Alıç

Alıç

Son dakika alıç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan alıç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını alıç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alıç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alıç gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 alıç haberi bulunmuştur. Tüm alıç haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Tercan dağlarında yetişen yaban meyveleri pazar tezğahlarını süslüyor
Tercan dağlarında yetişen yaban meyveleri pazar tezğahlarını süslüyor Erzincan'ın Tercan ilçesinde bazı vatandaşlar, dağlık alanda yetişen alıç, kuşburnu, gibi doğal meyveleri toplayıp pazarda satarak, aile bütçelerine katkı sağlıyor.
25.09.2023 Yaşam
Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır? Alıç Sirkesi Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Alıç Sirkesi Nasıl Kullanılır? Alıç Sirkesi Kullanırken Yapılması Gerekenler... Ağaçta yetişen alıç meyvesi üzerinden hazırlanan sirke, günümüzde birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Özellikle alıç meyvesi dikkatli bir şekilde toplanır ve gerekli aşamalardan geçerek işlemler doğrultusunda sirke haline getirilir. Genelde toplanması bir hayli zor olduğu için nadide ve değerli sirke türleri içerisinde geldiğini söylemek mümkündür.
20.06.2023 Sağlık
Fenerbahçe'ye 150 bin euro'luk sol bek! Alioski'nin alternatifi 2.Lig'den bulundu
Fenerbahçe'ye 150 bin euro'luk sol bek! Alioski'nin alternatifi 2.Lig'den bulundu Genç ve yetenekli futbolculara verdiği değerle bilinen, onları bulup Fenerbahçe'ye transfer eden Ali Koç'un bu sefer 2.Lig'den 23 yaşında sol bek keşfettiği öğrenildi. Şu anda Alioski'yle o mevkiyi götüren Jorge Jesus'un Bucaspor'da oynayan ismi oldukça merak ettiği bildirilirken, piyasa değeri 150 bin euro olan 99 doğumlu oyuncunun ocak ayında Sarı Lacivertli kulübe imza atabileceği belirtildi.
30.11.2022 Fenerbahçe
Hatalı sollama faciaya neden oldu: 2 ölü, 3 yaralı
Hatalı sollama faciaya neden oldu: 2 ölü, 3 yaralı Gaziantep’te hatalı sollama yapan minibüsün, karşı yönden gelen kamyon ve hafif ticari araçla çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.
10.09.2022 Yaşam
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi...
Sebze fiyatlarında büyük düşüş! Kilosu 5 liraya kadar indi... Kocaeli’de pazarlarda Ağustos ayı bolluğu yaşanıyor. Tezgâhın en pahalısı kuru bamya olurken kilosu 40 liradan alıcı buluyor, 5 liraya kadar düşen şeftaliye ise rağbet arttı.
5.08.2022 Ekonomi
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri! 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdeneren hayatını kaybetti. Hayatı 7 Güzel Adam dizisine de konu olan Rasim Özdeneren ‘Gül Yetiştiren Adam’ olarak da biliniyor. Rasim Özdeneren’in vefatının ardından 7 Güzel Adam şiiri merak konusu oldu. Cahit Zarifoğlu’nun şiirinde ‘Bu insanlar dev midir / Yatak görmemiş gövde midir’ diye bahsettiği Yedi Güzel Adam’ın hikayesi merak ediliyor. Peki, 7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
23.07.2022 Kültür Sanat
Boşanma davası açan eşini öldürüp, kayınbiraderini yaralayarak intihar etti!
Boşanma davası açan eşini öldürüp, kayınbiraderini yaralayarak intihar etti! Ankara'da Tunç Erdem (41), boşanmak için dava açan eşi Tülay Erdem'i (38) tabancayla öldürüp, kayınbiraderi İbrahim Gökekin'i (34) de yaraladıktan sonra aynı silahla yaşamına son verdi.
1.07.2022 Yaşam
Eşini bıçaklayarak öldüren koca için istenen ceza belli oldu
Eşini bıçaklayarak öldüren koca için istenen ceza belli oldu Ankara'da, tartıştığı eşi Reyhan Korkmaz'ı bıçaklayarak, öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Zeynel Abidin Korkmaz (38) hakkında savcı, mütalaasını açıklayıp, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti.
25.05.2022 Yaşam
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar...
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar... Para veriliyor, SGK resmen duyurdu! Kadın girişimcilere müjde geldi, çok sayıda ilde başladı. Şartlar belli oldu, 4 bin kadın işveren yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, AB destekli 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' ile yanlarında kadın istihdam edecek 4 bin kadın girişimciye, asgari ücretin yüzde 65'i kadar hibe desteği sağlayacak. Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, projenin 7 ilde uygulanacağını ve başvuruların başladığını söyledi.
