dün bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Bakan Bayraktar “Kardeşlerimizin 3’ünün bir lokasyonda 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik” dedi. Soruşturma kapsamında Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı. Öte yandan altın madenindeki faciadan 5.5 saat önce alanda çatlaklar tespit edildiği, bunun üzerine bölgede çalışan 100 işçinin tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Toprak altında kalan madencilerden 3’ünün, çatlağı kontrol için sonradan görevlendirildiği ve daha araçlarından inemeden faciaya yakalandıkları öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazası hakkında düzenlediği basın toplantısında "Heyelan iki yönlü gerçekleşti, işçilerin olabileceği yerlere yoğunlaşıyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok." dedi. Bakan Bayraktar "Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
17.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası 5.5 saat önce geliyorum demiş! Gözaltı sayısı 9 oldu 1'i İngiliz vatandaşı
Erzincan'daki maden faciası 5.5 saat önce geliyorum demiş! Gözaltı sayısı 9 oldu 1'i İngiliz vatandaşı Maden faciasında yeni detaylar ortaya çıkıyor. Erzincan İliç’teki altın madeninde siyanürlü toprağın dev bir çağlayan gibi aktığı facianın saatler önce alarm verdiği ortaya çıktı. Liç alanında önceki sabah 09.00’da yapılan rutin kontrollerde çatlak olduğu tespit edildi. Çalışmalar hemen durduruldu. 3 saha sorumlusu kontrolleri yaparken, 14.28’de göçük oldu. Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni sahasında kayan toprağın altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları yaklaşık 1000 personelle sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarının 3'üncü gününde de işçilere ulaşılamadı. Gece saatlerinde etkili olan sağanak yağışa rağmen ekiplerin bölgede olayın yaşandığı andan itibaren aralıksız çalışması sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, "Gözaltına alınanların sayısı 9'a yükselmiş durumda" dedi.
15.02.2024 Gündem
Kızıl Deli Kahin kimdir? Erzincan'daki maden faciasını 5 gün önceden bilen Milenyum Kızıl Deli Kahin merak konusu oldu!
Kızıl Deli Kahin kimdir? Erzincan'daki maden faciasını 5 gün önceden bilen Milenyum Kızıl Deli Kahin merak konusu oldu! Erzincan'da yaşanan maden faciasını 5 gün önce öngören "Kızıl Deli Kahin' gündem oldu. Kahinin öngörüsü, facianın ardından şaşırttı, ardından Kızıl Deli Kahin'in kim olduğu ve nasıl tahminde bulunduğu merak konusu oldu. Peki, Kızıl Deli Kahin kimdir?
14.02.2024 Gündem
Erzincan toprak kaymasında kaç kişi öldü, ölen yaralanan var mı? Erzincan maden göçüğü nerede, Erzincan altın madeninde kaç kişi çalışıyor? İliç altın madeni toprak kayması!
Erzincan toprak kaymasında kaç kişi öldü, ölen yaralanan var mı? Erzincan maden göçüğü nerede, Erzincan altın madeninde kaç kişi çalışıyor? İliç altın madeni toprak kayması! Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları sürerken, bölgeden yeni bilgiler de geliyor. Erzincan maden göçüğü nerede, hangi ilçede? sorusu da konuyla ilgili gelişmeleri takip eden vatandaşlar tarafından merak edilirken resmi makamlardan açıklamalar gelmeye başladı. Vali Hamza Aydoğdu bölgeye gitmek için yola çıktı. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Ali Yerlikaya, " İlk belirlemelere göre maalesef 9 işçimiz kayan kütlenin altında kaldı ve işçilerimizi arama- kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi. Peki, Erzincan toprak kaymasında kaç kişi öldü? Erzincan İliç altın madeni toprak kaymasında son durum…
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kaymasının görüntüleri ortaya çıktı
Erzincan'da altın madeninde toprak kaymasının görüntüleri ortaya çıktı Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'ndeki heyelan, işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, yüksek bölgelerden kayan tonlarca toprağın, aşağıya doğru aktığı görüldü.
13.02.2024 Vatan TV
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Peru Bayrağı Anlamı Nedir? Peru Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Peru bayrağı, 1825 yılı 25 Mayıs tarihinden bu yana kullanılmaktadır. Kırmızı, beyaz ve tekrar kırımızı olarak üç dikey şeritten oluşmaktadır. Peru Bayrağında da diğer Cumhuriyet ülkelerinde olduğu gibi kırmızı beyaz renkler hâkimdir. Tam ortasında devlet arması bulunan bayrak hakkında efsaneler olduğu bilinmektedir. Peru bayrağını efsaneye göre koruma ve şekillenmesini Jose San Martin oluşturmuş bulunmaktadır.
14.09.2023 Eğitim
En büyük altın rezervine sahip ülkeler açıklandı! İşte Türkiye'nin listedeki yeri
En büyük altın rezervine sahip ülkeler açıklandı! İşte Türkiye'nin listedeki yeri Altın fiyatları dünyada önemli bir yer tutuyor. Altın dünyada en çok değerli madenlerden biridir. Altın özellikle düşük bir erime noktasına sahip madenler içerisinde yer alır. Bu sebepten dolayı külçe ve takı ile beraber bozuk gibi birçok farklı hale getirilme imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda asitte ve birçok farklı çözeltide çözünmeyen bir maddedir. İşte dünyadaki en çok altın rezervinde sahip olan ülkeler ve Türkiye'nin sıralamadaki yeri...
