İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü
İznik Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü Türkiye’nin 5’inci, Marmara Bölgesi’nin en büyük gölü olan İznik Gölü, alg patlamasıyla yeşile döndü. 'Siyanobakteri' adı da verilen alg patlamasının göl yüzeyini ve sahil şeridini kaplaması nedeniyle göle girmek geçici süre ile yasaklandı. Göl kıyısının köpükle kaplandığı anlar, çevredekiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
7.06.2022 Yaşam
Uluabat Gölü'nde alg patlaması! Yeşile büründü
Uluabat Gölü'nde alg patlaması! Yeşile büründü Bursa'nın Nilüfer ilçesindeki, Ramsar Sözleşmesi ile koruma altında olan Uluabat Gölü, alg patlaması nedeniyle yeşile büründü. Sudaki kirliliğin ve sıcaklığın artması nedeniyle alglerin çoğaldığını belirten Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhayat Dalkıran, kirliliğin artmaması için önlem alınması gerektiğini söyledi.
3.08.2021 Gündem
İzmir Körfezi'nde alg patlaması
İzmir Körfezi'nde alg patlaması İzmir'de Körfezin bazı yerlerinde sahil kesiminde deniz suyu kırmızıya dönüştü. Bu durumun kirlilikten değil alg patlamasından kaynaklandığı belirtildi.
14.04.2018 Gündem
Korkutan görüntü sonrası uyarı! Toplum ölümler olacak!
Korkutan görüntü sonrası uyarı! Toplum ölümler olacak! BURDUR Gölü’nün rengi ’alg’ patlaması nedeniyle sarıya dönerken, kıyı kesiminde ise su bulamaç kıvamına büründü. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İskender Gülle, 'Oksijen azalacağı için gölün endemik balık türlerinden Burdur dişli sazanında kitlesel ölümler meydana gelebilir. Hatta su kuşlarında bile ölümler olabilir' dedi.
16.06.2017 Yaşam