24.02.2022 Ekonomi
TOKİ Ankara Saraycık kura sonuçları açıklandı mı? Saraycık TOKİ kura sonuçları isim listesi belli oldu mu?
TOKİ Ankara Saraycık kura sonuçları açıklandı mı? Saraycık TOKİ kura sonuçları isim listesi belli oldu mu? TOKİ Saraycık kura sonuçları açıklandı mı? TOKİ Ankara Sincan Saraycık Mahallesinde inşa edilen konut projesinin kura çekimi bugün yapılıyor. 22 Şubat 2022 tarihinde saat 11.00 itibariyle başlayan canlı kura çekilişinin sonuçları ve isim listesi hakkındaki aramalar arttı. Peki, TOKİ Ankara Saraycık kura sonuçları açıklandı mı, Saraycık TOKİ kura sonuçları isim listesi belli oldu mu?
22.02.2022 Ekonomi
Kolesterole şifa, birçok hastalık için doğal ilaç! Kanser, diyabet, sindirim, kalp ve tansiyon...
Kolesterole şifa, birçok hastalık için doğal ilaç! Kanser, diyabet, sindirim, kalp ve tansiyon... Damar sertliğini bitiriyor; sindirim, kalp ve tansiyon sorunlarında ‘doğal ilaç’ olarak kullanılıyor. Kanser, tip 2 diyabet, astım, enfeksiyon, kalp-damar rahatsızlıkları ve erken yaşlanmaya karşı bir numaralı savaşçı... Kan basıncını düşürerek tansiyonu düzenliyor, kolesterol düzeyini iyileştiriyor. Eski dönemlerde Çin tıbbında önemli bir yere sahip olan bu besin, kaygı bozukluğu tedavisinde de iyi bir alternatif oluyor. Günde iki kez tüketilirse insan sağlığı açısından mucizeler yaratıyor, sabah ve akşam içilmesi tavsiye ediliyor. İşte birçok hastalığı şifa bu besinin sağlık için bilinmeyen faydaları...
23.12.2021 Sağlık
Anadolu Amfibi Hücum Gemisi ne zaman denizde olacak? Savunma Sanayii Başkanı Demir CNN TÜRK'te açıkladı
Anadolu Amfibi Hücum Gemisi ne zaman denizde olacak? Savunma Sanayii Başkanı Demir CNN TÜRK'te açıkladı Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, CNN TÜRK'te soruları yanıtlıyor. Demir yaptığı açıklamada, "Anadolu Amfibi Hücum Gemisi ne zaman denizde olacak?" sorusuna da yanıt verdi. Demir, "İş gücü açısından salgının bazı etkileri oldu. Bu yıl sonuna yetişsin diyorduk, biraz daha sarkacak gibi görünüyor. Ama biz artık 2022'yi ıskalamak istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
17.12.2021 Ekonomi
Tatilciler yeni keşfetti, talep patladı! Gecelik fiyatı...
Tatilciler yeni keşfetti, talep patladı! Gecelik fiyatı... Bursa'da bin 200 rakımlı yaylada bulunan bungalov evlerde yılbaşını geçirmek isteyenler aylar öncesinden rezervasyonları doldurdu.
14.12.2021 Ekonomi
Bakan Pakdemirli: 2023 hedefimiz, taşınan toprak miktarını 130 milyon tona indirmek
Bakan Pakdemirli: 2023 hedefimiz, taşınan toprak miktarını 130 milyon tona indirmek Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 1970'li yıllarda bir yılda erozyonla taşınan toprak miktarı 500 milyon ton iken, 140 milyon tona düşürdüklerini, 2023 yılında hedeflerinin ise bu rakamı 130 milyon tona indirmek olduğunu söyledi.
13.12.2021 Gündem
Bakan Pakdemirli'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama!
Bakan Pakdemirli'den orman yangınlarıyla ilgili açıklama! Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, Marmaris'te koordinasyon toplantısında orman yangınlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Pakdemirli, "Orman yangınlarında 14'üncü gün. Şu ana kadar sıcak hava, rüzgar ve düşük nemin etkisiyle 53 ilde, 275 orman yangını çıktı ve 272'si kontrol altında" dedi. Bakan Pakdemirli, 11 gündür devam eden Muğla Milas yangını ile ilgili de açıklamada bulunarak, kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
10.08.2021 Gündem
Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Alıç sirkesinin faydaları nelerdir? Alıç sirkesi neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Alıç meyvesi, çok fazla bilinmese de alıç sirkesi ve faydaları her geçen gün daha da dikkat çekiyor. Dünyanın dört bir yanında şifa amacı ile kullanılmasının yanı sıra lezzet verici olarak da çok sık tercih edilen sirke, çok büyük ağaçlarda yetişen alıç meyvelerinden elde edilir.