13.09.2023 Ekonomi
Gübretaş kimin, kime ait? Gübretaş hisse fiyatları ne kadar, Gübretaş altın madeni nerede?
Gübretaş kimin, kime ait? Gübretaş hisse fiyatları ne kadar, Gübretaş altın madeni nerede? GÜBRETAŞ Maden Yatırımları A.Ş.’ye ait Söğüt Maden Sahasındaki 3,5 milyon onsluk (109 ton) altın kaynağının çıkarılıyor ve ülke ekonomisine kazandırılıyor. 3,5 milyon onsluk (109 ton) altın varlığı için çıkarılan acele kamulaştırma kararı sonrası bölgedeki arazilerin mülkiyetinin Hazine'ye devri gerçekleştirilip tesis kuruluma geçirilirken, bakanlıktan beklenen teşvik belgesi de geçtiğimiz yıl çıkmıştı. Peki, Gübretaş kimin, kime ait? Gübretaş hisse fiyatları ne kadar, Gübretaş altın madeni nerede?
27.01.2023 Ekonomi
109 ton altın ne kadar? 109 ton altın kaç dolar, kaç TL, nerede bulundu?
109 ton altın ne kadar? 109 ton altın kaç dolar, kaç TL, nerede bulundu? Bilecik’teki 109 tonluk altın rezervi bulundu. İlk külçe altını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dökecek. Peki, 109 ton altın ne kadar? 109 ton altın kaç dolar, kaç TL, nerede bulundu?
27.01.2023 Ekonomi
109 ton rezervli altın madeni açıldı! Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıldı
109 ton rezervli altın madeni açıldı! Erdoğan: Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırıldı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Gübretaş Maden Yatırımları A.Ş Söğüt Altın Madeni Tesis Açılışı ve İlk Altın Dökümü Töreni"ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Burası tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde ülkemizde en çok altın üretimi yapılan ilk 3 madenden birisi olacaktır. Yaklaşık 1000 kardeşimiz istihdam ediliyor. İlerleyen dönemlerde bu sayının 1300'ü bulmasını bekliyoruz" dedi. Erdoğan "Geçtiğimiz yıl maden ihracatımız yüzde 9,1 artışla 6,5 milyar dolara ulaştı ve bu alanda Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı. Bor üretim ve ihracatında Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaştık" dedi.
27.01.2023 Gündem
Bilecik altın madeni açılışı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilecik’e ne zaman gelecek, Erdoğan Bilecik mitingi nerede?
Bilecik altın madeni açılışı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilecik’e ne zaman gelecek, Erdoğan Bilecik mitingi nerede? Söğüt ilçesindeki altın madeni bugün açılacak. İlk külçe altını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dökmesi bekleniyor. Peki, Bilecik altın madeni açılışı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilecik’e ne zaman gelecek, Erdoğan Bilecik mitingi nerede?
27.01.2023 Gündem
Bilecik altın madeni nerede, kime ait? Bilecik Söğüt altın madeni hangi firmanın ve şirketin?
Bilecik altın madeni nerede, kime ait? Bilecik Söğüt altın madeni hangi firmanın ve şirketin? Bilecik’teki 109 tonluk altın rezervi açılıyor. Söğüt ilçesindeki dev madenin açılışı bugün yapılıyor. İlk külçe altını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dökecek. Baba ocağı Bilecik’e gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez da açılışa saatler kala “Söğüt'te yine Türkiye'nin sayılı altın maden işletmelerinden bir tanesinin açılışını yapacağız” diyerek “Sayın Cumhurbaşkanımız orada ilk altını dökmüş olacak. Toprağın altında bir başka cevheri daha ekonomiye kazandırmanın mutluluğu ve heyecanını birlikte duyacağız” açıklaması yaptı. Peki, Bilecik Söğüt altın madeni nerede, Bilecik altın madeni kimin, kime ait, hangi şirketin?
27.01.2023 Ekonomi
Altın fışkıracak! Büyük rezerv le ilgili flaş detay açıklandı
Altın fışkıracak! Büyük rezerv le ilgili flaş detay açıklandı Türkiye'nin en büyük altın keşiflerinden biri olan 6.5 milyar dolar değerindeki 109 ton altın rezervinin işleneceği maden tesisi yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılacak. Erdoğan'ın ilk külçe altını dökümünü yapacağı madenden, yılda 6-7 ton altın üretimi hedefleniyor.
26.01.2023 Ekonomi
Altın fışkıracak! Kritik gün açıklandı, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da
Altın fışkıracak! Kritik gün açıklandı, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'da Bilecik'te geçtiğimiz yıllarda keşfedilen dev altın madeni için nefesler tutulurken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geleceği Cuma gününe çevrildi.
24.01.2023 Ekonomi
109 tonluk altın rezervi gün yüzüne çıkıyor! İlk külçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan
109 tonluk altın rezervi gün yüzüne çıkıyor! İlk külçe Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bilecik’in Söğüt ilçesinde keşfedilen 109 tonluk altın rezervi, 450 milyon liralık yatırımla hayata geçiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma günü ilk külçe altını dökmesi bekleniyor. Bilecik'teki madene ilişkin detayları CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş anlattı.
23.01.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Altın Madeni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki altın madeni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.