16.02.2022 Sağlık
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyor
Faizi ile geri alınacak! Flaş detay, yüz binleri ilgilendiriyor Koronavirüs salgını döneminde uygulanan işten çıkarma yasağı 1 Temmuz itibarı ile sona erdi. Birçok çalışan işten çıkarılma endişesi yaşamaya başladı. İşten çıkarma yasağı sonrasındaki süreç ile ilgili önemli bir detay dikkat çekiyor. Pandemi dolayısıyla getirilen istihdama dönüş ve artı istihdam prim desteklerinden yararlanan işletmeler, söz konusu işçilerin en az yarısını, yararlandıkları ortalama destek süresi kadar 1 Temmuz’dan sonra çalıştırmaya devam etmek zorundalar. Bu işçileri haklı bir sebep olmadan işten çıkarttıkları için istihdam zorunluluğunu yerine getiremeyen işletmeler, aldıkları prim desteğinin tamamını gecikme faiziyle iade edecekler.
SGK prim ödemeleriyle ilgili flaş gelişme! İndirimden sonra şimdi de...
SGK prim ödemeleriyle ilgili flaş gelişme! İndirimden sonra şimdi de... SGK prim ödemeleriyle ilgili flaş açıklama! Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, oda üyelerinin "kredi kartı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) prim ödemelerinde fark alınmasın" talebini Kurum yetkililerine iletti.
22.05.2021 Ekonomi
Borç yapılandırması ile ilgili flaş açıklama!
Borç yapılandırması ile ilgili flaş açıklama! Milyonlarca vatandaş uzun süre yapılandırma haberi bekledi. Borç yapılandırması kararı geldi. Milyonları sevindiren karar sonrası hangi borçların yapılandırılacağı merak konusu oldu. Borçların silinip silinmeyeceğini araştıran vatandaşlar detayların belli olması ile rahat bir nefes aldı. Yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar gecikme cezası ve zam ödemeyecek. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu bulunanlar ödemeleri 31 Nisan'a kadar yapılabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili İsmail Yılmaz, yapılandırma başvuruları ve ödemelerine çok yoğun katılım beklediklerini belirterek, "Vatandaşlarımız hızla müracaat kanallarını kullanıyorlar. Önceki yıllardan daha yüksek bir başvuru ve ödeme bekliyoruz" dedi.
9.12.2020 Ekonomi
Mamak belediyesi zabıta alımı ilanı yayımladı! 50 Zabıta alımı şartları nelerdir, nereye nasıl başvuru yapılacak?
Mamak belediyesi zabıta alımı ilanı yayımladı! 50 Zabıta alımı şartları nelerdir, nereye nasıl başvuru yapılacak? Mamak Belediyesi zabıta alımı ilanı verdi. Mamak Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre KPSS puanı ile 50 zabıta alımı yapılacak. Başvurular ise bugün başladı. KPSS puan şartı ile yapılacak zabıta memuru alımında adaylar Mamak Belediyesi bünyesinde kadrolu olarak istihdam edilecek. Mamak belediyesi zabıta alımı şartları nelerdir, nereye nasıl başvuru yapılacak? Mamak belediyesi zabıta alımı ilanı detayları…
30.11.2020 Personel Alımı
Akılalmaz kaza! Evin çatısına taksi düştü
Akılalmaz kaza! Evin çatısına taksi düştü Ankara'da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.
22.11.2020 Yaşam
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı Adalet Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile bazı kurumlara ait atama kararları Resmi Gazete'de yer aldı.
11.11.2020 Gündem
Alıç meyvesini yiyen 5 kişi hastaneye kaldırıldı!
Alıç meyvesini yiyen 5 kişi hastaneye kaldırıldı! Sivas’ta çekirdekleriyle fazla miktarda alıç tüketen 5 kişi, sindirim sistemlerinde sıkıntı yaşayarak soluğu hastanede aldı. Yapılan incelemelerde çekirdeğiyle birlikte tüketilen alıcın midede kitle şeklini aldığı ve tıkanıklığa neden olduğu anlaşıldı.
14.10.2020 Gündem
Dağlardan tezgaha! 10 lira
Dağlardan tezgaha! 10 lira Kütahya'da, ormanlık alanlarda çalıya benzeyen bir ağaçta yetişen alıç, vatandaşlar tarafından ilgi görüyor. Kalp, şeker, varis ve karaciğerde oluşabilecek rahatsızlığa iyi geldiği bilinen alıç, vücuttaki damarları temizleyerek kan akışının sağlıklı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyor. Kış mevsiminin habercisi olan ve mayhoş tadıyla ilgi gören alıç, köylüler için de gelir kaynağı oluyor.
4.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Alıç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alıç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.